Tema: Dansk politik

Det er en banal kendsgerning, at vi regeres af politikere, der har ringe viden om den nyere Danmarkshistorie. En sådan viden ville ellers være nyttig i sagen om de danske IS-mødre og deres børn, der sidder fast i de syriske lejre.


26.
marts
2021
Læst: 1504 gange.

Vi oplever lige nu, at vaccine mod Covid-19 ikke bliver leveret i det omfang, der er nødvendigt. Det gælder for alle lande, der har indgået aftaler med bl.a. Pfizer-BioNTech, Moderna og andre. Dette kommer oven i, at de aftalte leverancer i forvejen ikke ville dække det akutte behov.


30.
januar
2021
Læst: 441 gange.

Hvorfor skal vi igen og igen tage stilling til lappeløsninger som nu etablering af Lynetteholm, når problemet er den fejlagtige finansieringsmodel for metroen i København?


21.
januar
2021
Læst: 546 gange.

Finansloven afsætter 630 millioner kroner til oprensning af årtiers gamle forureninger landet over. Omsider skæres der igennem kævlet om, hvem der skal betale regningen. Når erhvervslivet trods milliardoverskud ikke vil, så må skatteyderne jo.


21.
december
2020
Læst: 694 gange.

Finansloven for 2021 er landet mellem regeringen og det parlamentariske grundlag. Det er en finanslov uden hverken nye eller opsamlede forringelser gennemført alene med højrefløjen i årets løb. Men det er også en finanslov uden fuld genopretning af velfærden og uden en tilstrækkelig og varig finansiering af klimaindsatsen. Konflikterne er skudt til hjørne med finansloven, som løfter velfærden en smule og finansierer udgifterne ved øget statsgæld.


15.
december
2020
Læst: 1581 gange.

Regeringen sætter tempoet ned i den grønne omstilling. Det må det ikke gå for stærkt, for det vil blive for dyrt, og befolkningen vil ikke være med. Nu nedtones kravene til landbrugs- og fødevaresektoren – inden klimaforhandlingerne er gået i gang.


9.
oktober
2020
Læst: 790 gange.

Efter finanslovsforslaget og Mette Frederiksens seneste udmeldinger er regeringen på kollisionskurs med klimabevægelsen. Undergraver regeringen bevidst de vedtagne klimamål?


14.
september
2020
Læst: 807 gange.

Politikerne siger, at pensionsalderen skal stige, fordi vi alle sammen lever længere. Det passer ikke. Det er klassebestemt, hvor længe du lever, og med hvilken kvalitet du bliver gammel.


24.
august
2020
Læst: 789 gange.

Dansk Folkeparti er i krise. Medlemmerne melder sig ud, vælgerne siver til Nye Borgerlige og Socialdemokratiet. Med en kristen-nationalistisk dagsorden vil Morten Messerschmidt redde partiet. Men er det nok til at overbevise de ikke særligt religiøse danskere?


9.
august
2020
Læst: 1041 gange.

Der er en stigende stormagtsrivalisering i Arktis, og der sker en systematisk oprustning fra både Ruslands og USA’s side. Danmark har også øget sin militære tilstedeværelse. Kampen om råstoffer og muligheder for profit bliver hård.


9.
juni
2020
Læst: 695 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php