Tema: Uddannelse

Den nye regering vil løse en masse af velfærdssamfundets problemer med en ny reform af kandidatuddannelserne. Problemerne spænder bredt – manglende arbejdsudbud, for få studerende på velfærdsuddannelser, for få unge på erhvervsuddannelserne og mange unge udenfor traditionel uddannelse og arbejde. Løsningen er, ifølge regeringen, at lave endnu en reform på universiteterne.


24.
april
2023
Læst: 390 gange.

For 10 år siden gennemgik folkeskolen en af de største forvandlinger i nyere tid – Kommunernes Landsforening (KL) og Moderniseringsstyrelsen lockoutede lærerne med henblik på at fjerne den aftalebaserede arbejdstidsaftale, så der kunne skabes råderum til den af regeringen stort anlagte, men tydeligt underfinansierede, folkeskolereform.


23.
april
2023
Læst: 1323 gange.

I denne uge landede regeringens udspil til en ny strukturering af landets universitetsuddannelser. Der er intet ambitiøst positivt i planen, blot et oplæg til endnu mere akademiker-bashing, udhuling af videregående uddannelser – og en usympatisk valgkampsstrategi.


30.
september
2022
Læst: 981 gange.

Forældet pensum, dryppende tage og nedslidte materialer er hverdagen for eleverne på erhvervsskolerne. Nu gør de oprør.


1.
september
2022
Læst: 1251 gange.

I denne uge er landets videregående uddannelse startet igen. Tusindvis af nye studerende tager hul på deres drømmestudie. Men tilværelsen som studerende i Danmark i 2022 er sværere end nogensinde før.


1.
september
2022
Læst: 761 gange.

I denne uge starter urafstemningen om en ny arbejdstidsaftale blandt kommunalt ansatte lærere på folkeskoler, ungdomsskoler og kommunale sprogcentre. Afstemningen slutter 1. september.


27.
august
2020
Læst: 1398 gange.

Folkeskolereformen, som 2013 blev tvunget ned over skolerne, indeholdt mange forringelser. Bl.a. blev eleverne introduceret for heldagsskoler og tvungne lektiecaféer. Lærerne måtte finansiere disse ændringer med at vinke farvel til forberedelsestiden og sige goddag til pædagoger og andre faggrupper i undervisningen.


23.
februar
2019
Læst: 1429 gange.

Når Københavns Sprogcenter stopper undervisningen, fordi kontrakten er tabt, er der et stort overskud i kassen. Det kommer offentligheden ved, hvad der skal ske med de penge.


5.
juni
2018
Læst: 3392 gange.

Regeringens planlagte SU-forringelser i 2025-planen vil forstærke presset på de studerende, som allerede i stort omfang lider af stress og ensomhed. Uligheden vil vokse og frafaldet stige.


2.
oktober
2016
Læst: 1782 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php