Tema: Anmeldelse

Simon Hannah anmelder den seneste bog af Paul Le Blanc, Revolutionary collective: Comrades, critics, and dynamics in the struggle for socialism’.


6.
maj
2022
Læst: 248 gange.

Reformer for de mange og især de mest udsatte bliver sjældent vedtaget af parlamenter – med mindre der gennem længere tid har været et omfattende arbejde for reformerne. Et sådant eksempel er abortloven, der blev vedtaget i Folketinget i oktober 1973.


2.
maj
2022
Læst: 263 gange.

Jeg skal i gang med en anmeldelse om ”nordisk socialisme”. Men det er svært, ikke bare fordi krigen nu raser i Europa og fordi husene styrter sammen om indbyggerne i Mauripol, Kiev og mange andre byer, og fordi flygtningestrømmen til stadighed tager til.


9.
april
2022
Læst: 1060 gange.

Invasionen i Ukraine giver anledning til at se på den labile region, hvor toneangivende politikere drømmer om grænseændringer og nye storriger. Vibe Termansens bog, Kampen om Centraleuropa, fortjener en plads i debatten.


5.
april
2022
Læst: 330 gange.

Kampen om Københavns sidste grønne jungle har været i gang de seneste år. Amager Fælled hedder området og ligger blot et par kilometer fra Rådhuspladsen. Der skal bygges og bygges der.


16.
januar
2022
Læst: 487 gange.

“Det nye højre” ligner til forveksling den historiske fascisme. Trækker på de samme teoretikere, tænker ofte ens, om end ord og vendinger er tilpasset nutiden. En ny bog, “Fascister i fåreklæder?” dokumenterer, at lighederne er større end forskellene.


13.
januar
2022
Læst: 522 gange.

”Vi ønsker en artikelserie om positive aspekter af naziregimet… De er ikke tysker, men bor i Berlin… Engang havde de et ry som venstreorienteret journalist, og selvom dette ry er, skal vi sige, blegnet, kan man ikke anklage Dem for at forsvare nazisterne…”


10.
januar
2022
Læst: 1295 gange.

Rekorder for opvarmning og for ekstremt vejr bliver overgået igen og igen. Efterhånden må det stå klart, at for kapitalen er der ingen grænser. Ingen videnskabelig advarsel eller frygtelig katastrofe kan føre til et politisk gennembrud. Hverken ukontrollable brande, frygtelig tørke eller store oversvømmelser vil få regeringer og selskaber til at ændre kurs! At fortsætte som hidtil betyder udslettelse. Og alligevel bliver de ved: mere fossilt brændstof og færre træer, mere forurening og færre arter.


31.
december
2021
Læst: 503 gange.

Michel Foucault karakteriserede i 1979 nyliberalismen som en generalisering af markedets økonomiske form til hele det sociale system. Det er denne tese om det famøse og forkætrede begreb, buzzword og skældsord nyliberalisme, som den norske forfatter Linn Stalsberg udfolder i “Det er nok nu”, der nu foreligger på dansk i Magne Pihls fremragende oversættelse.


6.
november
2021
Læst: 1222 gange.

Københavnerne har fået nok af investorer og medløbende politikere. De har indset, at udbytningen af byen og de grønne arealer jager helt almindelige borgere fra byen. I en ny bog af Peter Schultz Jørgensen peges der på, at kampen handler om hele region Sjælland.


19.
oktober
2021
Læst: 1084 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php