Tema: Latinamerika

Ni måneder efter kuppet, der tvang Evo Morales fra magten, har Bolivias kupregering for tredje gang udskudt afholdelsen af valg, der nu er sat til 18. oktober. Kuppræsidentens parti fik ved valget sidste år 4 procent af stemmerne – og har minimal chance for at beholde regeringsmagten efter et valg


19.
august
2020
Læst: 244 gange.

Vi bringer her den redaktionelle linje, som redaktionen for den nye cubanske blog Comunistas offentliggjorde den 10. juni 2020.


7.
august
2020
Læst: 277 gange.

Intellektuelle, sociale aktivister og offentlige figurer i Europa og Latinamerika har udtrykt deres støtte til Hugo Blanco, som er udsat for angreb fra den yderste højrefløj i Peru på grund af en dokumentarfilm om den legendariske bondeleder.


29.
juni
2020
Læst: 481 gange.

Den 21. november sidste år gik det colombianske folk på gaden i stort tal for at protestere mod den politik, regeringen anført af præsident Iván Duque, førte. Folket opfordrede især regeringen til at trække to politiske initiativer tilbage.


2.
maj
2020
Læst: 406 gange.

Det er nu 2 år siden det første dræbende skud mod demonstranter faldt i Nicaragua. Siden er over 300 blevet dræbt og mange hundrede fængslet. Denne appel om løsladelse af politiske fanger og retfærdig behandling af de indsatte – ikke mindst i lyset af Covid-19 – er underskrevet af bl.a. MP Christian Juhl og Enhedslistens Nicaraguagruppe.


19.
april
2020
Læst: 478 gange.

Bevægelsen af Jordløse Landarbejdere MST kæmper for en jordreform, afviser angrebene på det brasilianske folks rettigheder og kalder til forsvar for miljøet og den nationale suverænitet.


22.
marts
2020
Læst: 183 gange.

Den 21. november oplevede Colombia en social eksplosion uden sidestykke i landets historie siden midten af sidste århundrede. På denne dag indkaldte den Nationale Strejkekomite (CNP, Comando Nacional de Paro) til en demonstration mod regeringens planer om en række økonomiske angreb.


22.
marts
2020
Læst: 459 gange.

Initiativet bag den internationale kvindestrejke opfordrer til kvindestrejke mandag den 8. marts. De begrunder opfordringen med, at ”de løfter, som regeringer gav for 25 år siden om at fremme lighed, udvikling og fred for alle kvinder, ikke er blevet indfriet. Kvinder og piger lider fortsat under diskrimination og vold i alle dele af verden.”.


7.
marts
2020
Læst: 701 gange.

I november tvang det bolivianske militær Evo Morales til at træde tilbage: den klassiske definition på et kup. På trods af kendsgerningerne er der kommentatorer – selv på venstrefløjen – der har været ude af stand til at forstå, hvad det var: Et komplot fra elitens side.


23.
januar
2020
Læst: 347 gange.

Colombias landsdækkende samfundsstrejke den 21. november baner vejen for en koalition mellem bevægelser fra land og by, der tilsammen vil kunne tage kampen op med præsident Duques højreorienterede regering.


16.
december
2019
Læst: 426 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php