Tema: Sydeuropa

Den 12. landskongres i Bloco do Esquerda, Portugals tredjestørste parti, måtte nødvendigvis blive anderledes end de foregående – COVID-19-pandemien var i sig selv en garanti for dette. Der var sat et relativt højt antal medlemmer per delegeret, hvad der blev kritiseret fra visse sider, og internationale gæster fra søsterpartier og venner var ikke til stede.


11.
juni
2021
Læst: 407 gange.

Isabel Díaz Ayusos, en af de mest højreorienterede ledere fra det konservative Partido Popular (PP) har vundet valget i Madrid-regionen. Partiet får 65 mandater, tidligere havde de 30, og vil være i stand til at styre regionen alene med lejlighedsvis støtte fra Vox på den yderste højrefløj.


6.
maj
2021
Læst: 359 gange.

Spaniens højreekstreme Vox-parti indledte sin valgkampagne i Madrid med et vælgermøde i den multietniske arbejderforstad Vallecas, hvor det førte til sammenstød med de lokale beboere. Medierne svarede igen med en fordømmelse af ”ekstremismen på begge sider” – og viste dermed, hvordan de, der forsvarer de fattige og marginaliserede, løgnagtigt bliver sidestillet med dem, der mishandler dem.


3.
maj
2021
Læst: 295 gange.

Tre ting dominerer for tiden fransk politik: konsekvenserne af Macrons katastrofale håndtering af Covid-19, startskuddet på næste års præsidentvalg og regeringens fornyede racistiske offensiv.


29.
april
2021
Læst: 406 gange.

Søndag den 14. marts 2021 stoppede den 63-årige politiske fange Dimitris Koufodinas den sultestrejke, han havde påbegyndt 65 dage tidligere – den 8. januar.


27.
marts
2021
Læst: 312 gange.

I løbet af Macrons første regeringsperiode har vi set ham erklære krig mod demonstranterne fra de Gule Veste, mod fagforeningerne og mod Frankrigs muslimer – hvad der har undergravet hans lysende progressive image. Mens præsidentvalget i 2022 nærmer sig, er den brede venstrefløj alligevel splittet – og den står over for en kæmpe udfordring for at forhindre endnu en duel mellem Macron og den højreekstreme Marine Le Pen.


19.
marts
2021
Læst: 410 gange.

“Em carne e osso com Mamadou Ba” (I kød og blod med Mamadou Ba) hedder en kreativ kampagne i solidaritet med Mamadou Ba, som er udsat for hadefulde angreb fra den yderste højrefløj med falske profiler og tilsvining på de sociale medier.


6.
marts
2021
Læst: 495 gange.

Mario Draghi repræsenterer den dominerende sektor af italiensk kapitalisme og hans planer for både den økologiske og økonomiske krise vil indeholde en omstrukturering i deres interesse snarere end i arbejdende menneskers interesser.


3.
marts
2021
Læst: 416 gange.

Fra det spanske etablissements udsigtsposter så situationen på kamppladsen to uger før det catalanske parlamentsvalg den 14. februar lovende ud.


26.
februar
2021
Læst: 619 gange.

Fjerde Internationales Internationales Komite’ kræver straks opfyldelsen den politiske fange Dimitris Koufodinas retfærdige krav. Han har har været I sultestrejke siden 8. januar 2021.


26.
februar
2021
Læst: 562 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php