Tema: Venstrefløj

En del af den yderste venstrefløj i Grækenland nægter at bøje sig og gør konkrete fremskridt i forsøget på en genopbygning! Det sker i en situation med nederlag og en arbejderklasse i defensiven, særligt siden 2015, og efter at en hårdhændet nyliberal og højreekstrem regering er vendt tilbage.


16.
februar
2022
Læst: 548 gange.

På den revolutionære socialistiske venstrefløj, hvor folk mødes med forskellig baggrund med hensyn til klasse, køn, race mv., er det normalt og uundgåeligt, at disse forskelle vil føre til konflikter. Problemet er ikke konflikten, men hvordan vi håndterer den. Vi bringer her en aftale om organisatoriske normer fra Tempestgruppen i USA. Mange af dens medlemmer fra det tidligere International Socialist Organization (ISO), og en del medlemmer er aktive i Democratic Socialists of America (DSA).


30.
september
2021
Læst: 623 gange.

For omtrent en måned siden mislykkedes Pablo Iglesias’ forsøg på at bremse højrefløjens fremgang i regionalvalgene i Madrid. Nederlaget blev et personligt vendepunkt for ham, og han trak sig fra alle sine ledende poster i partiet Unidad Podemos og i PSOE’s regering.


30.
august
2021
Læst: 1217 gange.

Når “alt-right”-folk som Donald Trump i USA og Jair Bolsonaro i Brasilien kan vinde magten og præsidentembeder, har det tvunget venstrefløjen til at forstå og konfrontere de nye højreekstreme kræfter, der er vokset frem globalt. Men for at gøre dette er vi nødt til at forstå, hvordan disse kræfter blev til, og hvad de repræsenterer i politik i dag.


24.
maj
2021
Læst: 1061 gange.

Gennem de sidste fem år er der sket politisk polarisering i USA, med stærkere organisationer og øget tiltrækning både til højre og til venstre. Denne artikel omhandler især udviklingen i Democratic Socialists of America (DSA), men fremgangen for denne organisation og for venstrefløjen generelt må nødvendigvis ses i sammenhæng med en styrket højrefløj i USA


17.
marts
2021
Læst: 1428 gange.

Fra 4-7. juli deltog vi i konferencen Socialism 2019 i Chicago. Vi viderebringer her nogle af de debatter, udfordringer og muligheder, som revolutionære står overfor i den ny socialistiske bevægelse, som ufortrødent fortsætter med at vokse i imperialismens hjerte.


11.
august
2019
Læst: 1377 gange.

En hel del fora er i spil i Europa, hvor venstrefløjens partier og progressive bevægelser mødes og samarbejder. Her er nogle af dem.


2.
maj
2018
Læst: 2688 gange.

Gennem 25 år har europæiske venstrepartier deltaget i brede koalitionsregeringer – uden at have opnået noget.


13.
maj
2017
Læst: 3325 gange.

Solidaritet er ikke bare det, vi arbejder på overalt i landet og på tværs af grænserne. Det er også en forening, der holder til i – ja, Solidaritetshuset på Nørrebro i København.


2.
april
2017
Læst: 2444 gange.

I slutningen af november samledes den europæiske venstrefløj i København til den såkaldte Plan B-konference for at diskutere alternativer til EUs nedskæringspolitik. De praktiske erfaringer med euroen, specielt Syrizas erfaringer med EU-toppen, har fået venstrefløjen til at diskutere, hvordan en progressiv politik kan vinde fodfæste, når EU-eliten ikke accepterer progressiv økonomisk politik i Europa.


11.
december
2016
Læst: 2261 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php