Tema: Kultur

I Cristian Mungius nyeste film ”Kold vinter” foregår det i Rumænien, men det kunne være sket overalt i Europa.


15.
januar
2023
Læst: 198 gange.

For 100 år siden prøvede nogle af tidens kunstnere at få mennesker til at se og forstå samfundets politiske modsætninger ved at bruge billeder, collager, fotografier og grafik. I dag er det måske film- og tv-serier, der kan åbne vores øjne. Hvis du hører til dem, der sjældent ser på kunst eller går i biografen, så er det nu, du skal gøre en undtagelse.


27.
november
2022
Læst: 284 gange.

Ugeavisen Internationalen, som udgives af SAPs søsterorganisation i Sverige, er ude i en kampagne for flere abonnenter, så de kan bevare deres pressestøtte. Du kan tegne et online abonnement for at hjælpe dem – og for at blive klogere på svensk politik.


23.
juni
2022
Læst: 517 gange.

Om kort tid går det løs med vintersport, når Kina er vært for Vinter-OL. Så skal der diskes op med bobslæde, curling, slalom mv. Men i skrivende stund har den danske regering netop meldt ud, at der ikke deltager nogen ministre ved begivenheden. En beslutning som er truffet efter et ret stort pres fra adskillige af folketingets partier – heriblandt Enhedslisten – om at lave en såkaldt diplomatisk boykot af arrangementet, akkurat som flere andre lande allerede har annonceret.


20.
januar
2022
Læst: 861 gange.

Med en fængende melodi blev Bella Ciao slagsangen for de italienske partisaner i 1940’erne – men årtier senere er sangen overalt i verden blevet en del af kampen mod fascisme.


30.
marts
2021
Læst: 3359 gange.

Leo Trotskij der i august 1940 blev myrdet af en agent fra det stalinistiske GPU, var ikke bare én af de største revolutionære i det tyvende århundrede, men også en højt kultiveret mand. Et vidnesbyrd om det er manifestet ”For en uafhængig revolutionær kunst”, et ”libertært marxistisk” dokument, som han redigerede sammen med André Breton i 1938.


7.
september
2020
Læst: 1026 gange.

Som mange gange i historien udløste stigende brødpriser i Sudan et folkeligt oprør, en begyndende revolution. Så voldsomt et oprør, at det fældede et 30 årigt diktatur – ledet af Omar al-Bashir, der nu sidder fængslet.


24.
august
2019
Læst: 1086 gange.

Store teknologifirmaer som Google og Facebook har sat sig for at kende os bedre, end vi kender os selv, og bruge det til at organisere arkivet af verdens viden såvel som vores sociale og politiske liv. Det lyder stort og vidtløftigt, men motivet er gammelkendt: Det handler om at tjene penge. Denne artikel vil forsøge at give en vurdering af, hvad vi som venstrefløj er oppe imod, og pege i retning af, hvad vi kan gøre ved det.


29.
juni
2019
Læst: 1836 gange.

Et imponerende værk åbner op for alt, hvad der er indeholdt i 1900-tallets kunst, og hvordan kunstens ismer forholder sig kritisk og intervenerende til voldsomhederne i dette århundrede.


2.
april
2019
Læst: 1819 gange.

Interview med filminstruktøren Ken Loach om populisme, freelance-økonomi og betydningen af solidaritet på tværs af landegrænser i hans film og i almindelighed.


6.
oktober
2018
Læst: 3618 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php