Tema: Anmeldelse

Nu har Ken Loach gjort det igen. En ny film fra mesteren og hans hold. Vi var mange, der havde store forventninger. Forventninger om endnu en film, der med udgangspunkt i almindelige menneskers hverdagsliv gør store politiske problemer nærværende.


20.
december
2023
Læst: 527 gange.

Fjerde bind i serien om eks-kommunisten, journalisten og spionen John Russell er netop udkommet. Vi befinder os nu i Anden Verdenskrigs absolutte slutfase på den europæiske scene. Den kunne imidlertid dog lige såvel haft titlen: Der er ikke længere nogen vej hjem.


19.
december
2023
Læst: 1058 gange.

Det er ikke ofte jeg har læst skønlitteratur fra Georgien – om nogensinde. Og slet ikke en roman, der i den grad kombinerer en kvindeverden af lige dele venskab, fanden-i-voldskhed, kærlighed og handlekraft opblandet med kvindeundertrykkelse, kriminalitet, mafia, vold, borgerkrig og politisk afmagt.


4.
november
2023
Læst: 279 gange.

Forsiden er en farvestrålende kollage omhandlende u-land, industri, finanskapital og en kvinde der svinger med en rød fane. Det er udvalgte artikler fra Socialistisk Information 2022-2023.


31.
oktober
2023
Læst: 300 gange.

En ny kalender er klar til næste år – Den Nøgne Sandhed – kalender for 2024 – udgivet af Bedsteforældrenes Klimaaktion. Nøgenhed på to måder: Afklædte bedsteforældre fysisk, og om den alvorlige situation for klodens klima- og biodiversitet – altså den nøgne sandhed.


26.
oktober
2023
Læst: 1250 gange.

Tredje bind i David Downings spionserie om Berlin omkring Anden Verdenskrig udkom lige før sommerferien. Jeg var naturligvis spændt på, om seriens høje standard stadig var at finde.


15.
oktober
2023
Læst: 1057 gange.

”Du læser dette. Det betyder, at du er interesseret i at organisere, hvor du arbejder. Du vil ændre den verden, du ser omkring dig. Du vil gøre noget ved det, og du vil samle og aktivere dine kollegaer til at gøre noget ved det sammen med dig…”


5.
oktober
2023
Læst: 1257 gange.

Når man læser titlen på Morten Things seneste bog, kunne man synes, at budskabet er slået fast på en utvetydig måde: Israel er en ”failed state”, som man siger på engelsk.


27.
september
2023
Læst: 686 gange.

I sine to mest berømte romaner Kammerat Napoleon og 1984 kom George Orwell med en advarsel til sine læsere, der fortrinsvis bestod af folk på den engelske venstrefløj. Som socialist gennem hele sit liv advarede han mod faren fra den totalitære stat – en fare man burde tage i betragtning, hvis man ville sikre en mere lige og retfærdig fremtid for arbejderklassen.


19.
juni
2023
Læst: 540 gange.

Nina Trige Andersens bog om organisering og faglig identitet på velfærdsstatens kontorer graver dybt og gør os klogere på, hvilke modsætninger der har skabt fagforeningen HK Kommunal. Det handler både om splittelser, svigt og tab, men også om store omvæltninger og sejre.


17.
juni
2023
Læst: 1400 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php