Tema: Faglig kamp

Ny trend for arbejdsgiverne i Dansk Industri er at udnytte 11-timers reglen til en fast norm, så f.eks. en lokofører kan møde på arbejde flere gange på samme døgn. Hvorfor er skifteholdsarbejde ikke længere i fokus, når det bare bliver værre og værre?


21.
september
2022
Læst: 772 gange.

Tømrerne mærker om nogen den sociale dumping og udhulingen af vores overenskomster. Derfor har de søgt tilbage til et ældgammelt våben. Sympatikonflikten er den organiserede lønmodtagers lovlige ret til at nægte at have noget at gøre med en virksomhed, som ikke har overenskomst.


16.
september
2022
Læst: 418 gange.

Snart bliver kravene til OK-23 fastlagt med skelen til tillidsmandsmøder og spørgeskemaer udsendt til medlemmerne.  Med den stigende inflation bliver lønnen et kardinalpunkt, og dermed er debatten om, hvilke lønkrav der kan samle, igen aktuelt.  Hvordan vi får hævet bunden?


4.
juli
2022
Læst: 572 gange.

De er lavtlønnede, de har ingen eller få kolleger, de har ofte små børn og en travl hverdag, men alligevel er det lykkedes HK at organisere tandklinikassistenterne. Vejen ind blev en uofficiel Facebookgruppe, der udviklede sig til at være et aktivt instrument i en overenskomstkamp.

Faglig medarbejder i HK Irina Frost, holdt oplæg på ”Café Fagligt Forår” i marts 2022. Artiklen er et resumé af hendes oplæg.


22.
juni
2022
Læst: 361 gange.

Kommunalarbejderforbundet skal arbejde for en 30-timers uge indført gennem en politisk beslutning. Det står klart, efter at medlemmerne stemte imod forbundsledelsens anbefaling på andendagen af kongressen, som fandt sted fra 31. maj til 3. juni.


19.
juni
2022
Læst: 531 gange.

HK har 1200 ansatte, men kun en håndfuld går ud og organiserer.

Vi har brug for at dele de konkrete erfaringer med hinanden på tværs af fagforbund, for fagbevægelsen mister medlemmer og det haster med at ændre tilgangen til det at organisere.


18.
juni
2022
Læst: 621 gange.

Hvordan bliver vi bedre til at organisere og gøre folk aktive i fagbevægelsen? Vi har brug for at dele de konkrete erfaringer med hinanden på tværs af fagforbund, for fagbevægelsen mister medlemmer, og det haster med at ændre tilgangen til det at organisere. Kampen om budenes arbejdsforhold handler også om ideologi


15.
juni
2022
Læst: 553 gange.

Lagerarbejderne hos Amazon i Staten Island, New York City, vandt en historisk afstemning den 1 april om retten til at danne en fagforening. Den nyligt dannede Amazon Fagforening (Amazon Labor Union – ALU) vandt med over 500 stemmer, med 2654 ansatte for og 2131 imod en fagforening. Arbejdspladsen, JFK8 Fulfillment Centeret, har omkring 7000 ansatte.


9.
maj
2022
Læst: 643 gange.

Modstanderen er skovbrugsgiganten UPM, og det handler om den grundlæggende ret til kollektive forhandlinger. UPM er et eksempel på en virksomhed, ”der ikke længere anskuer deres forretning og virkelighed gennem nationalstaten, de har ikke samme interesse i de store socialdemokratiske kompromisser mellem arbejde og kapital”.


22.
marts
2022
Læst: 838 gange.

Historien om hvordan tyske hospitalsarbejdere vandt en sejr ved at føre arbejdskamp på en ny måde


3.
februar
2022
Læst: 960 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php