Tema: Indvandring, flygtninge og integration

Paradigmeskiftet udsætter flygtninge for unødig stress, misbruger statens ressourcer og tjener intet formål.


2.
februar
2023
Læst: 146 gange.

Folketingets flertal forsøger at fremstille asylansøgning i Rwanda som det bedste alternativ til EU’s kaotiske asylsystem. Et notat fra Refugees Welcome viser imidlertid, at der findes bedre og mere humane løsninger.


5.
oktober
2022
Læst: 445 gange.

Det er lykkedes regeringen at pakke særloven, der skal hjælpe de ukrainske flygtninge, ind i en finansiering, der er helt utålelig. Det er glædeligt, at de ukrainske flygtninge bliver modtaget på en måde, der på flere punkter imødekommer den berettiget voldsomme kritik af Danmarks hidtidige behandling af krigsflygtninge.


30.
marts
2022
Læst: 1247 gange.

Ved at give regeringen magten til at fratage seks millioner mennesker deres statsborgerskab uden varsel formaliserer the Nationality and Borders Bill andenrangs-status og udvider »Hostile Environment’s« trussel overfor marginaliserede samfund i Storbritannien.


21.
januar
2022
Læst: 429 gange.

De Radikale tror, de kan få mere indflydelse ved at satse på blå blok. Indtil nu har partiets forholdsvis humane asyl- og flygtningepolitik blokeret for et tættere samarbejde. Men den ofrer partiets ledelse gerne for at komme tættere på magten.  


2.
november
2021
Læst: 2063 gange.

Hjemvendte syriske flygtninge udsættes ofte for chikane, fængsling, bortførelse, tortur og/eller drab. Fælles for dem er, at de i Syrien må kæmpe for at dække de mest basale behov i et borgerkrigshærget land. Selvom situationen i de nabolande, hvor de fleste flygtninge opholder sig, er blevet værre, tør kun få vende hjem.


24.
oktober
2021
Læst: 1084 gange.

At søge om asyl kan føre til kriminalisering, frihedsberøvelse og at miste retten til at leve som et værdigt menneske – sådan er situationen for afviste asylansøgere i Mette Frederiksens regeringstid. En rapport fra Refugees Welcome går i dybden og fortæller, hvor slemt det står til – men viser også, at der er alternativer til den politisk dikterede elendighed.


18.
juni
2021
Læst: 1362 gange.

”Snakken var, om vi sku ha antomkraft eller hva,
å det ment vi intj dar ku vær tvyvl om, at vi ska.
Men værke ska leej på Sjællaj, hår vi tentj
heller Fyn hæen i dæ øeste øej.
For å ha æ ve åes,
nej, det vil vi godt nok intj.
For det vil osse båer kom te å lej i væej.” *)


31.
maj
2021
Læst: 2233 gange.

I de seneste måneder har en stor gruppe syriske flygtninge fået frataget deres opholdstilladelse, og regeringen vil udvise dem til Syrien, der styres af diktatoren Assad, som har titusinder af menneskeliv på sin samvittighed.


28.
maj
2021
Læst: 1455 gange.

En fransk appeldomstol har omstødt udvisningen af en flygtning fra Bangla Desh på grund af de alvorlige miljøproblemer i hans hjemland. Er det begyndelsen til at anerkende, at klima- og miljøforhold berettiger til asyl?


25.
januar
2021
Læst: 1172 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php