Tema: Arbejdsmarked

Finlands socialdemokratiske statsminister Sanna Marin går efter en 6 timers arbejdsdag uden løntab, så finnerne kan få mere fritid og en mere retfærdig fordeling af arbejdsmængden. Når pandemien tvinger os til at nytænke, hvordan vi organiserer arbejdslivet, bør vi tage arbejderbevægelsens historiske krav om kortere arbejdstid op igen.


27.
september
2020
Læst: 465 gange.

Rygterne om, at den amerikanske e-handelsplatform Amazon er på vej til Danmark, har svirret i flere år. Nu står det klart, at firmaets første indtog i Norden bliver i Eskilstuna, Sverige. Første opgave bliver at kæmpe for faglig organisering, skriver den svenske avis Offensiv.


13.
september
2020
Læst: 366 gange.

I denne uge starter urafstemningen om en ny arbejdstidsaftale blandt kommunalt ansatte lærere på folkeskoler, ungdomsskoler og kommunale sprogcentre. Afstemningen slutter 1. september.


27.
august
2020
Læst: 484 gange.

Politikerne siger, at pensionsalderen skal stige, fordi vi alle sammen lever længere. Det passer ikke. Det er klassebestemt, hvor længe du lever, og med hvilken kvalitet du bliver gammel.


24.
august
2020
Læst: 447 gange.

I løbet af marts steg ledigheden med næsten 50.000, trods politikernes lønrefusionsordninger. Med udsigten til øget arbejdsløshed også på længere sigt, trænger kravene om en mindre urimelig behandling af de arbejdsløse sig på.


15.
juni
2020
Læst: 709 gange.

Corona-krisen har sat fokus på løn- og arbejdsforhold i de traditionelle kvindefag i sundheds- og omsorgssektoren, ikke mindst på hospitalerne. Og nu er sygeplejerskerne gået i spidsen for at kræve rimelige forhold. Det er der al mulig grund til at bakke op om!


12.
maj
2020
Læst: 1087 gange.

I onsdags fremsatte forligsmanden et samlet mæglingsforslag til nye overenskomster på det private arbejdsmarked. Hvad stiller vi op med det – her midt under corona-krisen?


31.
marts
2020
Læst: 488 gange.

Lad os gøre det helt klart. Der netop indgåede industriforlig afspejler på ingen måde de store overskud der har været i industrien eller de svimlende lønstigninger, der er udbetalt på direktørgangene. Industriforliget afspejler det aktuelle styrkeforhold mellem arbejder og arbejdsgiver.


23.
februar
2020
Læst: 444 gange.

Ken Loach har gjort det igen; lavet en fremragende politisk film. Han forstår at fortælle en historie om almindelige menneskers hverdagsliv på en måde, som appellerer til alle. Også denne gang tager han fat i et alvorligt politisk problem. Ved at følge hovedpersonernes  forståelige problemer sætter han tankerne i sving. Her er ingen løftede pegefingre, løsningerne må man selv tænke sig til.


5.
december
2019
Læst: 534 gange.

Hvorfor har flere HK-sektorer indført lønsikring ved ledighed?
Har fagbevægelse opgivet den politiske kamp for at genrejse dagpengesystemet?
Er socialrådgivning en fagforeningsopgave?
Er velfærdssamfundet blevet så stækket, at fagbevægelsen må kigge tilbage på fordums selvbetalte og selvorganiserede sociale hjælpeforanstaltninger?


7.
november
2019
Læst: 594 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php