Tema: Corona-virus

content-picture.php

Selv om ingen kan spå om, hvilke konsekvenser coronakrisen kommer til at have for ungdommen, peger den nuværende situation på en dyster fremtid – hvis ikke vi handler nu. Selv om unge er mindre udsat for COVID19, er de markant mere udsat for de økonomiske konsekvenser, som coronakrisen har bragt med sig.


18.
maj
2020
Læst: 176 gange.
content-picture.php

I over to måneder har Danmark været lukket ned. Forsamlingsforbuddet og afstandskravet har betydet, at det ikke har været muligt at lave normale partiarbejde i Enhedslisten. Mange lokalafdelinger har været nødt til at aflyse 1. maj-arrangementer, medlemsmøder og andre aktiviteter. I stedet er der høstet en del nye erfaringer med virtuelle møder, hvor man deltager via sin computer eller smartphone.


17.
maj
2020
Læst: 356 gange.
content-picture.php

Autoritære ledere – store som små – har, i ly af coronakrisen, ikke kunnet modstå fristelsen til at indføre udemokratiske tiltag, der truer retsstaten. Befinder vi os på et tidligt stadie af den permanente undtagelsestilstand?


14.
maj
2020
Læst: 252 gange.
content-picture.php

Hvis man skal sige noget positivt om corona-krisen, må det være, at den på rigtig mange måder udstiller kapitalismens svagheder. Først og fremmest den svaghed, at både ”erhvervslivet” og resten af samfundsstrukturen på det helt overordnede niveau er indrettet i et system, der hævet over alt andet skal sikre profitterne til kapitalejerne. Den altdominerende ”sunde fornuft” i medier, folketingsdebatter osv. har som bundlinje, at der skal sikres en stabil vækst og forrentning af kapitalen (dvs. profit).


4.
maj
2020
Læst: 456 gange.
content-picture.php

USA’s embargo mod Cuba er en kriminel handling, fordi den forsøger at bremse et frit sundhedsfagligt samarbejde mellem Cuba og de forskellige lande, som har bedt om hjælp, eller som ønsker at styrke samarbejdet med den caribiske østat.


28.
april
2020
Læst: 467 gange.
content-picture.php

Coronakrisen har sat spørgsmålstegn ved nyliberalistiske doktriner. Nu må spillereglerne ændres, hvis klimaet skal have en chance. I stedet for at give førstehjælp til kapitalismen må vi sige farvel til væksten og tage fat på en demokratisk planlægning ud fra både sociale og miljømæssige hensyn.


28.
april
2020
Læst: 480 gange.
content-picture.php

Vi befinder os i en krise, der er fuld af farer, en krise for den kapitalistiske civilisation og den mest alvorlige siden verdenskrigene i det tyvende århundrede.


23.
april
2020
Læst: 420 gange.
content-picture.php

Vi gennemgår en af de alvorligste kriser, som menneskeheden har oplevet, og den kan ingen tillade sig at ignorere eller stille sig neutral overfor. Det er tydeligt, at krisen bliver forstærket af de prioriteringer, som vore herskende eliter har gennemtrumfet, hvor de uophørligt har styret ud fra fantasier om regionalt overherredømme snarere end en bekymring om befolkningens ve og vel.


22.
april
2020
Læst: 258 gange.
content-picture.php

Det er nu 2 år siden det første dræbende skud mod demonstranter faldt i Nicaragua. Siden er over 300 blevet dræbt og mange hundrede fængslet. Denne appel om løsladelse af politiske fanger og retfærdig behandling af de indsatte – ikke mindst i lyset af Covid-19 – er underskrevet af bl.a. MP Christian Juhl og Enhedslistens Nicaraguagruppe.


19.
april
2020
Læst: 326 gange.
content-picture.php

Denne pandemi kan og bør blive en lejlighed for venstrefløjen til at fremføre en konkret dagsorden for, hvordan man bør støtte liv frem for profit på en måde, som vil gå ud over kapitalismens rammer.


19.
april
2020
Læst: 357 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php