Tema: SAP’s ugekommentar

På vej ind i den tredje måned med ubønhørlige bombardementer af Gaza og konstant chikane og angreb på Vestbredden er der intet, der tyder på at Israel har tænkt sig, at stoppe deres militære kampagne for fordrivelse af Palæstinas befolkning.


7.
december
2023
Læst: 99 gange.

Klimatopmødet COP28 i Dubai fra den 30. november til den 12. december tegner til at blive en absurd forestilling. Mens politikerne fedter med formuleringerne, er den fossile kapital i fuld gang med at udvide butikken.


30.
november
2023
Læst: 140 gange.

I begyndelsen af november lancerede regeringen en skattereform, der skal give 10 mia. kr. i sænket skat. Forslaget lægger sig i slipstrømmen af 20 års skattepolitik, der sænker skatten mest for de højeste indkomster og behændigt går udenom folk på overførselsindkomst.  


24.
november
2023
Læst: 413 gange.

Den seneste uge har budt på to sejre for USA’s underdogs. Skuespillerne har strejket sig til en god overenskomst, og ved folkeafstemningen i Ohio den 7. november stemte vælgerne, anført af en genopstået kvindebevægelse, for at indskrive retten til abort i delstatens forfatning.


16.
november
2023
Læst: 151 gange.

Efter Højesterets underkendelse af de ”hemmelige retssager” mod Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen er det blevet almindeligt at tale om ”en skandale” i denne forbindelse. Men disse skumle retssager er kun toppen af et isbjerg – med mange flere og tydeligt også systemiske skurke.


10.
november
2023
Læst: 322 gange.

1. Den globale kapitalismes modsætninger bliver ved med at fremkalde brutale krige og besættelser. Truet af økonomisk og politisk krise konstruerer de kapitalistiske regeringer, der bekender sig til racistiske, patriarkalske og imperialistiske ideologier, eksterne og interne fjender, hvilket fremprovokerer krige og fortsat undertrykkelse.


2.
november
2023
Læst: 201 gange.

Den længe ventede kontanthjælpsreform er absolut ikke det opgør med fattigdom, man kunne ønske sig. Reformen indeholder skam forbedringer – men de er betalt af grimme forringelser, der især rammer indvandrere og unge med en psykisk diagnose.


26.
oktober
2023
Læst: 688 gange.

Israels massive bombardementer og blokade truer hele Gazas befolkning på livet. Alle kræfter må sættes ind på at opbygge en international solidaritet, der kan stoppe de vestlige landes og Danmarks opbakning bag denne forbrydelse. Allerede nu er der masser af aktiviteter og demonstrationer i gang – se et par af dem  herunder.


19.
oktober
2023
Læst: 1238 gange.

Den grundlæggende årsag til volden er den israelske stats besættelse af Palæstina. Palæstinenserne har båret hovedbyrden af død og ødelæggelse i de sidste 75 år. Situationen i Gazastriben er særligt umenneskelig. Her har befolkningen været udsat for vedvarende ydmygelser, kollektive afstraffelser og vold fra den israelske stat


12.
oktober
2023
Læst: 978 gange.

Der bliver i disse dage snakket meget om Etisk Råds anbefaling om at hæve grænsen for den fri abort i Danmark fra 12 til 18 uger. Samtidig er der igen gang i debatten om den totale mangel på fri abort i Færøerne og nyheden om grønlandske kvinder, der stævner den danske stat for ufrivilligt at have fået opsat spiral. Alle disse sager handler grundlæggende om retten til egen krop og liv og den fortsatte koloniale magt, som Danmark udøver over Grønland og Færøerne.


6.
oktober
2023
Læst: 216 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php