Tema: Dansk politik

I denne uge landede regeringens udspil til en ny strukturering af landets universitetsuddannelser. Der er intet ambitiøst positivt i planen, blot et oplæg til endnu mere akademiker-bashing, udhuling af videregående uddannelser – og en usympatisk valgkampsstrategi.


30.
september
2022
Læst: 586 gange.

Regeringen er på krigsstien. Danmark som opmarchområde for amerikanerne og militærbudgetter, der sluger det økonomiske råderum. Og det er kun begyndelsen.


18.
september
2022
Læst: 355 gange.

Valgkampen er i fuld gang. Blot et blik på gaden eller jernbanestationen lader dig ikke i tvivl, når politikere stirrer ned på dig. Som ved de seneste valg kommer klima og biodiversitet til at spille en vigtig rolle.


1.
september
2022
Læst: 948 gange.

Den stigende militarisering af samfundet påvirker også forskningen. Angiveligt drejer det sig om sikkerhed, at bistå erhvervslivet, imødekomme politikernes krav om vækst, skabe jobs og ikke sakke bagud i teknologiudviklingen.


22.
august
2022
Læst: 755 gange.

Morten Riis, 1. viceborgmester i Bornholms Regionskommune, holdt denne tale Sankt Hans Aften den 23. juni 2022.


29.
juni
2022
Læst: 516 gange.

Den byggeaktivitet, der gik amok efter coronaen, bremses nu af stigende råvarepriser, renter, inflation og mangeltilstande. Det rammer mange offentlige bygge- og anlægsprojekter, der enten reduceres eller udskydes.


16.
juni
2022
Læst: 538 gange.

Putins angreb på Ukraine har presset regeringen til at sætte skub i fjernvarme og vedvarende energi. Men hvor skal ressourcerne tages fra? Vi får ikke en grøn omstilling i tide uden demokratisk planlægning og begrænsning af ressourceforbruget på andre områder.


4.
maj
2022
Læst: 570 gange.

Invasionen i Ukraine var en “gave” for de mange, der gerne vil opruste. Her en oversigt over, hvad militæret i dag råder over, og hvad man gerne vil have mere af.


24.
marts
2022
Læst: 431 gange.

Den 6. marts 2022 markerede en skelsættende ændring i dansk sikkerhedspolitik. Her indgik regeringen sammen med Venstre, Konservative, SF og Radikale et såkaldt “nationalt kompromis” om forsvaret. Ud over alle de andre problemer ved disse oprustningsplaner er de også en bombe under det danske bidrag til at begrænse klimakatastrofen.


17.
marts
2022
Læst: 1288 gange.

Den aktuelle efterretningssag har rørt rundt i både den juridiske og historiske suppegryde i en grad, så det for det utrænede øje kan gøre enhver rundtosset. Ikke bare sidder forsvarsefterretningschefen Lars Findsen fængslet på snart anden måned, tre andre efterretningsfolk er sigtet for at have lækket hemmelige oplysninger, og en tidligere forsvarsminister er sigtet, formentlig for at have bekræftet eksistensen af en hemmelig aftale med mellem Danmark og USA’s aflytningstjeneste NSA om tapning af data fra de kabler, der løber igennem dansk territorium.


3.
februar
2022
Læst: 988 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php