Tema: Østeuropa

Central- og Østeuropas Grønne Venstrealliance (CEEGLA) omfatter politiske partier og græsrodsorganisationer, som er fortalere for en retfærdig, venstreorienteret og social politik i Europa og egne lande.


15.
februar
2024
Læst: 235 gange.

Venstregrønne partier fra Central- og Østeuropa mødtes i den rumænske hovedstad Bukarest den 20.-21. april for at drøfte fælles økonomiske og politiske udfordringer i regionen og diskutere fremtidigt samarbejde.


22.
maj
2023
Læst: 562 gange.

Valget i Polen nærmer sig så småt, og igen vil de national-konservative populister, der har en vis social forståelse, stå overfor den neo-liberale opposition (hvor moderate socialdemokrater også forsøger at gøre opmærksomme på sig selv). De tidligere konfrontationer blev tabt af neo-liberalisterne, som fokuserede på retssikkerhed, men det kunne ikke tiltrække de tøvende vælgere.


29.
marts
2023
Læst: 329 gange.

Zofia Malisz fra det polske venstrefløjsparti Razem fortæller om partiets historie, polsk politik og Razems syn på Ruslands invasion af Ukraine. Zofia er medlem af partiets Internationale Udvalg, og hun blev interviewet af Federico Fuentes fra den australske ugeavis Green Left.


15.
januar
2023
Læst: 406 gange.

Ungarns forenede opposition opgav klassepolitikken, og det gav Orban en jordskredssejr. Det er ikke nok at stå sammen mod det yderste højre, hvis ikke der også er et alternativ.


9.
april
2022
Læst: 737 gange.

Det er med sorg, at vi har modtaget beskeden om, at  Petr Uhl døde den 1. december efter lang tids sygdom. Han blev 80 år gammel. Ligesom de polske marxistiske aktivister Kuron og Modzelevski i midten af 1960’erne, så repræsenterede han for os midt under foråret i Prag i 1968 et levende udtryk for en radikal kritik af det et-partistyre, som påberåbte sig socialismens ideer.


15.
december
2021
Læst: 1124 gange.

De seneste uger har Polen oplevet en massiv strejkebevægelse anført af kvinder som svar på forfatningsdomstolens forsøg på at indføre et forbud fra mod abort. Her fortæller tre feministiske aktivister i den polske fagforening Inicjatywa Pracownicza om bevægelsen.


12.
december
2020
Læst: 1264 gange.

Vi har i denne uge valgt at bringe nedenstående udtalelse fra Fjerde Internationales Eksekutiv Komité (forretningsudvalg) om det igangværende oprør i Polen


23.
november
2020
Læst: 1646 gange.

Gennem flere årtier sendte Europas store økonomier deres problemer med forurening ud af verdensdelen, ved bogstaveligt at afskibe deres affald til Kina. Da Beijing forbød denne giftige handel i 2018, burde det have fungeret som en brat opvågning – men i stedet er de store forurenere begyndt at sende affaldet til lande inden for EU, hvor lønningerne er lave og reguleringerne få.


2.
juli
2020
Læst: 2187 gange.

Den feministiske arbejdsgruppe ”Dziewuchy Berlin” har advaret om den usikre situation, polske kvinder befinder sig i, nu hvor coronakrisen har begrænset adgangen til abort endnu mere. Hvad er sammenhængen mellem pandemien og adgangen til abort?


29.
maj
2020
Læst: 1003 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php