Tema: Enhedslisten

Græsrodsnetværket i Enhedslisten har vedtaget nedenstående udtalelse, som sætter fokus på de seneste klimapolitiske aftaler, som folketingsgruppen har indgået. Og med særligt fokus på den seneste CCS aftale.


28.
december
2021
Læst: 591 gange.

Man kan ikke bebrejde Mai Villadsen at hun sine tv-kommentarer til valget lægger vægt på de positive resultater for Enhedslisten. Men den markante fremgang i København og på Frederiksberg kan ikke skjule, at det er gået den anden vej mange andre steder.


18.
november
2021
Læst: 707 gange.

Da vi fik en ny regering i sommeren 2019 og regeringen lavede et forståelsespapir med sit parlamentariske grundlag, var der store forventninger – både i og uden for Enhedslisten. Der var forventninger om en ny politik. Disse forventninger er bristede.


15.
oktober
2021
Læst: 765 gange.

En gruppe medlemmer af Enhedslisten har dannet Græsrodsnetværket – et landsdækkende netværk, der “arbejder for at fastholde Enhedslistens politik, så den er i overensstemmelse med vores principprogram”. 12. september vedtog Græsrodsnetværket et Manifest, som er udsendt til kontaktpersoner i Enhedslisten.


8.
oktober
2021
Læst: 1171 gange.

Siden årsskiftet er en ligelønsbevægelse vokset frem og har formået at skabe en politisk dagsorden. Fagbevægelsen har indgået ligelønsalliancer, og græsrodsnetværk er dannet på tværs af fag, ligesom aktivistgrupper af sygeplejersker, jordemødre, pædagoger og mange andre er blevet bygget op.


3.
september
2021
Læst: 671 gange.

I de seneste måneder har en stor gruppe syriske flygtninge fået frataget deres opholdstilladelse, og regeringen vil udvise dem til Syrien, der styres af diktatoren Assad, som har titusinder af menneskeliv på sin samvittighed.


28.
maj
2021
Læst: 1126 gange.

Pinsens årsmøde i Enhedslisten kan på overfladen virke som bare ”endnu et i rækken”, hvor hovedpunkterne er boligpolitik og organisationsudvikling, uden at dette for alvor bringer sindene i kog. Men bag dette ligger hovedfokus i højere grad på de vedtægtsforslag, som har fyldt meget i organisationens debatter de sidste to år, fordi især ændringsforslag om valg af hovedbestyrelse og folketingskandidater indebærer udvanding af rotationsordningen og indskrænkning af medlemsdemokratiet.


21.
maj
2021
Læst: 1568 gange.

Som frygtet af de fleste blev OK21 på det offentlige område et yderst magert resultat. Det blev langt fra til Løn Som Fortjent”.  Ydermere blev de ansatte i sundhedssektoren modregnet i deres løn for de ekstra tillæg mv., der var blevet givet i forbindelse med coronakrisen.


3.
marts
2021
Læst: 843 gange.

Med jævne mellemrum lykkes det den politiske højrefløj at sætte gang i en heksejagt på et eller andet Enhedsliste-medlem, der har sagt eller gjort noget, der med stor mængde ond vilje kan fortolkes som ”ekstremistisk”.  Det sker som regel på et helt urimeligt grundlag, hvor noget rives ud af konteksten og overfortolkes vildt.


2.
februar
2021
Læst: 2431 gange.

Socialistisk Arbejderpolitik (SAP) holdt landsmøde den 23-24. januar. Hovedpunktet handlede om udfordringerne for Enhedslisten i den kommende periode, og hvordan SAP bedst kan bidrage til at løse disse. Som afslutning på diskussionerne vedtog mødet nedenstående udtalelse.


25.
januar
2021
Læst: 1762 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php