Tema: Rusland, Ukraine, Hviderusland

Den 27. november for 90 år siden blev der i København holdt et møde, hvor den russiske revolutionsleder Leo Trotskij talte. Det blev holdt trods hyl og skrig fra både kongefamilien og kapitalisternes Berlingske Tidende og fra stalinisterne i DKP.


21.
november
2022
Læst: 4526 gange.

Det er først og fremmest nødvendigt at fastslå, at Ruslands invasion af Ukraine, den ualmindelig hensynsløse krigsførelse, der går ud over og ofte er direkte rettet mod civilbefolkningen, og de mange tilfælde af krigsforbrydelser i de besatte områder, er en forbrydelse.


10.
november
2022
Læst: 261 gange.

Politologen Kirill Rogov analyserer utilfredsheden med Putin blandt almindelige russere og i de ledende kredse.


2.
november
2022
Læst: 315 gange.

Det meste af Europa har oplevet stigende protester og demonstrationer på grund af de stigende gaspriser, men uden at sætte prisstigningerne i relation til klimaforandringerne og nødvendigheden af at omstille til nye energiformer.


25.
oktober
2022
Læst: 258 gange.

Den 17. september holdt den ukrainske socialistiske organisation Sotsialnyi Rukh landskonference i Kyiv. Vi bringer her en rapport fra medlemmer af det Europæiske Netværk for Solidaritet med Ukraine.


20.
oktober
2022
Læst: 437 gange.

Det er farligt at være journalist i Rusland, især i krigstider. Stedse flere søger til udlandet, for at kunne fortsætte arbejdet, og dels for at undgå lange fængselsstraffe eller redde livet.


19.
oktober
2022
Læst: 241 gange.

Europa køber dagligt russisk olie for millioner af dollars. EU vil gerne standse importen af russiske fossile brændsler. Det bestemmer vi, svarer rederne og forsikringsselskaberne, der tjener på krisen.


13.
oktober
2022
Læst: 236 gange.

Det er kun få, der får lov til at ringe med klokken for at åbne New York Stock Exchange – New York-børsen i Wall Street, men den 6. september fik Ukraines præsident, Volodymyr Zelensky, der bakkes op af Vesten, lov til det. Det skete via et videolink. Han fortalte, at “hans land er åben for fremmede selskaber, der vil benytte sig af muligheden for at deltage i udsalget af statslige selskaber til en samlet værdi af 400 milliarder dollar.


27.
september
2022
Læst: 504 gange.

Hvor langt er indsatsen for at trænge besættelsesstyrkerne tilbage nået nu, seks måneder efter at den russiske præsident Vladimir Putin indledte invasionen af Ukraine? Hvordan er stemningen i Ukraine med hensyn til muligheden for forhandlinger? Og hvad har krigen betydet for de progressive kræfter i landet?


25.
september
2022
Læst: 390 gange.

Der florerer en masse vrøvl om Gorbatjov på de sociale medier. Det var ikke ham, der gav revolutionen dødsstødet – revolutionen havde været død, mindst siden Stalin tog magten i 1928.


20.
september
2022
Læst: 323 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php