Tema: Tyskland-Benelux

Den 23. november 2021 blev det ”røde” socialdemokratiske SPD, det ”gule” liberale FDP og De Grønne enige om at danne en koalitionsregering – en såkaldt trafiklys-regering for første gang i Tysklands historie. Partiernes baglande godkendte efterfølgende aftalen med henholdsvis 99, 92 og 86 procent. Denne artikel analyserer regeringsgrundlaget.


14.
februar
2022
Læst: 379 gange.

Historien om hvordan tyske hospitalsarbejdere vandt en sejr ved at føre arbejdskamp på en ny måde


3.
februar
2022
Læst: 725 gange.

Tilladelsen til Teslas gigantiske bilfabrik er en forsmag på Scholtz-regeringens industripolitik


26.
januar
2022
Læst: 541 gange.

Forbundsdagsvalget har styrket de borgerlige kræfter, der på mange afgørende punkter ikke adskiller sig fra hinanden. De af Die LINKE’S tidligere vælger, der er gået over til SPD og Die Grünen, har illusioner om parlamentarismen. For socialister er der stadig lyspunkter langt væk fra forbundsdagsvalget.


8.
oktober
2021
Læst: 542 gange.

Mange er ikke er særligt interesserede i, hvad der foregår i valgkampen, men andre begivenheder har overskygget, hvad der foregår i valgkampen. Især en stor strejke blandt jernbanearbejderne og arbejdskampe på hospitalerne.


22.
september
2021
Læst: 433 gange.

Boligaktivister i Berlin kræver, at de store boligselskaber bliver eksproprieret. Det sker som reaktion på en nylig dom, der afskaffede lokalregeringens huslejeloft gennem en forhøjelse af indskuddet.


25.
august
2021
Læst: 984 gange.

Tyskland er et af de europæiske lande, hvor modstanden mod corona-restriktionerne har ført til de voldsomste protester. De ofte dramatiske demonstrationer tiltrækker højreradikale, holocaust-benægtere, New Age-folk og helt almindelige borgere, der alle kæmper for deres individuelle frihed og mod Merkels “diktatur”.


2.
august
2021
Læst: 1106 gange.

Tusindvis af tyskere står på de højreradikales dødslister. Formålet er at lukke munden på dem, der enten vil fremme et mangfoldigt og tolerant samfund, og/eller bekæmpe de højreradikales terror. Takket være myndighedernes halvhjertede indsats har de højreradikale let spil.


22.
juli
2021
Læst: 832 gange.

Med Janine Wissler og Susanne Hennig-Wellsow har Die Linke den 27. februar valgt to nye formænd og en ny partiledelse. Mange af de nye medlemmer af ledelsen hører til den yngre generation, der går ind for en fornyelse af partiet i retning af et moderne, socialistisk medlemsparti. Die Linke har nu store muligheder, men står også over for enorme udfordringer.


15.
maj
2021
Læst: 771 gange.

Valget i Holland 15-17. marts betød et ryk til højre. Resultatet er ikke overraskende, men bekymrende. Højrefløjen er blevet endnu mere højreorienteret, og en stor del af venstrefløjens stemmer er blevet slugt af såkaldt progressive liberale.


8.
april
2021
Læst: 758 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php