Tema: Sport og fritid

Sjældent er en sportsbegivenhed blevet så overeksponeret, som starten på Tour de France den 1. juli. Kongehuset, store erhvervsorganisationer, jyske kommuner og medier – alle giver fuld skrue: Hvilket herligt land vi bor i – verdens cykelhovedstad (bortset fra Amsterdam) – det cyklende Danmark (der cykler mindre og mindre, især uden for de større byer).


31.
maj
2022
Læst: 319 gange.

Med VM i Rusland er det internationale fodboldforbund FIFAs slogan ved alle kampe yderst aktuelle igen. “No to Racism” og “Respect” er kendte og vigtige slogans, som ikke mindst er kommet i stand på grund af omfattende antiracistiske aktiviteter i klubber verden over, initiativer fra antiracister mv. FIFA tog det til sig og gjorde det til organisationens officielle fremtræden.


29.
juni
2018
Læst: 3163 gange.

Medierne er fyldt med omtale af VM i fodbold. Ud over snakken om spillere og trænere, og hvem der vinder, omtales ofte det kæmpe organisatoriske forarbejde, som Rusland har udført – indsatsen og vilkårene, som har gjort VM muligt. Men de 10.000 migrantarbejdere, der har bygget og ombygget stadioner med tilhørende infrastrukturer forbigås vanen tro i tavshed.


16.
juni
2018
Læst: 1861 gange.

For nogle er det blot 22 spillere, der løber rundt efter en bold. For andre et intelligent, kollektivt og smukt spil, der begejstrer verden over og drager tilskuerne ind i et drama.


8.
juni
2018
Læst: 1905 gange.

Kameraerne ruller, og blikket er vendt mod guldmedaljer, flotte parader og glorværdige stadioner. Hvis du kører fra lufthavnen ind til byen Rio, er udsigten fra vejen en lang stribe flotte OL-reklameplader. Men bag reklamepladerne finder du den “grimme” side af Rio: faldefærdige huse, bliktage og soldater.


21.
august
2016
Læst: 1788 gange.

BRASILIA, Brasilien. Imens spillere og fans gør sig klar til dagens fodboldkamp i hovedstaden Brasilia, sidder vi i et lokale tilknyttet universitetet og maler bannere til dagens protester mod World Cup.


14.
juli
2014
Læst: 2852 gange.

Racisme i fodboldverdenen er ikke først og fremmest spillerne imellem, men mellem tilskuere og spillere. Racistiske tilråb, abelyde og hadefulde slagsange mod mørke spillere er desværre udbredt ikke blot i Danmark, men over det ganske Europa.


16.
december
2010
Læst: 1499 gange.

Den 11. juni startede sydafrikanerne en fest, som ikke har set sin lige siden befrielsen i april 1994. Men festen har store samfundsøkonomiske og politiske omkostninger.


23.
juni
2010
Læst: 1520 gange.

Bobby Wilcox fortæller fra Sydafrika, at fodboldverdensmesterskabet handler mere om storkapital end om sport.


26.
marts
2010
Læst: 1401 gange.

Den 12. februar åbner erhvervslivets misfoster af en sportsbegivenhed, kendt som de ”De 21. Olympiske Vinterlege” under stor festivitas i Vancouver, British Colombia. I en periode med økonomisk uvejr og statslige nedskæringer af social velfærd over hele Canada er enorme summer af statslige midler blevet brugt på at understøtte dette overdimensionerede show.


30.
januar
2010
Læst: 1270 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php