Tema: Enhedslisten

Hvis bare Enhedslisten havde gjort sådan, som jeg mener, så ville det være gået meget bedre. Det er den forklaring, folk kommer med nu. Men ret beset er der ingen, der ved, hvor vores vælgere er gået hen, eller hvorfor de har gjort det. Og det er under alle omstændigheder svært at komme med én og kun én forklaring på valgnederlaget.


19.
november
2022
Læst: 297 gange.

Enhedslisten skulle have profileret sig skarpere i forhold til de andre partier. Det ville ikke nødvendigvis give flere stemmer, men ville have stillet organisationen stærkere end nu, mener Søren Søndergaard.


17.
november
2022
Læst: 758 gange.

Klimaet kom til at fylde for meget, og vores klimapolitik fremstod teknokratisk. Enhedslisten skulle have gjort mere ud inflationsudspillet, siger Emil Samaras i dette interview om Enhedslistens tilbagegang i folketingsvalget.


17.
november
2022
Læst: 243 gange.

Det virkeligt interessante spørgsmål er, hvorfor Enhedslisten ikke længere har store visioner. Hvorfor ønsker man ikke revolutionen? Er det, fordi man ikke tror på organiseringen, opbygningen og radikaliseringen af arbejderklassen som skridt mod omstyrtelsen af det kapitalistiske system?


17.
november
2022
Læst: 350 gange.

Jeg har i dag begået forræderi mod mit eget parti Enhedslisten – og stemt på nogle andre. Jeg var i tvivl til det sidste, men da jeg i går aftes stod i stemmeboksen endte jeg med at stå der i lang tid. Sekunderne trak ud – og de mange sekunder blev efterhånden til minutter.


8.
november
2022
Læst: 284 gange.

Hvordan mandaterne er fordelt, og hvem der sidder i regering efter tirsdagens folketingsvalg, betyder noget. Det betyder noget for mulighederne for at presse nogle skridt i den rigtige retning igennem. Alt andet lige vil det være et grimt tilbageskridt for både klasse- og klimakampen, hvis vi efter valget får en Frederiksen-Løkke-regering ”hen over midten” eller måske endda en blå (Løkke-?) regering baseret på det yderste højre.


27.
oktober
2022
Læst: 573 gange.

”Våben eller velfærd” var emnet for temadebatten, der skulle indlede årets Arbejderhistorisk Festival på Nørrebro i København. Tre politikere fra Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten skulle debattere et aktuelt, meget varmt emne – vel et valgtema om noget.


13.
oktober
2022
Læst: 335 gange.

Forestil jer, at Enhedslistens årsmøde træffer en beslutning om, hvad vi vil acceptere i kommende finanslovsforhandlinger. Lad os for eksemplets skyld lege, at årsmødet eksplicit udtaler, at vi ikke vil skrive under på en finanslov, der indeholder forringelser.


5.
oktober
2022
Læst: 711 gange.

Det er skræmmende, at meningsmålingerne lige nu peger på, at valget kan give et borgerligt flertal. Måske endda med en konservativ statsminister, der offensivt lover endnu flere gaver til de rige, finansieret af de fattige. Enhedslisten står for det stik modsatte. Men netop derfor er det nødvendigt, at partiet også leverer den benhårde kritik af S-regeringen, som den fortjener.


18.
august
2022
Læst: 972 gange.

Hvad mener Enhedslisten om NATO? Det billede er mudret efter årsmødet, maj 2022, hvor der blev vedtaget ting, der stritter i forskellige retninger.


3.
juni
2022
Læst: 613 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php