Tema: Sydeuropa

Giorgia Meloni kaprede de øvrige højrepartiers skuffede vælgere og lovede en helt anden politik. Kan hun balancere ved både at forringe leveforholdene for arbejderne, holde “de fremmede” ude og betjene EU og den internationale finanskapital? Det håber sidstnævnte og hilser hende derfor velkommen.


26.
oktober
2022
Læst: 216 gange.

Det yderste højres valgsejr kom ikke uventet. I mere end 30 år er jorden blevet gødet af det “moderate” højre og 5-Stjernebevægelsen. Nu høster fascisten Meloni, hvad andre har sået.


2.
oktober
2022
Læst: 291 gange.

Meloni, Orban, Truss og det svenske Riksdagsvalg – Europa drejer skarp til højre, og venstrefløjen er næsten ikke til at få øje på. Heller ikke ved søndagens valg i Italien, hvor en regering, der ikke skjuler sin fascistiske arv, kom til magten.


27.
september
2022
Læst: 418 gange.

Normalt er august det tidspunkt i Italien, hvor man tager på ferie til stranden eller op i bjergene. Men i år er der valgkampagne, og den kulminerer den 25. september. Det sker i kølvandet på den afskedsbegæring fra den ikke-valgte premierminister, Mario Draghi, som kastede Italien ud i en politisk krise, som meget vel kan resultere i, at Fratelli d’Italia (Italiens Brødre), ledet af den mangeårige højrefløjsleder Giorgia Meloni, bliver landets største parti, med hende i spidsen for en højreorienteret koalitionsregering.


25.
august
2022
Læst: 530 gange.

Præsident Macon mistede sit flertal i Nationalforsamlingen og ser i stigende grad ud til at ville indgå aftaler med de konservative og det yderste højre. Dæmoniseringen af venstrefløjen samt tolerancen overfor Le Pen viser hulheden i Macrons liberalisme.


5.
august
2022
Læst: 696 gange.

Kan en venstreorienteret eller progressive person finde nogen som helst trøst efter parlamentsvalget i Andalusien den 19. juni. Det politiske landskab efter afstemningen ser meget dystert ud.


21.
juli
2022
Læst: 400 gange.

NUPES – unionen af venstrefløjspartier – fører efter første runde i valget til den lovgivende forsamling, foran den koalition, der støtter Macron. Det er en desavouering af Macrons regime, der hermed vil være den første præsident, der ikke opnår absolut flertal, efter han er blevet valgt som præsident.


16.
juni
2022
Læst: 338 gange.

Venstrefløjskoalitionen med Jean-Luc Melenchon i spidsen har fået vind i sejlene og står i de seneste meningsmålinger til at vinde i første runde. Men prognoserne peger på, at Macrons alliance sikrer sig et komfortabelt flertal i den afgørende anden runde en uge senere, fordi han får støtte fra højrefløjen.


6.
juni
2022
Læst: 672 gange.

Der er parlamentsvalg i Frankrig den 12. og 19. juni. I Lyon opstiller en kandidat fra den anti-racistiske bevægelse med støtte fra Nouveau Parti Anticapitaliste, men i konkurrence med Mélenchons brede venstrefløjskoalition.


6.
juni
2022
Læst: 513 gange.

Forsøget på at samle den franske venstrefløj i en fælles platform er slået fejl. Mélenchon har bøjet sig for Socialistpartiets neoliberale politik og sat NPA ud på et sidespor.


11.
maj
2022
Læst: 577 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php