Tema: SAP’s ugekommentar

Opbygningen af international solidaritet med Palæstina er af afgørende strategisk betydning. Den nylige fokus på konflikten i Israel og Palæstina er først og fremmest et resultat af, at den palæstinensiske modstand mod Israels politik er vokset. Undertrykkelsen af palæstinensernes basale rettigheder er et dagligdags fænomen, det er ikke – i sig selv – nok til at mobilisere verdenssamfundet i protest. Det er derimod den palæstinensiske modstand mod denne undertrykkelse.


10.
juni
2021
Læst: 205 gange.

”Snakken var, om vi sku ha antomkraft eller hva,
å det ment vi intj dar ku vær tvyvl om, at vi ska.
Men værke ska leej på Sjællaj, hår vi tentj
heller Fyn hæen i dæ øeste øej.
For å ha æ ve åes,
nej, det vil vi godt nok intj.
For det vil osse båer kom te å lej i væej.” *)


31.
maj
2021
Læst: 891 gange.

Pinsens årsmøde i Enhedslisten kan på overfladen virke som bare ”endnu et i rækken”, hvor hovedpunkterne er boligpolitik og organisationsudvikling, uden at dette for alvor bringer sindene i kog. Men bag dette ligger hovedfokus i højere grad på de vedtægtsforslag, som har fyldt meget i organisationens debatter de sidste to år, fordi især ændringsforslag om valg af hovedbestyrelse og folketingskandidater indebærer udvanding af rotationsordningen og indskrænkning af medlemsdemokratiet.


21.
maj
2021
Læst: 693 gange.

Efter de bemærkelsesværdige opstande i Ecuador og Chile i 2021 oplever vi nu en mindst lige så stor opstand i den colombianske befolkning, som efter søndagens (2. maj, red.) delvise sejr – hvor regeringen var nødsaget til at trække sit forslag til en skattereform – stadig kæmper for at tilbagerulle Duque-regeringens såkaldte tilpasningsplan og sætte en stopper for det undertrykkende og korrupte regime.


13.
maj
2021
Læst: 371 gange.

Så kom regeringens oplæg til en aftale om trafikinvesteringer. De vil investere milliarder i forbedringer af jernbanenettet. Der skal også investeres i nogle buslinjer i hovedstaden. Og der skal skabes bedre forhold for cyklister. Alt sammen til gavn for klimaet og folkesundheden. Det ku’ vær’ så godt, hvis ikke… Ja, hvis ikke lige resten af udspillet var plastret til med motorvej, så den samlede klimaeffekt er et helt katastrofalt nul.


7.
maj
2021
Læst: 640 gange.

Første maj er arbejdernes internationale kampdag, men i dag er der for lidt kamp og for meget klappen-sig-selv-på-ryggen på dagsorden.


30.
april
2021
Læst: 715 gange.

En politisk ganske blandet gruppe står bag et initiativ for at få ændret Enhedslistens nuværende EU-politik – vedtaget i 2016. Og allerede årsmødet i 2019 vedtog faktisk, at vi skulle genoptage denne diskussion. Det er der god grund til, for uenighederne er åbenlyse, i en grad så spidskandidaten ved sidste parlamentsvalg fx valgte at lægge afstand til den vedtagne politik.


26.
april
2021
Læst: 868 gange.

Efter en lang corona-pause inviterer SAP nu igen til Socialistisk Påskeseminar, den 15.-19. juli. Vi har været nødt til at ændre tidspunkt og sted, af Covid 19-relaterede årsager, men efter et kæmpearbejde er det lykkedes at finde husly hos Risskov Efterskole i Aarhus, Smilets By!


16.
april
2021
Læst: 1111 gange.

Beretningerne om de danske børns forhold i lejrene i Syrien er hjerteskærende og råber på humanitær aktion. Men kravet om at tage netop disse børn og deres mødre hjem til Danmark her og nu handler mere end noget som helst andet om, at den danske stat skal tage samme ansvar for og respektere de grundlæggende borgerrettigheder for alle, også muslimer – og endda islamister.


8.
april
2021
Læst: 600 gange.

Det haster voldsomt hvis regeringen skal nå målet om 70 procent reduktion af klimagasser i 2030. Regeringen er i gang med at lave en række aftaler med partierne, der skulle lede frem mod målet om et fossilfrit Danmark. Men som det nu også er påpeget af Klimarådet, ser det ikke for lyst ud, hvis man ser på, hvad der er nået indtil nu.


2.
april
2021
Læst: 609 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php