Tema: Latinamerika

Flere end 1,5 millioner deltog i en generalstrejke i Argentina 24. januar imod en ny præsident og hans aggressive fagforeningsfjendske ’reformer’.

 


14.
marts
2024
Læst: 199 gange.

Siden Daniel Ortega blev præsident i Nicaragua for anden gang i 2007 er alt, hvad der var tilbage af det historiske sandinistiske projekt, blevet udryddet. Regeringen har sikret sig selv med en række valgreformer og opbygget ​​et korporativt, autoritært og reaktionært politisk, socialt og ideologisk regime.


23.
februar
2024
Læst: 242 gange.

Lula præsenterede sig selv som en demokratisk kandidat, som kunne forene kræfterne for at slå Jair Bolsonaro fra den yderste højrefløj, snarere end at fremstå som et alternativ til venstre.


20.
februar
2024
Læst: 300 gange.

Tusindvis af mennesker gik på gaden i Cusco-regionen i det sydlige Peru den 24. januar i protest mod regeringens forsøg på at privatisere billetsalget til det berømte arkæologiske område Machu Picchu.


7.
februar
2024
Læst: 190 gange.

Efter kun en måned på posten har præsident Milei lagt sit vigtigste kampagneløfte om at få den politiske elite til at betale for den økonomiske krise i skuffen.


25.
januar
2024
Læst: 240 gange.

Vi vil hermed udtrykke vores stærke støtte til den generalstrejke, der er varslet i Argentina den 24. januar, i protest mod ”Decreto de Necesidad y Urgencia” (DNU – ”Dekretet om Nødvendighed og Uopsættelighed” [en form for undtagelseslovgivning, der giver præsidenten særlige beføjelser]), ”Omnibusloven” [en lov der kraftigt begrænser demokratiske rettigheder og menneskerettigheder] og den forordning, der skal begrænse sociale protester, som Milei-regeringen har til hensigt at indføre.


25.
januar
2024
Læst: 243 gange.

Den 17. december 2023 stemte Chile imod det forslag til ny grundlov, som de konservative kræfter på højrefløjen og den yderste højrefløj havde lavet. Dermed er to modsatrettede alternativer til landets eksisterende grundlov (som havde sin oprindelse i Pinochets diktatur) stødt på grund inden for 14 måneder.


23.
januar
2024
Læst: 263 gange.

Dora María Téllez, den sagnomspundne tidligere sandinistiske guerillakommandant, som var med til at vælte Somoza, udholdt 606 dage i isolation i den celle, Daniel Ortegas diktatur dømte hende til. I dette face-to-face interview med den prisbelønnede journalist Carlos Fernando Chamorro fortæller hun om Ortegas nuværende regime og den køreplan, som oppositionen er ved at udarbejde for at vende tilbage til demokratiet.


12.
december
2023
Læst: 363 gange.

Kuppet mod Chiles forfatningsmæssigt valgte præsident Salvador Allendes regering, som fandt sted for 50 år siden, satte en brutal og voldelig stopper for flere latinamerikanske landes kurs mod velfærdsstater og suverænitet over egne naturressourcer.


14.
september
2023
Læst: 461 gange.

10,3 millioner ecuadorianere deltog den 20. august i første runde af valget af landets næste præsident, vicepræsident og 137 medlemmer af Nationalforsamlingen – midt i en bølge af vold, som har bragt mordraterne til et rekordhøjt niveau.


12.
september
2023
Læst: 323 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php