Tema: Anmeldelse

Naturligvis giver spioneriet, jagten på Miriam og en enkelt sidehistorie masser af spænding. Det kan du glæde dig til. Det, der imidlertid stadig er stærkt ved denne serie, er de troværdige billeder af, hvordan berlinere og mennesker i Centraleuropa lever, tænker og drømmer.


10.
marts
2023
Læst: 167 gange.

”Tillidsmanden” som roman, ja, lidt af en sjældenhed i dansk litteratur! I grunden besynderligt. Alle os, der har været på en arbejdsplads, og som bare har været lidt fagligt aktive, ved, hvor meget drama og spænding der kan være i forbindelse med rollen som tillidsmand, eller som det mere politisk korrekt hedder i 2023, tillidsrepræsentant:


21.
februar
2023
Læst: 354 gange.

I Cristian Mungius nyeste film ”Kold vinter” foregår det i Rumænien, men det kunne være sket overalt i Europa.


15.
januar
2023
Læst: 197 gange.

Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men en ren tilfældighed kan det ikke være. Ligesom den franske forfatter Eduard Louis, den skotske Douglas Stuart og danske Thomas Korsgaard, skriver Glenn Beck med udgangspunkt i sin egen opvækst i arbejderklassen og udkanten. Og ligesom Eduard, Douglas og Thomas er han også homoseksuel.


14.
december
2022
Læst: 645 gange.

En ny bog om en mand, der omkom ved en voldsom togulykke for over hundrede år siden. Hvorfor dog, og hvem forbinder ham i dag med noget af det, der er opnået? Han hjalp mange – ikke mindst børn og tjenestefolk. En inspirator – også for nutiden.


5.
december
2022
Læst: 576 gange.

I sommeren 1938 drog to unge mænd fra København over Paris til den spanske grænse på cykel, på en tandem. Væk fra arbejdsløsheden, lyst til lidt eventyr, politiske opgaver i det store udland for den venstreopposition, de tilhørte.


1.
september
2022
Læst: 539 gange.

Socialdemokratiets og dele af fagbevægelsens lidet glorværdige roller under besættelsen, beskrives i ny bog. Nok var muligheden for at modstå tyskerne begrænsede, men var det nu også nødvendigt at gå så langt, som man gjorde.


17.
august
2022
Læst: 508 gange.

’Forestil dig den umulige tanke, at Ioseb Jughashvili som et lille, senet barn, hvis interesser centrerede sig om sang, brydning, poesi, georgisk ortodoksi og nationalisme, kunne være død af tyfus eller omkommet i Sibiriens kulde eller via en velrettet kugle. På trods af dette blev han løftet op over modstand og fjender, op til tinderne af en falmende revolutionær statsmagt.’


4.
august
2022
Læst: 565 gange.

50 års miljøkamp, grundigt beskrevet i en ny bog af journalisten Jørgen Steen Nielsen. Moralen er, at kun en aktiv indsats sammen med andre kan overvinde de enorme klima- og miljøudfordringer, vi står overfor.


25.
juli
2022
Læst: 576 gange.

”Kapitalens Europa” afdækker, hvordan storkapitalens lobbyister sidder med ved bordet, når EU-strategier, direktiver og andre vigtige initiativer bliver besluttet. I det lys fremstår Enhedslistens nye EU-politik en kende naiv.


13.
juni
2022
Læst: 816 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php