Tema: SAP’s ugekommentar

Farlig skrinlæggelse af NATO-modstanden blev godkendt på EL-årsmødet


19.
maj
2022
Læst: 151 gange.

Enhedslistens årsmøde i weekenden bliver det sidste før det kommende folketingsvalg og den efterfølgende regeringsdannelse. Det må være en anledning til – igen –  at diskutere, hvordan vi får opbygget et tydeligt alternativ til venstre for regeringen.


12.
maj
2022
Læst: 381 gange.

Putins angreb på Ukraine har presset regeringen til at sætte skub i fjernvarme og vedvarende energi. Men hvor skal ressourcerne tages fra? Vi får ikke en grøn omstilling i tide uden demokratisk planlægning og begrænsning af ressourceforbruget på andre områder.


4.
maj
2022
Læst: 200 gange.

24. april blev Macron blevet genvalgt som afslutning på en ikke-kampagne og som et symptom på en hidtil uset demokratisk krise. Hans autoritære liberalisme vandt således med 58 procent over Le Pens kryptofascistiske og racistiske liberalisme.


27.
april
2022
Læst: 262 gange.

80 procent af verdens CO2-budget er nu opbrugt, hvis klimakatastrofen skal begrænses ved at holde temperaturstigningen på 1,5 grader. Det er den alarmerende konstatering, der lægger fundamentet til FN’s seneste klimarapport, som ellers forsøger at tale mulighederne for stadig at fastholde denne målsætning op. Men kendsgerningen er ifølge rapporten også, at verdens samlede årlige CO2-udledning stadigvæk er – stigende!


7.
april
2022
Læst: 430 gange.

Det er lykkedes regeringen at pakke særloven, der skal hjælpe de ukrainske flygtninge, ind i en finansiering, der er helt utålelig. Det er glædeligt, at de ukrainske flygtninge bliver modtaget på en måde, der på flere punkter imødekommer den berettiget voldsomme kritik af Danmarks hidtidige behandling af krigsflygtninge.


30.
marts
2022
Læst: 822 gange.

Der er lagt op til intern debat om Enhedslistens forhold til EU, hvor det kommende årsmøde skal behandle ikke mindre end fire forslag. Baggrunden er naturligvis de første erfaringer med EU-valgkamp og repræsentation i parlamentet, såvel som forløbet omkring det britiske Brexit. At statsministeren yderligere vælger at benytte konflikten i Ukraine til at udskrive folkeafstemning om forsvarsforbeholdet, ja, det bringer da bare lidt yderligere krydderi til debatten.


23.
marts
2022
Læst: 612 gange.

Den 6. marts 2022 markerede en skelsættende ændring i dansk sikkerhedspolitik. Her indgik regeringen sammen med Venstre, Konservative, SF og Radikale et såkaldt “nationalt kompromis” om forsvaret. Ud over alle de andre problemer ved disse oprustningsplaner er de også en bombe under det danske bidrag til at begrænse klimakatastrofen.


17.
marts
2022
Læst: 797 gange.

Mens tunge, mørke natteskyer har sænket sig efter Putins barbariske invasion – og også vil være der endnu, når krigen i Ukraine er forbi, med dens enorme ødelæggelser og meningsløse tab af menneskeliv – så skal vi mødes, til glædelige gensyn, og et varmt velkommen til alle jer, der er med for første gang! Vi skal mødes for at blive klogere og vende problemerne med hinanden, og selvfølgelig også for at have det rart sammen.


15.
marts
2022
Læst: 578 gange.

Hvis man i disse dage følger med i de danske mainstream-mediers dækning af invasionen i Ukraine, får man det klare indtryk, at NATO er en fredselskende forsvarsalliance, der kan og vil sikre friheden og demokratiet mod den storrussiske imperialismes aggressive overgreb. Dette billede har bredt sig i en grad, så selv nogle EL-politikere får uld i munden, når der bliver snakket om NATO-udmeldelse.


9.
marts
2022
Læst: 2279 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php