Tema: Arabiske revolutioner 2011-21

Fordi palæstinensiske flygtninge i millionvis er integreret i Mellemøsten og i mindre grad i Nordafrika, er deres nationale og klassemæssige kamp flettet sammen med massernes kamp i hele regionen.


30.
juli
2021
Læst: 553 gange.

Det vakte opmærksomhed i europæisk presse, da præsident Erdoğan for nylig rejste sigtelser imod ledelsen af Folkets Demokratiske Parti (HDP) for at have opfordret til vold i en række tyrkiske byer omkring situationen i Kobane helt tilbage i oktober 2014 – for seks år siden. I en artikel i den uafhængige tyrkiske avis Gazete Duvar har den tidligere medformand for  HDP, Selahattin Demirtaş, detaljeret redegjort for, hvordan det var præsident Erdoğan selv, der iværksatte massakrerne og brandstiftelserne, der netop var rettet mod, og gik ud over, HDP-medlemmer.


16.
november
2020
Læst: 586 gange.

Sudan bevæger sig fra en græsrodsrevolution til en postrevolutionær regeringsstruktur og fra militær til civilt herredømme, og det sker i en verden, hvor protester er blevet sat på pause. Får revolutionen en hård landing?


5.
juli
2020
Læst: 823 gange.

I dette interview diskuterer Mellemøst-eksperten Gilbert Achcar med den amerikanske journalist Ashley Smith, hvordan priskrigen mellem de olieeksporterende lande i Mellemøsten har påvirket verden, de aktuelle revolutionære aktiviteter, som vil kunne føre frem til et nyt “arabisk forår” samt hvordan venstrefløjen i USA er nødt til genoplive den sande betydning af internationalisme.


1.
juni
2020
Læst: 674 gange.

Den vigtigste nøgle til sociale forandringer og genopbygning af en helhedsverden, og af livet og samfundet, er at starte der, hvor undertrykkelsen begynder, siger Jiyan, en tysk internationalist i Nordsyrien, i dette interview.


26.
maj
2020
Læst: 655 gange.

Rima Majed er adjunkt i sociologi ved Institut for Sociologi, Antropologi og Medievidenskab ved American University of Beirut. Hun talte med Shireen Akram-Boshar, en socialistisk aktivist bosat i Boston, om oprøret i Libanon.


23.
februar
2020
Læst: 2032 gange.

De seneste måneder har medierne være oversvømmet af nyheder om oprørene i Mellemøsten: Sudan, Algeriet og Tunesien efterfulgt af Ægypten, Libanon, Irak og endelig Iran. Journalisternes forsøg på at fange udviklingen er ved at løbe tør for klicheer: arabisk forår, ørkenblomster, der myldrer frem efter regn, det arabiske efterår.


2.
december
2019
Læst: 1129 gange.

De seneste opstande i Sudan og Algeriet har undgået fejltagelserne fra 2011, skriver Mellemøst-eksperten Gilbert Achcar i denne status over udviklingen i den arabiske verden, siden oprøret startede i 2011.


8.
september
2019
Læst: 952 gange.

Som mange gange i historien udløste stigende brødpriser i Sudan et folkeligt oprør, en begyndende revolution. Så voldsomt et oprør, at det fældede et 30 årigt diktatur – ledet af Omar al-Bashir, der nu sidder fængslet.


24.
august
2019
Læst: 758 gange.

Vi har med stolthed fulgt den samlede oppositions kamp mod diktatur og undertrykkelse i Sudans økonomiske og politiske krise. Den har ikke blot rejst traditionelle økonomiske og sociale krav som svar på regimets mangeårige neoliberalistiske politik med nedskæringer af offentlige ydelser, privatiseringer og prisstigninger på basisvarer.


10.
juli
2019
Læst: 1087 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php