Tema: Tyrkiet

”Er Tyrkiet parat til perioden efter Erdogan?” Med de næste valg til parlamentet og præsidentposten – kun to år ude i fremtiden efter planen, bliver dette spørgsmål allerede debatteret blandt forskellige politiske kommentatorer og analytikere.


3.
juni
2021
Læst: 528 gange.

På det seneste har det tyrkiske militær forøget sin tilstedeværelse i Syd-Kurdistan (officielt en autonom kurdisk region i det nordlige Irak). Der er nu næsten 50 militærbaser i regionen, og Tyrkiet sender jævnligt sine krigsfly og dræberdroner ud på missioner i området.


19.
november
2020
Læst: 587 gange.

Den 25. september blev der udstedt 82 arrestordrer. Målet for arrestationerne er medlemmer og ledere af HDP – Tyrkiets tredje største parti.


28.
september
2020
Læst: 883 gange.

Præsident- og parlamentsvalget i Tyrkiet den 24. juni blev fulgt af en gruppe fra Enhedslisten, som var til stede på en række valgsteder i de kurdiske områder. En af valgobservatørerne skriver her om sine oplevelser og tanker om den kurdiske frihedskamp.


12.
juli
2018
Læst: 1569 gange.

Søndag den 10. juni, klokken 8 om morgenen, kørte en bus fra Aarhus til København. Det er der ikke noget usædvanligt i. Der kører mange busser hver dag på den strækning. Det særlige ved denne bus var de 80 passagerer og deres formål med rejsen. De var alle tyrkiske statsborgere, med bopæl i Danmark – mange med dobbelt statsborgerskab – der var på vej til den tyrkiske ambassade for at afgive deres stemme (brevstemme) til parlaments- og præsidentvalget, der i Tyrkiet finder sted søndag den 24. juni.


14.
juni
2018
Læst: 1883 gange.

HDP (Folkenes Demokratiske Parti) stiller op til parlamentsvalget i Tyrkiet den 24. juni. Partiet, som især har støtte blandt kurderne og venstreorienterede tyrkere, står til et resultat tæt på spærregrænsen på 10 procent. Her er deres valgmanifest.


14.
juni
2018
Læst: 1536 gange.

Efter flere ugers moralsk forberedelse, diplomatisk pres og massiv misinformation er den tyrkiske stat endt med at gå til angreb på den overvejende kurdiske enklave Afrin i det nordvestlige Syrien. Med omhyggelig udnyttelse af modsætningerne mellem Washington og Moskva har den tyrkiske præsident indledt en større militæroperation med luftangreb, indsættelse af islamistiske militser og indtrængen på syrisk område af tyrkiske tropper, som er klar til en offensiv.


30.
januar
2018
Læst: 3037 gange.

Workshop v. Ibrahim Benli, EL-folketingskandidat og medredaktør af den dansk-kurdiske avis Nudem.dk.


25.
marts
2017
Læst: 1478 gange.

Den britiske Kurdistan-ekspert Sarah Parker forklarer baggrunden for Tyrkiets fornyede angreb på PKK og det geopolitiske spil mellem Tyrkiet, USA og kurderne.


18.
oktober
2015
Læst: 1656 gange.

Tyrkisk politi har i flere om gange ryddet Taksimpladsen for demonstranter. Den spontane bevægelse, der startede i Istanbul er uden fortilfælde i Tyrkiets historie og har spredt sig til de fleste større byer.


16.
juni
2013
Læst: 1445 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php