Tema: Arbejdsmarked

Grafiske tillidsfolk i HK undrer sig over manglende interesse fra FH. For kan den danske model blive ved med at overleve faldende organisationsprocenter?


5.
maj
2022
Læst: 209 gange.

En glidebane, der fastholder folk i fattigdom og undergraver den faglige organisering, lød det fra demonstration mandag den 7. marts


15.
marts
2022
Læst: 549 gange.

Folketinget skal nu tage stilling til et forslag om ligestilling i lønforhold mellem offentlige fag. Initiativtagerne bag borgerforslaget vil have regeringen til at indkalde til trepartsforhandlinger for at gøre op med Tjenestemandsreformen fra 1969, som fastlåste de kvindedominerede fags løn.


24.
februar
2022
Læst: 322 gange.

Begrebet ”den danske model” fandtes ikke i ordbogen, før vi kom i EU og havde brug for at definere os i forhold til lande, der styrer arbejdsmarkedet gennem lovgivning. Hvorfor bliver vi misundt af andre landes fagbevægelser? Er det en floskel, når fagbevægelsen siger, at politikerne skal blande sig uden om? Og hvorfor er kravet om at afskaffe Hovedaftale og Arbejdsret lige så stille forstummet?


10.
januar
2022
Læst: 1026 gange.

De revolutionære skal slås for at forsvare den danske model. Ikke på grund af klassesamarbejdet, ikke for fredspligten og ikke for fagbureaukratiet/rockwoollagets skyld, men fordi det historisk er det system, som bedst har sikret arbejderklassens vilkår og rettigheder. Venstrefløjen har også en del af ansvaret, når fagbevægelsen svækkes.


10.
januar
2022
Læst: 617 gange.

En kortere arbejdsuge er blevet et tema i den franske valgkamp op til præsidentvalget. De franske arbejdere tilkæmpede sig en 35 timers arbejdsuge i 2000, men arbejdsgiverne omgås loven. Mange arbejdere kræver nu en 32 timers arbejdsuge. Det franske overenskomstsystem er anderledes end det danske, men de marxistiske argumenter for en reduktion af arbejdstiden og for, hvordan sådan en kamp kan vindes, gælder for arbejdere i alle lande.


2.
januar
2022
Læst: 595 gange.

EU-kommissionens direktivforslag om en lovfæstet mindsteløn har fået formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, op af stolen. Han har i Jyllands-Posten endog truet med at støtte en folkeafstemning om EU, hvis forslaget bliver vedtaget. Men hvorfor er resten af den europæiske fagbevægelse (ETUC) tilhænger af forslaget? Har Danmark en vigtig pointe, kniber det med det internationale udsyn, eller handler det som altid om styrkeforholdet?


15.
december
2021
Læst: 691 gange.

Det følgende Fagforeningsprogram for en offentligt styret energifremtid med lav CO2-udledning (”Programmet”) er resultatet af arbejdet i en fagforenings-taskforce, der bestod af mere end 30 fagforbund. Med fokus primært på energisektoren er det et forsøg på at samle den internationale fagbevægelse bag en ambitiøs politisk indsats for at gennemføre en grundlæggende forandring i klima- og energipolitikken.


3.
december
2021
Læst: 560 gange.

Arbejdsgiverne i teknologi- og skovbrug/papirindustrien i Finland meddelte i marts 2021, at de ikke længere vil indgå kollektive overenskomstaftaler med fagbevægelsen! Fremover skal man forhandle arbejdstid, løn, ferie og barsel på hver enkelt virksomhed. Hvordan kunne det komme dertil? Og kunne det ske Danmark?


3.
december
2021
Læst: 818 gange.

Hvorfor stiger udbredelsen af 0-timers kontrakter blandt Københavns kommunes ufaglærte ansatte? Og hvorfor ved politikerne ikke, at deres beslutning om at indføre tidsregistrering i bl.a. miljø- og teknikafdelingen har udviklet sig til overvågning af den enkelte ansatte helt ned i 1-minuts intervaller?


11.
november
2021
Læst: 727 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php