Tema: Krig og fred

NATOs nye strategikoncept, som blev vedtaget på Madrid-topmødet i slutningen af juni, er imperialisternes forsøg på at give denne militære koldkrigsalliance en ny mening.


14.
november
2022
Læst: 105 gange.

”Våben eller velfærd” var emnet for temadebatten, der skulle indlede årets Arbejderhistorisk Festival på Nørrebro i København. Tre politikere fra Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten skulle debattere et aktuelt, meget varmt emne – vel et valgtema om noget.


13.
oktober
2022
Læst: 335 gange.

Trotskij skrev denne artikel i juli 1938, midt i de voksende inter-imperialistiske konflikter i opløbet til Anden Verdenskrig. Den giver revolutionære og krigsmodstandere en metode til at afklare, hvordan man på samme tid kan kæmpe mod imperialismen og samtidig praktisere solidaritet med befrielseskampe og revolutioner. Vi har oversat teksten, fordi der er blevet refereret til den i flere indlæg i debatten om krigen i Ukraine.


5.
oktober
2022
Læst: 398 gange.

Enhver sand kapitalist ved, hvornår der kan tjenes penge på en krise. Det gælder også i kølvandet på coronaen og den igangværende krig i Ukraine. To kriser, der med politikernes hjælp forgylder den økonomiske elite som aldrig før.


27.
september
2022
Læst: 336 gange.

Regeringen er på krigsstien. Danmark som opmarchområde for amerikanerne og militærbudgetter, der sluger det økonomiske råderum. Og det er kun begyndelsen.


18.
september
2022
Læst: 355 gange.

Den stigende militarisering af samfundet påvirker også forskningen. Angiveligt drejer det sig om sikkerhed, at bistå erhvervslivet, imødekomme politikernes krav om vækst, skabe jobs og ikke sakke bagud i teknologiudviklingen.


22.
august
2022
Læst: 755 gange.

For at blive medlem af NATO har Sverige og Finland bøjet sig for Erdogans krav om udvisning af politisk flygtninge. Aftalen afliver, hvad der måtte være tilbage af nordisk, humanistisk udenrigspolitik.


7.
august
2022
Læst: 738 gange.

Topmødet forberedte en NATO-ficering af Europa, fortsætter kollisionskursen overfor Kina og forøger militærudgifterne til et meget højt niveau.


28.
juli
2022
Læst: 422 gange.

På det kommende NATO-topmøde i Madrid skal medlemmerne ud over Ukraine-konflikten tage stilling til, om de vil bakke op om USA’s konfrontation med Kina.


26.
juni
2022
Læst: 811 gange.

Invasionen i Ukraine har forledt nogle vestlige politikere og medier til at tro, at næste gang er det Taiwans tur til at blive invaderet af en stormagt. På Taiwan søges dette imødegået med skærpet beredskab samt nye alliancer, der skal bryde den internationale isolation.


9.
juni
2022
Læst: 489 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php