Tema: Anmeldelse

Det er ikke ofte jeg har læst skønlitteratur fra Georgien – om nogensinde. Og slet ikke en roman, der i den grad kombinerer en kvindeverden af lige dele venskab, fanden-i-voldskhed, kærlighed og handlekraft opblandet med kvindeundertrykkelse, kriminalitet, mafia, vold, borgerkrig og politisk afmagt.


4.
november
2023
Læst: 164 gange.

Forsiden er en farvestrålende kollage omhandlende u-land, industri, finanskapital og en kvinde der svinger med en rød fane. Det er udvalgte artikler fra Socialistisk Information 2022-2023.


31.
oktober
2023
Læst: 178 gange.

En ny kalender er klar til næste år – Den Nøgne Sandhed – kalender for 2024 – udgivet af Bedsteforældrenes Klimaaktion. Nøgenhed på to måder: Afklædte bedsteforældre fysisk, og om den alvorlige situation for klodens klima- og biodiversitet – altså den nøgne sandhed.


26.
oktober
2023
Læst: 483 gange.

Tredje bind i David Downings spionserie om Berlin omkring Anden Verdenskrig udkom lige før sommerferien. Jeg var naturligvis spændt på, om seriens høje standard stadig var at finde.


15.
oktober
2023
Læst: 843 gange.

”Du læser dette. Det betyder, at du er interesseret i at organisere, hvor du arbejder. Du vil ændre den verden, du ser omkring dig. Du vil gøre noget ved det, og du vil samle og aktivere dine kollegaer til at gøre noget ved det sammen med dig…”


5.
oktober
2023
Læst: 987 gange.

Når man læser titlen på Morten Things seneste bog, kunne man synes, at budskabet er slået fast på en utvetydig måde: Israel er en ”failed state”, som man siger på engelsk.


27.
september
2023
Læst: 474 gange.

I sine to mest berømte romaner Kammerat Napoleon og 1984 kom George Orwell med en advarsel til sine læsere, der fortrinsvis bestod af folk på den engelske venstrefløj. Som socialist gennem hele sit liv advarede han mod faren fra den totalitære stat – en fare man burde tage i betragtning, hvis man ville sikre en mere lige og retfærdig fremtid for arbejderklassen.


19.
juni
2023
Læst: 406 gange.

Nina Trige Andersens bog om organisering og faglig identitet på velfærdsstatens kontorer graver dybt og gør os klogere på, hvilke modsætninger der har skabt fagforeningen HK Kommunal. Det handler både om splittelser, svigt og tab, men også om store omvæltninger og sejre.


17.
juni
2023
Læst: 1297 gange.

I slutningen af april kunne Bornholms Tidende bringe lidt af en sensation. Sidste efterår var en ukendt mand set uden for hegnet omkring den langtrækkende radar, som Forsvaret havde sat midlertidigt op ved Paradisbakkerne for at overvåge en russisk flådeøvelse.


2.
maj
2023
Læst: 580 gange.

Bent Erik, Helle, Sonja, Gitte og Christian har sat hinanden stævne en sommerdag i 2022 på Nørrebro. De udveksler erfaringer fra rejserne, de alle har deltaget i med ISM, International Solidarity Movement, der i Danmark hedder Palæstina Fredsvagter.


29.
marts
2023
Læst: 840 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php