Tema: Storbritannien, Irland

Det har aldrig været let at holde sammen på Det Forenede Kongerige. Sproglige, kulturelle og økonomiske divergenser, samt skotternes, walisernes og irernes ønske om at være sig selv, har plaget landet i årtusinder. Senest har Brexit slået så dybe revner, at landets fremtid er mere end usikker.


14.
april
2021
Læst: 43 gange.

Revolutionære socialister fra Wales og England mødtes den 30-31. januar og tog et stort skridt fremad i opbygningen af en ny organisation – Anti-Capitalist Resistance (ACR)


23.
februar
2021
Læst: 232 gange.

Dave Kellaway sætter fokus på hvad man kan lære af den britiske regerings nedlukning af skolerne – og fagforeningens mobiliseringer.


17.
januar
2021
Læst: 328 gange.

Keir Starmers [nuværende formand for det britiske Labourparti] grundløse beslutning om at suspendere partiets tidligere formand Jeremy Corbyn er et utilsløret angreb på venstrefløjen. Medlemmerne af Labour må kæmpe imod. Ellers vil alt, hvad Corbyn stod for, forsvinde sammen med ham.


15.
november
2020
Læst: 393 gange.

Denne bog, Derek Wall’s 2020 Climate Strike: The Practical Politics of the Climate Crisis, fangede mig fra den første side, med dette velvalgte citat fra 2019 fra Kali Akono: Vi er kommet til midnatstimen, og det er øko-socialisme eller døden”.


21.
september
2020
Læst: 493 gange.

Den seneste fremgang og fald – og fremgang igen – for Irlands Grønne Parti, viser faren ved en indstilling til politik, der siger ”hverken venstre eller højre”, i forhold til både socialisters og miljøaktivisters kampe, der nødvendigvis er forbundne.


24.
august
2020
Læst: 435 gange.

En lækket rapport viser, at højrefløjen i Labours ledelse, lige siden Jeremy Corbyn blev valgt, bevidst og systematisk har saboteret partiets arbejde med det sigte at tvinge ham væk fra formandsposten. Et nærmere kig på rapporten vækker både ubehag og overraskelse.


3.
maj
2020
Læst: 671 gange.

Sidste lørdag gik Irland op imod tendensen i Europa da vælgerne drejede skarpt til venstre. Sinn Féin fik den største gevinst, men partiet skal træffe nogle store afgørelser i de kommende måneder, hvis det vil drage fordel af dette gennembrud.


21.
februar
2020
Læst: 652 gange.

Der er ingen vej udenom. Det her er et katastrofalt resultat for Labour, og det vil få store konsekvenser. Labour tabte i mange af sine traditionelle arbejderklassekredse, og det mislykkedes for dem at bryde igennem i andre som f.eks. Hastings og Rye and Chingford og Woodford Green. Partiet mistede en række virkeligt gode parlamentsmedlemmer, mest bemærkelsesværdigt Laura Pidcock og Dennis Skinner.


16.
december
2019
Læst: 530 gange.

De konservatives valgsejr var først og fremmest en triumf for den yderligtgående højrefløjs reaktionære projekt, der har vokset sig stort inden for det konservative parti gennem mange år. Det er lykkedes for dem at overbevise mange Labour-vælgere om, at et forsvar for engelsk nationalisme er vigtigere end at slippe af med fødevarebanker og hjemløshed eller at sikre, at mennesker ikke dør, mens de venter på at komme på hospitalet.


15.
december
2019
Læst: 522 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php