Tema: Iran

Anja C. Nielsen, forbundsformand for HK, holdt denne tale ved solidaritetsmødet Til støtte for Kvindekampen i Iran i anledning af 8. Marts. Det var arrangeret af komiteen Kvinde – Liv – Frihed og blev afholdt den 4. marts.


8.
marts
2023
Læst: 360 gange.

Mens oprøret går ind i sin sjette måned, styrter Iran yderligere ned i en dyb økonomisk og social krise. Men kampen mod regimet fortsætter.


7.
marts
2023
Læst: 150 gange.

Siden 16. september har Iran, gennem udbredte protester mod den herskende elites førte politik, været i oprør. De blev udløst af det brutale mord på en ung kvinde, Jîna (Mahsa) Amini, som blev tæsket ihjel af ”moralpolitiet”.


2.
november
2022
Læst: 614 gange.

Det iranske oprør er nu gået ind i sin sjette uge. Modstanden mod regimet tager mange former, lige fra demonstrationer på gaderne til slagord skrevet med graffiti på væggene, afbrændinger af hovedkvarterer for Basij, samt landsdækkende strejker blandt forskellige faggrupper. Især det sidste kan blive afgørende.


31.
oktober
2022
Læst: 476 gange.

Soheyla, en aktivist i den franske Socialistisk Solidaritet med Arbejdere i Iran svarer her på spørgsmål under en solidaritets-demonstration i Paris søndag den 9. oktober.


16.
oktober
2022
Læst: 341 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php