Tema: Afrika

Den 25. oktober, årsdagen for det brutale statskup, som afsluttede Sudans overgang til demokrati, gik tusinder af demonstranter på gaden for at protestere imod militærregimet.


10.
november
2022
Læst: 178 gange.

I anledning af 60-året for Évian-aftalerne, som afsluttede befrielseskampen i Algeriet, gav Kamel Aïssat fra ledelsen af Socialistisk Arbejderparti i Algeriet dette interview i april 2022 – tre måneder efter, at partiet blev lukket ned af de algeriske myndigheder.


29.
juni
2022
Læst: 415 gange.

Tusinder af mennesker var samlede i hovedstaden Bamako og andre byer i Mali den 14. januar 2022 for at protestere over strenge sanktioner, pålagt af Economic Community of West African States (ECOWAS). Demonstranterne svingede maliske flag som reaktion på deres regerings opfordring til at ’forsvare’ deres land under øgede spændinger overfor den tidligere kolonimagt, Frankrig.


17.
februar
2022
Læst: 341 gange.

Få uger efter militærkuppet i Sudan 25. oktober 2021 viste kuplederen Abdel Fattah Al-Burhan sig på TV for at meddele opløsningen af Det Øverste Råd, det regeringsorgan, sammensat af repræsentanter for militæret og civilsamfundet, som var blevet dannet lige efter revolutionen i 2018.


11.
februar
2022
Læst: 406 gange.

Modstandskomiteerne i delstaten Khartoum udsendte denne udtalelse efter drabet på syv demonstranter den 17. januar. Mens kupregeringen myrder dem, der protesterer, går bevægelsen til modstand.  Der bygges barrikader over hele landet, og strejker er under forberedelse.


8.
februar
2022
Læst: 341 gange.

EU skal være mere slagkraftig i en verden præget af magtpolitik samt ustabilitet og konflikt i nærområderne, lyder det i et forslag fra EU-kommissionen, som blev diskuteret af ministrene i sidste uge.


19.
januar
2022
Læst: 818 gange.

Onsdag den 17. november var dagen med flest døde siden kuppet den 25. oktober. Der var 15 dødsfald. Men undertrykkelsen har ikke svækket mobiliseringerne: To dage senere gik tusindvis af mennesker på gaden igen, som i Bahri nord for Khartoum, for at begrave de myrdede demonstranter. Og juntaen står så isoleret, at den er blevet tvunget til at tage et første skridt tilbage.


30.
november
2021
Læst: 391 gange.

Millioner af mennesker er på gaden i Sudans hovedstad Khartoum og andre byer for at protestere mod kuppet anført af hærchefen, general Abdel Fattah Al-Burhan.


29.
oktober
2021
Læst: 507 gange.

Sudan bevæger sig fra en græsrodsrevolution til en postrevolutionær regeringsstruktur og fra militær til civilt herredømme, og det sker i en verden, hvor protester er blevet sat på pause. Får revolutionen en hård landing?


5.
juli
2020
Læst: 1284 gange.

Mens arbejdere i Frankrig i midten af januar gik på gaden for at protestere mod Macrons pensionsreform, blev franske flag brændt af på gaderne i Bamako, Mali, for at gøre modstand mod tilstedeværelsen af franske tropper. Landet står over for en humanitær krise, mens volden har bredt sig, siden Frankrig begyndte at intervenere i 2013 under påskud af at ville bekæmpe islamistiske terrorgrupper.


12.
februar
2020
Læst: 942 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php