Tema: Trafik

Fjerde Internationales Internationale Komite vedtog på sit møde i februar denne udtalelse om fremtidens transportsystem. Udtalelsen slår til lyd for en total omlægning af hele transportsystemet – ikke kun for at bekæmpe klimaforandringerne, men også af hensyn til sundhed, naturressourcer og et bedre byliv.


6.
april
2021
Læst: 272 gange.

Anlæg af nye veje og broer fortsætter som hidtil, og det næste større motorvejsprojekt kan være en midtjysk motorvej.


18.
januar
2021
Læst: 476 gange.

Regeringens halvhjertede indsats for at bekæmpe social dumpning og forringede arbejds-vilkår, modarbejdes af de entreprenører, der bygger den nye Storstrømsbro. Det sker med Vejdirektoratets stiltiende accept.


30.
december
2020
Læst: 703 gange.

For et lille års tid siden lykkedes det med protester at forhindre afskaffelsen af pensionistkortet. Det kort, hvor pensionister i tre måneder kan rejse indenfor takstzonerne 01-99 for 595 kr.


17.
december
2020
Læst: 689 gange.

En halv milliard kroner til nye cykelstier på årets finanslov, er et lille skridt i den rigtige retning. For regeringen er cykler dog uden større interesse, kun elbilerne tæller. Regeringen forstår ikke, hvor vigtig cyklingen kan blive i den grønne omstilling.


15.
december
2020
Læst: 700 gange.

Biltrafikken i København stiger årligt med 2 procent. Beslutningstagerne har reelt opgivet, at bremse trafikvæksten og satser nu på flere metrolinjer, der ikke reducerer biltrafikken, samt på at gøre Middelalderbyen bilfri, mens resten af byen plastres til med parkeringsanlæg.


22.
september
2020
Læst: 741 gange.

Københavns renomme som miljøvenlig hovedstad hænger i en tynd tråd. Det politiske flertal vil have endnu flere biler ind til centrum i nye tunneller og motorgader – mens overfladen sminkes med pyntegrønt. Samt flere af de metrolinjer, der kun fjerner busserne, ikke bilerne.


7.
september
2020
Læst: 1070 gange.

En af de store satsninger i Enhedslistens klimaplan er omstillingen fra benzin- og dieselbiler til elbiler. Med en række forskellige tiltag indebærer planen 800.000 flere (!) biler frem mod 2030, hvor 44 procent af hele bilparken vil være elbiler og hybridbiler. Men heller ikke elbiler er gode for klimaet.


14.
juni
2020
Læst: 2330 gange.

Naturgas anses for at være et alternativ til diesel. Fordelene for nærmiljøet er mindre forurening og støj. Produktion og transport af naturgassen i skibe eller rørledninger viser dog et andet billede. Måske er naturgassen blot en overgangsløsning?


28.
maj
2020
Læst: 1045 gange.

I marts 2019 udkom Winfried Wolfs nye bog: ”Mit dem Elektroauto in die Sackgasse. Warum E-Mobilität den Klimawandel beschleunigt” på forlaget Promedia. Kritikken af el-bilerne er allerede tidligere dukket op i Winfried Wolfs bøger, men dengang var det mere et tema der lå ude i fremtiden.


12.
maj
2020
Læst: 795 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php