Tema: Feminisme

Fra deres talerstol erklærer embedsmænd og politikere med tragisk stemmeføring: Rusland er ved at uddø. Og det ser faktisk ud til, at fødselsraten ikke stiger, og at Rusland i april 2022 kunne notere den laveste fødselsrate siden 1943-1944. I januar 2023 beordrede den russiske præsident Vladimir Putin ovenikøbet regeringen til ”at finde frem til måder at øge fødselstallet så hurtigt som muligt”, og gav den hele to uger til at løse problemet.


20.
marts
2023
Læst: 61 gange.

Olenka Gulenok og Kateryna Kostrova fortæller, hvordan krigen påvirker kampen for kvinders frigørelse og hvordan den internationale feministiske bevægelse kan hjælpe.


8.
marts
2023
Læst: 195 gange.

Anja C. Nielsen, forbundsformand for HK, holdt denne tale ved solidaritetsmødet Til støtte for Kvindekampen i Iran i anledning af 8. Marts. Det var arrangeret af komiteen Kvinde – Liv – Frihed og blev afholdt den 4. marts.


8.
marts
2023
Læst: 360 gange.

Feminister protesterer mod den bølge af anti-feminisme, der er skyllet over Sydkorea og har skabt en højspændt kønskrig, hvor enhver tale om kvinders rettigheder er tabu, og hvor mænd påstår, at det er dem, der er ofre for kønsdiskrimination.


2.
januar
2023
Læst: 310 gange.

En lang række kvinder; sygeplejersker, SOSU’er, næstehjælpere, krigsmodstandere, boligaktivister, pædagoger, socialpædagoger, lærere, palæstinensiske kvinder m.fl. står bag arrangementer i København, Odense og Aarhus.


23.
december
2022
Læst: 335 gange.

I Kina er ligheden mellem kønnene ikke sikret, selv om den er skrevet ind i forfatningen. I de seneste år har kinesiske feminister været udsat for censur og kvindefjendske angreb. Kinas #MeToo-bevægelse startede i 2018, da en student på universitetet i Beijing offentligt anklagede sin professor for seksuelle overgreb.


14.
november
2022
Læst: 305 gange.

Reformer for de mange og især de mest udsatte bliver sjældent vedtaget af parlamenter – med mindre der gennem længere tid har været et omfattende arbejde for reformerne. Et sådant eksempel er abortloven, der blev vedtaget i Folketinget i oktober 1973.


2.
maj
2022
Læst: 749 gange.

Den internationale kvindedag er hvert år en vigtig begivenhed, der synliggør de feministiske kampe mod den patriarkalske kapitalismes forsøg på at skabe nye måder til at undertrykke og udbytte os. Når man lægger sundhedskrisen forårsaget af Covid-19-pandemien sammen med den økonomiske krise, plus konservative regeringers angreb på kvinders rettigheder, bliver internationale mobiliseringer den 8. marts endnu mere vigtige og presserende.


7.
marts
2022
Læst: 626 gange.

Folketinget skal nu tage stilling til et forslag om ligestilling i lønforhold mellem offentlige fag. Initiativtagerne bag borgerforslaget vil have regeringen til at indkalde til trepartsforhandlinger for at gøre op med Tjenestemandsreformen fra 1969, som fastlåste de kvindedominerede fags løn.


24.
februar
2022
Læst: 508 gange.

I de seneste måneder er der efter USA’s militære tilbagetrækning blevet pustet nyt liv i fortællingen om at ’redde afghanske kvinder’. Som det fremgår af en lang række forskningsresultater lige siden den militære besættelse i 2001, så tjener denne fortælling to formål.


19.
januar
2022
Læst: 726 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php