Tema: Feminisme

Afghanske kvinder har spillet en afgørende rolle i Afghanistans historie, hvor de har kæmpet for kvinders rettigheder. De fik stemmeret i 1919 – lang tid før mange andre nationer – og forfatningen fra 1964 sikrede dem lige rettigheder (det er ironisk, at Taleban nu antyder, at de vil bruge forfatningen fra 1964.) Alt dette havde ikke været muligt uden afghanske kvinders kamp.


19.
oktober
2021
Læst: 129 gange.

For bedre at kunne forstå hvordan religiøs fundamentalisme påvirker pakistanske kvinders tilværelse, har Capire interviewet Bushra Khaliq leder af Women in Struggle for Empowerment (WISE), og medlem af den internationale komite World March of Women,


4.
oktober
2021
Læst: 292 gange.

I forbindelse med vores diskussioner om feministiske kampe imod de ekstremt autoritære tendenser i Filippinerne, har de sociale bevægelser mødtes for at drøfte situationen og vores strategier for at imødegå etableringen af et Duterte-dynasti ved det kommende valg. Hans datter, Sara Duterte-Carpio, der nu stiller op, er en fare for os feminister, fordi det ser ud til, at hun lanceres som en progressiv kvindelig kandidat.


28.
september
2021
Læst: 284 gange.

Et borgerforslag om ligestilling i lønforhold mellem offentlige fag er ved at runde 30.000 underskrifter. Stillerne vil have regeringen til at indkalde til trepartsforhandlinger for at gøre op med Tjenestemandsreformen fra 1969, som fastlåste de kvindedominerede fags løn.


25.
september
2021
Læst: 539 gange.

…men derimod om debatten om øremærket barsel, der har ramt landets avisforsider og medier i de sidste par uger. Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Danmarks Arbejdsgiverorganisation (DA) er nemlig blevet enige om en ny model for barselsorlov, som øremærker 2 gange 11 ugers forældreorlov til henholdsvis manden og kvinden, som er de to køn, aftalen opererer med.


24.
september
2021
Læst: 462 gange.

Fjerde Internationales Internationale Kvindeseminar blev i år afholdt over to weekender i juli. På grund af pandemien foregik det denne gang udelukkende online, med det meget vigtige og positive resultat, at det blev muligt for langt flere kvinder end tidligere at deltage.


14.
september
2021
Læst: 312 gange.

Det følgende er et interview foretaget af aktivister fra den kurdiske kvindebevægelse med Samia Walid, aktivist fra RAWA (Revolutionary Association of the Women of Afghanistan). Første gang bragt i september 2019.


24.
august
2021
Læst: 485 gange.

”I dag er begyndelsen til en ny bevægelse. I dag er afslutningen på tusind års undertrykkelse,” sagde den feministiske forfatter Kate Millett i en tale til en forsamling på 50.000 i New York City den 26. august 1970.


22.
april
2021
Læst: 630 gange.

Der er et betydeligt antal kvinder blandt de hundredtusinder af bønder, der fortsætter deres protest mod regeringen Modis nye landbrugslovgivning. De trodser ikke bare det rå vejr og deltager i demonstrationerne, men spiller også en vigtig rolle i bevægelsens ledelse.


1.
marts
2021
Læst: 548 gange.

Det er en kæmpe sejr for kvindebevægelsen, at Argentina har stemt for at gøre abort fri og gratis indenfor de første 14 uger af graviditeten. Socialistiske feminister har været forrest i denne kamp fra begyndelsen.


28.
januar
2021
Læst: 457 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php