Tema: Sydeuropa

Som protest mod en ny lov, der generelt bliver anset for at være et skridt på vejen til privatisering af uddannelserne, nedlagde lærerne arbejdet over hele Grækenland.


14.
oktober
2021
Læst: 156 gange.

Siden juli har der været talrige demonstrationer mod Macrons nye sundhedspas. Dan La Botz fra New Politics interviewer professor John Barzman, bosat i Paris, om betydningen af demonstrationerne, både i dag og for det kommende præsidentvalg.


30.
september
2021
Læst: 238 gange.

Situationen i Italien karakteriseres ved, at pandemien har bidt sig fast, hvordan regeringen håndterer den, og at arbejdsgiverne har benyttet genopretningsplanerne til et angreb på løn- og ansættelsesforhold.


30.
september
2021
Læst: 166 gange.

I Italien har det postfascistiske parti Fratelli d’Italia (Italiens Brødre) overhalet det højrepopulistiske parti Lega, og er nu med 20,5 procent landets største parti. Tilsammen ville de to partier få over 40 procent af stemmerne, hvis der havde været valg medio august. Med Silvio Berlusconis Forza Italias ca. 7 procent, ville de tre partier råde over knap halvdelen af alle stemmer. Mindst ét af partierne regerer i dag 15 af landets 20 regioner. Hvordan er det gået så galt?


2.
september
2021
Læst: 499 gange.

For omtrent en måned siden mislykkedes Pablo Iglesias’ forsøg på at bremse højrefløjens fremgang i regionalvalgene i Madrid. Nederlaget blev et personligt vendepunkt for ham, og han trak sig fra alle sine ledende poster i partiet Unidad Podemos og i PSOE’s regering.


30.
august
2021
Læst: 385 gange.

Den 12. landskongres i Bloco do Esquerda, Portugals tredjestørste parti, måtte nødvendigvis blive anderledes end de foregående – COVID-19-pandemien var i sig selv en garanti for dette. Der var sat et relativt højt antal medlemmer per delegeret, hvad der blev kritiseret fra visse sider, og internationale gæster fra søsterpartier og venner var ikke til stede.


11.
juni
2021
Læst: 502 gange.

Isabel Díaz Ayusos, en af de mest højreorienterede ledere fra det konservative Partido Popular (PP) har vundet valget i Madrid-regionen. Partiet får 65 mandater, tidligere havde de 30, og vil være i stand til at styre regionen alene med lejlighedsvis støtte fra Vox på den yderste højrefløj.


6.
maj
2021
Læst: 478 gange.

Spaniens højreekstreme Vox-parti indledte sin valgkampagne i Madrid med et vælgermøde i den multietniske arbejderforstad Vallecas, hvor det førte til sammenstød med de lokale beboere. Medierne svarede igen med en fordømmelse af ”ekstremismen på begge sider” – og viste dermed, hvordan de, der forsvarer de fattige og marginaliserede, løgnagtigt bliver sidestillet med dem, der mishandler dem.


3.
maj
2021
Læst: 378 gange.

Tre ting dominerer for tiden fransk politik: konsekvenserne af Macrons katastrofale håndtering af Covid-19, startskuddet på næste års præsidentvalg og regeringens fornyede racistiske offensiv.


29.
april
2021
Læst: 515 gange.

Søndag den 14. marts 2021 stoppede den 63-årige politiske fange Dimitris Koufodinas den sultestrejke, han havde påbegyndt 65 dage tidligere – den 8. januar.


27.
marts
2021
Læst: 411 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php