Tema: Rusland, Ukraine, Hviderusland

Da Muren fald for 30 år siden, forstod flere af datidens politikere, at hvis NATO udvidede mod øst, så ville det, i betragtning af de historiske og kulturelle bånd mellem Rusland og Ukraine, blive set som en monumental provokation. Den russiske militære opmarch langs Ukraines grænser er et resultat af NATO’s stupide koldkrigspolitik.


24.
januar
2022
Læst: 161 gange.

Ukraine er centrum for en farlig strid mellem USA og Rusland, der kan føre til en russisk invasion, til at de vestlige lande indfører økonomiske sanktioner, og til gensidig cyberkrigsførelse. Med to atommagter indblandet kan det i værste fald ende med en atomkrig.


22.
januar
2022
Læst: 131 gange.

USA/NATO og Rusland tror, de skal afgøre Ukraines sikkerhedspolitiske fremtid. Som vanligt vil ingen af dem høre, hvad ukrainerne har at sige.


20.
januar
2022
Læst: 199 gange.

Parlamentsvalget i Rusland den 17-19. september gav endnu en officiel sejr til præsident Vladimir Putins parti Forenet Rusland. Alligevel var det mest bemærkelsesværdige resultat fremgangen for Kommunistpartiet [KPRF], der kom på andenpladsen med 19 procent af stemmerne.


22.
oktober
2021
Læst: 456 gange.

Her lige før efterårets parlamentsvalg er det politiske råderum for vores russiske kammerater (og alle andre oppositionelle kræfter) blevet indskrænket til næsten ingenting. Under disse omstændigheder ser der ikke ud til at være andre valg end at gå sammen valg med den øvrige opposition i en bred front imod partistaten.


24.
august
2021
Læst: 517 gange.

USA’s imperium, der blev opbygget efter Anden Verdenskrig, byggede på landets økonomiske og militære dominans, som stadig består. Men over tid er det blevet flosset i kanten.


15.
maj
2021
Læst: 669 gange.

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba skrev på Twitter den 11. marts, at hans regering har ”godkendt strategien om at ophæve besættelsen og genindlemme Krim”. Han refererer her til en ny strategi, som Ukraines præsident Volodymyr Zelensky står for, og som handler om at tage Krim tilbage – herunder havnebyen Sevastopol ved Sortehavet.


10.
maj
2021
Læst: 499 gange.

Den radikale venstrefløj må forberede sig til nye mobiliseringer af protester og at kæmpe for at bevare sine partier, fagforeninger og de selvorganiserede organer af folkemagt. Kampen mod diktaturer må række ud over det borgerlige demokrati.


13.
april
2021
Læst: 437 gange.

Massedemonstrationerne i Rusland den 24. januar var de største, siden protestbevægelsen mod Putin begyndte i 2011, og alt tyder på, at manifestationerne vil blive et fast indslag i løbet af foråret, hvor oppositionen vil gøre hver søndag til en demonstrationsdag mod regimet.


30.
januar
2021
Læst: 691 gange.

Fjerde Internatinale vedtog den 20. august denne opfordring til International solidaritet med den demokratiske bevægelse i Hviderusland.


23.
oktober
2020
Læst: 551 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php