Tema: Krigen i Ukraine 2022

Olenka Gulenok og Kateryna Kostrova fortæller, hvordan krigen påvirker kampen for kvinders frigørelse og hvordan den internationale feministiske bevægelse kan hjælpe.


8.
marts
2023
Læst: 195 gange.

Ruslands ubegrundede og grusomme invasion af Ukraine, igangsat af Putin den 24. februar 2022, og den fremprovokerede krig har allerede ført til over 100.000 dødsfald på hver side, herunder over 50.000 civile dødsfald i Ukraine.


27.
februar
2023
Læst: 409 gange.

Dette bidrag belyser virkningerne af en krig, som er blevet det modsatte af det, Putin ønskede, både i Ukraine på grund af befolkningens mobilisering for værdighed, men også i de eurasiske nabolande, NATO og EU. Denne artikel diskuterer de fortolkninger af et NATO, der entydigt og uforanderligt opfattes som fjendtlig over for Rusland og en russisk krig, som en reaktion på denne fjendtlighed.


23.
februar
2023
Læst: 342 gange.

I et år har Vladimir Putins regime nu dræbt ukrainere, sendt hundredtusindvis af russere i døden og truet verden med atomvåben med henvisning til det vanvittige mål om at genoprette sit imperium. For os russere, der er imod Putins aggression og diktatur, har det været et år med rædsel og skam over de krigsforbrydelser, der dagligt begås i vores navn.


22.
februar
2023
Læst: 534 gange.

Stop Ruslands krigsaggression. Fred i Ukraine! Fredag den 24. februar er det et år siden, den russiske hær invaderede Ukraine, på ordre fra Putin og hans regime. Det har været et år af ubeskrivelig lidelse og udgydelse af blod for det ukrainske folk.


9.
februar
2023
Læst: 200 gange.

Den Moskva-baserede digter, oversætter og aktivist Kirill Medvedev fra den Russiske Socialistiske Bevægelse (RSD) taler med Federico Fuentes fra LINKS – International Journal of Socialist Renewal om den russiske præsident Vladimir Putins krig mod Ukraine og modstanden mod krigen i hjemlandet.


25.
januar
2023
Læst: 318 gange.

Zofia Malisz fra det polske venstrefløjsparti Razem fortæller om partiets historie, polsk politik og Razems syn på Ruslands invasion af Ukraine. Zofia er medlem af partiets Internationale Udvalg, og hun blev interviewet af Federico Fuentes fra den australske ugeavis Green Left.


15.
januar
2023
Læst: 183 gange.

Suverænitet og selvbestemmelse er vigtige begreber i centrum for venstrefløjens analyse – og kan hjælpe os med at orientere os i den forvirring og misinformation, der omgiver Ruslands krig mod Ukraine.


11.
januar
2023
Læst: 1057 gange.

Antikrigsbevægelsen har indtaget meget modsatrettede holdninger til Putin-regimets invasion af Ukraine. Alle har det til fælles, at de kræver fred, men bag dette ord gemmer sig meget forskellige, ja modsatrettede holdninger.  


12.
december
2022
Læst: 537 gange.

”Det er ikke et spørgsmål om, hvordan en kaotisk og oprørsk civilbefolkning militært kan nedkæmpe de kapitalistiske staters velorganiserede og disciplinerede hære gennem åbne slag, men om hvorledes en massebevægelse kan lamme militærets effektive kampevne indefra og forårsage sammenbruddet og opløsningen af statens væbnede styrker”.


5.
december
2022
Læst: 385 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php