Tema: Asien

996-arbejdstidssystemet er blevet almindeligt i Kina i løbet af de seneste år. 996-systemet betyder en arbejdstid fra 9 til 21 – seks dage om ugen. Forfatteren bidrager regelmæssigt til venstreorienterede hjemmesider om forhold i Kina og Hong Kong.


24.
juni
2021
Læst: 558 gange.

USA’s imperium, der blev opbygget efter Anden Verdenskrig, byggede på landets økonomiske og militære dominans, som stadig består. Men over tid er det blevet flosset i kanten.


15.
maj
2021
Læst: 427 gange.

Malalai Joya er en frygtløs aktivist, som er kendt for at stå op imod krigsherrerne i det afghanske parlament og for at kræve at besættelsestropperne forlader hendes land.


4.
maj
2021
Læst: 310 gange.

Det er forbundet med politisk risiko at agitere på vegne af bude i et land, hvis regerende kommunistiske parti har lukket ned for faglig organisering og beder til, at forbrugerismen og serviceindustrien kan holde den økonomiske vækst i gang.


30.
april
2021
Læst: 369 gange.

Sent fredag aften den 26. februar erklærede militæret i Myanmar på det statslige tv de fleste af landets arbejderorganisationer ulovlige. De blev truet med arrestationer, hvis deres aktiviteter fortsatte, hvilket kun forøger behovet for hurtige solidaritetsaktiviteter.


10.
marts
2021
Læst: 466 gange.

Der er et betydeligt antal kvinder blandt de hundredtusinder af bønder, der fortsætter deres protest mod regeringen Modis nye landbrugslovgivning. De trodser ikke bare det rå vejr og deltager i demonstrationerne, men spiller også en vigtig rolle i bevægelsens ledelse.


1.
marts
2021
Læst: 438 gange.

Titusinder af bønder holder stand i deres lejre ved Delhis porte – mod alle forsøg fra regeringen på at ødelægge deres historiske mobilisering.


13.
februar
2021
Læst: 394 gange.

Myanmars militær tog magten ved et kup mandag den 1. februar med et påskud om, at der blev svindlet ved valget i november 2020. Statsrådgiver Aung San Suu Kyi og andre topfolk i regeringen fra den regerende Nationale Liga for Demokrati (NLD) blev arresteret.


4.
februar
2021
Læst: 422 gange.

Gennem de sidste tre måneder har Indiens bønder optrappet protesterne mod Modi-regeringens ”reformer” – et oprør uden sidestykke i landets nyere historie.


20.
december
2020
Læst: 724 gange.

Ni år efter sin fængsling er Baba Jan og hans sidste tre kammerater blevet løsladt. Ni år, hvor vi mere end en gang har frygtet for hans liv, ni år med juridiske kampe og brede mobiliseringer i Pakistan og solidaritetskampagner i hele verden.


30.
november
2020
Læst: 585 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php