Tema: Latinamerika

Det brasilianske Parti for Socialisme og Frihed (PSOL) har netop afholdt sin 7. nationalkongres. PSOL har siden dannelsen afspejlet bestræbelserne på at opbygge et politisk parti hos en vigtig del – vi kan sige flertallet – af de aktivister, der er dukket op gennem de seneste 15 år.


6.
oktober
2021
Læst: 203 gange.

Vi henvender os til jer endnu en gang, midt i en eskalering af den politiske vold, som Ortega/Murillo-diktaturet har brugt til at ødelægge muligheden for en vej ud af den politiske krise – denne gang i forbindelse med det forestående valg [planlagt til 7. november 2021, o.a.].


17.
august
2021
Læst: 382 gange.

Latinamerika ligger i top med hensyn til coronasmittede og dødsfald, men samtidig med kaotiske sundhedstilstande, sult og eskalerende ulighed har arbejdere, studerende og unge mennesker i byernes periferi, bønder, landsbybeboere, sorte og oprindelige folk, rejst sig for at forsvare deres liv – imod højre- eller centrum-højreregeringers dødbringende nedskæringsplaner.


16.
august
2021
Læst: 318 gange.

Den 11. juli 2021 gik cubanere i adskillige byer på gaden for at protestere mod manglen på sundhedsydelser og mad og for at kræve frihed. Hvilken stilling skal socialister tage til disse protester og til den cubanske regering?


12.
august
2021
Læst: 649 gange.

Konfronteret med en langvarig og dyb økonomisk og politisk krise har Venezuelas regering foretaget en ”højredrejning” i den økonomiske politik, samtidig med at den griber til undertrykkelse af venstrefløjen. Det er konklusionen fra en ny rapport fra menneskerettighedsorganisationen Surgentes.


3.
august
2021
Læst: 570 gange.

Stop den økonomiske blokade af Cuba nu! For et frifrit og suverænt Cuba! Ned med den imperialistiske indblanding i Cuba! For socialistisk demokrati i Cuba!


29.
juli
2021
Læst: 585 gange.

I november sidste år vandt venstrefløjens kandidat, Edmilson Rodrigues, over en af Bolsonaros allierede i kampen om borgmesterposten i Belém i Amazonas. Eksperimentet i Belém kan være en chance for at slå igen mod en destruktiv højreekstrem regering, som har håndteret pandemien groft uforsvarligt.


25.
juni
2021
Læst: 536 gange.

Venstrefløjens kandidat, den socialistiske lærer Pedro Castillo, vinder knebent i Perus præsidentvalg 6. juni med en sejr over Keiko Fujimori.


18.
juni
2021
Læst: 344 gange.

Valget til Chiles grundlovgivende forsamling viser et massivt folkeligt ønske om virkelige socialpolitiske forandringer og – hvad der er helt afgørende – leverer midlerne til at opnå dem. 


17.
juni
2021
Læst: 376 gange.

Den 28. april 2021 markerede en ny fase i historien om mobilisering og sociale protester i Colombia. Den nationale strejke, indkaldt af de faglige landsorganisationer, endte med at blive et stort folkeligt oprør.


28.
maj
2021
Læst: 413 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php