Tema: Sport og fritid

Fodbold er ikke bare sport, og VM-slutrunden i Qatar er ikke ligegyldig. Skal fodbold fortsætte med at ske på elitens præmisser eller på folkets?


19.
november
2022
Læst: 619 gange.

Priserne på fodboldbilletter stiger mange steder i verden, til uhørte højder. Det samme gør TV-pakker med fodbold-indhold. Alligevel er flere og flere villige til at betale mere for den sport, vi er så mange, der elsker. Den kommende VM-slutrunde i Qatar viser dog, at der er steder, hvor omkostningen er langt dyrere. Omkostningen er menneskeliv. Er det en pris, vi er villige til at betale?


18.
oktober
2022
Læst: 964 gange.

Global meningsmåling viser stor opbakning til, at sponsorer til Fodbold-VM i Qatar støtter migrantarbejdernes krav om erstatning. 


5.
oktober
2022
Læst: 525 gange.

Sjældent er en sportsbegivenhed blevet så overeksponeret, som starten på Tour de France den 1. juli. Kongehuset, store erhvervsorganisationer, jyske kommuner og medier – alle giver fuld skrue: Hvilket herligt land vi bor i – verdens cykelhovedstad (bortset fra Amsterdam) – det cyklende Danmark (der cykler mindre og mindre, især uden for de større byer).


31.
maj
2022
Læst: 999 gange.

Med VM i Rusland er det internationale fodboldforbund FIFAs slogan ved alle kampe yderst aktuelle igen. “No to Racism” og “Respect” er kendte og vigtige slogans, som ikke mindst er kommet i stand på grund af omfattende antiracistiske aktiviteter i klubber verden over, initiativer fra antiracister mv. FIFA tog det til sig og gjorde det til organisationens officielle fremtræden.


29.
juni
2018
Læst: 4280 gange.

Medierne er fyldt med omtale af VM i fodbold. Ud over snakken om spillere og trænere, og hvem der vinder, omtales ofte det kæmpe organisatoriske forarbejde, som Rusland har udført – indsatsen og vilkårene, som har gjort VM muligt. Men de 10.000 migrantarbejdere, der har bygget og ombygget stadioner med tilhørende infrastrukturer forbigås vanen tro i tavshed.


16.
juni
2018
Læst: 2320 gange.

For nogle er det blot 22 spillere, der løber rundt efter en bold. For andre et intelligent, kollektivt og smukt spil, der begejstrer verden over og drager tilskuerne ind i et drama.


8.
juni
2018
Læst: 2332 gange.

Kameraerne ruller, og blikket er vendt mod guldmedaljer, flotte parader og glorværdige stadioner. Hvis du kører fra lufthavnen ind til byen Rio, er udsigten fra vejen en lang stribe flotte OL-reklameplader. Men bag reklamepladerne finder du den “grimme” side af Rio: faldefærdige huse, bliktage og soldater.


21.
august
2016
Læst: 2155 gange.

BRASILIA, Brasilien. Imens spillere og fans gør sig klar til dagens fodboldkamp i hovedstaden Brasilia, sidder vi i et lokale tilknyttet universitetet og maler bannere til dagens protester mod World Cup.


14.
juli
2014
Læst: 3397 gange.

Racisme i fodboldverdenen er ikke først og fremmest spillerne imellem, men mellem tilskuere og spillere. Racistiske tilråb, abelyde og hadefulde slagsange mod mørke spillere er desværre udbredt ikke blot i Danmark, men over det ganske Europa.


16.
december
2010
Læst: 1813 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php