Tema: SAP’s ugekommentar

Både arbejdsgivere og fagforeningsbosser har travlt med at sælge nogle OK-aftaler med optimistisk vurderet maksimalt 10-12% ekstra alt i alt i løbet af de næste to år som et ”fornuftigt resultat”, der vil ”sikre reallønnen”. Og de har også travlt med at påstå, at St. Bededags-tyveriet intet har med OK-resultatet at gøre. Begge dele er rent sludder! Derfor bør alle gode kræfter mobilisere for et Nej til de forlig, der lige nu ligger på bordet.


16.
marts
2023
Læst: 138 gange.

For den overvejende del af dansk erhvervsliv har 2022 været et fantastisk år! – En række af landets største virksomheder hiver rekordoverskud hjem, aktionærer forgyldes og profitterne stikker helt af. På bagsiden af medaljen er inflationen den højeste i 30 år, og reallønnen for lønmodtagere faldt i tredje kvartal med 5,2 procent – det største fald i ca. 70 år. Udviklingen peger kun i én retning: En mindre og mindre andel af virksomhedernes indtjening går til løn, en stigende andel til ejere, direktører og aktionærer.


26.
februar
2023
Læst: 528 gange.

Det er en helt indlysende sandhed, at det haster med den grønne omstilling. Og det er blandt andet nødvendigt med en radikal og hurtigt omstilling af vores energiforsyning. Men det stiller venstrefløjen og de grønne bevægelser overfor voldsomme dilemmaer, når investeringslysten i vedvarende energi buldrer derudaf. Og stat og kommuner er under pres for at forære vores fælles værdier i jord og hav til kapitalen.


23.
februar
2023
Læst: 279 gange.

Siden det russiske overfald på Ukraine for snart et år siden har der bredt sig en sand oprustningsfeber i hele Europa. NATO’s og Danmarks oprustning handler imidlertid ikke først og fremmest om Ukraine, men derimod om en grådig rustningsindustri og en livsfarlig rivalisering mellem imperialistiske blokke. Derfor har venstrefløjen – i begge disse blokke – et historisk vigtigt ansvar for at bekæmpe oprustningen i deres egen blok. Dette må også stå på dagsordenen for det kommende årsmøde i Enhedslisten, selv om Putins invasion ikke gør opgaven let.


16.
februar
2023
Læst: 725 gange.

Rammerne for de kommunale budgetter er mange steder ikke bare svære, men utålelige. Det er nødvendigt at opbygge fundamentet for et kommunalt oprør. Derfor skal Enhedslisten ikke deltage i spillet om at finde ”de mindste forringelser”, men målrettet arbejde for at opbygge et kommunalt oprør på et fundament af en bevægelse af brugere og ansatte.


9.
februar
2023
Læst: 431 gange.

Et enigt forretningsudvalg i FH vender sig imod regeringens lovforslag om at afskaffe Store Bededag. Det er historisk usædvanligt, at en enig fagbevægelse ikke bare går imod en regering, hvor Socialdemokratiet deltager, men også aktivt indkalder til moddemonstration. En underskriftsindsamling ligeledes organiseret af FH har foreløbig givet 442.000 underskrifter, hvilket er det største nogensinde i Danmark. 


1.
februar
2023
Læst: 366 gange.

2023 fortsætter, hvor 2022 slap: med strejker og andre kollektive kampskridt i Storbritannien. Tusindvis af ambulanceførere, universitetsansatte, togkonduktører, sygeplejersker, grænsekontrollører og andre arbejdere er blevet tvunget i strejke efter 15 års lønstagnation, udhuling af velfærden og senest af de voldsomme leveomkostnings- og energiprisstigninger.


19.
januar
2023
Læst: 441 gange.

”Eufemisme” er et fint ord for ”forskønnende omskrivning”. Og lige netop dette ord beskriver allerbedst statsministerens nytårstale i søndags. Det er næsten tragikomisk at sammenligne talens smukke floskler med den virkelighed, det blå regeringsgrundlag lægger op til.


5.
januar
2023
Læst: 901 gange.

Julen er over os, nytåret nærmer sig, og for de fleste betyder det også en tiltrængt pause. En periode med et lidt lavere gear, for at samle kræfter til den kommende strid, som stroferne lyder så smukt.  Men når tiden har passeret nytår, bliver der virkelig også brug for alle gode kræfter!  Ikke blot har Danmark fået en ny borgerlig regering, som skal mødes med modstand. Men sideløbende med dette starter det nye år med overenskomstforhandlingerne på FH/DA-området. Denne gang med den største sandsynlighed for konflikt, der er set i nyere tid.


23.
december
2022
Læst: 1178 gange.

Tyrkiet har optrappet krigen mod sin kurdiske befolkning. Siden 2019 har krigen også omfattet de syriske kurdere. I disse uger udspilles en ny runde i krigen.


8.
december
2022
Læst: 395 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php