Tema: Storbritannien, Irland

Efter forslag fra Young Labour vedtog partiet den 27. september en udtalelse, som ”fordømmer den fortsatte Nakba i Palæstina, Israels militariserede vold gennem angreb på Al Aqsa Moskeen, fordrivelsen fra Sheik Jarrah og det dødlige overgreb på Gaza.”


8.
oktober
2021
Læst: 241 gange.

Det britiske Bager- og Fødevareforbund (BFAWU) har på sit årsmøde i september besluttet at opsige sit kollektive medlemskab af Labour. Forbundet beskylder Keir Starmer for at føre en ”intern fraktionskrig” i stedet for at fokusere på ”virkelig forandring”.


8.
oktober
2021
Læst: 276 gange.

Den nye militæralliance mellem USA, Australien og Storbritannien – Aukus – er udtryk for en meget alvorlig optrapning af den nye kolde krig imod Kina. Den øger derfor de internationale spændinger og er en trussel mod freden.


24.
september
2021
Læst: 323 gange.

Man kunne nok have forestillet sig, at den nuværende ledelse af Labour havde set ham som et stort aktiv for bevægelsen. Tværtimod, han er blevet offer for den nådesløse heksejagt på venstrefløjsaktivister.


9.
september
2021
Læst: 732 gange.

Socialist Resistance har lanceret hjemmesiden ecosocialist.scot, som vil blive kombineret med SoMe sider på Facebook, Twitter og Instagram. ecosocialist.scot vil bringe nyheder og og kommentarer om skotsk politik fra en økosocialistisk og internationalistisk vinkel.


31.
august
2021
Læst: 334 gange.

Det har aldrig været let at holde sammen på Det Forenede Kongerige. Sproglige, kulturelle og økonomiske divergenser, samt skotternes, walisernes og irernes ønske om at være sig selv, har plaget landet i årtusinder. Senest har Brexit slået så dybe revner, at landets fremtid er mere end usikker.


14.
april
2021
Læst: 431 gange.

Revolutionære socialister fra Wales og England mødtes den 30-31. januar og tog et stort skridt fremad i opbygningen af en ny organisation – Anti-Capitalist Resistance (ACR)


23.
februar
2021
Læst: 466 gange.

Dave Kellaway sætter fokus på hvad man kan lære af den britiske regerings nedlukning af skolerne – og fagforeningens mobiliseringer.


17.
januar
2021
Læst: 514 gange.

Keir Starmers [nuværende formand for det britiske Labourparti] grundløse beslutning om at suspendere partiets tidligere formand Jeremy Corbyn er et utilsløret angreb på venstrefløjen. Medlemmerne af Labour må kæmpe imod. Ellers vil alt, hvad Corbyn stod for, forsvinde sammen med ham.


15.
november
2020
Læst: 608 gange.

Denne bog, Derek Wall’s 2020 Climate Strike: The Practical Politics of the Climate Crisis, fangede mig fra den første side, med dette velvalgte citat fra 2019 fra Kali Akono: Vi er kommet til midnatstimen, og det er øko-socialisme eller døden”.


21.
september
2020
Læst: 722 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php