Tema: Afrika

Tusinder af mennesker var samlede i hovedstaden Bamako og andre byer i Mali den 14. januar 2022 for at protestere over strenge sanktioner, pålagt af Economic Community of West African States (ECOWAS). Demonstranterne svingede maliske flag som reaktion på deres regerings opfordring til at ’forsvare’ deres land under øgede spændinger overfor den tidligere kolonimagt, Frankrig.


17.
februar
2022
Læst: 265 gange.

Få uger efter militærkuppet i Sudan 25. oktober 2021 viste kuplederen Abdel Fattah Al-Burhan sig på TV for at meddele opløsningen af Det Øverste Råd, det regeringsorgan, sammensat af repræsentanter for militæret og civilsamfundet, som var blevet dannet lige efter revolutionen i 2018.


11.
februar
2022
Læst: 338 gange.

Modstandskomiteerne i delstaten Khartoum udsendte denne udtalelse efter drabet på syv demonstranter den 17. januar. Mens kupregeringen myrder dem, der protesterer, går bevægelsen til modstand.  Der bygges barrikader over hele landet, og strejker er under forberedelse.


8.
februar
2022
Læst: 270 gange.

EU skal være mere slagkraftig i en verden præget af magtpolitik samt ustabilitet og konflikt i nærområderne, lyder det i et forslag fra EU-kommissionen, som blev diskuteret af ministrene i sidste uge.


19.
januar
2022
Læst: 614 gange.

Onsdag den 17. november var dagen med flest døde siden kuppet den 25. oktober. Der var 15 dødsfald. Men undertrykkelsen har ikke svækket mobiliseringerne: To dage senere gik tusindvis af mennesker på gaden igen, som i Bahri nord for Khartoum, for at begrave de myrdede demonstranter. Og juntaen står så isoleret, at den er blevet tvunget til at tage et første skridt tilbage.


30.
november
2021
Læst: 311 gange.

Millioner af mennesker er på gaden i Sudans hovedstad Khartoum og andre byer for at protestere mod kuppet anført af hærchefen, general Abdel Fattah Al-Burhan.


29.
oktober
2021
Læst: 438 gange.

Sudan bevæger sig fra en græsrodsrevolution til en postrevolutionær regeringsstruktur og fra militær til civilt herredømme, og det sker i en verden, hvor protester er blevet sat på pause. Får revolutionen en hård landing?


5.
juli
2020
Læst: 1150 gange.

Mens arbejdere i Frankrig i midten af januar gik på gaden for at protestere mod Macrons pensionsreform, blev franske flag brændt af på gaderne i Bamako, Mali, for at gøre modstand mod tilstedeværelsen af franske tropper. Landet står over for en humanitær krise, mens volden har bredt sig, siden Frankrig begyndte at intervenere i 2013 under påskud af at ville bekæmpe islamistiske terrorgrupper.


12.
februar
2020
Læst: 851 gange.

Den socialdemokratiske regering har sat sig for at bevise, at den er en loyal juniorpartner til USA’s imperialistiske militære aktioner rundt om i verden. Det har den gjort med en pakke af forslag om at sende danske soldater, fly og militært materiel rundt i verden. Enhedslisten er imod det meste, men desværre støtter Enhedslisten denne gang FN-missionen MINUSMA i Mali


14.
oktober
2019
Læst: 1239 gange.

Den 8. maj gik Sydafrika til valg for sjette gang siden afskaffelsen af apartheid. For det hidtil regerende African National Congress (ANC) blev valget, trods et bedre resultat end mange havde forudset, kendetegnende for den tilbagegang, som har stået på, siden Mandelas og Mbekis præsidentskab. En tilbagegang som kan begrundes i udbredt utilfredshed med ANC’s førte politik efter afskaffelsen af apartheid.


26.
juli
2019
Læst: 1495 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php