Tema: Asien

Sent fredag aften den 26. februar erklærede militæret i Myanmar på det statslige tv de fleste af landets arbejderorganisationer ulovlige. De blev truet med arrestationer, hvis deres aktiviteter fortsatte, hvilket kun forøger behovet for hurtige solidaritetsaktiviteter.


10.
marts
2021
Læst: 302 gange.

Der er et betydeligt antal kvinder blandt de hundredtusinder af bønder, der fortsætter deres protest mod regeringen Modis nye landbrugslovgivning. De trodser ikke bare det rå vejr og deltager i demonstrationerne, men spiller også en vigtig rolle i bevægelsens ledelse.


1.
marts
2021
Læst: 291 gange.

Titusinder af bønder holder stand i deres lejre ved Delhis porte – mod alle forsøg fra regeringen på at ødelægge deres historiske mobilisering.


13.
februar
2021
Læst: 279 gange.

Myanmars militær tog magten ved et kup mandag den 1. februar med et påskud om, at der blev svindlet ved valget i november 2020. Statsrådgiver Aung San Suu Kyi og andre topfolk i regeringen fra den regerende Nationale Liga for Demokrati (NLD) blev arresteret.


4.
februar
2021
Læst: 294 gange.

Gennem de sidste tre måneder har Indiens bønder optrappet protesterne mod Modi-regeringens ”reformer” – et oprør uden sidestykke i landets nyere historie.


20.
december
2020
Læst: 558 gange.

Ni år efter sin fængsling er Baba Jan og hans sidste tre kammerater blevet løsladt. Ni år, hvor vi mere end en gang har frygtet for hans liv, ni år med juridiske kampe og brede mobiliseringer i Pakistan og solidaritetskampagner i hele verden.


30.
november
2020
Læst: 473 gange.

Redaktører på den kritiske platform ”Masserne” interviewer Snestorm (pseudonym), en frivillig på et venstreorienteret medie i Kina, om erfaringer, udfordringer og perspektiver.


29.
november
2020
Læst: 527 gange.

Den ene af Internationalens sektioner har med støtten til det borgerlige UNP brudt med det vigtige princip om arbejderklassens uafhængighed.


19.
oktober
2020
Læst: 493 gange.

Badrul Alam fra Bangladesh Kommunistiske Parti (marxister-leninister) var for nylig i England. Her fortalte han om sit partis historie til Sacha Ismail og Martin Thomas fra Solidarity, og hvordan det har udviklet sig fra et maoistisk udgangspunkt hen mod trotskisme.


16.
oktober
2020
Læst: 393 gange.

Det er på høje tid, at vi, unge fra Azerbaijan og Armenien, tager løsningen af denne forældede konflikt i vore hænder. Den skal ikke længere være forbeholdt de mænd i jakkesæt, hvis mål er at akkumulere kapital, både økonomisk og politisk, og ikke at finde en løsning på konflikten.


6.
oktober
2020
Læst: 510 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php