Tema: Socialt og Bolig

Kampen mellem pengestærke investorer, der plastrer storbyerne til med klimafjendtligt prestigebyggeri, og byens borgere, der vil have sunde, velfungerende byer, er i fuld gang. Vinder investorerne, så risikerer fremtidens byer at blive ubeboelige på grund af varme.


24.
august
2020
Læst: 390 gange.

Almen Modstand er dannet for at afskaffe Ghettoloven, som blev vedtaget af Folketinget i 2018 af alle partier undtagen Radikale Venstre, Alternativet og Enhedslisten. Der er en række aktiviteter i gang – blandt andet retssager.


29.
juni
2020
Læst: 718 gange.

Magten over Københavns udvikling er ved at glide indbyggerne af hænde. Bystyret og staten sælger det fælles gode til højestbydende. Resultatet er kommercialisering og stigende banalitet. En ny bog beskriver, hvordan det står til.


11.
juni
2020
Læst: 994 gange.

I midten af april modtog mine naboers naboer en høring fra kommunen. Denne høring handlede om, at ejeren af et hus i starten min gade ville rive det ned og bygge ungdomsboliger. Her er mine tanker om kampen og de politiske grunde til, at jeg har valgt at engagere mig i modstanden.


20.
maj
2020
Læst: 594 gange.

En gruppe beboere har besluttet at gå rettens vej for at stoppe de tvangsflytninger, der skal få boligområdet Nøjsomhed i Helsingør ud af ghettolisten. Stigende arbejdsløshed som følge af coronakrisen vil stemple flere bebyggelser som ”ghettoer”.


13.
maj
2020
Læst: 1028 gange.

Efter en del dramatik på borgen kunne boligminister Kåre Dybvad meddele, at nu var der en aftale om indgreb mod “de udenlandske kapitalfondes” misbrug af lejelovgivningen. Det er positivt, men de egentlige i helte er de beboere, bl.a. i Den Sønderjyske By på Frederiksberg, der har kæmpet mod Blackstone og skabt opmærksomhed om problemet.


1.
marts
2020
Læst: 571 gange.

Er der blevet færre hjemløse, siden den socialdemokratiske regering trådte til i juni sidste år? Er det blevet bedre for dem, der er hjemløse med bedre tilbud, flere overnatningsmuligheder i vinterens kulde, trods de rekordhøje vintertemperaturer i Danmark?


9.
februar
2020
Læst: 771 gange.

Hvem tilhører København? Indbyggerne eller politikerne, kapitalfonde og developere? En ny bog, “Byernes jord”, rejser en tiltrængt debat om ejendomsretten og spørger, om det ikke snart er på tide, at vi kommer af med dens ukrænkelighed.


30.
oktober
2019
Læst: 925 gange.

Almen Modstand demonstrerede for nylig i de tre største byer. Indholdet af den såkaldte “ghettopakke” er blevet meget mere konkret: Der er nu peget på de blokke og boliger, der skal privatiseres, rives ned eller “ommærkes”.


20.
oktober
2019
Læst: 486 gange.

Enhedslisten vedtog denne udtalelse på sit årsmøde den 5-6. oktober 2019


16.
oktober
2019
Læst: 587 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php