Tema: Arbejdsmarked

Første maj er arbejdernes internationale kampdag, men i dag er der for lidt kamp og for meget klappen-sig-selv-på-ryggen på dagsorden.


30.
april
2021
Læst: 997 gange.

Gennem aktivisme, ejerskab og demokrati kan en målbevidst fagbevægelse vende udviklingen.


29.
marts
2021
Læst: 1560 gange.

Torsdag stemte et flertal af landets sygeplejersker og radiografer nej til det overenskomstforlig, som ellers var indgået i forbindelse med OK21. Dermed ville banen normalt være kridtet op til en faglig konflikt – hvis ikke det var, fordi en konfliktsky fagtop havde undladt at afsende et formelt konfliktvarsel.


28.
marts
2021
Læst: 739 gange.

Hvorfor melder de sig ud? Eller hvorfor melder de sig aldrig ind? Kan fagbevægelsen forsvare danske arbejdere, hvis mindre end halvdelen har en overenskomst, og endnu færre er medlemmer? Måske er fagbevægelsens reklamekampagner endelig afgået ved døden og erstattet af det, som virker: Tilbage til rødderne og organisering fra hus til hus?


12.
marts
2021
Læst: 1715 gange.

Som frygtet af de fleste blev OK21 på det offentlige område et yderst magert resultat. Det blev langt fra til Løn Som Fortjent”.  Ydermere blev de ansatte i sundhedssektoren modregnet i deres løn for de ekstra tillæg mv., der var blevet givet i forbindelse med coronakrisen.


3.
marts
2021
Læst: 629 gange.

Aldrig har fagbevægelsen været så velforberedt som op til årets overenskomstforhandlinger på det offentligt område. Med erfaringerne fra OK18 var opskriften givet på forhånd: Sammenholdet fra OK18 skulle udbygges, medlemmerne aktiviseres, musketereden skulle genopfriskes, og lønrammen skulle sprænges! – Og aldrig har maveplaskeren været større.


3.
marts
2021
Læst: 1275 gange.

Regeringens halvhjertede indsats for at bekæmpe social dumpning og forringede arbejds-vilkår, modarbejdes af de entreprenører, der bygger den nye Storstrømsbro. Det sker med Vejdirektoratets stiltiende accept.


30.
december
2020
Læst: 850 gange.

Kravet om 30 timers arbejdsuge er et stærkt, offensivt og samlende krav. Det appellerer til alle grupper af lønarbejdere. Det vil betyde ”tid til mere” – til familien, fritidsinteresser, foreningsarbejde. Det vil gavne ligestillingen.


16.
november
2020
Læst: 792 gange.

Da jeg blev ansat første gang hos Aller i februar 2000, lå trykkeriet i Valby på Vigerslev Alle. Det var et sted, hvor man uofficielt og selvbestaltet havde indført kortere arbejdstid. Systemet gik ud på, at man havde nogle arbejdsnormer. En bestemt funktion var aftalt til at tage f.eks. 1,5 time. I virkeligheden kunne det gøres på den halve tid.


2.
november
2020
Læst: 1306 gange.

Vi kan jo kalde ham Per. Måske kører han truck på lageret, måske er han smed på værkstedet, måske er han trykker? Per har det sådan, at han helst vil knokle på og tjene til, at han to gange om året kan tage til Thailand eller Grand Canaria, hvor han kan ligge og dase ved poolen i 2-3 uger sammen med konen uden at lave noget som helst andet end at gå i baren, når han har fået nok sol.


26.
oktober
2020
Læst: 1012 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php