Tema: Dansk politik

Som politiker vil de fleste gerne fremvise vækst, og her er det ikke uvæsentligt virksomhederne, der investerer, og dermed skaber det, vi plejer at kalde for ’udvikling’. Nye betonhøjhuse, industrier, havne, motorveje, broer, lufthavne osv.


16.
marts
2023
Læst: 361 gange.

”Eufemisme” er et fint ord for ”forskønnende omskrivning”. Og lige netop dette ord beskriver allerbedst statsministerens nytårstale i søndags. Det er næsten tragikomisk at sammenligne talens smukke floskler med den virkelighed, det blå regeringsgrundlag lægger op til.


5.
januar
2023
Læst: 898 gange.

Den Danske Model og velfærdsstaten er i en historisk krise. Årsagen er ene og alene politikernes systematiske prioritering af skattelettelser over velfærd, arbejdsudbudsreformer over lighed, drakoniske arbejdsmarkedsreformer over et finmasket socialt sikkerhedsnet for udsatte, syge, handicappede og arbejdsløse borgere og uligeløn til kvindefagene i den offentlige sektor.


28.
november
2022
Læst: 321 gange.

Med energikrisen og en tårnhøj inflation udhules vores lønninger, vores dagpenge og kontanthjælp. De dårligst stillede kan ikke få enderne til at mødes, og flere er i fare for at miste deres bolig. Regningen sendes til arbejderne og de arbejdsløse.


27.
november
2022
Læst: 301 gange.

I denne uge landede regeringens udspil til en ny strukturering af landets universitetsuddannelser. Der er intet ambitiøst positivt i planen, blot et oplæg til endnu mere akademiker-bashing, udhuling af videregående uddannelser – og en usympatisk valgkampsstrategi.


30.
september
2022
Læst: 768 gange.

Regeringen er på krigsstien. Danmark som opmarchområde for amerikanerne og militærbudgetter, der sluger det økonomiske råderum. Og det er kun begyndelsen.


18.
september
2022
Læst: 444 gange.

Valgkampen er i fuld gang. Blot et blik på gaden eller jernbanestationen lader dig ikke i tvivl, når politikere stirrer ned på dig. Som ved de seneste valg kommer klima og biodiversitet til at spille en vigtig rolle.


1.
september
2022
Læst: 1046 gange.

Den stigende militarisering af samfundet påvirker også forskningen. Angiveligt drejer det sig om sikkerhed, at bistå erhvervslivet, imødekomme politikernes krav om vækst, skabe jobs og ikke sakke bagud i teknologiudviklingen.


22.
august
2022
Læst: 893 gange.

Morten Riis, 1. viceborgmester i Bornholms Regionskommune, holdt denne tale Sankt Hans Aften den 23. juni 2022.


29.
juni
2022
Læst: 613 gange.

Den byggeaktivitet, der gik amok efter coronaen, bremses nu af stigende råvarepriser, renter, inflation og mangeltilstande. Det rammer mange offentlige bygge- og anlægsprojekter, der enten reduceres eller udskydes.


16.
juni
2022
Læst: 598 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php