Tema: Asien

I Kina er ligheden mellem kønnene ikke sikret, selv om den er skrevet ind i forfatningen. I de seneste år har kinesiske feminister været udsat for censur og kvindefjendske angreb. Kinas #MeToo-bevægelse startede i 2018, da en student på universitetet i Beijing offentligt anklagede sin professor for seksuelle overgreb.


14.
november
2022
Læst: 154 gange.

NATOs nye strategikoncept, som blev vedtaget på Madrid-topmødet i slutningen af juni, er imperialisternes forsøg på at give denne militære koldkrigsalliance en ny mening.


14.
november
2022
Læst: 105 gange.

USA er ikke mere enerådende i Latinameríka. Siden 2000 har Kina vist stigende interesse. I begyndelsen gjaldt det økonomi, handel, investeringer, men i de senere år også militært.


31.
oktober
2022
Læst: 266 gange.

Hvorfor er det så afgørende vigtigt at fastslå, om Kina er imperialistisk eller ej? I revolutionær marxisme er formålet med teoretisk bestemmelse af fænomener at etablere et videnskabeligt grundlag for det revolutionære politiske arbejde. Det vil øge sikkerheden for, at det faktisk er progressivt i forhold til det revolutionære socialistiske mål.


25.
oktober
2022
Læst: 214 gange.

En opstigende stormagt kan vise sin styrke på mange måder. Kina gør det blandt andet ved at drive rovdrift på verdenshavene, hvor fiskebestanden har svært ved at følge med de avancerede og hensynsløse fangstmetoder.


16.
oktober
2022
Læst: 289 gange.

Trods bestræbelserne fra Myanmars militærregime på at fremskynde udviklingen af Den Specielle Økonomiske Zone ved byen Kyaukphyu (KPSEZ) og tilhørende dybtvandshavn i delstaten Rakhine i det vestlige Myanmar, er projektet blevet ramt af betydelige forsinkelser på grund af lokale protester og eftervirkninger af kuppet sidste år.


12.
oktober
2022
Læst: 201 gange.

Den senere tids voldsomme oversvømmelser i Pakistan retter atter søgelyset mod det globale Syd, der er nogle af de første ofre for de rige landes letsindige-kyniske omgang med natur og miljø.


7.
oktober
2022
Læst: 237 gange.

Selvfølgelig skal vi være der, hvor der er brændpunkter, så vi kan blive klogere. Det siger Søren Søndergaard fra Enhedslisten, som derfor ikke vil afvise et besøg på Taiwan.


26.
september
2022
Læst: 317 gange.

Uophørlig monsunregn og voldsomme oversvømmelser har hærget Pakistan, og har ramt millioner af mennesker og lagt deres tilværelse i ruiner. Mindre end 1 procent af den globale CO2-udledning kommer fra Pakistan, og så er det alligevel et af de lande, der er hårdest ramt af klimakrisen.


14.
september
2022
Læst: 259 gange.

Dette oprør – Aragalaya (Porattam/Kamp) – er det nærmeste, vi kommer en landsdækkende folkebevægelse i de 74 år siden afkoloniseringen, hvor det ikke er en kamp mod hinanden, men en fælles kamp mod dem på toppen.


14.
september
2022
Læst: 183 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php