Tema: Latinamerika

USA er ikke mere enerådende i Latinameríka. Siden 2000 har Kina vist stigende interesse. I begyndelsen gjaldt det økonomi, handel, investeringer, men i de senere år også militært.


31.
oktober
2022
Læst: 266 gange.

Mange havde håbet på, at Brasilien ved valget den 2. oktober havde slutte sig til rækken af progressive sydamerikanske regeringer. Men desværre lykkedes det ikke for Luiz Inacio ”Lula” Da Silva, at få absolut flertal i første valgrunde. Bolsonaro viste sig at være stærkere end forventet, og det har skabt megen uro på den latinamerikanske venstrefløj..


22.
oktober
2022
Læst: 237 gange.

Det er gennem nederlag, at et lederskab skal stå sin prøve. Gabriel Boric reaktion på folkeafstemningen giver håb. ” Dette er frem for alt en sejr for demokratiet,” sagde den chilenske præsident.


12.
september
2022
Læst: 346 gange.

I juli forsøgte en international delegation fra den latinamerikanske venstrefløj at få adgang til og tjekke helbredstilstanden hos de politiske fanger i Nicaragua. Ikke overraskende blev deltagerne stoppet, da de forsøgte at komme over grænsen fra Costa Rica.


25.
august
2022
Læst: 608 gange.

Brasilien står i en stadig farligere politiske situation i Brasilien op til parlaments- og præsidentvalget den 2. oktober. Det siger Israel Duta, generalsekretær i Partiet for Socialisme og Frihed (PSOL), Brasiliens største anti-kapitalistiske parti. Israel Duta er også leder af Den Socialistiske Venstrebevægelse MES, som er en tendens i PSOL.


11.
august
2022
Læst: 393 gange.

Det har taget generationer at nå hertil, men den 19. juni 2022 blev den første venstreorienterede præsident i Colombia valgt.


7.
juli
2022
Læst: 434 gange.

Resultaterne af parlamentsvalgene i de oversøiske dele af Frankrig var en ydmygelse for Macron. Statssekretæren for Hav og Fiskeri, Justine Benin, blev slået, og det blev Macrons kandidater i de fleste valgkredse også. Selv om valgdeltagelsen var lav, viser resultaterne en afvisning af regeringens kolonialistiske politik, specielt hvad angår Coronapasset, men også de offentlige tjenesters katastrofale tilstand.


29.
juni
2022
Læst: 355 gange.

To måneder efter, at han blev valgt, ser Gabriel Boric ud til at være præsident for en verden, der ikke længere eksisterer. Hans sejr var drevet af håbet om at få renoveret det politiske system med den igangværende grundlovgivende proces. Og bag dette ligger en bred bevægelse for demokratiske krav og et ekko fra den sociale eksplosion i oktober 2018.


26.
maj
2022
Læst: 574 gange.

Udtrykket “under arbejderkontrol” er – desværre – ikke et, vi er vant til at høre. Men for tyve år siden begyndte keramik produceret på Zanon-fabrikken i Neuquén i Argentina at få netop disse stolte ord trykt på sig. Historien om de arbejdere, der overtog fabrikken, er fuld af vigtig lærdom for revolutionære.


2.
maj
2022
Læst: 671 gange.

Når Brasiliens ekstremt højreorienterede præsident Jair Bolsonaro senere på året stiller op igen, er der et stort ønske om at smide ham ud af præsidentkontoret – og ikke kun i Brasilien. Millioner over hele jorden ønsker sig en afslutning på hans regering, som har stået for fattiggørelse, miljømæssig ødelæggelse og et af verdens højeste COVID-19 dødstal.  


8.
februar
2022
Læst: 570 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php