Tema: USA præsidentvalg 2020

Joe Biden har udstedt en række dekreter, som er overraskende progressive. Men vi ved godt hvem der skal have æren: den organiserede venstrefløj, som har været med til at transformere amerikansk politik.


1.
februar
2021
Læst: 1046 gange.

“Vi svinger godt sammen”, meddelte Mette Frederiksen den undrende offentlighed efter sit møde med Donald Trump i 2019, kort efter Trumps genrerøse tilbud om at købe Grønland. Men siden er der ikke meget, der har svinget for Trump, med et 2020 præget af Covid-19 og lurende økonomisk krise.


19.
januar
2021
Læst: 2170 gange.

Demonstranter i New York har vist, hvordan man effektivt kan bekæmpe Trumpismen på gaden. Antifascister marcherede i søndags (10. januar) i New York i en demonstration organiseret af United Against Racism and Fascism (Forenet mod Racisme og Fascisme).


15.
januar
2021
Læst: 1160 gange.

Højreekstremisternes storm på den amerikanske kongres skete ikke pludseligt eller spontant. Det var ikke kun resultatet af Donald Trumps lange kampagne med valgtyveri og gentagne afpresningsforsøg på at vælte valgresultatet. Uroen og mobiliseringen til Washington-marchen i de seneste uger har været en del af noget større.


11.
januar
2021
Læst: 1122 gange.

Ashley Smith har set på Bidens udenrigspolitik og argumenterer for, at fremtiden ikke blot er en tilbagevenden til Obama-æraens multilateralisme, men tværtimod et forsøg på at uddybe Trumps rivalisering med andre stormagter, især Kina.


28.
december
2020
Læst: 1729 gange.

Det er en lettelse for millioner af mennesker i USA og over hele verden, at Donald Trump tabte valget. Men det vil næppe føre til en mindre krigerisk udenrigspolitik.


27.
november
2020
Læst: 1648 gange.

Joe Biden og Harris har vundet præsidentvalget i 2020. Demokraternes kandidater fik flere stemmer end nogen anden i USA’s historie. Men at Donald Trump fik det næsthøjeste antal stemmer nogensinde viser, hvor tæt løbet var.


10.
november
2020
Læst: 1547 gange.

I dette valgår har den antikapitalistiske venstrefløj brug for en aktivistisk ’Dump Trump, Force and Fight Biden’ (DTFB)-strategi for organisering. En strategi, der kan fjerne Trump, tvinge hans tropper til retræte og vise, hvad Biden og det Demokratiske Parti virkelig står for.


11.
oktober
2020
Læst: 1228 gange.

Millioner af mennesker rundt om på kloden venter med tilbageholdt åndedræt på at se, om Donald Trump, en frembrusende, arrogant og højreekstrem svindler,  i USA’s præsidentvalg igen vil blive valgt som “den vestlige verdens leder”. Eller om Joe Biden, en nærmest karakterløs kandidat fra det demokratiske parti, sammen med sin vicepræsidentkandidat, Kamala Harris, vil blive båret ind på posten af bølgen af anti-Trump følelser, som har eksisteret i USA siden 2016.


5.
oktober
2020
Læst: 1799 gange.

Alt tyder på, at Donald Trump er på vej til at føre det Republikanske Parti mod den mest sønderknusende fiasko i årtier. ’Som præsiderende’, hvis det er et ord for noget som af det, som Trump gør, over hele den sygdomsforebyggende og økonomiske Covid-19-katastrofe,  har han vist sig villig til at ofre hvad som helst for sine egne interesser.


1.
september
2020
Læst: 1304 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php