Tema: Trafik

NOAH-Trafik og Rådet for Bæredygtig Trafik opfordrer i dette åbne brev – i lyset af blandt andet Klimarådets anbefaling om brug af forbrugsbaseret klimaaftryk – Folketingets partier til at genoverveje den ensidige satsning på elbiler.


14.
december
2022
Læst: 462 gange.

Regeringen lader som om, der er lavet planer for en klimabevidst trafikudvikling. Det er der bare på ingen måde. Senest er det blevet afsløret, at ikke mindre end to socialdemokratiske ministre i forhandlingerne om disse aftaler har fortiet oplysninger, der understregede, hvor kulsorte aftalerne faktisk var. Disse afsløringer er en god anledning til, at klimabevægelserne kræver alle trafikaftalerne smidt i skraldespanden og taget forfra på et helt andet grundlag.


24.
februar
2022
Læst: 742 gange.

Tilladelsen til Teslas gigantiske bilfabrik er en forsmag på Scholtz-regeringens industripolitik


26.
januar
2022
Læst: 802 gange.

Paris’ socialistiske borgmester, Anne Hidalgo, har opbakning blandt borgerne til at erobre det offentlige rum fra bilerne og give borgerne en renere, sikrere og sjovere by. Nu går hun efter at blive landets næste præsident.


30.
september
2021
Læst: 741 gange.

I 2014 forsvandt de fleste europæiske nattog. Liberalistiske regeringer brugte et mindre underskud til at fjerne en populær rejseform. Meget lave flypriser bidrog dertil. Klimaforandringerne har fået EU og enkelte lande til at indse nødvendigheden af at genetablere et sammenhængende net af nattog og internationale togforbindelser.


9.
september
2021
Læst: 1411 gange.

Opgaven lød (vist) på at gøre vej- og banetrafikken mere miljø- og klimavenlig. Men som vanligt endte det brede forlig med en rodebutik uden sammenhæng, og slet ikke med noget, der kan mindske det alt for store trafikarbejde. Pendling og fri mobilitet er fortsat hellige køer.


30.
juni
2021
Læst: 1609 gange.

Elbiler er ikke den nemme løsning på klimakrisen af den simple grund, at de komponenter, der er nødvendige for at bygge dem (specielt batterierne), medfører nogle ekstraordinært ressourcekrævende fremstillingsprocesser.


25.
juni
2021
Læst: 2795 gange.

Så kom regeringens oplæg til en aftale om trafikinvesteringer. De vil investere milliarder i forbedringer af jernbanenettet. Der skal også investeres i nogle buslinjer i hovedstaden. Og der skal skabes bedre forhold for cyklister. Alt sammen til gavn for klimaet og folkesundheden. Det ku’ vær’ så godt, hvis ikke… Ja, hvis ikke lige resten af udspillet var plastret til med motorvej, så den samlede klimaeffekt er et helt katastrofalt nul.


7.
maj
2021
Læst: 1817 gange.

Snart indkalder regeringen til forhandlinger om trafikinvesteringer i de næste ti år. Forvent ikke noget epokegørende nyt eller noget, der reducerer trafikkens miljøbelastninger. Der skal indgås et bredt forlig, og det kan kun betyde én ting: mere af det samme.


22.
april
2021
Læst: 1215 gange.

Med 47 milliarder kr. til nye vejprojekter er regeringens ”udspil til fremtidens transport” slet og ret et angreb på fremtiden.


15.
april
2021
Læst: 1196 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php