Tema: Rusland, Ukraine, Hviderusland

Fjerde Internationales ledelse vedtog, 3 måneder efter den russiske invasion, denne udtalelse om krigen, som analyserer den politiske udvikling i Rusland og Ukraine, Vestens interesser og antikrigsbevægelsens udfordringer.


26.
juni
2022
Læst: 78 gange.

Udvidet brug af dødsstraf, flere beføjelser til politiet, lange straffe til oppositionspolitikere og censur. Belarus’ diktator strammer grebet om sin stedse mere modvillige befolkning


16.
juni
2022
Læst: 167 gange.

Til medlemmer af KPRF og Det Leninistiske Ungdomsforbund (LKSM) folkevalgte og kandidater på forskellige niveauer for KPRF, politiske og faglige aktivister og borgere, der stemmer på KPRF, til tillidsvalgte på alle niveauer.


16.
juni
2022
Læst: 229 gange.

Invasionen i Ukraine har forledt nogle vestlige politikere og medier til at tro, at næste gang er det Taiwans tur til at blive invaderet af en stormagt. På Taiwan søges dette imødegået med skærpet beredskab samt nye alliancer, der skal bryde den internationale isolation.


9.
juni
2022
Læst: 161 gange.

Putin har flere motiver til at invadere Ukraine. Han vil bl.a. sikre sig de sjældne jordarter og mineraler, der er så vigtige for den grønne omstilling, og forhindre, at EU får fat i dem.


23.
maj
2022
Læst: 360 gange.

Russiske sikkerhedsstyrker indledte 25. april en razzia hos aktivister fra uafhængige fagforeninger i Moskva i et direkte angreb på organiseringen af arbejdere i udbringsningsfirmaer.


16.
maj
2022
Læst: 279 gange.

I den første uge af maj var Søren Søndergaard på vegne af Enhedslisten i Ukraine for bl.a. at deltage i en solidaritetskonference med modstanden mod Putins invasion. Her mødte han en række ukrainske fagforeningsfolk, bl.a. Olexander Skyba fra den frie fagforening for jernbanearbejdere og fra Darnitsa lokomotivremisen i Kiev.


11.
maj
2022
Læst: 307 gange.

Siden krigen i Ukraine for alvor brød ud, og der efterfølgende reelt er indført undtagelsestilstand i Rusland, har russere protesteret mod krigen. Selv om protesterne er svage, spredte og udsat for regeringens undertrykkelse, finder de sted i mange russiske byer. De omfatter ikke kun gadedemonstrationer og blokader, men også skjult modstand som sabotage på arbejdspladsen eller forskellige måder at dele informationer om krigen i kampen mod den strenge censur.


4.
maj
2022
Læst: 388 gange.

Interview: Den venstreradikale Modstandskomite deltager i Ukraines væbnede forsvarskamp og appellerer om international støtte.


28.
april
2022
Læst: 467 gange.

Socialistisk Information bragte 13. april en erklæring fra Aleksander Yarashuk, faglig leder i Hvidrusland. Han er nu sammen med 13 andre faglige ledere blevet arresteret. Fagbevægelsens Hovedorganisation i Danmark protesterer.


25.
april
2022
Læst: 431 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php