Tema: Asien

Økonomiske sanktioner er de seneste år blevet et af de vigtigste værktøjer i USAs udenrigspolitik. Der er for øjeblikket mere end 20 lande, som er ramt af forskellige typer af sanktioner fra USA regering.


1.
marts
2022
Læst: 211 gange.

Hvad ligger bag Kinas seneste økonomiske tiltag om at slå ned på tech-giganterne, snak om “fælles fremgang” og indgreb for faglige forbedringer. Er der tale om en grundlæggende ny kurs?


22.
februar
2022
Læst: 227 gange.

Vi, socialister, fagforeningsfolk, menneskerettighedsaktivister, fredsaktivister og organisationer, har fulgt med i opstanden i Kasakhstan siden den 2. januar med en følelse af dyb solidaritet for arbejderbefolkningen. De strejkende oliearbejdere, minearbejdere og aktivister har oplevet en helt utrolig undertrykkelse.


26.
januar
2022
Læst: 554 gange.

I de seneste måneder er der efter USA’s militære tilbagetrækning blevet pustet nyt liv i fortællingen om at ’redde afghanske kvinder’. Som det fremgår af en lang række forskningsresultater lige siden den militære besættelse i 2001, så tjener denne fortælling to formål.


19.
januar
2022
Læst: 401 gange.

Tirsdag den 30. november afgjorde Pakistans Højesteret, at Ali Wazir kan løslades mod kaution. Han har været fængslet i næsten et år, sigtet for at have fornærmet en statsinstitution. Men han skal alligevel blive i fængslet, da endnu en sag imod ham er undervejs.


14.
december
2021
Læst: 310 gange.

Narenda Modi, Indiens hindunationalistiske premierminister, erklærede den 19. november, at hans regering ville afskaffe tre landbrugslove, som hans parti uden opbakning fra andre partier havde gennemtrumfet i september sidste år. Ti dage senere blev lovene officielt ophævet af begge kamre i Kongressen.


12.
december
2021
Læst: 389 gange.

USA og koalitionen af villige lande trak sig ud af Afghanistan – og overlod landets piger og kvinder til brutale kvindeforagtende Taliban-krigere. Internationale feminister opfordrer til praktisk og politisk solidaritet med Afghanistans kvinder.


12.
december
2021
Læst: 431 gange.

En halv million sydkoreanske arbejdere nedlagde arbejdet den 20. oktober 2021, krævede et stop for prekære arbejdsforhold, nationalisering af nøgleindustrier og større beslutningskompetence hos arbejderne i krisetider.


30.
november
2021
Læst: 363 gange.

Afghanske kvinder har spillet en afgørende rolle i Afghanistans historie, hvor de har kæmpet for kvinders rettigheder. De fik stemmeret i 1919 – lang tid før mange andre nationer – og forfatningen fra 1964 sikrede dem lige rettigheder (det er ironisk, at Taleban nu antyder, at de vil bruge forfatningen fra 1964.) Alt dette havde ikke været muligt uden afghanske kvinders kamp.


19.
oktober
2021
Læst: 486 gange.

For bedre at kunne forstå hvordan religiøs fundamentalisme påvirker pakistanske kvinders tilværelse, har Capire interviewet Bushra Khaliq leder af Women in Struggle for Empowerment (WISE), og medlem af den internationale komite World March of Women,


4.
oktober
2021
Læst: 620 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php