Tema: Historie

Myten om Churchill vil atter en gang blive manet frem, til forsvar for militarisme og krig. Lindsey German hylder i denne anmeldelse Tariq Alis afsløring af myterne om den imperialistiske og krigsliderlige Winston Churchill.


21.
maj
2022
Læst: 362 gange.
Nej til nye atomraketter

I 1980’erne havde centrum-venstre et alternativ til det borgerlige Danmarks blinde accept af USA/NATO’s atomoprustning. Nødvendigheden af en anden udenrigs- og sikkerhedspolitik er ikke blevet mindre med tiden.


6.
maj
2022
Læst: 308 gange.

Udtrykket “under arbejderkontrol” er – desværre – ikke et, vi er vant til at høre. Men for tyve år siden begyndte keramik produceret på Zanon-fabrikken i Neuquén i Argentina at få netop disse stolte ord trykt på sig. Historien om de arbejdere, der overtog fabrikken, er fuld af vigtig lærdom for revolutionære.


2.
maj
2022
Læst: 409 gange.

Den 20. januar 1942 samledes i en villa i berlinerforstaden Wannsee højtstående medlemmer af det nazistiske bureaukrati, SS, Gestapo og efterretningstjenesten, for at koordinere den endelige udryddelse af Europas jøder.


16.
januar
2022
Læst: 641 gange.

Stalin stolede ikke på nogen, allermindst på udlændinge. Det kom tyske og østrigske kommunister, som var på flugt fra nazismen og opholdt sig i Sovjetunionen, til at mærke, da Stalin sendte dem retur til Gestapo.


1.
januar
2022
Læst: 731 gange.

Zionismen er i sin natur imperialistisk og racistisk: Mest mulig jødisk jord og færrest mulige arabere. Og de arabere, der endnu ikke er fordrevet, skal behandles som mindreværdige borgere.


18.
september
2021
Læst: 868 gange.

Hver gang man studerer Kommunens historie ser man nye aspekter af den, takket være de erfaringer som er blevet erhvervet i de revolutionære kampe, der er udkæmpet senere, og fremfor alt de seneste revolutioner, ikke bare den russiske, men også de tyske og den ungarske. Den Fransk-Tyske Krig var en blodig eksplosion, varslet om en frygtelig verdensmassakre, mens Pariserkommunen står som en blændende budbringer om den proletariske verdensrevolution.


11.
maj
2021
Læst: 590 gange.

Med en fængende melodi blev Bella Ciao slagsangen for de italienske partisaner i 1940’erne – men årtier senere er sangen overalt i verden blevet en del af kampen mod fascisme.


30.
marts
2021
Læst: 2252 gange.

Den 18. marts 1871 tog befolkningen i Paris, der var belejret af preussiske tropper, kontrol med deres by og gennemførte i de næste 72 dage det første eksperiment med en tilværelse under folkelig kontrol.


29.
marts
2021
Læst: 1221 gange.

Det er en banal kendsgerning, at vi regeres af politikere, der har ringe viden om den nyere Danmarkshistorie. En sådan viden ville ellers være nyttig i sagen om de danske IS-mødre og deres børn, der sidder fast i de syriske lejre.


26.
marts
2021
Læst: 2829 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php