Tema: Pakistan

Den senere tids voldsomme oversvømmelser i Pakistan retter atter søgelyset mod det globale Syd, der er nogle af de første ofre for de rige landes letsindige-kyniske omgang med natur og miljø.


7.
oktober
2022
Læst: 573 gange.

Uophørlig monsunregn og voldsomme oversvømmelser har hærget Pakistan, og har ramt millioner af mennesker og lagt deres tilværelse i ruiner. Mindre end 1 procent af den globale CO2-udledning kommer fra Pakistan, og så er det alligevel et af de lande, der er hårdest ramt af klimakrisen.


14.
september
2022
Læst: 462 gange.

Tirsdag den 30. november afgjorde Pakistans Højesteret, at Ali Wazir kan løslades mod kaution. Han har været fængslet i næsten et år, sigtet for at have fornærmet en statsinstitution. Men han skal alligevel blive i fængslet, da endnu en sag imod ham er undervejs.


14.
december
2021
Læst: 563 gange.

For bedre at kunne forstå hvordan religiøs fundamentalisme påvirker pakistanske kvinders tilværelse, har Capire interviewet Bushra Khaliq leder af Women in Struggle for Empowerment (WISE), og medlem af den internationale komite World March of Women,


4.
oktober
2021
Læst: 1098 gange.

Ni år efter sin fængsling er Baba Jan og hans sidste tre kammerater blevet løsladt. Ni år, hvor vi mere end en gang har frygtet for hans liv, ni år med juridiske kampe og brede mobiliseringer i Pakistan og solidaritetskampagner i hele verden.


30.
november
2020
Læst: 1254 gange.

Haqooq-e-Khalq-bevægelsen (HKM – Bevægelsen for Folkets Rettigheder) er en landsdækkende græsrodskampagne i Pakistan, der kæmper for at sikre, at de grundliggende rettigheder i vores forfatning står ved magt.


9.
juli
2020
Læst: 1183 gange.

Nødhjælpspakker er blevet fordelt til 1800 familier i 9 byer af Labour Relief Campaign. Initiativet blev startet med det formål at hjælpe arbejderfamilier, som er blevet ramt af konsekvenserne af corona-nedlukningen.


29.
maj
2020
Læst: 1033 gange.

Fredag den 1. maj blev Arif Wazir, en leder af den Pashtunske Tahafuzbevægelse (PTB), skudt tre gange af ukendte gerningsmænd nær sit hjem i Wanna, som ligger i Waziristan i det nordøstige Pakistan på grænsen til Afghanistan. Snigmordet på Arif Wazir er en klar provokation fra den herskende elite.


17.
maj
2020
Læst: 1209 gange.

Vi gennemgår en af de alvorligste kriser, som menneskeheden har oplevet, og den kan ingen tillade sig at ignorere eller stille sig neutral overfor. Det er tydeligt, at krisen bliver forstærket af de prioriteringer, som vore herskende eliter har gennemtrumfet, hvor de uophørligt har styret ud fra fantasier om regionalt overherredømme snarere end en bekymring om befolkningens ve og vel.


22.
april
2020
Læst: 1211 gange.

Det er forståeligt, at der i disse tider er et stort fokus på vores egen andedam i Danmark, den aktuelle virus og den medfølgende krise. Men også i denne situation må vi som politisk tænkende mennesker anerkende, at der fortsat er situationer rundt om i verden, som fortjener vores opmærksomhed.


6.
april
2020
Læst: 1623 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php