Tema: Krigen i Ukraine 2022-23

I løbet af de sidste to år har det ukrainske samfund undergået dramatiske forandringer i livsstil og livssyn. Denne transformation er også tydelig blandt feministiske aktivister og kvinder i almindelighed. En canadisk journalist interviewer her talspersoner fra Feministisk Workshop i Ukraine.


6.
marts
2024
Læst: 177 gange.

For to år siden indledte Putin en invasion af hele Ukraine. De russiske lederes beslutning var ikke en reaktion på en militær trussel fra hverken NATO eller USA – det var et forsøg på at underkue et naboland, som Putin ganske enkelt ikke mente burde eksistere.


29.
februar
2024
Læst: 236 gange.

På 2-årsdagen for den russiske invasion af Ukraine udtrykker vi hermed vores globale internationalistiske og konsekvente støtte til Ukraines ret til selvbestemmelse og ret til at gøre modstand imod besættelse og undertrykkelse, ligesom vi udtrykker den for alle folk, uanset hvem deres koloniale udtrykker end måtte være.


26.
februar
2024
Læst: 209 gange.

Trods krigsomkostninger og sanktioner er det lykkedes Putin at stabilisere det russiske samfund. Men den planlagte optrapning af den imperialistiske krig mod Ukraine, kan give regimet politiske problemer, fordi det kræver indførelse af værnepligt.


14.
februar
2024
Læst: 222 gange.

I Rusland kræver ægtefæller og kærester, hvis mænd er mobiliseret til den ukrainske front, stadig mere højlydt, at de bliver sendt tilbage. Selv om bevægelsen ikke primært er rettet imod Putin, så giver den håb om at ødelægge hele krigsmaskineriet indefra.


13.
februar
2024
Læst: 222 gange.

Ved det seneste møde i Fjerde Internationales Internationale Komité, der blev afholdt i Amsterdam, deltog to delegerede fra Ukraine og Rusland. Kammerater fra England snakkede med Vasylyna, medlem af Sotsialnyi Rukh, og Mia, aktivist i Ruslands Socialistiske Bevægelse RSM, om krigen og deres organisationers aktiviteter.


16.
januar
2024
Læst: 319 gange.

Det nye år 2024 i Ukraine begyndte med et forfærdeligt og massivt russisk missilangreb på sovende og fredelige byer i Ukraine. Alene i helligdagene fra 29. december 2023 til 2. januar 2024 dræbte det russiske militær 90 civile med missilangreb.


4.
januar
2024
Læst: 351 gange.

På den dag, Vladimir Putin iværksatte sin krig mod Ukraine, udsendte Ruslands største faglige landsorganisation en erklæring, hvor det hed: “(Vi) støtter Ruslands præsident Putins beslutning om at gennemføre en operation for at afnazificere Ukraine.”


15.
oktober
2023
Læst: 427 gange.

Nordisk Grønt Venstre var samlet til møde den 9. juni i Malmö og vedtog denne udtalelse til støtte for Ukraine. Den er underskrevet af Vänsterpartiet (Sverige), Sosialistisk Venstreparti (Norge), Vasemmistoliitto (Finland), Rødt (Norge), og Enhedslisten (Danmark). 


10.
august
2023
Læst: 905 gange.

Da Putin den 29. juli blev spurgt om arrestationen af den socialistiske intellektuelle Boris Kagalitsky, svarede han: ”Vi er i 2023, og Rusland er involveret i en væbnet konflikt med en nabo. Og jeg synes, der bør være en bestemt holdning overfor mennesker, som skader os her i landet.”


10.
august
2023
Læst: 485 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php