Tema: Sydeuropa

Millioner af franske borgere deltog den 7. marts i den sjette nationale strejkebølge mod præsident Macrons foreslåede pensionsreformer. På trods af regeringens bestræbelser på at presse reformerne gennem parlamentet fortsætter mobiliseringen med at tage fart.


14.
marts
2023
Læst: 124 gange.

Det nye år skød en valgcyklus i gang i Spanien. Den etårige kampagne vil løbe frem til de lokale og regionale valg den 28. maj og derefter til et parlamentsvalg, der skal afholdes inden januar 2024, højst sandsynligt i december.


9.
marts
2023
Læst: 147 gange.

Kan vi bruge andres erfaringer i OK-kampen og i fremtidige velfærdskampe? Hør de engelske og franske kamperfaringer på møder rundt om i Danmark senere på måneden.


9.
marts
2023
Læst: 646 gange.

Emmanuel Macron har fremsat sit sit forslag om en ny pensionslov. Den vil have os til at arbejde længere, både ved at udskyde den alder, hvor man normale kan gå på pension, fra 62 til 64 år, og ved hurtigere at øge antallet af år, der skal betales for at få fuld pension.


27.
januar
2023
Læst: 205 gange.

Uenigheder om strategien for den revolutionære venstrefløj fik det største mindretal til at fortsætte for sig selv, da Det Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) holdt kongres i december 2022.


19.
januar
2023
Læst: 244 gange.

Det har været et år, hvor truslen fra det yderste højre er blevet endnu værre i hele Europa. I Frankrig har Marine Le Pens parti haft en række succeser og håber på fortsat fremgang i de kommende måneder. En beslutsom opposition vil være afgørende.


5.
december
2022
Læst: 231 gange.

Mamadou Ba er leder af og talsmand for den portugisiske forening SOS Racismo og en aktiv stemme i den offentlige debat om racismen. Han tilhører en generation af sorte aktivister, der diskuterer landets koloniale ansvar med dets langvarige eftervirkninger. Hans offentlige fremtræden gør ham til et oplagt mål for højreekstremistiske organisationer, og han bliver ofte truet af dem. Han har nu brug for din solidaritet.


1.
december
2022
Læst: 349 gange.

Giorgia Meloni kaprede de øvrige højrepartiers skuffede vælgere og lovede en helt anden politik. Kan hun balancere ved både at forringe leveforholdene for arbejderne, holde “de fremmede” ude og betjene EU og den internationale finanskapital? Det håber sidstnævnte og hilser hende derfor velkommen.


26.
oktober
2022
Læst: 259 gange.

Det yderste højres valgsejr kom ikke uventet. I mere end 30 år er jorden blevet gødet af det “moderate” højre og 5-Stjernebevægelsen. Nu høster fascisten Meloni, hvad andre har sået.


2.
oktober
2022
Læst: 375 gange.

Meloni, Orban, Truss og det svenske Riksdagsvalg – Europa drejer skarp til højre, og venstrefløjen er næsten ikke til at få øje på. Heller ikke ved søndagens valg i Italien, hvor en regering, der ikke skjuler sin fascistiske arv, kom til magten.


27.
september
2022
Læst: 505 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php