Tema: Tyrkiet

Fjerde Internationales organisation i Tyrkiet, Yeniyol (Ny Kurs), har meldt sig ind i TIP efter aftale med TIP’s ledelse. Yeniyol har tidligere deltaget i en række andre forsøg på samle en bredere venstrefløj,


4.
april
2022
Læst: 265 gange.

Den tyrkiske liras kursfald i sidste uge nåede et frygteligt niveau for befolkningen. Gennem tre år har Tyrkiet befundet sig i en valutakrise, hvor værdien af liraen, Tyrkiets valuta, er faldet med mere end 60 procent i forhold til dollar og 50 procent i forhold til euro. Nettoværdien af minimumslønnen er faldet fra 380 til 220 dollar i løbet af kun et år, mens priserne er eksploderet.


14.
december
2021
Læst: 372 gange.

Den 4. november var femårsdagen for den tyrkiske stats fængsling af Figen Yüksekdag og Selahattin Demirtas, formandskabet i Folkets Demokratiske Parti (HDP). De har siddet i fængsel siden 2016.


12.
december
2021
Læst: 383 gange.

”Er Tyrkiet parat til perioden efter Erdogan?” Med de næste valg til parlamentet og præsidentposten – kun to år ude i fremtiden efter planen, bliver dette spørgsmål allerede debatteret blandt forskellige politiske kommentatorer og analytikere.


3.
juni
2021
Læst: 921 gange.

På det seneste har det tyrkiske militær forøget sin tilstedeværelse i Syd-Kurdistan (officielt en autonom kurdisk region i det nordlige Irak). Der er nu næsten 50 militærbaser i regionen, og Tyrkiet sender jævnligt sine krigsfly og dræberdroner ud på missioner i området.


19.
november
2020
Læst: 805 gange.

Den 25. september blev der udstedt 82 arrestordrer. Målet for arrestationerne er medlemmer og ledere af HDP – Tyrkiets tredje største parti.


28.
september
2020
Læst: 1093 gange.

Præsident- og parlamentsvalget i Tyrkiet den 24. juni blev fulgt af en gruppe fra Enhedslisten, som var til stede på en række valgsteder i de kurdiske områder. En af valgobservatørerne skriver her om sine oplevelser og tanker om den kurdiske frihedskamp.


12.
juli
2018
Læst: 1840 gange.

Søndag den 10. juni, klokken 8 om morgenen, kørte en bus fra Aarhus til København. Det er der ikke noget usædvanligt i. Der kører mange busser hver dag på den strækning. Det særlige ved denne bus var de 80 passagerer og deres formål med rejsen. De var alle tyrkiske statsborgere, med bopæl i Danmark – mange med dobbelt statsborgerskab – der var på vej til den tyrkiske ambassade for at afgive deres stemme (brevstemme) til parlaments- og præsidentvalget, der i Tyrkiet finder sted søndag den 24. juni.


14.
juni
2018
Læst: 2092 gange.

HDP (Folkenes Demokratiske Parti) stiller op til parlamentsvalget i Tyrkiet den 24. juni. Partiet, som især har støtte blandt kurderne og venstreorienterede tyrkere, står til et resultat tæt på spærregrænsen på 10 procent. Her er deres valgmanifest.


14.
juni
2018
Læst: 1930 gange.

Efter flere ugers moralsk forberedelse, diplomatisk pres og massiv misinformation er den tyrkiske stat endt med at gå til angreb på den overvejende kurdiske enklave Afrin i det nordvestlige Syrien. Med omhyggelig udnyttelse af modsætningerne mellem Washington og Moskva har den tyrkiske præsident indledt en større militæroperation med luftangreb, indsættelse af islamistiske militser og indtrængen på syrisk område af tyrkiske tropper, som er klar til en offensiv.


30.
januar
2018
Læst: 3474 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php