Tema: Trafik

SVM-regeringen bruger hensynet til de ikke så velhavende danskere som en undskyldning for ikke at handle på klimaet. Således har klimaministeren travlt med at begrunde de manglende indgreb over for de vanvittige mængder diesel, der bliver fyret af på især varetransport i lastbiler med, at det også kunne ramme almindelige lønmodtagere, der er nødt til at bruge bil for at komme på arbejde.


7.
september
2023
Læst: 404 gange.

I lørdags demonstrerede 23 lokale borgergrupper og miljøorganisationer rundt om i landet mod store lokale anlægsprojekter, der lige nu er i gang rundt om i Danmark, der tromler naturen og demokratiet.


18.
maj
2023
Læst: 761 gange.

NOAH-Trafik og Rådet for Bæredygtig Trafik opfordrer i dette åbne brev – i lyset af blandt andet Klimarådets anbefaling om brug af forbrugsbaseret klimaaftryk – Folketingets partier til at genoverveje den ensidige satsning på elbiler.


14.
december
2022
Læst: 681 gange.

Regeringen lader som om, der er lavet planer for en klimabevidst trafikudvikling. Det er der bare på ingen måde. Senest er det blevet afsløret, at ikke mindre end to socialdemokratiske ministre i forhandlingerne om disse aftaler har fortiet oplysninger, der understregede, hvor kulsorte aftalerne faktisk var. Disse afsløringer er en god anledning til, at klimabevægelserne kræver alle trafikaftalerne smidt i skraldespanden og taget forfra på et helt andet grundlag.


24.
februar
2022
Læst: 847 gange.

Tilladelsen til Teslas gigantiske bilfabrik er en forsmag på Scholtz-regeringens industripolitik


26.
januar
2022
Læst: 914 gange.

Paris’ socialistiske borgmester, Anne Hidalgo, har opbakning blandt borgerne til at erobre det offentlige rum fra bilerne og give borgerne en renere, sikrere og sjovere by. Nu går hun efter at blive landets næste præsident.


30.
september
2021
Læst: 940 gange.

I 2014 forsvandt de fleste europæiske nattog. Liberalistiske regeringer brugte et mindre underskud til at fjerne en populær rejseform. Meget lave flypriser bidrog dertil. Klimaforandringerne har fået EU og enkelte lande til at indse nødvendigheden af at genetablere et sammenhængende net af nattog og internationale togforbindelser.


9.
september
2021
Læst: 1535 gange.

Opgaven lød (vist) på at gøre vej- og banetrafikken mere miljø- og klimavenlig. Men som vanligt endte det brede forlig med en rodebutik uden sammenhæng, og slet ikke med noget, der kan mindske det alt for store trafikarbejde. Pendling og fri mobilitet er fortsat hellige køer.


30.
juni
2021
Læst: 1730 gange.

Elbiler er ikke den nemme løsning på klimakrisen af den simple grund, at de komponenter, der er nødvendige for at bygge dem (specielt batterierne), medfører nogle ekstraordinært ressourcekrævende fremstillingsprocesser.


25.
juni
2021
Læst: 2911 gange.

Så kom regeringens oplæg til en aftale om trafikinvesteringer. De vil investere milliarder i forbedringer af jernbanenettet. Der skal også investeres i nogle buslinjer i hovedstaden. Og der skal skabes bedre forhold for cyklister. Alt sammen til gavn for klimaet og folkesundheden. Det ku’ vær’ så godt, hvis ikke… Ja, hvis ikke lige resten af udspillet var plastret til med motorvej, så den samlede klimaeffekt er et helt katastrofalt nul.


7.
maj
2021
Læst: 1944 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php