Tema: Afghanistan

Økonomiske sanktioner er de seneste år blevet et af de vigtigste værktøjer i USAs udenrigspolitik. Der er for øjeblikket mere end 20 lande, som er ramt af forskellige typer af sanktioner fra USA regering.


1.
marts
2022
Læst: 857 gange.

I de seneste måneder er der efter USA’s militære tilbagetrækning blevet pustet nyt liv i fortællingen om at ’redde afghanske kvinder’. Som det fremgår af en lang række forskningsresultater lige siden den militære besættelse i 2001, så tjener denne fortælling to formål.


19.
januar
2022
Læst: 932 gange.

USA og koalitionen af villige lande trak sig ud af Afghanistan – og overlod landets piger og kvinder til brutale kvindeforagtende Taliban-krigere. Internationale feminister opfordrer til praktisk og politisk solidaritet med Afghanistans kvinder.


12.
december
2021
Læst: 1027 gange.

Afghanske kvinder har spillet en afgørende rolle i Afghanistans historie, hvor de har kæmpet for kvinders rettigheder. De fik stemmeret i 1919 – lang tid før mange andre nationer – og forfatningen fra 1964 sikrede dem lige rettigheder (det er ironisk, at Taleban nu antyder, at de vil bruge forfatningen fra 1964.) Alt dette havde ikke været muligt uden afghanske kvinders kamp.


19.
oktober
2021
Læst: 1042 gange.

Efter næsten tyve års krig og besættelse af Afghanistan trak de amerikanske styrker sig ud sidst i august og efterlod landet til Taliban, den organisation man havde fjernet, da USA invaderede landet i 2001. Få uger forinden udtalte præsident Biden, at der ingen væsentlig lighed var til USA’s tilbagetrækning fra Vietnam i 1975, samt “det er usandsynligt, at Taliban vil overtage alting, og lægge beslag på hele landet.”


26.
september
2021
Læst: 1152 gange.

Talebans sejr kan give afsæt til, at ekstremistiske grupper foretager langt voldsommere angreb end tidligere og kan true Kinas økonomiske interesser. En genopblussen af den religiøse eller etniske vold kan udfordre Kinas kampagne mod uighurerne i Xinjiang-provinsen.


17.
september
2021
Læst: 712 gange.

Online-kampagnen til fejring af afghanske kvinders traditionelle påklædning gik i gang, efter at Taliban havde indført en streng dresscode for kvindelige universitetsstuderende.


17.
september
2021
Læst: 889 gange.

Ti år efter den amerikanske hærs tilbagetrækning fra Irak lider USA´s intervention igen et stort nederlag, denne gang i Afghanistan. Vi vil i den kommende periode få at se, i hvilket omfang dette påvirker den amerikanske imperialismes insisteren på at styre og manøvrere global geopolitik som verdens førende magt, således som landet for 20 år siden gjorde det gennem besættelsen af disse to lande med en kriminel militær magtanvendelse.


12.
september
2021
Læst: 1034 gange.

Solen skinnede fra skyfrihimmel, og flaget blafrede for en let brise på Kastellet, da danske veteraner, politikere og militærfolk skulle højtidligholde den årlige flagdag til ære for dem, der har bidraget til Danmarks militære indsats – for nogle med de ultimative tab – livet selv.


10.
september
2021
Læst: 2570 gange.

Endnu en gang er Kabul kommet i kløerne på et puritansk barbari. Endnu en gang har et endnu større barbari, USA’s imperialisme, banet vejen for deres juniorpartner, Taliban. Men i stedet for at fordybe os i Kabuls nedværdigende fald, så lad os begynde med et eksempel på et totalt frygtløst mod over for Talibans besættelse af byen.


2.
september
2021
Læst: 1343 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php