Tema: Sydeuropa

NUPES – unionen af venstrefløjspartier – fører efter første runde i valget til den lovgivende forsamling, foran den koalition, der støtter Macron. Det er en desavouering af Macrons regime, der hermed vil være den første præsident, der ikke opnår absolut flertal, efter han er blevet valgt som præsident.


16.
juni
2022
Læst: 153 gange.

Venstrefløjskoalitionen med Jean-Luc Melenchon i spidsen har fået vind i sejlene og står i de seneste meningsmålinger til at vinde i første runde. Men prognoserne peger på, at Macrons alliance sikrer sig et komfortabelt flertal i den afgørende anden runde en uge senere, fordi han får støtte fra højrefløjen.


6.
juni
2022
Læst: 367 gange.

Der er parlamentsvalg i Frankrig den 12. og 19. juni. I Lyon opstiller en kandidat fra den anti-racistiske bevægelse med støtte fra Nouveau Parti Anticapitaliste, men i konkurrence med Mélenchons brede venstrefløjskoalition.


6.
juni
2022
Læst: 298 gange.

Forsøget på at samle den franske venstrefløj i en fælles platform er slået fejl. Mélenchon har bøjet sig for Socialistpartiets neoliberale politik og sat NPA ud på et sidespor.


11.
maj
2022
Læst: 354 gange.

24. april blev Macron blevet genvalgt som afslutning på en ikke-kampagne og som et symptom på en hidtil uset demokratisk krise. Hans autoritære liberalisme vandt således med 58 procent over Le Pens kryptofascistiske og racistiske liberalisme.


27.
april
2022
Læst: 471 gange.

På søndag stemmer Frankrig i anden runde af præsidentvalget, hvor valget står mellem den siddende præsident Macron, som fik 27,85 procent af de afgivne stemmer i første runde, og Marine Le Pen fra den yderste højrefløj, som fik 23,15. Hvad betyder det for venstrefløjen og deres spidskandidat Jean-Luc Mélenchon, som kom ind på en tredjeplads med 21,95 procent?


22.
april
2022
Læst: 950 gange.

France Insoumise er den vigtigste venstrefløjsorganisation i dagens Frankrig. At vise solidaritet, betyder kammeratlige diskussioner om venstrepatriotisme og udenrigspolitik.


8.
april
2022
Læst: 518 gange.

Første runde af det franske præsidentvalg afholdes 21. april. Med to stærkt højreorienterede kandidater og med Emmanuel Macron i en stærk position er der rigeligt med dårlige nyheder, men der er også håb på venstrefløjen.


3.
april
2022
Læst: 524 gange.

En del af den yderste venstrefløj i Grækenland nægter at bøje sig og gør konkrete fremskridt i forsøget på en genopbygning! Det sker i en situation med nederlag og en arbejderklasse i defensiven, særligt siden 2015, og efter at en hårdhændet nyliberal og højreekstrem regering er vendt tilbage.


16.
februar
2022
Læst: 280 gange.

I 2017 var Philippe Poutous kampagne, bakket op af Noveau Parti Anticapitaliste (NPA), en lille succes. I tv-debatten mellem alle præsidentkandidater fik vi en vis opmærksomhed i konfrontationen med højrefløjen og den yderste højrefløj, Fillon og Le Pen. Det lykkedes os at gøre en radikal profil kendt, en arbejder, der ikke accepterer almindelige menneskers levevilkår.


15.
februar
2022
Læst: 328 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php