Tema: Corona-virus

Siden starten på corona-pandemien er den offentlige gæld i eurozonen vokset med 20 procent i gennemsnit. Årsagen til denne stigning er ligetil: I stedet for at finde de nødvendige nye ressourcer ved at beskatte den rigeste ene procent og de store selskaber, så har regeringerne foretrukket at optage lån, og på den måde forøget byrden af illegitim gæld.


22.
december
2021
Læst: 1226 gange.

Mens medierne for tiden ivrigt diskuterer problemerne ved de stigende smittetal i den danske befolkning – trods et tilbud om op til 3 stik til alle – bliver der sjældent talt om problemerne i de store dele af verden, hvor coronaen stort set har frit løb. Situationen i verdens fattige lande afspejler uhyggeligt direkte en syg profitstyring i en imperialistisk verden.


19.
november
2021
Læst: 1316 gange.

Siden juli har der været talrige demonstrationer mod Macrons nye sundhedspas. Dan La Botz fra New Politics interviewer professor John Barzman, bosat i Paris, om betydningen af demonstrationerne, både i dag og for det kommende præsidentvalg.


30.
september
2021
Læst: 993 gange.

Situationen i Italien karakteriseres ved, at pandemien har bidt sig fast, hvordan regeringen håndterer den, og at arbejdsgiverne har benyttet genopretningsplanerne til et angreb på løn- og ansættelsesforhold.


30.
september
2021
Læst: 860 gange.

Først fik medicinalindustrien store offentlige tilskud til at udvikle Covid-vacciner. Så har de takket være patentrettigheder scoret enorme profitter i de rige lande. De fattige lande må vente, indtil de har råd til at købe vaccinen


18.
september
2021
Læst: 1512 gange.

Der er meget stor forskel fra land til land i den måde, man kæmper på, hos de bevægelser, vi har faste forbindelser til i denne del af verden. De står dog alle over for autoritære regimer eller diktaturer, der har strammet grebet under sundhedskrisen.


2.
august
2021
Læst: 941 gange.

Tyskland er et af de europæiske lande, hvor modstanden mod corona-restriktionerne har ført til de voldsomste protester. De ofte dramatiske demonstrationer tiltrækker højreradikale, holocaust-benægtere, New Age-folk og helt almindelige borgere, der alle kæmper for deres individuelle frihed og mod Merkels “diktatur”.


2.
august
2021
Læst: 1562 gange.

Da Covid-19-pandemien satte en økonomisk krise i gang, var det første modtræk næsten alle steder at sprøjte likviditet ud på de finansielle markeder og stifte mere offentlig gæld. Dette er endt med at gavne den spekulative storkapital. Og på samme tid har det sået frøene til en gældsfælde, hvis virkninger vi vil se i de kommende år, siger Eric Toussaint, talsmand for Komiteen for Sletning af Illegitim Gæld (CADTM)


23.
juni
2021
Læst: 1202 gange.

Økonomerne Joseph Stiglitz og Michael Spence, som begge har vundet Nobelprisen, opfordrer til hurtig handling for at hjælpe fattige lande med at klare omkostningerne ved corona-pandemien og komme sig efter de økonomiske ødelæggelser, som følger i dens fodspor.


25.
marts
2021
Læst: 1221 gange.

Cubas bemærkelsesværdigt succesfulde statsejede bioteknik sektor er på nippet til at have færdigudviklet en ny vaccine mod Covid-19. Landet vil immunisere sin egen befolkning. Men planen er at producere næsten 10 gange mere, end der skal bruges.


21.
marts
2021
Læst: 1294 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php