Tema: Krigen i Ukraine 2022

Det er først og fremmest nødvendigt at fastslå, at Ruslands invasion af Ukraine, den ualmindelig hensynsløse krigsførelse, der går ud over og ofte er direkte rettet mod civilbefolkningen, og de mange tilfælde af krigsforbrydelser i de besatte områder, er en forbrydelse.


10.
november
2022
Læst: 261 gange.

Politologen Kirill Rogov analyserer utilfredsheden med Putin blandt almindelige russere og i de ledende kredse.


2.
november
2022
Læst: 315 gange.

Det meste af Europa har oplevet stigende protester og demonstrationer på grund af de stigende gaspriser, men uden at sætte prisstigningerne i relation til klimaforandringerne og nødvendigheden af at omstille til nye energiformer.


25.
oktober
2022
Læst: 258 gange.

Den 17. september holdt den ukrainske socialistiske organisation Sotsialnyi Rukh landskonference i Kyiv. Vi bringer her en rapport fra medlemmer af det Europæiske Netværk for Solidaritet med Ukraine.


20.
oktober
2022
Læst: 437 gange.

Det er farligt at være journalist i Rusland, især i krigstider. Stedse flere søger til udlandet, for at kunne fortsætte arbejdet, og dels for at undgå lange fængselsstraffe eller redde livet.


19.
oktober
2022
Læst: 241 gange.

Europa køber dagligt russisk olie for millioner af dollars. EU vil gerne standse importen af russiske fossile brændsler. Det bestemmer vi, svarer rederne og forsikringsselskaberne, der tjener på krisen.


13.
oktober
2022
Læst: 236 gange.

Det er kun få, der får lov til at ringe med klokken for at åbne New York Stock Exchange – New York-børsen i Wall Street, men den 6. september fik Ukraines præsident, Volodymyr Zelensky, der bakkes op af Vesten, lov til det. Det skete via et videolink. Han fortalte, at “hans land er åben for fremmede selskaber, der vil benytte sig af muligheden for at deltage i udsalget af statslige selskaber til en samlet værdi af 400 milliarder dollar.


27.
september
2022
Læst: 504 gange.

Hvor langt er indsatsen for at trænge besættelsesstyrkerne tilbage nået nu, seks måneder efter at den russiske præsident Vladimir Putin indledte invasionen af Ukraine? Hvordan er stemningen i Ukraine med hensyn til muligheden for forhandlinger? Og hvad har krigen betydet for de progressive kræfter i landet?


25.
september
2022
Læst: 390 gange.

“Jeg er tilsølet med blod, uden ammunition og ingen våben. Vi er alle blevet fucket op.” Sådan sagde en russiske soldat til sin kone midt i den ukrainske offensiv, ifølge oplysninger opsnappet af den ukrainske efterretningstjeneste (Ukrainska Pravda 12.9.22).


15.
september
2022
Læst: 645 gange.

Fagforenings- og menneskerettighedsaktivisten Pavel Lisyansky forklarer, hvorfor Ruslands tilstedeværelse i Donbas har vist sig at være en katastrofe for arbejderbevægelsen, og hvorfor et forsvar for menneskerettigheder og faglige rettigheder nogle gange går hånd i hånd.


25.
august
2022
Læst: 575 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php