Tema: Venezuela

En økonomi i bedring og en splittet opposition bidrog til, at koalitionen bag Maduro-regeringen vandt lokal- og redionalvalget den 21. november. Samtidig var det et nederlag til USA’s sanktionspolitik.


13.
december
2021
Læst: 1056 gange.

To “delaftaler” blev offentliggjort mandag den 6. september efter forhandlinger mellem den venezuelanske regering og dele af oppositionen i en ny forhandlingsrunde i Mexico City hen over weekenden. Forhandlingerne genoptages den 24. september.


9.
september
2021
Læst: 656 gange.

Konfronteret med en langvarig og dyb økonomisk og politisk krise har Venezuelas regering foretaget en ”højredrejning” i den økonomiske politik, samtidig med at den griber til undertrykkelse af venstrefløjen. Det er konklusionen fra en ny rapport fra menneskerettighedsorganisationen Surgentes.


3.
august
2021
Læst: 1078 gange.

Mens et flertal af oppositionen boykottede valget, og hvor 70 procent undlod at benytte deres stemmeret, opnåede det regerende Forenede Socialistiske Parti (PSUV) 69 procent af de afgivne stemmer ved valget til parlamentet den 6. december. PSUV og dets allierede besætter nu 253 ud af 277 pladser i det nye parlament.


21.
december
2020
Læst: 1255 gange.

Venezuela er ikke ukendt med protester, tusindvis af demonstrationer, gademøder og strejker hvert eneste år. Den 1. oktober havde der været 7.000 protestaktioner i år (omkring 25 om dagen) ifølge det Venezuelanske Forskningscenter for sociale konflikter.


1.
november
2020
Læst: 1282 gange.

Præsident Maduro og hans selvudnævnte udfordrer kan ikke gå et skridt, lave en udtalelse eller slå en bøvs, uden det bliver rapporteret i medierne. Befolkningens hverdag er derimod stærkt underrapporteret og i det omfang det sker, er det høj grad med baggrund i ideologiske antagelser og ønsketænkning.


6.
april
2019
Læst: 2400 gange.

Hvis du gentager en løgn ofte nok, begynder du selv at tro på den.
For at omskrive Goebbels lidt. Det er tilsyneladende det, der er sket for oppositionen.


11.
marts
2019
Læst: 3992 gange.

Den 23. januar udråbte formanden for Nationalforsamlingen, Juan Guido, sig selv til midlertidig præsident og blev behørigt anerkendt af forskellige højreorienterede regeringer i Sydamerika. Jair Bolsanaro og Ivan Duque, som står i spidsen for de to reaktionære regeringer i Brasilien og Colombia, har begge støttet USA og Venezuelas højrefløj med at fælde Nicolas Maduros regering.


9.
februar
2019
Læst: 1526 gange.

Vi bringer i denne uge nedenstående kommentar til de seneste begivenheder i Venezuela fra Fjerde Internationales Bureau: Fjerde Internationale erklærer sig åbent som modstander af det seneste forsøg på kup og imperialistisk indblanding i Venezuela. En proces, der kynisk er blevet orkestreret og efterspurgt af USA’s vicepræsident Mike Pence (der optræder i Trumps sted, fordi Trump savner anerkendelse i Latinamerika).


27.
januar
2019
Læst: 3132 gange.

”Vi vil give Maduro vor stemme, som udtryk for tillid – hvis det ikke giver resultater, det vil sige hvis landet ikke gør fremskridt, vil folket gå på gaden.” Jose’ Gonzalez, ung støtte af den bolivarianske revolution til BBC Mundo


3.
juni
2018
Læst: 2918 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php