Tema: Tyrkiet

Som Hamas’ allierede er regimerne i Iran og Syrien, sammen med Hizbollah i Libanon, centrale for amerikanske og israelske strategers opmærksomhed. Men en langt stærkere islamistisk lejr har forsøgt sig med at ændre det geopolitiske billede fra det sydlige Kaukasus til Middelhavet og længere endnu.


12.
november
2023
Læst: 165 gange.

Ved valget til det tyrkiske parlament gik flere partier på venstrefløjen sammen i alliancen Arbejde og Frihed og vandt 65 af de 600 pladser – en fremgang på fem mandater.


7.
juni
2023
Læst: 310 gange.

Ved en evaluering af resultaterne fra første valgrunde af valget i Tyrkiet sagde Det Grønne Venstreparti og Folkets Demokratiske Parti, at “Vi er bevidste om vores ansvar for at tage vælgernes budskab alvorligt.”


2.
juni
2023
Læst: 257 gange.

Alle meningsmålingerne forudsagde som minimum et klart forspring til Kemal Kiliçdaroglu, kandidaten for det socialdemokratiske CHP, ved parlaments- og præsidentvalget den 14. maj. Eller endda en sejr i første runde over Recep Tayyip Erdoğan, der var slidt op af 21 års magt, viklet ind i en alvorlig økonomisk krise og kritiseret for sin katastrofale ledelse af de to jordskælv, der ramte Tyrkiet i februar 2023.


18.
maj
2023
Læst: 368 gange.

Det tyrkiske parlamentsvalg skal afholdes den 14. maj, og det omfatter valg til parlamentet og valg af Tyrkiets præsident i et to-runde-system. AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi, Retfærdigheds- og Udviklingspartiet) har regeret i Tyrkiet i ca. 21 år men har i løbet af 2017 og i tiden fremefter ændret sig fra et konservativt til et autoritært parti på den yderste højrefløj, der under præsident Recep Tayyip Erdoğans ledelse har fået et stadig mere militaristisk og fascistisk præg.


10.
maj
2023
Læst: 365 gange.

Det er gået næsten en uge, siden det dødelige jordskælv ramte 10 provinser i Tyrkiet. Tyrkiets Arbejderparti indleder nedenstående korte rapport om den generelle situation og dens politiske aspekter med, at situationen er meget ustabil og ændrer sig for hvert minut. Dødstallet var da nået op på næsten 30.000.


16.
februar
2023
Læst: 330 gange.

I forlængelse af Tyrkiets manglende held med at få grønt lys for sine militære operationer i Nordsyrien, er et muligt møde mellem den syriske præsident Basher el-Assad og den tyrkiske præsident Recet Tayyip Erdogan kommet på dagsordenen.


16.
februar
2023
Læst: 363 gange.

Jordskælvet, der ødelagde det sydlige Tyrkiet og det nordlige Syrien i begyndelsen af februar, var en naturkatastrofe – men de årtier med krig, sanktioner og udbytning, der gjorde det så dødbringende, var menneskeskabte.


16.
februar
2023
Læst: 475 gange.

Den 20. november omkring midnat begyndte tyrkiske krigsfly at bombe hospitaler, skoler og andre civile mål i og omkring Kobanê, herunder landsbyen Belûniyê i Shahba, sydvest for Kobanê, som nu er befolket af fordrevne kurdere fra Afrin, samt landsbyen af TeqilBeqil nær Qerecox i Dêrik i den østlige del af Den Autonome Administration af Nord- og Østsyrien.


21.
november
2022
Læst: 418 gange.

Det tværpolitiske initiativ Kurdisk Forum inviterer til høring om udviklingen i Tyrkiet. Høringen finder sted fredag den 7. oktober 2022 kl.13.00-16.30 på Christiansborg.


29.
september
2022
Læst: 684 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php