Tema: Socialt og Bolig

Den længe ventede kontanthjælpsreform er absolut ikke det opgør med fattigdom, man kunne ønske sig. Reformen indeholder skam forbedringer – men de er betalt af grimme forringelser, der især rammer indvandrere og unge med en psykisk diagnose.


26.
oktober
2023
Læst: 688 gange.

“Ghettopakken”, som rammer Mjølnerparken, skal behandles ved EU-Domstolen. Den skal afgøre, om EU´s lovgivning beskytter beboernes ret til ikke at bliver diskrimineret på baggrund af etnicitet, og deres ret til et hjem.


21.
november
2022
Læst: 1455 gange.

Det gentager sig hvert år, især i de større byer: Vinterens kulde gør det ekstra vanskeligt at være hjemløs, og corona-situationen de seneste par år har ikke gjort situationen lettere for de nu færre folk på gaden.


27.
december
2021
Læst: 1405 gange.

I mandags blev der bygget hegn rundt omkring Bøgeparken i Vollsmose. Her skal 1000 almene familieboliger rives ned inden udgangen af året, og flere tusinde mennesker skal tvangsflyttes fra deres hjem og spredes til vilkårlige egne af landet, fordi de er for fattige og for brune.


6.
november
2021
Læst: 1602 gange.

Kåre Dybvad har indkaldt til forhandlinger om sin nye boligliste. Han har en ambition om, at ”der ikke skal være nogen boligområder, som adskiller sig væsentligt fra det omgivende samfund socialt og økonomisk, og hvor der er en andel af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere på over 30 pct.”


13.
april
2021
Læst: 1490 gange.

Lørdag den 5. december var der demonstration i en række byer, vendt mod den socialdemokratiske regerings asociale og diskriminerende boliglove. I København samlede nogle tusinde mennesker sig på Slotsholmen foran bolig(nedrivnings)ministeriet og gik derfra i fakkeltog til Slotspladsen. En veldisciplineret og veloplagt forsamling med mundbind og afstand.


8.
december
2020
Læst: 2051 gange.

En del af modstanden mod ghettoloven foregår i retssale. Den 20. november gav Byretten i Helsingør boligselskabet og Helsingør Kommune medhold i en sag, otte familier havde anlagt, da de sammen med en del andre familier skulle tvangsflyttes fra Nøjsomhed i Helsingør.


23.
november
2020
Læst: 1477 gange.

Enhedslistens hovedbestyrelse støtter kampen mod ghettoloven og opfordrer alle til at skrive under på borgerforslaget.


10.
november
2020
Læst: 2859 gange.

I disse dage forbereder boligselskaberne opsigelserne af beboere i den almene sektor, fordi deres bolig skal rives ned. Der ikke noget galt med boligerne. Det er beboerne, der er noget i vejen med – hvis man skal tro politikerne.


26.
oktober
2020
Læst: 2261 gange.

Borgerforslaget mod nedrivning og salg af almene boliger skal have 600 underskrifter om dagen frem til 13. december.


19.
oktober
2020
Læst: 2523 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php