Tema: Anmeldelse

I sommeren 1938 drog to unge mænd fra København over Paris til den spanske grænse på cykel, på en tandem. Væk fra arbejdsløsheden, lyst til lidt eventyr, politiske opgaver i det store udland for den venstreopposition, de tilhørte.


1.
september
2022
Læst: 420 gange.

Socialdemokratiets og dele af fagbevægelsens lidet glorværdige roller under besættelsen, beskrives i ny bog. Nok var muligheden for at modstå tyskerne begrænsede, men var det nu også nødvendigt at gå så langt, som man gjorde.


17.
august
2022
Læst: 424 gange.

’Forestil dig den umulige tanke, at Ioseb Jughashvili som et lille, senet barn, hvis interesser centrerede sig om sang, brydning, poesi, georgisk ortodoksi og nationalisme, kunne være død af tyfus eller omkommet i Sibiriens kulde eller via en velrettet kugle. På trods af dette blev han løftet op over modstand og fjender, op til tinderne af en falmende revolutionær statsmagt.’


4.
august
2022
Læst: 444 gange.

50 års miljøkamp, grundigt beskrevet i en ny bog af journalisten Jørgen Steen Nielsen. Moralen er, at kun en aktiv indsats sammen med andre kan overvinde de enorme klima- og miljøudfordringer, vi står overfor.


25.
juli
2022
Læst: 505 gange.

”Kapitalens Europa” afdækker, hvordan storkapitalens lobbyister sidder med ved bordet, når EU-strategier, direktiver og andre vigtige initiativer bliver besluttet. I det lys fremstår Enhedslistens nye EU-politik en kende naiv.


13.
juni
2022
Læst: 707 gange.

Myten om Churchill vil atter en gang blive manet frem, til forsvar for militarisme og krig. Lindsey German hylder i denne anmeldelse Tariq Alis afsløring af myterne om den imperialistiske og krigsliderlige Winston Churchill.


21.
maj
2022
Læst: 623 gange.

Simon Hannah anmelder den seneste bog af Paul Le Blanc, Revolutionary collective: Comrades, critics, and dynamics in the struggle for socialism’.


6.
maj
2022
Læst: 640 gange.

Reformer for de mange og især de mest udsatte bliver sjældent vedtaget af parlamenter – med mindre der gennem længere tid har været et omfattende arbejde for reformerne. Et sådant eksempel er abortloven, der blev vedtaget i Folketinget i oktober 1973.


2.
maj
2022
Læst: 632 gange.

Jeg skal i gang med en anmeldelse om ”nordisk socialisme”. Men det er svært, ikke bare fordi krigen nu raser i Europa og fordi husene styrter sammen om indbyggerne i Mauripol, Kiev og mange andre byer, og fordi flygtningestrømmen til stadighed tager til.


9.
april
2022
Læst: 1494 gange.

Invasionen i Ukraine giver anledning til at se på den labile region, hvor toneangivende politikere drømmer om grænseændringer og nye storriger. Vibe Termansens bog, Kampen om Centraleuropa, fortjener en plads i debatten.


5.
april
2022
Læst: 682 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php