Tema: SAP’s ugekommentar

I kølvandet på det sørgelige valgresultat, hvor Enhedslisten mistede fire mandater, er der allerede mange diskussioner om årsagen til tilbagegangen. Vidensgrundlaget for dette er stadig begrænset – der er (endnu) ikke undersøgelser af vælgervandringerne og deres årsager i løbet af selve valgkampen.


24.
november
2022
Læst: 211 gange.

Enorme prisstigninger på madvarer og energi til transport og opvarmning af boliger rammer bredt i arbejderklassen og ikke mindst blandt de socialt svageste. Lejernes LO kan fortælle om lejere, der flytter i ly af natten, fordi de ikke kan magte en enorm efterregning på el eller gas.


17.
november
2022
Læst: 261 gange.

Både valgkampen og valgresultatet var på mange måder en blandet fornøjelse. Men man må – ikke mindst med de nyeste rapporter fra FN’s klimapanel – glæde sig over, at klimaet under pres fra klimabevægelsen igen kom på dagsordenen.


9.
november
2022
Læst: 320 gange.

Siden 16. september har Iran, gennem udbredte protester mod den herskende elites førte politik, været i oprør. De blev udløst af det brutale mord på en ung kvinde, Jîna (Mahsa) Amini, som blev tæsket ihjel af ”moralpolitiet”.


2.
november
2022
Læst: 273 gange.

Hvordan mandaterne er fordelt, og hvem der sidder i regering efter tirsdagens folketingsvalg, betyder noget. Det betyder noget for mulighederne for at presse nogle skridt i den rigtige retning igennem. Alt andet lige vil det være et grimt tilbageskridt for både klasse- og klimakampen, hvis vi efter valget får en Frederiksen-Løkke-regering ”hen over midten” eller måske endda en blå (Løkke-?) regering baseret på det yderste højre.


27.
oktober
2022
Læst: 573 gange.

Grønne bevægelser vil sætte klimaet øverst på valgets dagsorden. ”Bed om klimahandling – her og nu” er overskriften på deres kampagne. En kampagne, som fortjener al mulig opbakning – ikke mindst massiv mobilisering til de landsdækkende klimamarcher søndag den 30. oktober.


20.
oktober
2022
Læst: 631 gange.

En krig igangsat af et russisk imperialistisk overfald og overalt en galoperende oprustning, der truer verdensfreden. En krise på sundheds- og velfærdsområdet, der bliver mere og mere tydelig. En økonomisk krise, der med voldsom inflation underminerer økonomien for flere og flere. Og ikke mindst en klimakatastrofe, der ikke længere er en trussel, men allerede er i gang.


13.
oktober
2022
Læst: 698 gange.

Forestil jer, at Enhedslistens årsmøde træffer en beslutning om, hvad vi vil acceptere i kommende finanslovsforhandlinger. Lad os for eksemplets skyld lege, at årsmødet eksplicit udtaler, at vi ikke vil skrive under på en finanslov, der indeholder forringelser.


5.
oktober
2022
Læst: 711 gange.

I denne uge landede regeringens udspil til en ny strukturering af landets universitetsuddannelser. Der er intet ambitiøst positivt i planen, blot et oplæg til endnu mere akademiker-bashing, udhuling af videregående uddannelser – og en usympatisk valgkampsstrategi.


30.
september
2022
Læst: 586 gange.

Tiden er kommet til grundig eftertanke. Modstanden må samles. Hold op med at vende det blinde øje til klimakrise og krigstrussel.


22.
september
2022
Læst: 473 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php