Tema: Dansk politik

Den byggeaktivitet, der gik amok efter coronaen, bremses nu af stigende råvarepriser, renter, inflation og mangeltilstande. Det rammer mange offentlige bygge- og anlægsprojekter, der enten reduceres eller udskydes.


16.
juni
2022
Læst: 196 gange.

Putins angreb på Ukraine har presset regeringen til at sætte skub i fjernvarme og vedvarende energi. Men hvor skal ressourcerne tages fra? Vi får ikke en grøn omstilling i tide uden demokratisk planlægning og begrænsning af ressourceforbruget på andre områder.


4.
maj
2022
Læst: 273 gange.

Invasionen i Ukraine var en “gave” for de mange, der gerne vil opruste. Her en oversigt over, hvad militæret i dag råder over, og hvad man gerne vil have mere af.


24.
marts
2022
Læst: 314 gange.

Den 6. marts 2022 markerede en skelsættende ændring i dansk sikkerhedspolitik. Her indgik regeringen sammen med Venstre, Konservative, SF og Radikale et såkaldt “nationalt kompromis” om forsvaret. Ud over alle de andre problemer ved disse oprustningsplaner er de også en bombe under det danske bidrag til at begrænse klimakatastrofen.


17.
marts
2022
Læst: 959 gange.

Den aktuelle efterretningssag har rørt rundt i både den juridiske og historiske suppegryde i en grad, så det for det utrænede øje kan gøre enhver rundtosset. Ikke bare sidder forsvarsefterretningschefen Lars Findsen fængslet på snart anden måned, tre andre efterretningsfolk er sigtet for at have lækket hemmelige oplysninger, og en tidligere forsvarsminister er sigtet, formentlig for at have bekræftet eksistensen af en hemmelig aftale med mellem Danmark og USA’s aflytningstjeneste NSA om tapning af data fra de kabler, der løber igennem dansk territorium.


3.
februar
2022
Læst: 694 gange.

De Radikale tror, de kan få mere indflydelse ved at satse på blå blok. Indtil nu har partiets forholdsvis humane asyl- og flygtningepolitik blokeret for et tættere samarbejde. Men den ofrer partiets ledelse gerne for at komme tættere på magten.  


2.
november
2021
Læst: 1308 gange.

…men derimod om debatten om øremærket barsel, der har ramt landets avisforsider og medier i de sidste par uger. Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Danmarks Arbejdsgiverorganisation (DA) er nemlig blevet enige om en ny model for barselsorlov, som øremærker 2 gange 11 ugers forældreorlov til henholdsvis manden og kvinden, som er de to køn, aftalen opererer med.


24.
september
2021
Læst: 1141 gange.

5. oktober arrangerer Handicapinitiativet demonstrationer i København, Helsingør, Slagelse, Nakskov, Odense, Svendborg, Middelfart, Kolding, Aarhus, Aalborg og Frederikshavn. Kravet er, at regeringen tilfører handicapområdet flere midler på finansloven for 2022.


17.
september
2021
Læst: 1287 gange.

Siden årsskiftet er en ligelønsbevægelse vokset frem og har formået at skabe en politisk dagsorden. Fagbevægelsen har indgået ligelønsalliancer, og græsrodsnetværk er dannet på tværs af fag, ligesom aktivistgrupper af sygeplejersker, jordemødre, pædagoger og mange andre er blevet bygget op.


3.
september
2021
Læst: 778 gange.

Opgaven lød (vist) på at gøre vej- og banetrafikken mere miljø- og klimavenlig. Men som vanligt endte det brede forlig med en rodebutik uden sammenhæng, og slet ikke med noget, der kan mindske det alt for store trafikarbejde. Pendling og fri mobilitet er fortsat hellige køer.


30.
juni
2021
Læst: 1480 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php