Tema: Rusland, Ukraine, Hviderusland

Den radikale venstrefløj må forberede sig til nye mobiliseringer af protester og at kæmpe for at bevare sine partier, fagforeninger og de selvorganiserede organer af folkemagt. Kampen mod diktaturer må række ud over det borgerlige demokrati.


13.
april
2021
Læst: 52 gange.

Massedemonstrationerne i Rusland den 24. januar var de største, siden protestbevægelsen mod Putin begyndte i 2011, og alt tyder på, at manifestationerne vil blive et fast indslag i løbet af foråret, hvor oppositionen vil gøre hver søndag til en demonstrationsdag mod regimet.


30.
januar
2021
Læst: 358 gange.

Fjerde Internatinale vedtog den 20. august denne opfordring til International solidaritet med den demokratiske bevægelse i Hviderusland.


23.
oktober
2020
Læst: 380 gange.

Åbent brev til vores kæmpende hviderussiske brødre og søstre fra den ukrainske faglige landsorganisation Arbejdernes Forsvar.


25.
august
2020
Læst: 1154 gange.

Lenin blev født for 150 år siden. Vi må modstå forsøg på at gøre Lenin til en helgen. Men leninismen tilbyder helt aktuelle og grundlæggende lærdomme om, hvad det vil sige at lave praktisk politik i et kapitalistisk samfund.


2.
maj
2020
Læst: 1147 gange.

Coronavirus-pandemien har blotlagt de mest påtrængende problemer ved vores fælles liv, dets vigtigste modsigelser. Der er ét aspekt af dette, der hele tiden tilspidses af massemedierne: Vi er blevet bange for hinanden. Vi fantaserer om at afbryde internationale kontakter. Vi holder os tilbage i forhold til personlig kommunikation. Vi bilder os ind, at det er kineserne, der står bag det hele (amerikanerne, italienerne, russerne – indsæt det ønskede).


18.
april
2020
Læst: 678 gange.

De tiltalte har tilstået anklagerne under tortur. Karl Marx Kapitalen blev brugt som bevismateriale. Ny bølge af undertrykkelse af den russiske venstrefløj kan forventes.


7.
marts
2020
Læst: 843 gange.

Russiske Socialisters udtalelse om de foreslåede reformer af forfatningen og omdannelsen af den russiske regering.


23.
januar
2020
Læst: 452 gange.

Den sidste måneds begivenheder i Moskva har ført til en politisk krise på landsplan. Dens særtræk er myndighedernes manglende evne til at regere, som de plejer for at opretholde stabiliteten – med en kombination af politiske metoder og undertrykkelse. Det maskineri, der opretholder magtens legitimitet gennem kontrollerede valg med lav valgdeltagelse og den forudsigelige sejr til Forenet Rusland, virker ikke mere.


4.
september
2019
Læst: 595 gange.

Der er gået 2 måneder, siden den russiske socialist Aleksej Sachnin vendte tilbage til Rusland efter at have levet 6 år som politisk flygtning i Sverige. Internationalens Per Leander mødte ham i byen Uljanovsk ved Volgas bredder for at høre, hvad som er sket siden sidst, og hvordan det går med hans organisation Venstrefronten.


4.
september
2019
Læst: 639 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php