Tema: EU

Flere 3F-afdelinger går imod fagtoppen og opfordrer til at stemme nej til fjernelse af Danmarks EU-forbehold på forsvarsområdet. “Brug penge på velfærd i stedet for EU-militær,” mener Jakob Lykke, 3F Esbjerg Transport. Han får opbakning fra København.


29.
april
2022
Læst: 317 gange.

Invasionen i Ukraine er et kynisk påskud til at sende forsvarsforbeholdet til afstemning. Ja-partierne hævder, at NATO-landet Danmark ikke kan forsvare sig alene. Forude venter skræmmekampagner og stærkt stigende udgifter til militæret.


28.
april
2022
Læst: 667 gange.

Ved at bevilge milliarder af euro til militære projekter har EU truffet et politisk valg, der prioriterer store våbenfirmaer frem for borgernes velbefindende.


25.
april
2022
Læst: 306 gange.

De sanktioner, der blev indført mod Rusland efter annekteringen af Krim, var hullede. Mon ikke kreative virksomheder atter vil være i stand til at finde smutveje i de nye, skærpede sanktioner?


20.
april
2022
Læst: 344 gange.

Det er igen blevet aktuelt at diskutere EU. Og særligt det forbehold, Danmark har imod deltagelsen i EU-militærunionen. Der er folkeafstemning 1. juni i år. Hvis der bliver et flertal for at afskaffe forbeholdet, bliver vi aldrig spurgt mere.


27.
marts
2022
Læst: 259 gange.

Der er lagt op til intern debat om Enhedslistens forhold til EU, hvor det kommende årsmøde skal behandle ikke mindre end fire forslag. Baggrunden er naturligvis de første erfaringer med EU-valgkamp og repræsentation i parlamentet, såvel som forløbet omkring det britiske Brexit. At statsministeren yderligere vælger at benytte konflikten i Ukraine til at udskrive folkeafstemning om forsvarsforbeholdet, ja, det bringer da bare lidt yderligere krydderi til debatten.


23.
marts
2022
Læst: 613 gange.

Den 6. marts 2022 markerede en skelsættende ændring i dansk sikkerhedspolitik. Her indgik regeringen sammen med Venstre, Konservative, SF og Radikale et såkaldt “nationalt kompromis” om forsvaret. Ud over alle de andre problemer ved disse oprustningsplaner er de også en bombe under det danske bidrag til at begrænse klimakatastrofen.


17.
marts
2022
Læst: 799 gange.

En glidebane, der fastholder folk i fattigdom og undergraver den faglige organisering, lød det fra demonstration mandag den 7. marts


15.
marts
2022
Læst: 549 gange.

EU skal være mere slagkraftig i en verden præget af magtpolitik samt ustabilitet og konflikt i nærområderne, lyder det i et forslag fra EU-kommissionen, som blev diskuteret af ministrene i sidste uge.


19.
januar
2022
Læst: 546 gange.

Siden starten på corona-pandemien er den offentlige gæld i eurozonen vokset med 20 procent i gennemsnit. Årsagen til denne stigning er ligetil: I stedet for at finde de nødvendige nye ressourcer ved at beskatte den rigeste ene procent og de store selskaber, så har regeringerne foretrukket at optage lån, og på den måde forøget byrden af illegitim gæld.


22.
december
2021
Læst: 792 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php