Tema: SAP’s ugekommentar

I begyndelsen af juni blev der indgået aftaler om det kommende års økonomi for kommuner og regioner.  Aftalerne ligner desværre til forveksling tidligere års aftaler mellem regeringen og hhv. Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, hvor der gives for få midler til at velfærd og sundhed kan følge med behovene. 


30.
juni
2022
Læst: 455 gange.

259 almene boliger i Mjølnerparken på Nørrebro i København er solgt til private investorer. I starten af juni måned gav et flertal af politikerne (ikke Enhedslisten!) på Københavns Rådhus den endelige godkendelse af salget.


23.
juni
2022
Læst: 580 gange.

De sidste to år har International Socialistisk Ungdomslejr (ISUL) været aflyst grundet corona, men kære kammerat, 2022 er året, hvor ISUL vender tilbage. Herunder kan du finde svar på, hvad der er på programmet i år, hvor og hvornår lejren afholdes, og selvfølgelig hvordan man kommer med.


10.
juni
2022
Læst: 471 gange.

Den ellers på forhånd meget opreklamerede sundhedsreform, der både skulle ”løfte det nære sundhedsvæsen” og sikre ”robusthed”, blev – med Enhedslistens ordfører Peder Hvelplunds velvalgte og derfor meget citerede ord – til ”en lille prut”. Dermed tegner den et billede af den ”velfærds-skrump-dagsorden”, regeringen har sat, fordi den i stedet vil bruge pengene på oprustning. En dagsorden, som kalder på et oprør i forbindelse med statens økonomiaftaler med regioner og kommuner.


2.
juni
2022
Læst: 805 gange.

Afstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni handler slet ikke om forsvar, men om at styrke EU’s rustningsindustri og imperialistiske interesser, primært i Afrika.


25.
maj
2022
Læst: 800 gange.

Farlig skrinlæggelse af NATO-modstanden blev godkendt på EL-årsmødet


19.
maj
2022
Læst: 723 gange.

Enhedslistens årsmøde i weekenden bliver det sidste før det kommende folketingsvalg og den efterfølgende regeringsdannelse. Det må være en anledning til – igen –  at diskutere, hvordan vi får opbygget et tydeligt alternativ til venstre for regeringen.


12.
maj
2022
Læst: 858 gange.

Putins angreb på Ukraine har presset regeringen til at sætte skub i fjernvarme og vedvarende energi. Men hvor skal ressourcerne tages fra? Vi får ikke en grøn omstilling i tide uden demokratisk planlægning og begrænsning af ressourceforbruget på andre områder.


4.
maj
2022
Læst: 404 gange.

24. april blev Macron blevet genvalgt som afslutning på en ikke-kampagne og som et symptom på en hidtil uset demokratisk krise. Hans autoritære liberalisme vandt således med 58 procent over Le Pens kryptofascistiske og racistiske liberalisme.


27.
april
2022
Læst: 652 gange.

80 procent af verdens CO2-budget er nu opbrugt, hvis klimakatastrofen skal begrænses ved at holde temperaturstigningen på 1,5 grader. Det er den alarmerende konstatering, der lægger fundamentet til FN’s seneste klimarapport, som ellers forsøger at tale mulighederne for stadig at fastholde denne målsætning op. Men kendsgerningen er ifølge rapporten også, at verdens samlede årlige CO2-udledning stadigvæk er – stigende!


7.
april
2022
Læst: 781 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php