Tema: Rusland, Ukraine, Hviderusland

Her lige før efterårets parlamentsvalg er det politiske råderum for vores russiske kammerater (og alle andre oppositionelle kræfter) blevet indskrænket til næsten ingenting. Under disse omstændigheder ser der ikke ud til at være andre valg end at gå sammen valg med den øvrige opposition i en bred front imod partistaten.


24.
august
2021
Læst: 359 gange.

USA’s imperium, der blev opbygget efter Anden Verdenskrig, byggede på landets økonomiske og militære dominans, som stadig består. Men over tid er det blevet flosset i kanten.


15.
maj
2021
Læst: 577 gange.

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba skrev på Twitter den 11. marts, at hans regering har ”godkendt strategien om at ophæve besættelsen og genindlemme Krim”. Han refererer her til en ny strategi, som Ukraines præsident Volodymyr Zelensky står for, og som handler om at tage Krim tilbage – herunder havnebyen Sevastopol ved Sortehavet.


10.
maj
2021
Læst: 417 gange.

Den radikale venstrefløj må forberede sig til nye mobiliseringer af protester og at kæmpe for at bevare sine partier, fagforeninger og de selvorganiserede organer af folkemagt. Kampen mod diktaturer må række ud over det borgerlige demokrati.


13.
april
2021
Læst: 362 gange.

Massedemonstrationerne i Rusland den 24. januar var de største, siden protestbevægelsen mod Putin begyndte i 2011, og alt tyder på, at manifestationerne vil blive et fast indslag i løbet af foråret, hvor oppositionen vil gøre hver søndag til en demonstrationsdag mod regimet.


30.
januar
2021
Læst: 606 gange.

Fjerde Internatinale vedtog den 20. august denne opfordring til International solidaritet med den demokratiske bevægelse i Hviderusland.


23.
oktober
2020
Læst: 513 gange.

Åbent brev til vores kæmpende hviderussiske brødre og søstre fra den ukrainske faglige landsorganisation Arbejdernes Forsvar.


25.
august
2020
Læst: 1615 gange.

Lenin blev født for 150 år siden. Vi må modstå forsøg på at gøre Lenin til en helgen. Men leninismen tilbyder helt aktuelle og grundlæggende lærdomme om, hvad det vil sige at lave praktisk politik i et kapitalistisk samfund.


2.
maj
2020
Læst: 1497 gange.

Coronavirus-pandemien har blotlagt de mest påtrængende problemer ved vores fælles liv, dets vigtigste modsigelser. Der er ét aspekt af dette, der hele tiden tilspidses af massemedierne: Vi er blevet bange for hinanden. Vi fantaserer om at afbryde internationale kontakter. Vi holder os tilbage i forhold til personlig kommunikation. Vi bilder os ind, at det er kineserne, der står bag det hele (amerikanerne, italienerne, russerne – indsæt det ønskede).


18.
april
2020
Læst: 842 gange.

De tiltalte har tilstået anklagerne under tortur. Karl Marx Kapitalen blev brugt som bevismateriale. Ny bølge af undertrykkelse af den russiske venstrefløj kan forventes.


7.
marts
2020
Læst: 1026 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php