Med Bernie Sanders’ tilbagetrækning fra kapløbet om at blive præsident har vores land mistet den eneste brugbare præsidentkandidat, som var fortaler for den omfattende reform, som er nødvendig for at kunne gribe den nuværende pandemi an på en direkte og præcis måde.

af Democratic Socialists of America

Sanders’ exit efterlader Joe Biden som den sandsynlige demokratiske præsidentkandidat. Hans meningsforskelle i forhold til Sanders og venstrefløjen i det hele taget kan ikke være dybere, som det på det seneste fremgik klart, da han forpligtede sig til at nedlægge veto mod Medicare for All, Sanders’ lovgivningsmæssige førsteprioritet.. Bidens nylige, æreløse knæfald for antikinesisk fremmedhad i sin valgkamp og troværdige beskyldninger imod ham er ildevarslende eksempler på, hvordan de demokrater, der er tæt knyttet til storkapital og finansverden, endnu en gang svigter med hensyn til at sætte en stopper for den hæslige fremgang for højreekstremisme, racisme og kvindehad.

 

Democratic Socialists of Amerika vil ikke bakke op om Biden. Vi er fuldstændig enige med senator Sanders i, at det er bydende nødvendigt for millioner af arbejdere over hele landet og i hele verden af al magt at bekæmpe den reaktionære, racistiske og nationalistiske højrefløj, som Donald Trump repræsenterer. Vi tror på, at den eneste måde, hvorpå vi kan besejre den yderste højrefløj én gang for alle er ved en socialistisk bevægelse, der kan få millioner af desillusionerede arbejdere her og i udlandet ind på den politiske arena. Vi vil blive ved med at byde de millioner velkommen, der støttede Bernies program, og som leder efter et politisk hjem.

 

Vi erkender også, at det er nu, vi skal styrke vores bevægelser og vores magt. Vi vil kæmpe som bare fanden imod Trumps dagsorden ved at føre kampagner, der kan sætte denne dagsorden under pres ved at tage del i gensidig hjælp-aktiviteter, hjælpe med at opbygge stærke, demokratiske fagforeninger, skabe koordinering af dem, der organiserer mod kapitalismen, i solidaritet med immigranter og dem, der er i fængsel, imod deportation og frihedsberøvelse, arbejde for at beskytte lejere og hjemløse, organisere for at udvide stemmeretten, for flere valgsteder og for retten til at stemme digitalt. Vi vil kræve Covid-hjælpeforanstaltninger, der angriber uligheden i samfundet med målrettede kompensationsordninger, presse på for et ophør af sanktioner, der dræber millioner og bringer ved til militarisering mange steder i verden, og vi vil støtte demokratiske socialistiske kandidater på græsrodsplan. Det er fordi vi ved, at politik ikke er noget, der begynder hvert fjerde år med et præsidentvalg: når vi organiserer os, så bliver vi repræsentanter for de forandringer, der vil vinde dén bedre verden, som arbejderklassen ønsker og fortjener.

 

12. maj, 2020

Oversat fra DSA’s hjemmeside af Niels Overgaard Hansen

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com