Tema: Sydeuropa

Mens demonstranter viser solidaritet med det dæmoniserede sorte parlamentsmedlem Danièle Obono, må den franske venstrefløj fortsætte og optrappe kampen imod racisme.


12.
september
2020
Læst: 234 gange.

Modstandere af udvinding af fossile brændstoffer har netop vundet en vigtig sejr. De to sidste af 15 projekter er blevet opgivet efter pres fra befolkningen.


8.
september
2020
Læst: 255 gange.

Miguel Urbán, medlem af Europa-Parlamentet, valgt for den spanske stat og medlem af Anticapitalistas, diskuterer i dette interview med Éric Toussaint, hvordan coronakrisen bør føre til en forstærket kamp for omfordeling af rigdommene og kampagne mod skattely.


10.
august
2020
Læst: 439 gange.

Det begyndte som en spansk protestbevægelse mod korruption, nedskæringer og økonomisk ulighed. Bevægelsen blev til et samlingsparti og fik stadig større opbakning. Nu er det med i regeringen. Men hvad skete der med bevægelsen? Hvad skete der med viljen til forandring? Hvad skete der egentlig med Podemos?


12.
juli
2020
Læst: 643 gange.

I et af de mest ulige lande i Europa, Spanien, har arbejderklassen lidt særlig meget under pandemien. Unidas Podemos’ ’Covid-skat’ på millionærers formuer vil bidrage til at genetablere offentlige ydelser, der har været forsømt så længe – og gøre en ende på årtiers skatteforæringer til de rige.


18.
juni
2020
Læst: 265 gange.

’Capitulations entre Adultes’ (Kapitulation blandt voksne) udkom på fransk og græsk i marts 2020, og bliver oversat til engelsk senere i år. Bogen giver et tilbageblik på Syrizas magtovertagelse i Grækenland i januar 2015 og de følgende seks måneder, som var kendetegnet af en skarp konfrontation mellem den nye græske regering og EU.


28.
maj
2020
Læst: 241 gange.

Den 28. marts endte en urafstemning med, at medlemmerne i Anticapitalistas – Fjerde Internationales organisation i den spanske stat – besluttede at forlade Podemos. 79 procent af medlemmerne deltog i afstemningen, af disse stemte 89 procent for, 3 procent imod og 7,5 procent undlod. Vedtagelsen blev offentliggjort 14. maj med denne udtalelse


14.
maj
2020
Læst: 400 gange.

Det nyfascistiske parti Fratelli d’Italia og dets leder Giorgia Meloni vinder frem og er klar til at gå i regering med det højrepopulistiske Lega. Nationalkonservative på begge sider af Atlanten ser ikke Melonis fascistiske fortid som en hindring for et tættere politisk-kulturelt samarbejde.


23.
april
2020
Læst: 566 gange.

I et årti udnyttede voldelige, græske nazister i Gyldent Daggry finanskrisen til at trænge ind i landets politiske liv, men efter mordet på den antifascistiske rapsanger Pavlos Fyssas i 2013 er det måske slut.


9.
april
2020
Læst: 422 gange.

Den 21. marts afholder Podemos sin tredje kongres (Borgersamling), hvor resultatet af en række forudgående afstemninger på internettet vil blive offentliggjort. SAPs søsterorganisation har besluttet ikke at deltage og forklarer i denne udtalelse baggrunden herfor.


23.
februar
2020
Læst: 550 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php