Tema: Asien

Palæstinas folk har i mange år lidt under et utal af former for undertrykkelse. Deres fædreland blev besat. De mistede mange af deres unge. Deres intellektuelle drog i eksil eller blev dræbt. Deres børn oplevede krige og eksplosioner. Kvinder oplevede tabet af deres fædreland og deres børn.


19.
december
2023
Læst: 328 gange.

Youngsu Won er socialist og koordinator for Internationalt Forum i Sydkorea. Her diskuterer han, hvordan de stigende spændinger mellem USA og Kina påvirker sydkoreansk politik.


18.
november
2023
Læst: 332 gange.

Den 1. maj satte Yang, en lokal leder af det koreanske bygningsarbejderforbund (KCWU), ild til sig selv uden for en retssal for at protestere mod den orkestrerede forfølgelse af fagligt aktive, som ham selv.


6.
juni
2023
Læst: 500 gange.

I midten af februar 2023 afholdt Indiens Kommunistiske Parti (ML) Liberation sin 11. kongres. Partiet har stået i første række i kampen mod Modi-regimets fascisme. Her følger en rapport fra den engelske South Asia Solidarity Group.


5.
april
2023
Læst: 414 gange.

Feminister protesterer mod den bølge af anti-feminisme, der er skyllet over Sydkorea og har skabt en højspændt kønskrig, hvor enhver tale om kvinders rettigheder er tabu, og hvor mænd påstår, at det er dem, der er ofre for kønsdiskrimination.


2.
januar
2023
Læst: 718 gange.

Dette er en udvidet version af et brev skrevet af socialister i Hong Kong, Kina og udlandet natten til den 26. november 2022, hvor protesterne i Kina først brød ud. En kortere kinesisk version dukkede første gang op den 27. november. Denne version er blevet revideret, efterhånden som begivenhederne udviklede sig.


22.
december
2022
Læst: 522 gange.

Choo Chon Kai, en ledende aktivist i Malaysias Socialistparti (PSM) har været aktiv i solidaritetsarbejde med Kinas demokrati-aktivister i flere år. Her fortæller han om de protester, der på det sidste har fundet sted i mange kinesiske byer.


15.
december
2022
Læst: 609 gange.

Faglige aktivister blandt udlands-kinesere og deres allierede demonstrerede foran Apples hovedbutik i New York den 6. november. De bar masker for at beskytte sig selv og deres familier mod den kinesiske regerings repressalier.


29.
november
2022
Læst: 439 gange.

I Kina er ligheden mellem kønnene ikke sikret, selv om den er skrevet ind i forfatningen. I de seneste år har kinesiske feminister været udsat for censur og kvindefjendske angreb. Kinas #MeToo-bevægelse startede i 2018, da en student på universitetet i Beijing offentligt anklagede sin professor for seksuelle overgreb.


14.
november
2022
Læst: 499 gange.

NATOs nye strategikoncept, som blev vedtaget på Madrid-topmødet i slutningen af juni, er imperialisternes forsøg på at give denne militære koldkrigsalliance en ny mening.


14.
november
2022
Læst: 308 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php