Tema: Sydeuropa

Fremtrædende ministre fra den franske præsident Emmanuel Macrons regering demonstrerede side om side med fascister i Paris den 12. november. Det var under foregivende af at gå imod den voksende antisemitisme, men i virkeligheden drejede det sig om at dæmonisere og udmanøvrere den pro-palæstinensiske bevægelse.


29.
november
2023
Læst: 144 gange.

Den italienske regerings arrogante og uanstændige beslutning om at efterligne mafiaens drift af de libyske lejre, ved at bede migranter om at betale en “statsbeskyttelse” (pizzo di stato) på ikke mindre end 4.938 euro for at undgå at ende i de italienske lejre, som Meloni og Piantedosi har til hensigt at udbrede på halvøen, opsummerer den regerende højrefløjs politik.


21.
november
2023
Læst: 114 gange.

Alt tyder lige nu på, at den fungerende centrum-venstre-regering i Spanien fortsætter ved magten efter juli-valget og efterårets investidura-proces. Hvad får venstrefløjen ud af at deltage?


8.
november
2023
Læst: 258 gange.

Den 4. september åbnede skolerne i Frankrig, efter at præsident Emmanuel Macrons regering har vedtaget et forbud mod, at elever bærer abaya, en løs kjolelignende dragt, der dækker hele kroppen.


7.
september
2023
Læst: 213 gange.

Mere end to uger efter parlamentsvalget den 23. juli ligger bolden stadig hos Alberto Núñez Feijóo, lederen af det konservative Folkeparti, men det forekommer usandsynligt, at han kan få flertal til at danne regering.


10.
august
2023
Læst: 304 gange.

Den 25. april deltog den italienske premierminister, Giorgia Meloni, i den officielle fejring af den nationale befrielsesdag, som markerer afslutningen på fascismen og den nazistiske besættelse. Ligesom Marine Le Pens Nationale Samling (tidligere Front Nationale) i Frankrig nedstammer Melonis parti Italiens Brødre direkte fra efterkrigstidens politiske organisationer, der blev grundlagt af fascistiske veteraner og aktivister.


3.
august
2023
Læst: 380 gange.

28. maj var der lokalvalg i Spaniens 8.131 kommuner, i 12 ud af 17 af Spaniens autonome regioner og de to autonome byer Ceuta og Melilla.


1.
juni
2023
Læst: 260 gange.

Konflikten med Macron har nået et niveau, hvor den stadig kan gå begge veje. Hvordan reagerer den franske venstrefløj? Her den seneste rapport fra Paris.


14.
april
2023
Læst: 417 gange.

En bølge af strejker og demonstrationer ruller over Portugal et år efter, at det socialdemokratiske Partido Socialista vandt et absolut flertal i parlamentet.


24.
marts
2023
Læst: 309 gange.

Millioner af franske borgere deltog den 7. marts i den sjette nationale strejkebølge mod præsident Macrons foreslåede pensionsreformer. På trods af regeringens bestræbelser på at presse reformerne gennem parlamentet fortsætter mobiliseringen med at tage fart.


14.
marts
2023
Læst: 302 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php