Den 20. november omkring midnat begyndte tyrkiske krigsfly at bombe hospitaler, skoler og andre civile mål i og omkring Kobanê, herunder landsbyen Belûniyê i Shahba, sydvest for Kobanê, som nu er befolket af fordrevne kurdere fra Afrin, samt landsbyen af TeqilBeqil nær Qerecox i Dêrik i den østlige del af Den Autonome Administration af Nord- og Østsyrien.

af Kurdistans Nationalkongres

Kortet viser de tyrkiske luftangreb, som startede den 20. november. Kort: Medya News

 

Tyrkiske krigsfly angreb også målrettet hvededepotet i regionen Dahir al-Arab nær Zirgan og områder i Qendil-bjergene og Asos-bjergene i Sydkurdistan (Nord-Irak).

 

Terrorangrebet i Taksim, Istanbul, den 13. november blev planlagt og udført af Tyrkiets regerende AKP-MHP-regime for at få et påskud for disse dødbringende bombeangreb. Uden nogen efterforskning beskyldte det tyrkiske regime Folkets Forsvarsenheder (YPG), Kvindernes Beskyttelsesenheder (YPJ) og Kurdistans Arbejderparti (PKK) for dette angreb. På trods af den øjeblikkelige og kategoriske afvisning af denne grundløse anklage fra de Syriske Demokratiske Styrker (SDF, paraplyorganisationen, som omfatter YPG og YPJ) og PKK, fortsætter Tyrkiets indenrigsminister Süleyman Soylu, som har en lang historie som fjende af det kurdiske folk. at prædike denne løgn på vegne af den tyrkiske stat.

 

Endnu en gang lancerer den tyrkiske stat en uprovokeret aggressionskampagne mod kurderne for at bortlede opmærksomheden fra Tyrkiets forskellige problemer efter to årtiers ukontrolleret styre af Recep Tayyip Erdogan og AKP. Siden den 17. april har Erdogan-regimet gentagne gange angrebet kurdiske guerillakrigeres positioner i Sydkurdistan ved at bruge forbudte kemiske våben mere end 2.700 gange. Alligevel har den tyrkiske stat intet opnået med disse angreb, og tyrkiske styrker har brændt ligene af deres egne soldater for at sløre omfanget af deres tab. Med det seneste falske flag-angreb i Taksim håber Erdogan og AKP-MHP på yderligere at fjerne fokus fra deres nederlag i Sydkurdistan og give en begrundelse for deres intensiverede krig mod kurderne i Rojava/Nord- og Østsyrien.

 

Erdogans vaklende regime kan kun blive ved magten ved at besejre det kurdiske folks historiske modstand mod hans neo-osmanniske besættelse af Kurdistan. Med angrebet i Taksim håbede Erdogan at præsentere Tyrkiet som et offer for terrorisme begået af kurderne for at få grønt lys til et angreb på Rojava på G20-topmødet på Bali, og det ser ud til at være lykkedes ham, eftersom det tyrkiske regime er ude af stand til at foretage disse angreb uden godkendelse fra Den Globale Koalition mod ISIS, især USA.

 

Hvis Den Globale Koalition mod ISIS er imod denne ulovlige krig, så må dens medlemmer straks reagere kraftig i form af økonomiske, politiske, diplomatiske og juridiske skridt for at tvinge Tyrkiet til at overholde international lov. Hvis ikke, vil de også bære ansvaret for følgerne af tyrkisk statsterrorisme mod det kurdiske folk og de andre folk i Nord- og Østsyrien.

 

Vi opfordrer derfor FN, Den Globale Koalition mod ISIS, EU og USA til at tvinge deres partner til at overholde sine juridiske forpligtelser.

 

Eksekutivrådet for Kurdistans Nationalkongres (KNK)

 

20. november 2022

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com