Tema: Palæstina-solidaritet

Israel har nu spredt massiv død, nød og ødelæggelse i Gazastriben i et halvt år – især på bekostning af den civile befolkning. Det er sket med militær og økonomisk opbakning fra de vestlige imperialistiske lande, heriblandt Danmark og (især) USA. En omfattende solidaritetsbevægelse har formået at skabe et vist internationalt pres på Israel. Men med fortsat helt utilstrækkelig adgang for nødhjælp og nye trusler om angreb på Rafah, hvor 1,3 mio. palæstinensere forsøger at overleve, ser den israelske regering alligevel ud til bare at ville fortsætte det, som den internationale domstol for mere end to måneder siden betegnede som et sandsynligt folkemord. Derfor er det altafgørende med en endnu stærkere solidaritetsbevægelse!


14.
april
2024
Læst: 86 gange.

Lørdag den 13. april afholdt Merkur Andelskasse sin årlige generalforsamling. Samtidig hermed blev der afholdt protestdemonstration udenfor DGI Byen i København i protest mod pengeinstituttets investeringer i Israel.


14.
april
2024
Læst: 338 gange.

Mere end 200 organisationer fra europæiske civilsamfund opfordrer EU til, med øjeblikkelig virkning, at opsige associeringsaftalen med Israel, på baggrund af de krænkelser af menneskerettighederne, som er begået.


12.
april
2024
Læst: 138 gange.

I mere end 5 måneder har det israelske overfald på Gaza pågået med katastrofale konsekvenser til følge.


10.
april
2024
Læst: 125 gange.

Det er kommet frem, at Merkur Bank, der markedsfører sig som grøn og progressiv andelskasse, tjener penge ved at formidle investeringer for deres kunder i israelske selskaber.


9.
april
2024
Læst: 338 gange.

Flertallet i Enhedslistens ledelse har siden udbruddet af Gaza-krigen svigtet markant. Det taler for sig selv, at Enhedslistens hovedbestyrelse konsekvent har afvist at bakke op om de massive og historisk store demonstrationer i København.


26.
marts
2024
Læst: 283 gange.

Den israelske regerings krigsforbrydelser vil ingen ende tage, nu med truslen om en nært forestående voldsom optrapning i Sydgaza. Men den danske regering og dens allierede USA vil stadig ikke lægge det fornødne pres på Nethanyahu. Derfor må vi alle øge indsatsen for at skabe en bred mobilisering i befolkningen for kravene om våbenhvile nu, ophævelse af blokaden af Gaza, øjeblikkelig og betingelsesløs frigivelse af alle gidsler og politiske fanger samt forhandlinger om etableringen af en levedygtig palæstinensisk stat.


21.
marts
2024
Læst: 435 gange.

Alt for ofte fortaber brutaliteten ved seksuelle overgreb og voldtægt sig for offentligheden i krigens tåge. At bringe disse overgreb frem i lyset har feminister kæmpet for i årtier. Men emnet kompliceres af det faktum, at anklager om seksuelle overgreb også er blevet brugt som værktøj i krig – og som et (ofte dødeligt) våben for racisme og kolonialisme.


20.
marts
2024
Læst: 237 gange.

SUF tager afstand til Enhedslistens hovedbestyrelses beslutning om ikke at støtte Stop Annekteringens demonstrationer, og anser det som et historisk svigt af Palæstina solidaritetsbevægelsen.


20.
marts
2024
Læst: 185 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php