Tema: Faglig kamp

De er lavtlønnede, de har ingen eller få kolleger, de har ofte små børn og en travl hverdag, men alligevel er det lykkedes HK at organisere tandklinikassistenterne. Vejen ind blev en uofficiel Facebookgruppe, der udviklede sig til at være et aktivt instrument i en overenskomstkamp.

Faglig medarbejder i HK Irina Frost, holdt oplæg på ”Café Fagligt Forår” i marts 2022. Artiklen er et resumé af hendes oplæg.


22.
juni
2022
Læst: 146 gange.

Kommunalarbejderforbundet skal arbejde for en 30-timers uge indført gennem en politisk beslutning. Det står klart, efter at medlemmerne stemte imod forbundsledelsens anbefaling på andendagen af kongressen, som fandt sted fra 31. maj til 3. juni.


19.
juni
2022
Læst: 139 gange.

HK har 1200 ansatte, men kun en håndfuld går ud og organiserer.

Vi har brug for at dele de konkrete erfaringer med hinanden på tværs af fagforbund, for fagbevægelsen mister medlemmer og det haster med at ændre tilgangen til det at organisere.


18.
juni
2022
Læst: 301 gange.

Hvordan bliver vi bedre til at organisere og gøre folk aktive i fagbevægelsen? Vi har brug for at dele de konkrete erfaringer med hinanden på tværs af fagforbund, for fagbevægelsen mister medlemmer, og det haster med at ændre tilgangen til det at organisere. Kampen om budenes arbejdsforhold handler også om ideologi


15.
juni
2022
Læst: 301 gange.

Lagerarbejderne hos Amazon i Staten Island, New York City, vandt en historisk afstemning den 1 april om retten til at danne en fagforening. Den nyligt dannede Amazon Fagforening (Amazon Labor Union – ALU) vandt med over 500 stemmer, med 2654 ansatte for og 2131 imod en fagforening. Arbejdspladsen, JFK8 Fulfillment Centeret, har omkring 7000 ansatte.


9.
maj
2022
Læst: 334 gange.

Modstanderen er skovbrugsgiganten UPM, og det handler om den grundlæggende ret til kollektive forhandlinger. UPM er et eksempel på en virksomhed, ”der ikke længere anskuer deres forretning og virkelighed gennem nationalstaten, de har ikke samme interesse i de store socialdemokratiske kompromisser mellem arbejde og kapital”.


22.
marts
2022
Læst: 611 gange.

Historien om hvordan tyske hospitalsarbejdere vandt en sejr ved at føre arbejdskamp på en ny måde


3.
februar
2022
Læst: 724 gange.

Fagforeningslederen Sharon Graham, Unite, fremlægger her sin vision for venstrefløjens fremtid – om at genetablere magt på arbejdspladsen og skabe nye internationale alliancer for at kunne stå op imod de multinationale selskaber.


13.
januar
2022
Læst: 428 gange.

Fagbevægelsen og de kollektive overenskomster har altid været grundlaget for vores velfærdssystem – ikke kun i Danmark. Den afmontering af velfærdssystemer man har set i USA, England, Tyskland, New Zealand og andre steder i verden, er altid startet med et angreb på fagbevægelsens overenskomster og organisering.


12.
oktober
2021
Læst: 649 gange.

Efter politikernes indgreb har sygeplejersker siden den 30. august gennemført punktstrejker af en times varighed på skiftende hospitaler. For hver gang er den moralske opbakning fra andre faggrupper på hospitalerne og privatansatte håndværkere, stilladsarbejdere, jernbanearbejdere og industriarbejdere blevet stadig tydeligere.


14.
september
2021
Læst: 1261 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php