Tema: Latinamerika

I den afgørende runde af Chiles præsidentvalg blev den autoritære højrefløj slået af Gabriel Boric, en 36-årig tidligere studenteraktivist.


12.
januar
2022
Læst: 192 gange.

Efter Pinochets USA-støttede fascistiske kup i 1973 blev 30.000 dræbt eller “forsvundet” i Chile. Gradvist kom der 17 år senere en styret demokratisk overgang, som var anført af partier fra centrum-højre og centrum-venstre (Concertación). Denne proces fik ikke for alvor udrenset det fascistiske militær eller dets administratorer og holdt fast i store dele af den neoliberale arbejderfjendske klassepolitik og dens institutioner.


26.
november
2021
Læst: 390 gange.

Det brasilianske Parti for Socialisme og Frihed (PSOL) har netop afholdt sin 7. nationalkongres. PSOL har siden dannelsen afspejlet bestræbelserne på at opbygge et politisk parti hos en vigtig del – vi kan sige flertallet – af de aktivister, der er dukket op gennem de seneste 15 år.


6.
oktober
2021
Læst: 402 gange.

Vi henvender os til jer endnu en gang, midt i en eskalering af den politiske vold, som Ortega/Murillo-diktaturet har brugt til at ødelægge muligheden for en vej ud af den politiske krise – denne gang i forbindelse med det forestående valg [planlagt til 7. november 2021, o.a.].


17.
august
2021
Læst: 500 gange.

Latinamerika ligger i top med hensyn til coronasmittede og dødsfald, men samtidig med kaotiske sundhedstilstande, sult og eskalerende ulighed har arbejdere, studerende og unge mennesker i byernes periferi, bønder, landsbybeboere, sorte og oprindelige folk, rejst sig for at forsvare deres liv – imod højre- eller centrum-højreregeringers dødbringende nedskæringsplaner.


16.
august
2021
Læst: 383 gange.

Den 11. juli 2021 gik cubanere i adskillige byer på gaden for at protestere mod manglen på sundhedsydelser og mad og for at kræve frihed. Hvilken stilling skal socialister tage til disse protester og til den cubanske regering?


12.
august
2021
Læst: 751 gange.

Konfronteret med en langvarig og dyb økonomisk og politisk krise har Venezuelas regering foretaget en ”højredrejning” i den økonomiske politik, samtidig med at den griber til undertrykkelse af venstrefløjen. Det er konklusionen fra en ny rapport fra menneskerettighedsorganisationen Surgentes.


3.
august
2021
Læst: 684 gange.

Stop den økonomiske blokade af Cuba nu! For et frifrit og suverænt Cuba! Ned med den imperialistiske indblanding i Cuba! For socialistisk demokrati i Cuba!


29.
juli
2021
Læst: 648 gange.

I november sidste år vandt venstrefløjens kandidat, Edmilson Rodrigues, over en af Bolsonaros allierede i kampen om borgmesterposten i Belém i Amazonas. Eksperimentet i Belém kan være en chance for at slå igen mod en destruktiv højreekstrem regering, som har håndteret pandemien groft uforsvarligt.


25.
juni
2021
Læst: 620 gange.

Venstrefløjens kandidat, den socialistiske lærer Pedro Castillo, vinder knebent i Perus præsidentvalg 6. juni med en sejr over Keiko Fujimori.


18.
juni
2021
Læst: 432 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php