Tema: Latinamerika

Ecuadorianerne forkastede ved den nylige folkeafstemning alle de otte forslag, som de konservative støttede, mens Movimiento Revolución Ciudadana (Borgernes Revolutionsbevægelse) opnåede betydelige fremgang.


22.
februar
2023
Læst: 168 gange.

Protesterne startede i det sydlige Peru, men har udviklet sig som en rullende snebold til et landsdækkende oprør, og nu er spørgsmålet, som mange stiller, hvorfor Boluarte ikke har trukket sig? Og kan hun holde på magten?


1.
februar
2023
Læst: 127 gange.

Miljø- og menneskerettighedsforkæmpere over hele verden jubler over den nyvalgte brasilianske præsident Luiz Inácio Lula da Silvas udnævnelse af Marina Silva og Sônia Guajajara til ministre for henholdsvis miljø og den oprindelige befolkning.


12.
januar
2023
Læst: 256 gange.

I midten af december var der store og kampvillige mobiliseringer på gader og pladser i de største byer i Peru i oprør mod kuppet begået den 7. december af Kongressens højreorienterede flertal, der først afsatte og siden fik den folkevalgte præsident Pedro Castillo arresteret – gennem brug af en slags rigsretssag.


12.
januar
2023
Læst: 203 gange.

USA er ikke mere enerådende i Latinameríka. Siden 2000 har Kina vist stigende interesse. I begyndelsen gjaldt det økonomi, handel, investeringer, men i de senere år også militært.


31.
oktober
2022
Læst: 407 gange.

Mange havde håbet på, at Brasilien ved valget den 2. oktober havde slutte sig til rækken af progressive sydamerikanske regeringer. Men desværre lykkedes det ikke for Luiz Inacio ”Lula” Da Silva, at få absolut flertal i første valgrunde. Bolsonaro viste sig at være stærkere end forventet, og det har skabt megen uro på den latinamerikanske venstrefløj..


22.
oktober
2022
Læst: 288 gange.

Det er gennem nederlag, at et lederskab skal stå sin prøve. Gabriel Boric reaktion på folkeafstemningen giver håb. ” Dette er frem for alt en sejr for demokratiet,” sagde den chilenske præsident.


12.
september
2022
Læst: 428 gange.

I juli forsøgte en international delegation fra den latinamerikanske venstrefløj at få adgang til og tjekke helbredstilstanden hos de politiske fanger i Nicaragua. Ikke overraskende blev deltagerne stoppet, da de forsøgte at komme over grænsen fra Costa Rica.


25.
august
2022
Læst: 684 gange.

Brasilien står i en stadig farligere politiske situation i Brasilien op til parlaments- og præsidentvalget den 2. oktober. Det siger Israel Duta, generalsekretær i Partiet for Socialisme og Frihed (PSOL), Brasiliens største anti-kapitalistiske parti. Israel Duta er også leder af Den Socialistiske Venstrebevægelse MES, som er en tendens i PSOL.


11.
august
2022
Læst: 440 gange.

Det har taget generationer at nå hertil, men den 19. juni 2022 blev den første venstreorienterede præsident i Colombia valgt.


7.
juli
2022
Læst: 481 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php