Tema: Krig og fred

NATO er en alliance baseret på atomvåben og dermed truslen om gensidigt selvmord for hele menneskeheden. Den ledes effektivt af USA, den mest magtfulde imperialistiske magt med en lang historie af interventioner og aggressionskrige.


23.
august
2023
Læst: 210 gange.

Vi bringer her Leif Mikkelsens bidrag til bogen Er NATO sikker?. Bogen udkom i februar i år og er nu på vej med sit tredje reviderede oplag, hvor udviklingen i Enhedslisten og de skandinaviske venstrepartier opdateres.


23.
august
2023
Læst: 421 gange.

Sverige blev ikke optaget i NATO på topmødet i Vilnius den 11. juli. Den svenske ugeavis Internationalen skrev efterfølgende denne leder med en opfordring til, at Venstrepartiet ikke opgiver sin modstand mod NATO.


10.
august
2023
Læst: 241 gange.

EU er ’i urgent war mode’, sagde Josep Borell, EU’s højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, på sikkerhedskonferencen i München i februar 2023. Han talte sandt, da EU ikke har gjort noget forsøg på en diplomatisk indgriben i Ruslands krig imod Ukraine, hvis militære sejr over Rusland ses som den eneste garanti for en varig fred.


10.
juni
2023
Læst: 341 gange.

I 1992 kravlede en ung mand over hegnet i Odense Zoo i overrislet tilstand for at klappe tigeren Magnus – i den sikre forvisning, at den i virkeligheden var en form for tam kat. Magnus var imidlertid ikke indforstået med sin nye rolle. Ganske vist kunne han spinne – men… Så Magnus satte tænderne i den unge mands hånd, som måtte en tur på Odense Sygehus og forlod det med 3 fingre mindre.


25.
maj
2023
Læst: 2300 gange.

“Jeg håber, at alle involverede får en udbytterig øvelse!” Sådan lød lykønskningen på Twitter fra Hanna Gunnarsson, Venstrepartiets forsvarspolitiske ordfører, til deltagerne i den massive Aurora-militærøvelse, der involverer 14 lande, herunder USA. Det har afstedkommet mange vrede opslag på nettet.


17.
maj
2023
Læst: 312 gange.

Vi bringer her sidste uges leder i den svenske ugeavis Internationalen, som blev indledt med disse tre overskrifter: Nordisk militæralliance i dag ingen modvægt til NATO – Bevæbning og værnepligt er ikke nationalt forsvar – Ned med våbnene, burde være venstrefløjens opråb i dag.


16.
marts
2023
Læst: 505 gange.

Forlaget Solidaritet er på vej med en antologi om NATO med en lang række bidrag fra både danske og udenlandske socialister, som diskuterer alliancens rolle før og nu og mulige sikkerhedspolitiske alternativer. Der er særligt lagt vægt på bidrag fra de nordiske lande. Efter aftale med forlaget bringer vi bogens fyldige forord, som også præsenterer alle bidragene til bogen .


13.
marts
2023
Læst: 702 gange.

Siden det russiske overfald på Ukraine for snart et år siden har der bredt sig en sand oprustningsfeber i hele Europa. NATO’s og Danmarks oprustning handler imidlertid ikke først og fremmest om Ukraine, men derimod om en grådig rustningsindustri og en livsfarlig rivalisering mellem imperialistiske blokke. Derfor har venstrefløjen – i begge disse blokke – et historisk vigtigt ansvar for at bekæmpe oprustningen i deres egen blok. Dette må også stå på dagsordenen for det kommende årsmøde i Enhedslisten, selv om Putins invasion ikke gør opgaven let.


16.
februar
2023
Læst: 983 gange.

NATOs nye strategikoncept, som blev vedtaget på Madrid-topmødet i slutningen af juni, er imperialisternes forsøg på at give denne militære koldkrigsalliance en ny mening.


14.
november
2022
Læst: 256 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php