Tema: EU

”Kapitalens Europa” afdækker, hvordan storkapitalens lobbyister sidder med ved bordet, når EU-strategier, direktiver og andre vigtige initiativer bliver besluttet. I det lys fremstår Enhedslistens nye EU-politik en kende naiv.


13.
juni
2022
Læst: 817 gange.

Afstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni handler slet ikke om forsvar, men om at styrke EU’s rustningsindustri og imperialistiske interesser, primært i Afrika.


25.
maj
2022
Læst: 1215 gange.

Enhedslistens Græsrodsnetværk vedtog denne udtalelse på sit møde søndag den 22. maj 2022.


25.
maj
2022
Læst: 744 gange.

Det er meldingen fra en fuldstændig enig bestyrelse i 3F TLB torsdag aften. Hvorfor vi har valgt at tage stilling som afdeling og begrundelsen for anbefalingen kan du læse i udtalelsen herunder.


23.
maj
2022
Læst: 798 gange.

Flere 3F-afdelinger går imod fagtoppen og opfordrer til at stemme nej til fjernelse af Danmarks EU-forbehold på forsvarsområdet. “Brug penge på velfærd i stedet for EU-militær,” mener Jakob Lykke, 3F Esbjerg Transport. Han får opbakning fra København.


29.
april
2022
Læst: 871 gange.

Invasionen i Ukraine er et kynisk påskud til at sende forsvarsforbeholdet til afstemning. Ja-partierne hævder, at NATO-landet Danmark ikke kan forsvare sig alene. Forude venter skræmmekampagner og stærkt stigende udgifter til militæret.


28.
april
2022
Læst: 1287 gange.

Ved at bevilge milliarder af euro til militære projekter har EU truffet et politisk valg, der prioriterer store våbenfirmaer frem for borgernes velbefindende.


25.
april
2022
Læst: 796 gange.

De sanktioner, der blev indført mod Rusland efter annekteringen af Krim, var hullede. Mon ikke kreative virksomheder atter vil være i stand til at finde smutveje i de nye, skærpede sanktioner?


20.
april
2022
Læst: 628 gange.

Det er igen blevet aktuelt at diskutere EU. Og særligt det forbehold, Danmark har imod deltagelsen i EU-militærunionen. Der er folkeafstemning 1. juni i år. Hvis der bliver et flertal for at afskaffe forbeholdet, bliver vi aldrig spurgt mere.


27.
marts
2022
Læst: 546 gange.

Der er lagt op til intern debat om Enhedslistens forhold til EU, hvor det kommende årsmøde skal behandle ikke mindre end fire forslag. Baggrunden er naturligvis de første erfaringer med EU-valgkamp og repræsentation i parlamentet, såvel som forløbet omkring det britiske Brexit. At statsministeren yderligere vælger at benytte konflikten i Ukraine til at udskrive folkeafstemning om forsvarsforbeholdet, ja, det bringer da bare lidt yderligere krydderi til debatten.


23.
marts
2022
Læst: 1053 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php