Tema: Landbrug

Det industrielle landbrug belaster klimaet, vores miljø, vores natur og vores sundhed i et omfang, som de færreste forestiller sig. Det er på alle måder blevet en underskudsforretning for Danmark.


4.
februar
2024
Læst: 281 gange.

Narenda Modi, Indiens hindunationalistiske premierminister, erklærede den 19. november, at hans regering ville afskaffe tre landbrugslove, som hans parti uden opbakning fra andre partier havde gennemtrumfet i september sidste år. Ti dage senere blev lovene officielt ophævet af begge kamre i Kongressen.


12.
december
2021
Læst: 746 gange.

Konsensus er vigtig. Derfor skal flest mulige med i regeringens store aftaler. Læren af coronaen er, at “vi alle” skal samles om store påtrængende opgaver. Dagen før Folketingets åbning indgik alle partier omsider en landbrugsaftale.


8.
oktober
2021
Læst: 1810 gange.

Miljøjournalist og landmand Kjeld Hansen advarer i en ny bog om, hvad der kan ske, hvis vi fortsat lukker øjnene for, at de 13 millioner svin kan udløse den næste corona-pandemi.


6.
juni
2021
Læst: 1707 gange.

Regeringen sætter tempoet ned i den grønne omstilling. Det må det ikke gå for stærkt, for det vil blive for dyrt, og befolkningen vil ikke være med. Nu nedtones kravene til landbrugs- og fødevaresektoren – inden klimaforhandlingerne er gået i gang.


9.
oktober
2020
Læst: 1795 gange.

At dansk landbrug radikalt har ændret sig gennem de seneste årtier er ingen nyhed. Ændret fra mange landbrug til få, fra et rigt landboliv til industri, til fabrikker. Kun 0,6 procent af befolkningen råder over 62 procent af Danmarks arealer. Alligevel er det en dårlig forretning. Landbruget kører – ifølge Danmarks Statistik med underskud og overlever kun på grund af milliarder i årligt tilskud fra EU’s landbrugsstøtte.


14.
december
2019
Læst: 1286 gange.

Dette er den overordnede konklusion, som biolog og journalist Jørgen Steen Nielsen når frem til, når han tager krisen i Dansk industrilandbrug i dag under kærlig og saglig behandling.


29.
januar
2017
Læst: 2118 gange.

Flere og flere snakker om økologisk landbrug og de fordele, denne dyrkningsform repræsenterer i forhold til det konventionelle industrilandbrugs tydelige økonomiske og miljømæssige problemer.


15.
marts
2015
Læst: 1668 gange.

Jorden er en kilde til rigdom for de få, både her og på den anden side af kloden. Men både her og der tager folk sagen i egne hænder.


23.
marts
2013
Læst: 1832 gange.

Fyraftensmøde med Petter Næss, professor fra Institut for Planlægning på Aalborg Universitet.
Mandag d. 12. november klokken 17-19.
Sted: Enhedslistens lokaler, Studiestræde 24, stuen (indgang fra gården), København K.
Arrangør: TransformDanmark.
I samarbejde med Enhedslisten, Oplysningsforbundet Grobund, Tidsskriftet Solidaritet, Socialistisk Information.


7.
november
2012
Læst: 1658 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php