Tema: Yderste højrefløj

Den 25. april deltog den italienske premierminister, Giorgia Meloni, i den officielle fejring af den nationale befrielsesdag, som markerer afslutningen på fascismen og den nazistiske besættelse. Ligesom Marine Le Pens Nationale Samling (tidligere Front Nationale) i Frankrig nedstammer Melonis parti Italiens Brødre direkte fra efterkrigstidens politiske organisationer, der blev grundlagt af fascistiske veteraner og aktivister.


3.
august
2023
Læst: 380 gange.

Det har været et år, hvor truslen fra det yderste højre er blevet endnu værre i hele Europa. I Frankrig har Marine Le Pens parti haft en række succeser og håber på fortsat fremgang i de kommende måneder. En beslutsom opposition vil være afgørende.


5.
december
2022
Læst: 418 gange.

Det yderste højre vinder hastigt frem, næsten overalt, Magtfulde politikere arbejder for at danne den Brune Internationale.


27.
oktober
2022
Læst: 409 gange.

I Italien har det postfascistiske parti Fratelli d’Italia (Italiens Brødre) overhalet det højrepopulistiske parti Lega, og er nu med 20,5 procent landets største parti. Tilsammen ville de to partier få over 40 procent af stemmerne, hvis der havde været valg medio august. Med Silvio Berlusconis Forza Italias ca. 7 procent, ville de tre partier råde over knap halvdelen af alle stemmer. Mindst ét af partierne regerer i dag 15 af landets 20 regioner. Hvordan er det gået så galt?


2.
september
2021
Læst: 1790 gange.

Tyskland er et af de europæiske lande, hvor modstanden mod corona-restriktionerne har ført til de voldsomste protester. De ofte dramatiske demonstrationer tiltrækker højreradikale, holocaust-benægtere, New Age-folk og helt almindelige borgere, der alle kæmper for deres individuelle frihed og mod Merkels “diktatur”.


2.
august
2021
Læst: 1468 gange.

Folk på venstrefløjen er begyndt at bruge begrebet ”Global Politistat” (Global Police State) for at beskrive den situation, som de udbyttede og undertrykte står overfor over i hele verden – sammen med de radikale bevægelser, der forsvarer dem. Men betyder politistat ikke koncentrationslejre og demonstranter, der bliver tvunget væk fra gaden?


1.
august
2021
Læst: 1263 gange.

Den 6. august 2011 blev der afholdt en anti-nazistisk demonstration i Greve ved de danske nazisters hovedkontor, kun få uger efter Anders Behring Breiviks terrorangreb i Norge. Vi bringer her Allan Krautwalds tale ved demonstrationen.


25.
juli
2021
Læst: 2101 gange.

Tusindvis af tyskere står på de højreradikales dødslister. Formålet er at lukke munden på dem, der enten vil fremme et mangfoldigt og tolerant samfund, og/eller bekæmpe de højreradikales terror. Takket være myndighedernes halvhjertede indsats har de højreradikale let spil.


22.
juli
2021
Læst: 1084 gange.

Når “alt-right”-folk som Donald Trump i USA og Jair Bolsonaro i Brasilien kan vinde magten og præsidentembeder, har det tvunget venstrefløjen til at forstå og konfrontere de nye højreekstreme kræfter, der er vokset frem globalt. Men for at gøre dette er vi nødt til at forstå, hvordan disse kræfter blev til, og hvad de repræsenterer i politik i dag.


24.
maj
2021
Læst: 1061 gange.

Teorier om moderne fascisme bør opdateres for at vise dens særlige amerikanske oprindelse, racismens centrale rolle, og hvordan den nødvendigvis skal bekæmpes på gaden.


23.
februar
2021
Læst: 1299 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php