Tema: Dansk politik

Efter finanslovsforslaget og Mette Frederiksens seneste udmeldinger er regeringen på kollisionskurs med klimabevægelsen. Undergraver regeringen bevidst de vedtagne klimamål?


14.
september
2020
Læst: 372 gange.

Politikerne siger, at pensionsalderen skal stige, fordi vi alle sammen lever længere. Det passer ikke. Det er klassebestemt, hvor længe du lever, og med hvilken kvalitet du bliver gammel.


24.
august
2020
Læst: 447 gange.

Dansk Folkeparti er i krise. Medlemmerne melder sig ud, vælgerne siver til Nye Borgerlige og Socialdemokratiet. Med en kristen-nationalistisk dagsorden vil Morten Messerschmidt redde partiet. Men er det nok til at overbevise de ikke særligt religiøse danskere?


9.
august
2020
Læst: 802 gange.

Der er en stigende stormagtsrivalisering i Arktis, og der sker en systematisk oprustning fra både Ruslands og USA’s side. Danmark har også øget sin militære tilstedeværelse. Kampen om råstoffer og muligheder for profit bliver hård.


9.
juni
2020
Læst: 446 gange.

Regeringen har sammen med Venstre, Radikale, SF og Alternativet begået en reform af det kommunale udligningssystem. Reformen gør op med nogle grundlæggende måder at udligne mellem kommunerne på. Men reformen løser ikke uligheden mellem kommunerne og løfter heller ikke velfærden.


1.
juni
2020
Læst: 491 gange.

I skjul af coronakrisen har regering og folketing sat gang i Danmarks hidtil dyreste og mest overflødig trafikprojekt: Femern Bælt-tunnelen. Sagen verserer stadig ved en tysk domstol, men det vil trafikpolitikerne ikke vente på. Hvad tyskerne mener om projektet og danskernes brovtne fremgangsmåde, det tages der ikke hensyn til.


4.
maj
2020
Læst: 1358 gange.

Klimarådet er ikke bange for at træde på ømme ligtorne. I den første rapport om at nå målsætningen om at reducere CO2-udslippet anbefales initiativer, som skiftende regeringer i årevis er gået udenom. Har støttepartierne styrke nok til at holde regeringen fast på dens valgløfter?


17.
marts
2020
Læst: 841 gange.

Det østjyske bybånd – fra Randers til Kolding – er uden struktur og en sammenhængende planlægning. Den diffuse by breder sig på bekostning af naturområderne. Kommunerne vil ikke samarbejde, regionerne må ikke, og staten holder sig udenfor. Nu forsøger en gruppe arkitekter at redde, hvad reddes kan.


11.
januar
2020
Læst: 399 gange.

Finansloven 2020 bliver klart bedre end nogen finanslov under Løkke- og Thorning-regeringerne. Der er ingen forringelser og en hel del forbedringer.


9.
december
2019
Læst: 461 gange.

Almen Modstand demonstrerede for nylig i de tre største byer. Indholdet af den såkaldte “ghettopakke” er blevet meget mere konkret: Der er nu peget på de blokke og boliger, der skal privatiseres, rives ned eller “ommærkes”.


20.
oktober
2019
Læst: 496 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php