Tema: Dansk politik

Miljøkrisen omkring Nordic Waste skandaløse håndtering af forurenet jord er langt fra slut. De ledende lokalpolitikere, der har til opgave at kontrollere det privatejede firma, har totalt svigtet ved gennem lemfældige tilsyn at stille sig på firmaets side.


21.
marts
2024
Læst: 170 gange.

Det er en udbredt opfattelse blandt borgerlige, at samfundsopgaver udføres bedst af private. Påstanden er, at private løser opgaver bedre og billigere, end det kunne gøres af et foretagende, der ikke er profitdrevet. Dette til trods for, at en privat virksomhed – i sagens natur – dels kræver profit, dels ikke har interesse i at udvise samfundsmæssige hensyn til miljø og bæredygtighed, andet end det, der kan klares ved lidt greenwashing.


19.
januar
2024
Læst: 1235 gange.

Spinstærk klimaminister får to minusser til at blive et plus. Men det står værre til med klimaet end tidligere antaget.


17.
januar
2024
Læst: 271 gange.

Forsørgerpligten – eller ”ægtefællemodregningen” – for samlevende pensionister betyder ydmygende økonomisk undertrykkelse for hundredtusinder af mennesker, typisk kvinder, hvis samlever har en højere pension end de selv har.


11.
januar
2024
Læst: 1514 gange.

Nytåret er slået ind og allerede godt i gang. Landet over vågner arbejderne atter hver morgen, til lyden af deres vækkeure for at gå på arbejde. Mætte, oven på en tid, hvor vi har kunne slippe for sliddet, fordybe os i det familiære nærvær. Klar til igen at tage fat, få hjulene til at rulle. Med andre ord klar til og aflevere vores bidrag til fællesskabet igen.


5.
januar
2024
Læst: 351 gange.

Mandag den 18. december sendte DR radioprogrammet ”Ring til regeringen”, og ved telefonen sad den socialdemokratiske skatteminister Jeppe Bruus. Et af spørgsmålene til ham var, om det var socialdemokratisk politik at give skattelettelser til dem, der har de højeste indkomster, som er indholdet i regeringens nye skatteaftale med partierne til højre i Folketinget. Hans svar var et klart nej. Men hvorfor så lave en sådan aftale?


22.
december
2023
Læst: 730 gange.

Enhedslistens Palæstinagruppe i København opfordrer til, at folketingsgruppen foreslår en annullering af våbenkontrakten med israelske Elbit.


19.
oktober
2023
Læst: 295 gange.

SVM-regeringen har på under et år formået at gøre sig upopulær i stort set alle befolkningsgrupper – bortset fra de mest velhavende. Alle tre regeringspartier står til tilbagegang. Venstrefløjen må satse på at opbygge en folkelig styrke, som kan rykke styrkeforholdet og skabe politisk pres.


24.
august
2023
Læst: 993 gange.

Lørdag den 29. april inviterer en række natur- og miljøorganisationer til konference på Christiansborg.


14.
april
2023
Læst: 736 gange.

Som politiker vil de fleste gerne fremvise vækst, og her er det ikke uvæsentligt virksomhederne, der investerer, og dermed skaber det, vi plejer at kalde for ’udvikling’. Nye betonhøjhuse, industrier, havne, motorveje, broer, lufthavne osv.


16.
marts
2023
Læst: 1248 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php