Tema: Norden

En række af politiske strejker satte Finland i stå fra 12. til 16. februar, da mere end 130.000 arbejdere strejkede imod en skræmmende plan om neoliberale reformer, fremlagt af statsminister Petteri Orpos nationale samlingsregering.


13.
marts
2024
Læst: 640 gange.

Vi mødte den svenske socialistiske veteran og arbejderhistoriker Håkan Blomquist, da han for nylig var i København og tale ved nytårkuren hos Selskabet for Arbejderhistorie. Han kalder det ny program en højredrejning, som skal gøre Vänsterpartiet klar til regeringsdeltagelse.


31.
januar
2024
Læst: 274 gange.

Desværre vælger næsten alle partier i Sveriges Rigsdag en internationalt destruktiv og også for os selv meget farlig rolle. Sverige underskrev en meget vidtrækkende militær samarbejdsaftale den 6. december med USA


20.
december
2023
Læst: 371 gange.

Med det svenske IF Metalls klare opfordring til alle fagforeninger i Skandinavien om at gå med i konflikten mod Elon Musk – og hans lige så klare afvisning af at tegne kollektive overenskomster – er den første virkelige internationale armlægning med superkapitalisten skudt i gang.


20.
december
2023
Læst: 744 gange.

Angreb på strejkeretten, angreb på tillidsmandssystemet, angreb på de arbejdsløse og lettere adgang for arbejdsgiverne til at lave løse ansættelser. Det er bare nogle af de tiltag, som den finske regering i øjeblikket søger at indføre. Det finske LO/FH (SAK) har nu varslet aktioner fra 7. november.


6.
november
2023
Læst: 409 gange.

Der skal være slut med skyderier og eksplosioner. Det er en helt særlig situation. Volden ødelægger den tillid, der danner grundlaget for et samfund. Eller rettere sagt, det udhuler tilliden yderligere efter årtiers nedbrydning.


7.
oktober
2023
Læst: 368 gange.

Venstrepartiets ledelse har opført sig meget mærkeligt i forhold til NATO. I stedet for at føre an med at påvirke opinionen imod NATO har den reelt lagt sig fladt ned for regeringens og Socialdemokratiets linje i spørgsmålet. Argumentationen har været lig nul, og hvor den er forekommet, har den været meningsløs.


10.
august
2023
Læst: 529 gange.

Nordisk Grønt Venstre var samlet til møde den 9. juni i Malmö og vedtog denne udtalelse til støtte for Ukraine. Den er underskrevet af Vänsterpartiet (Sverige), Sosialistisk Venstreparti (Norge), Vasemmistoliitto (Finland), Rødt (Norge), og Enhedslisten (Danmark). 


10.
august
2023
Læst: 905 gange.

Sverige blev ikke optaget i NATO på topmødet i Vilnius den 11. juli. Den svenske ugeavis Internationalen skrev efterfølgende denne leder med en opfordring til, at Venstrepartiet ikke opgiver sin modstand mod NATO.


10.
august
2023
Læst: 307 gange.

Reguleret arbejdstid, retten til at organisere sig, ytringsfrihed, stemmeret, anstændige boliger, ferie, pension, ret til abort, miljølovgivning og så videre. Alt er i sidste ende et resultat af, at folk organiserer sig og kæmper for deres interesser. Sådan siger fagforeningsveteranen Lars Henriksson. Han gik på pension i vinters efter 44 år hos Volvo Cars i Göteborg.


15.
juni
2023
Læst: 635 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php