Tema: Tyskland-Benelux

På et hemmeligt møde diskuterede medlemmer af det yderligtgående højrefløjsparti Alternative für Deutschland (AfD) og fascister fra den “identitære bevægelse” deres planer om “remigration”.


31.
januar
2024
Læst: 217 gange.

At højrefløjen vandt det seneste hollandske valg var ingen overraskelse. Det overraskende var den yderste højrefløjs andel i den samlede højrefløjssejr. Mange års tålmodighed gav bonus for Geert Wilders, lederen af det højreekstremistiske Frihedsparti (PVV), mens det siddende højrefløjsparti satsede og tabte.


30.
november
2023
Læst: 327 gange.

Over 120 socialister sluttede deres møde i den hollandske by Utrecht den 25. september med tre vers af Internationale. ”Meget mere end socialdemokraterne synger,” bemærkede en af deltagerne. Men det er ikke med sang, at den nye organisation med navnet ”Socialisterne” håber at gå længere end socialdemokraterne.


23.
oktober
2022
Læst: 475 gange.

Den 23. november 2021 blev det ”røde” socialdemokratiske SPD, det ”gule” liberale FDP og De Grønne enige om at danne en koalitionsregering – en såkaldt trafiklys-regering for første gang i Tysklands historie. Partiernes baglande godkendte efterfølgende aftalen med henholdsvis 99, 92 og 86 procent. Denne artikel analyserer regeringsgrundlaget.


14.
februar
2022
Læst: 924 gange.

Historien om hvordan tyske hospitalsarbejdere vandt en sejr ved at føre arbejdskamp på en ny måde


3.
februar
2022
Læst: 1295 gange.

Tilladelsen til Teslas gigantiske bilfabrik er en forsmag på Scholtz-regeringens industripolitik


26.
januar
2022
Læst: 973 gange.

Forbundsdagsvalget har styrket de borgerlige kræfter, der på mange afgørende punkter ikke adskiller sig fra hinanden. De af Die LINKE’S tidligere vælger, der er gået over til SPD og Die Grünen, har illusioner om parlamentarismen. For socialister er der stadig lyspunkter langt væk fra forbundsdagsvalget.


8.
oktober
2021
Læst: 1253 gange.

Mange er ikke er særligt interesserede i, hvad der foregår i valgkampen, men andre begivenheder har overskygget, hvad der foregår i valgkampen. Især en stor strejke blandt jernbanearbejderne og arbejdskampe på hospitalerne.


22.
september
2021
Læst: 735 gange.

Boligaktivister i Berlin kræver, at de store boligselskaber bliver eksproprieret. Det sker som reaktion på en nylig dom, der afskaffede lokalregeringens huslejeloft gennem en forhøjelse af indskuddet.


25.
august
2021
Læst: 1359 gange.

Tyskland er et af de europæiske lande, hvor modstanden mod corona-restriktionerne har ført til de voldsomste protester. De ofte dramatiske demonstrationer tiltrækker højreradikale, holocaust-benægtere, New Age-folk og helt almindelige borgere, der alle kæmper for deres individuelle frihed og mod Merkels “diktatur”.


2.
august
2021
Læst: 1562 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php