Tema: SAP’s ugekommentar

Socialistisk Arbejderpolitik (SAP) holdt landsmøde den 23-24. januar. Hovedpunktet handlede om udfordringerne for Enhedslisten i den kommende periode, og hvordan SAP bedst kan bidrage til at løse disse. Som afslutning på diskussionerne vedtog mødet nedenstående udtalelse.


25.
januar
2021
Læst: 172 gange.

“Vi svinger godt sammen”, meddelte Mette Frederiksen den undrende offentlighed efter sit møde med Donald Trump i 2019, kort efter Trumps genrerøse tilbud om at købe Grønland. Men siden er der ikke meget, der har svinget for Trump, med et 2020 præget af Covid-19 og lurende økonomisk krise.


19.
januar
2021
Læst: 263 gange.

Nu er det jo ikke alle, der er i deres mest skarpe hjørne på en nytårsdag. Så der var sikkert en hel del gode socialister, der bare glædede sig over, at hyldest til ”fællesskab” og ”sammenhold” var hovedtemaet i Statsministerens nytårstale 2021. Men når en arbejdsgiver eller en politiker snakker fællesskab med sætningen ”Vi er alle i samme båd”, skal man vogte sig. For så handler det altid om at dække over, at du skal ro hurtigere, for at andre kan fortsætte med at berige sig.


5.
januar
2021
Læst: 634 gange.

Finansloven for 2021 er landet mellem regeringen og det parlamentariske grundlag. Det er en finanslov uden hverken nye eller opsamlede forringelser gennemført alene med højrefløjen i årets løb. Men det er også en finanslov uden fuld genopretning af velfærden og uden en tilstrækkelig og varig finansiering af klimaindsatsen. Konflikterne er skudt til hjørne med finansloven, som løfter velfærden en smule og finansierer udgifterne ved øget statsgæld.


15.
december
2020
Læst: 1172 gange.

Stop for udbudsrunder i Nordsøen, flere ”grønne biler”, flere cykelstier og mere plads til vild natur. Miljøet var i centrum for en række aftaler, som blev indgået i starten af december. S-regeringen har givet grønne indrømmelser, som falder på et tørt sted her fem år efter Parisaftalen og halvandet år efter ”klimavalget”.


7.
december
2020
Læst: 600 gange.

Enhedslisten er et feministisk parti, kan man læse i programerklæringer på partiets hjemmeside. Og der er da også en række markante kvinder blandt partiets frontpersoner.  Men da 322 aktive kvinder fra et bredt udsnit af politiske partier skrev under på et opråb mod sexisme, overgreb og sexchikane i de politiske partier, var der rigtig mange fra Enhedslisten blandt underskriverne.
Hvordan hænger det sammen?


30.
november
2020
Læst: 875 gange.

Vi har i denne uge valgt at bringe nedenstående udtalelse fra Fjerde Internationales Eksekutiv Komité (forretningsudvalg) om det igangværende oprør i Polen


23.
november
2020
Læst: 544 gange.

De grundlæggende skandaler i forbindelse med minkproduktion, corona og det kapitalistiske samfundssystems mekanismer bliver der lige nu sagt og skrevet alt for lidt om. Det er måske forståeligt, når regeringen nu udnytter sit midlertidige enevælde til at ignorere ikke bare Folketingets øvrige partier, herunder sit parlamentariske grundlag, men også til at tage let på gældende lovgivning. Men det er ikke desto mindre en alvorlig mangel.


16.
november
2020
Læst: 962 gange.

I snart 100 dage har det hviderussiske folk kæmpet en brav kamp mod landets styre. De har trodset repression, fyringer, fængsling og vold. Det står mere og mere klart, at der ingen vej er tilbage til den tid, hvor Lukasjenko styrede egenrådigt og med hård hånd.


9.
november
2020
Læst: 476 gange.

Corona-smitten har sat sig fast som en global pandemi. Uanset om det er første, anden eller endda tredje bølge, er det en virus med omfattende følger for de ramte samfunds mennesker og levevilkår. Derfor skal smittetallene bankes mere effektivt ned, og befolkningen beskyttes maksimalt. Regningen for dette skal betales af profitterne, ikke ved mindre velfærd!


2.
november
2020
Læst: 515 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php