Tema: Asien

content-picture.php

Efter flere måneders pres fra en omfattende bevægelse lykkedes det endelig i starten af september at få Hong Kongs regering til at love, at den vil trække lovforslaget om udlevering. Men bevægelsen har nægtet at stoppe. De fortsætter med at presse på for de 5 krav, som blev formuleret i juli.


31.
oktober
2019
Læst: 38 gange.
content-picture.php

Konflikten mellem USA og Kina er det centrale kapløb mellem imperialistiske magter i vores epoke. Det har Trump til overflod gjort klart i sin administrations nationale sikkerhedsstrategi-dokumenter, der opfordrer til skift af fokus fra den såkaldte ”Krig mod Terror” til ”Stormagtsrivalisering”


21.
september
2019
Læst: 105 gange.
content-picture.php

Protesterne i Hong Kong har nået et nyt krampagtigt højdepunkt. New York Times kunne rapportere om demonstrationerne 31. august, at man så ”de mest intense sammenstød siden protesterne om byens skæbne startede i juni.”


16.
september
2019
Læst: 107 gange.
content-picture.php

Den 5. august fratog Indiens hindu-nationalistiske regering delstaterne Jammu og Kashmir deres delvise selvstændighed, samtidigt med at den oversvømmede regionen med tropper og indførte udgangsforbud samt lukkede for al kommunikation med omverdenen.


24.
august
2019
Læst: 137 gange.
content-picture.php

Søndag morgen den 26. maj 2019 åbnede den pakistanske hær ild mod folk, der protesterede mod hærens brutale aktioner i grænseregionen mod Afghanistan. Videooptagelser viser ubevæbnede, fredelige demonstranter modtage deres ledere, parlamentsmedlemmerne Ali Wazir og Mohsin Dawar, med jubel og kampråb. Da de ankom til en sit-in, lød der pludselig skud.


3.
juni
2019
Læst: 278 gange.
content-picture.php

Fjerde Internationale vedtog 5. marts denne udtalelse, som opfordrer til brede mobiliseringer mod krig, mod undertrykkelse og for retten til selvbestemmelse for folket i Kashmir.


18.
marts
2019
Læst: 271 gange.
content-picture.php

Da spændingerne mellem Indien og Pakistan vokser, hænger truslen om en atomar konflikt over Syd-Asien og resten af verden.


10.
marts
2019
Læst: 392 gange.
content-picture.php

Hvert år begår 12.000 bønder selvmord på grund af deres økonomiske situation. I de fleste tilfælde ved at drikke de pesticider, som har forgældet dem uden at give de forventede afkast.


5.
marts
2019
Læst: 328 gange.
content-picture.php

Historiens største strejke med op til 200 millioner deltagere. I løbet af 10 dage signalerede to historisk omfattende mobiliseringer i Indien, at en bevægelse mod premierminister Modis yderliggående højreorienterede styre er i hastig fremgang.


26.
januar
2019
Læst: 420 gange.
content-picture.php

Vestlige massemedier og den politiske scene giver ikke SCO (Shanghai Samarbejdsorganisation) meget opmærksomhed. Faren er, at denne sendrægtighed for Vesten kan vise sig at være snarere for sent end forsinket, når SCO’s indflydelse øges endnu mere på den internationale scene.


7.
oktober
2018
Læst: 730 gange.
category.php