Tema: Asien

Gennem de sidste tre måneder har Indiens bønder optrappet protesterne mod Modi-regeringens ”reformer” – et oprør uden sidestykke i landets nyere historie.


20.
december
2020
Læst: 346 gange.

Ni år efter sin fængsling er Baba Jan og hans sidste tre kammerater blevet løsladt. Ni år, hvor vi mere end en gang har frygtet for hans liv, ni år med juridiske kampe og brede mobiliseringer i Pakistan og solidaritetskampagner i hele verden.


30.
november
2020
Læst: 352 gange.

Redaktører på den kritiske platform ”Masserne” interviewer Snestorm (pseudonym), en frivillig på et venstreorienteret medie i Kina, om erfaringer, udfordringer og perspektiver.


29.
november
2020
Læst: 386 gange.

Den ene af Internationalens sektioner har med støtten til det borgerlige UNP brudt med det vigtige princip om arbejderklassens uafhængighed.


19.
oktober
2020
Læst: 423 gange.

Badrul Alam fra Bangladesh Kommunistiske Parti (marxister-leninister) var for nylig i England. Her fortalte han om sit partis historie til Sacha Ismail og Martin Thomas fra Solidarity, og hvordan det har udviklet sig fra et maoistisk udgangspunkt hen mod trotskisme.


16.
oktober
2020
Læst: 302 gange.

Det er på høje tid, at vi, unge fra Azerbaijan og Armenien, tager løsningen af denne forældede konflikt i vore hænder. Den skal ikke længere være forbeholdt de mænd i jakkesæt, hvis mål er at akkumulere kapital, både økonomisk og politisk, og ikke at finde en løsning på konflikten.


6.
oktober
2020
Læst: 425 gange.

Hårde kampe, der brød ud 27. september mellem Armenien og Azerbaijan, har kostet snesevis af døde og hundreder af sårede, mens de to stater balancerer på randen af total krig.


5.
oktober
2020
Læst: 593 gange.

Sidste år, mens handelskrigen med USA var på sit højeste, kom det frem, at en kinesisk topembedsmand havde svoret, at Kina ville fortsætte med at modstå USA’s chikane, også selv om det betyd at kineserne skulle spise græs i stedet for ris i et helt år.


20.
september
2020
Læst: 450 gange.

Faglige ildsjæle startede som en del af pro-demokratibevægelsen, men er nu også begyndt at stille krav om arbejdsforhold, løn, bonusser og beskæftigelsespolitik med henblik på at sikre sig en stemme i byens fejlbehæftede politiske system.


14.
august
2020
Læst: 391 gange.

Haqooq-e-Khalq-bevægelsen (HKM – Bevægelsen for Folkets Rettigheder) er en landsdækkende græsrodskampagne i Pakistan, der kæmper for at sikre, at de grundliggende rettigheder i vores forfatning står ved magt.


9.
juli
2020
Læst: 498 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php