Tema: SAP’s ugekommentar

Billederne af nødlidende børn på gaden efter branden i Moria-flygtningelejren på Lesbos har givet stort momentum for Mellemfolkeligt Samvirkes (MS) kampagne for, at Danmark skal tage imod 500 børn fra lejren med deres familier til sagsbehandling og indkvartering. Det er en god og vigtig kampagne for at slå et første hul i regeringens inhumane, flygtningefjendske og ansvarsforflygtigende asylpolitik.


22.
september
2020
Læst: 257 gange.

Næppe nogen sproglig kliche, når det drejer sig om efterretningstjenesterne, er mere slidt og udhulet end klassikeren: Skæg og blå briller. Den har da også haft sin genkomst i forbindelse med den seneste skandale om forholdene i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Sagen er imidlertid den, at der næppe er mere skæg ved denne sag, end hvad der måtte gro på hagen af den eller de whistleblowere, som har afstedkommet afsløringen af skandalen.


14.
september
2020
Læst: 264 gange.

Mandag i sidste uge lancerede regeringen sit finanslovsforslag for 2021, der både varsler smalhals i velfærden og nedprioriterer den grønne omstilling. Samtidig ønsker regeringen sin egen ”krigskasse” på hele 9,2 mia. kr., som den frit kan forhandle med hele Folketinget i løbet af året. Samlet set peger finanslovsforslaget i den helt forkerte retning.  


8.
september
2020
Læst: 319 gange.

Næste lørdag, den 5. september, er der igen “Folkets Klimamarch” i en lang række byer. Og der er mere end nogen sinde brug for at mange møder op og kræver øjeblikkelig handling. Udviklingen af klimaforandringerne viser sig at gå endnu hurtigere end frygtet. Og overskriften for regeringens indsats på klimafeltet indtil nu er desværre: “For lidt, for langsomt og forkert”.


1.
september
2020
Læst: 468 gange.

Politikerne siger, at pensionsalderen skal stige, fordi vi alle sammen lever længere. Det passer ikke. Det er klassebestemt, hvor længe du lever, og med hvilken kvalitet du bliver gammel.


24.
august
2020
Læst: 425 gange.

Når nogen rammes af en smitsom, potentielt farlig sygdom, er reaktionen normalt medfølelse og diskussion af, hvordan man kan hjælpe de sygdomsramte og forebygge, at andre bliver ramt af smitten. Men sådan er det ikke altid og for alle.


17.
august
2020
Læst: 414 gange.

”Sejr for fællesskabet,” lød overskriften, da Enhedslisten den 16. juni 2020 præsenterede den såkaldte Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi – et forlig mellem S-regeringen Venstre, de Konservative, Liberal Alliance, de Radikale, Alternativet, SF og Enhedslisten. Men den overskrift viste sig desværre ikke at være dækkende.


29.
juni
2020
Læst: 1329 gange.

Klimakrisen er international. Løsningerne er internationale. Modstanden må være både lokal, international og radikal.


22.
juni
2020
Læst: 523 gange.

I løbet af marts steg ledigheden med næsten 50.000, trods politikernes lønrefusionsordninger. Med udsigten til øget arbejdsløshed også på længere sigt, trænger kravene om en mindre urimelig behandling af de arbejdsløse sig på.


15.
juni
2020
Læst: 695 gange.

Politimordet på George Floyd var den gnist, der satte en steppebrand i gang i mere end 150 byer i USA, hvor afroamerikanere og deres allierede har oversvømmet gaderne. Hvor de har trodset både Corona19 og politivold, samtidig med at de udfordrer århundreders race- og klassemæssige ulighed og på ny har sat frihed og retfærdighed for alle på dagsordenen


8.
juni
2020
Læst: 733 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php