Tema: Feminisme

I Kina er ligheden mellem kønnene ikke sikret, selv om den er skrevet ind i forfatningen. I de seneste år har kinesiske feminister været udsat for censur og kvindefjendske angreb. Kinas #MeToo-bevægelse startede i 2018, da en student på universitetet i Beijing offentligt anklagede sin professor for seksuelle overgreb.


14.
november
2022
Læst: 153 gange.

Reformer for de mange og især de mest udsatte bliver sjældent vedtaget af parlamenter – med mindre der gennem længere tid har været et omfattende arbejde for reformerne. Et sådant eksempel er abortloven, der blev vedtaget i Folketinget i oktober 1973.


2.
maj
2022
Læst: 632 gange.

Den internationale kvindedag er hvert år en vigtig begivenhed, der synliggør de feministiske kampe mod den patriarkalske kapitalismes forsøg på at skabe nye måder til at undertrykke og udbytte os. Når man lægger sundhedskrisen forårsaget af Covid-19-pandemien sammen med den økonomiske krise, plus konservative regeringers angreb på kvinders rettigheder, bliver internationale mobiliseringer den 8. marts endnu mere vigtige og presserende.


7.
marts
2022
Læst: 580 gange.

Folketinget skal nu tage stilling til et forslag om ligestilling i lønforhold mellem offentlige fag. Initiativtagerne bag borgerforslaget vil have regeringen til at indkalde til trepartsforhandlinger for at gøre op med Tjenestemandsreformen fra 1969, som fastlåste de kvindedominerede fags løn.


24.
februar
2022
Læst: 446 gange.

I de seneste måneder er der efter USA’s militære tilbagetrækning blevet pustet nyt liv i fortællingen om at ’redde afghanske kvinder’. Som det fremgår af en lang række forskningsresultater lige siden den militære besættelse i 2001, så tjener denne fortælling to formål.


19.
januar
2022
Læst: 626 gange.

Dagen bliver markeret i flere af de store byer, i København på Rådhuspladsen, i Odense på Flakhaven. Initiativet kommer til at omhandle et fokus på styrkelse af en offentlig sektor, både på sundheds- omsorgs- og uddannelsesområdet. Solidaritet, sammenhold og fællesskab bliver udgangspunktet.


8.
januar
2022
Læst: 535 gange.

USA og koalitionen af villige lande trak sig ud af Afghanistan – og overlod landets piger og kvinder til brutale kvindeforagtende Taliban-krigere. Internationale feminister opfordrer til praktisk og politisk solidaritet med Afghanistans kvinder.


12.
december
2021
Læst: 704 gange.

Afghanske kvinder har spillet en afgørende rolle i Afghanistans historie, hvor de har kæmpet for kvinders rettigheder. De fik stemmeret i 1919 – lang tid før mange andre nationer – og forfatningen fra 1964 sikrede dem lige rettigheder (det er ironisk, at Taleban nu antyder, at de vil bruge forfatningen fra 1964.) Alt dette havde ikke været muligt uden afghanske kvinders kamp.


19.
oktober
2021
Læst: 615 gange.

For bedre at kunne forstå hvordan religiøs fundamentalisme påvirker pakistanske kvinders tilværelse, har Capire interviewet Bushra Khaliq leder af Women in Struggle for Empowerment (WISE), og medlem af den internationale komite World March of Women,


4.
oktober
2021
Læst: 775 gange.

I forbindelse med vores diskussioner om feministiske kampe imod de ekstremt autoritære tendenser i Filippinerne, har de sociale bevægelser mødtes for at drøfte situationen og vores strategier for at imødegå etableringen af et Duterte-dynasti ved det kommende valg. Hans datter, Sara Duterte-Carpio, der nu stiller op, er en fare for os feminister, fordi det ser ud til, at hun lanceres som en progressiv kvindelig kandidat.


28.
september
2021
Læst: 525 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php