Tema: Storbritannien, Irland

Voldsom inflation, stigende energipriser og forringede levevilkår får nu dele af fagbevægelsen til at skærpe kursen. I England står kampen både mod en regering, der viderefører arven fra Thatcher, men også mod det højredrejede Labour, der svigter arbejderne.


3.
november
2022
Læst: 219 gange.

Til april næste år forventes udgiften til energi i Storbritannien at udgøre intet mindre end 5500 pund i gennemsnit om året. Mange husholdninger vil stå med et valg mellem mad og opvarmning.


9.
september
2022
Læst: 610 gange.

Der er vendt op og ned på det politiske landskab efter valget den 5. maj til det nordirske parlament (Stormont), i forlængelse af den ”decentraliseringsproces”, som blev sat i gang med Belfast-aftalen i 1998 (også kendt som Good Friday Agreement”).


31.
maj
2022
Læst: 662 gange.

Myten om Churchill vil atter en gang blive manet frem, til forsvar for militarisme og krig. Lindsey German hylder i denne anmeldelse Tariq Alis afsløring af myterne om den imperialistiske og krigsliderlige Winston Churchill.


21.
maj
2022
Læst: 623 gange.

Ved at give regeringen magten til at fratage seks millioner mennesker deres statsborgerskab uden varsel formaliserer the Nationality and Borders Bill andenrangs-status og udvider »Hostile Environment’s« trussel overfor marginaliserede samfund i Storbritannien.


21.
januar
2022
Læst: 382 gange.

Fagforeningslederen Sharon Graham, Unite, fremlægger her sin vision for venstrefløjens fremtid – om at genetablere magt på arbejdspladsen og skabe nye internationale alliancer for at kunne stå op imod de multinationale selskaber.


13.
januar
2022
Læst: 683 gange.

Udrensningen af Corbyn-fløjen i Labour fortsætter med uformindsket styrke. Partiledelsen bruger kræfterne på interne rivaliseringer i stedet for at bekæmpe Boris Johnson.


23.
november
2021
Læst: 427 gange.

Efter forslag fra Young Labour vedtog partiet den 27. september en udtalelse, som ”fordømmer den fortsatte Nakba i Palæstina, Israels militariserede vold gennem angreb på Al Aqsa Moskeen, fordrivelsen fra Sheik Jarrah og det dødlige overgreb på Gaza.”


8.
oktober
2021
Læst: 740 gange.

Det britiske Bager- og Fødevareforbund (BFAWU) har på sit årsmøde i september besluttet at opsige sit kollektive medlemskab af Labour. Forbundet beskylder Keir Starmer for at føre en ”intern fraktionskrig” i stedet for at fokusere på ”virkelig forandring”.


8.
oktober
2021
Læst: 645 gange.

Den nye militæralliance mellem USA, Australien og Storbritannien – Aukus – er udtryk for en meget alvorlig optrapning af den nye kolde krig imod Kina. Den øger derfor de internationale spændinger og er en trussel mod freden.


24.
september
2021
Læst: 821 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php