Tema: Faglig kamp

Kan vi bruge andres erfaringer i OK-kampen og i fremtidige velfærdskampe? Hør de engelske og franske kamperfaringer på møder rundt om i Danmark senere på måneden.


9.
marts
2023
Læst: 635 gange.

”Tillidsmanden” som roman, ja, lidt af en sjældenhed i dansk litteratur! I grunden besynderligt. Alle os, der har været på en arbejdsplads, og som bare har været lidt fagligt aktive, ved, hvor meget drama og spænding der kan være i forbindelse med rollen som tillidsmand, eller som det mere politisk korrekt hedder i 2023, tillidsrepræsentant:


21.
februar
2023
Læst: 353 gange.

Amazon er en af verdens rigeste virksomheder, men medarbejderne bliver ikke betalt en løn, de kan leve af. Det er grunden til, at personalet på Coventry-lageret i dag skrev historie ved at organisere den første officielle Amazon-strejke i Storbritannien nogensinde.


8.
februar
2023
Læst: 614 gange.

De røde faner blafrer i vinden foran Egedal Rådhus, hvor en forsamling har trodset den bidende kulde og en håndboldkamp i fjernsynet. Politikerne skal holde byrådsmøde, men demonstrationen skal gøre opmærksom på de horrible arbejdsforhold, der hersker i rengøringsfirmaet Renell, som Egedal Kommune har hyret til at stå for rengøringen i institutionerne.


26.
januar
2023
Læst: 384 gange.

Kan danske fagforeninger lære noget af amerikanske organizere og aktivister? Ja, det kan vi i høj grad, mener Klaus Krogsbæk, tidligere konsulent i LO-fagbevægelsen i Østjylland og oprindelig uddannet typograf.


19.
januar
2023
Læst: 768 gange.

2023 fortsætter, hvor 2022 slap: med strejker og andre kollektive kampskridt i Storbritannien. Tusindvis af ambulanceførere, universitetsansatte, togkonduktører, sygeplejersker, grænsekontrollører og andre arbejdere er blevet tvunget i strejke efter 15 års lønstagnation, udhuling af velfærden og senest af de voldsomme leveomkostnings- og energiprisstigninger.


19.
januar
2023
Læst: 437 gange.

Mød de to sygeplejersker Mel Stewart og Matt Tacey til offentligt møde i København onsdag den 1. februar kl. 17-19


17.
januar
2023
Læst: 522 gange.

For 12 år siden havde Grafisk Kommunikation i HK 6000 medlemmer. I dag er der 8800 – en fremgang på 35 procent og dermed en stor succes med at organisere medlemmer. Men når vi nørder fag, ser vi så os selv som en del af noget større?


8.
januar
2023
Læst: 317 gange.

Julen er over os, nytåret nærmer sig, og for de fleste betyder det også en tiltrængt pause. En periode med et lidt lavere gear, for at samle kræfter til den kommende strid, som stroferne lyder så smukt.  Men når tiden har passeret nytår, bliver der virkelig også brug for alle gode kræfter!  Ikke blot har Danmark fået en ny borgerlig regering, som skal mødes med modstand. Men sideløbende med dette starter det nye år med overenskomstforhandlingerne på FH/DA-området. Denne gang med den største sandsynlighed for konflikt, der er set i nyere tid.


23.
december
2022
Læst: 1176 gange.

Fra januar 2008 til juli 2022 er der sket en tredobling af antallet af udenlandske arbejdere i Danmark! Det giver store udfordringer for fagbevægelsen. Desværre handler det ofte mest om at få tegnet overenskomst og mindre om at få vores udenlandske kolleger til at blive aktive i fagforeningen.


8.
december
2022
Læst: 387 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php