Tema: SAP’s ugekommentar

Man kan sige, at resultatet af COP26 generelt fulgte samme linje, som den danske regering har lagt: Vi slår ud med armene og lover fremtidige mirakler – men til gengæld gør vi forbløffende lidt konkret her og nu.


2.
december
2021
Læst: 114 gange.

Mens medierne for tiden ivrigt diskuterer problemerne ved de stigende smittetal i den danske befolkning – trods et tilbud om op til 3 stik til alle – bliver der sjældent talt om problemerne i de store dele af verden, hvor coronaen stort set har frit løb. Situationen i verdens fattige lande afspejler uhyggeligt direkte en syg profitstyring i en imperialistisk verden.


19.
november
2021
Læst: 316 gange.

Kommunalvalg-kampagnen er ved at gå ind i sidste fase, og det er absolut centralt, at Enhedslisten får et godt valg. Der er behov for en klar socialistisk repræsentation i de lokale byråd, som kan kæmpe for en solidarisk grøn politik og bringe progressive bevægelsers krav på de lokalpolitiske agendaer.


12.
november
2021
Læst: 370 gange.

I mandags blev der bygget hegn rundt omkring Bøgeparken i Vollsmose. Her skal 1000 almene familieboliger rives ned inden udgangen af året, og flere tusinde mennesker skal tvangsflyttes fra deres hjem og spredes til vilkårlige egne af landet, fordi de er for fattige og for brune.


6.
november
2021
Læst: 552 gange.

Det ser ud til, at Enhedslisten i nogle byer står til at blive blandt de største ved det kommende kommunalvalg. I København spår en måling endda, at partiet bliver størst, foran Socialdemokratiet!  Med markante styrkepositioner til Enhedslisten er der basis for at bære de lokal kræfters krav og synspunkter ind i byrådene. Det bliver lettere at kæmpe imod besparelser og for forbedringer af velfærd. 


31.
oktober
2021
Læst: 416 gange.

De stigende boligpriser og manglen på gode, billige boliger i byerne er et hot emne i den kommunale valgkamp. Regeringen har også taget diskussionen op, f.eks. i statsministerens åbningstale. Nu er de kommet med et udspil, der skal være med til at løse problemet: 22.000 ekstra almene boliger bygget over de næste 15 år. Betalt af lejernes opsparing i Nybyggerifonden.


22.
oktober
2021
Læst: 944 gange.

Landbruget er med mere end 1/5 af klimagasudledningen et af de allervigtigste områder at sætte ind på, hvis Danmark skal levere sit rimelige bidrag til at holde temperaturstigningen på de 1,5 grader. Derfor er det helt ude i hampen, at landbrugsaftalens reduktioner stort set er fugle på taget, der først skal snakkes videre om efter næste valg.


15.
oktober
2021
Læst: 562 gange.

Regeringens nye klimaudspil består af alt for langsomme forhandlinger og fugle på taget – og er helt uden de forslag til omgående reduktioner i CO2-udledningen, der er tvingende behov for. Det ville se rigtig sort ud for det danske klimabidrag, hvis ikke det var fordi klimabevægelsen er ved at vågne af corona-dvalen!


1.
oktober
2021
Læst: 696 gange.

…men derimod om debatten om øremærket barsel, der har ramt landets avisforsider og medier i de sidste par uger. Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Danmarks Arbejdsgiverorganisation (DA) er nemlig blevet enige om en ny model for barselsorlov, som øremærker 2 gange 11 ugers forældreorlov til henholdsvis manden og kvinden, som er de to køn, aftalen opererer med.


24.
september
2021
Læst: 713 gange.

I sidste uge spillede Mette Frederiksen ud med et nyt stort reformudspil, ”Danmark kan mere 1”. Udspillet både bekræfter og uddyber regeringens overordnede økonomiske politik: En blå konkurrencestatspolitik baseret på erhvervsstøtte og skattelettelser til de største private virksomheder, samt disciplinering af arbejdsstyrken, så den passer til virksomhedernes behov.


17.
september
2021
Læst: 953 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php