Tema: Krigen i Ukraine 2022

I den første uge af maj var Søren Søndergaard på vegne af Enhedslisten i Ukraine for bl.a. at deltage i en solidaritetskonference med modstanden mod Putins invasion. Her mødte han en række ukrainske fagforeningsfolk, bl.a. Olexander Skyba fra den frie fagforening for jernbanearbejdere og fra Darnitsa lokomotivremisen i Kiev.


11.
maj
2022
Læst: 208 gange.

Siden krigen i Ukraine for alvor brød ud, og der efterfølgende reelt er indført undtagelsestilstand i Rusland, har russere protesteret mod krigen. Selv om protesterne er svage, spredte og udsat for regeringens undertrykkelse, finder de sted i mange russiske byer. De omfatter ikke kun gadedemonstrationer og blokader, men også skjult modstand som sabotage på arbejdspladsen eller forskellige måder at dele informationer om krigen i kampen mod den strenge censur.


4.
maj
2022
Læst: 259 gange.

Interview: Den venstreradikale Modstandskomite deltager i Ukraines væbnede forsvarskamp og appellerer om international støtte.


28.
april
2022
Læst: 370 gange.

I Afghanistan lærte USA, hvordan de skulle få Sovjetunionen til at gå i en fælde. Russerne har intet lært, så nu er de atter blevet snydt.


21.
april
2022
Læst: 711 gange.

De sanktioner, der blev indført mod Rusland efter annekteringen af Krim, var hullede. Mon ikke kreative virksomheder atter vil være i stand til at finde smutveje i de nye, skærpede sanktioner?


20.
april
2022
Læst: 344 gange.

Den internationale venstrefløj må gøre sig det klart, at det er Putin, der fører krig i Ukraine. Ruslands Socialistiske Bevægelse opfordrer derfor til at flytte fokus fra den vestlige imperialisme til Putins aggressive imperialisme,


19.
april
2022
Læst: 492 gange.

Vores lands navn, vores store og små byers navne må ikke personificere truslen og faren mod folket i nabolandet Ukraine, siger formanden for den Belarussiske Kongres af Demokratiske Fagforeninger


13.
april
2022
Læst: 984 gange.

Mens den russiske aggression stadig er i gang i Ukraine, forsøger de vestlige medier og ledere at bagatellisere den fare, eksistensen af en organiseret og bevæbnet yderste højrefløj i landet udgør. Hvem er de, og i hvor høj grad er de en trussel mod arbejderklassen?


11.
april
2022
Læst: 1008 gange.

Vi, studenter, kandidater, lærere og ansatte på Ruslands ældste universitet, Moskvas Statsuniversitet, opkaldt efter M.V. Lomonosov, fordømmer kategorisk den krig, som vort land har indledt mod Ukraine.


8.
april
2022
Læst: 418 gange.

Den 23. marts underskrev præsident Zelenskij en lov om at afskaffe en række faglige rettigheder. Socialister og faglige aktivister siger, at loven – som på en afgørende måde beskærer de ansattes rettigheder og giver ledelsens mere magt – er forfatningsstridig og risikerer at kunne fortsætte selv efter krigens afslutning.


3.
april
2022
Læst: 514 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php