Tema: Afghanistan

Efter næsten tyve års krig og besættelse af Afghanistan trak de amerikanske styrker sig ud sidst i august og efterlod landet til Taliban, den organisation man havde fjernet, da USA invaderede landet i 2001. Få uger forinden udtalte præsident Biden, at der ingen væsentlig lighed var til USA’s tilbagetrækning fra Vietnam i 1975, samt “det er usandsynligt, at Taliban vil overtage alting, og lægge beslag på hele landet.”


26.
september
2021
Læst: 82 gange.

Talebans sejr kan give afsæt til, at ekstremistiske grupper foretager langt voldsommere angreb end tidligere og kan true Kinas økonomiske interesser. En genopblussen af den religiøse eller etniske vold kan udfordre Kinas kampagne mod uighurerne i Xinjiang-provinsen.


17.
september
2021
Læst: 207 gange.

Online-kampagnen til fejring af afghanske kvinders traditionelle påklædning gik i gang, efter at Taliban havde indført en streng dresscode for kvindelige universitetsstuderende.


17.
september
2021
Læst: 152 gange.

Ti år efter den amerikanske hærs tilbagetrækning fra Irak lider USA´s intervention igen et stort nederlag, denne gang i Afghanistan. Vi vil i den kommende periode få at se, i hvilket omfang dette påvirker den amerikanske imperialismes insisteren på at styre og manøvrere global geopolitik som verdens førende magt, således som landet for 20 år siden gjorde det gennem besættelsen af disse to lande med en kriminel militær magtanvendelse.


12.
september
2021
Læst: 255 gange.

Solen skinnede fra skyfrihimmel, og flaget blafrede for en let brise på Kastellet, da danske veteraner, politikere og militærfolk skulle højtidligholde den årlige flagdag til ære for dem, der har bidraget til Danmarks militære indsats – for nogle med de ultimative tab – livet selv.


10.
september
2021
Læst: 1081 gange.

Endnu en gang er Kabul kommet i kløerne på et puritansk barbari. Endnu en gang har et endnu større barbari, USA’s imperialisme, banet vejen for deres juniorpartner, Taliban. Men i stedet for at fordybe os i Kabuls nedværdigende fald, så lad os begynde med et eksempel på et totalt frygtløst mod over for Talibans besættelse af byen.


2.
september
2021
Læst: 417 gange.

Medens vestlige politikere drukner i en tsunami af krokodilletårer, bliver den sande historie fortrængt. For mere end en generation siden vandt Afghanistan den frihed, som USA, Storbritannien og deres ”allierede” senere ødelagde.


29.
august
2021
Læst: 506 gange.

Sonali Kolhatkar, medlem af ledelsen af Afghan Women’s Mission, talte den 14. august med RAWA (den Revolutionære Sammenslutning af Afghanistans Kvinder) om den aktuelle udvikling i landet.


24.
august
2021
Læst: 814 gange.

Det følgende er et interview foretaget af aktivister fra den kurdiske kvindebevægelse med Samia Walid, aktivist fra RAWA (Revolutionary Association of the Women of Afghanistan). Første gang bragt i september 2019.


24.
august
2021
Læst: 454 gange.

Kabuls fald til Taliban den 15. august 2021 er et betydeligt politisk og ideologisk nederlag for det amerikanske imperium. De overfyldte helikoptere, der bragte personalet fra den amerikanske ambassade til lufthavnen i Kabul, mindede slående om sceneriet i Saigon – nu Ho Chi Minh City – i april 1975.


23.
august
2021
Læst: 486 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php