Tema: Rusland, Ukraine, Hviderusland

Fra de første dage af krigen var evnen til selvorganisering af det ukrainske samfund altafgørende. Der, hvor staten ikke kunne fuldføre sine opgaver, organiserede civilsamfundet sig selv til at reagere. Siden da har der udviklet sig en gigantisk social, humanitær og solidarisk aktivitet.


6.
december
2023
Læst: 116 gange.

Den russiske marxist Alexander Vladimirovich Buzgalin døde den 18. oktober i en alder af 69 år. Han var professor ved Moskvas Statsuniversitet og koordinator for den sociale bevægelse ”Alternativer”. Vi bringer her de mindeord, som Boris Kagarlitsky har sendt fra sin fængselscelle (se note).


30.
november
2023
Læst: 128 gange.

Præsident Vladimir Putin underskrev torsdag den 19. oktober et lovforslag, der gav grønt lys for Ruslands udtræden af ​​ Rammekonventionen for Beskyttelse af Nationale Mindretal (FCNM), verdens mest omfattende juridisk bindende traktat til beskyttelse minoritetsgruppers rettigheder. Rusland er hjemsted for ikke mindre end 193 etniske grupper, der ifølge officielle statistikker taler mindst 270 sprog og dialekter.


8.
november
2023
Læst: 456 gange.

Ukraine har konsekvent støttet FN-resolutioner, der fordømte den ulovlige besættelse af palæstinensiske landområder, men aftalen om at blive associeret med EU indeholder en klausul om ’enighed om udenrigs- og sikkerhedspolitiske emner’, der kræver, at Ukraine retter ind i forhold til de positioner, der udtrykkes officielt.


25.
oktober
2023
Læst: 298 gange.

På den dag, Vladimir Putin iværksatte sin krig mod Ukraine, udsendte Ruslands største faglige landsorganisation en erklæring, hvor det hed: “(Vi) støtter Ruslands præsident Putins beslutning om at gennemføre en operation for at afnazificere Ukraine.”


15.
oktober
2023
Læst: 300 gange.

I sidste uge blev to faglige aktivister fra Naftan-olieraffinaderiet arresteret af den belarussiske sikkerhedstjeneste KGB og anklaget for at undergrave den nationale sikkerhed.


7.
september
2023
Læst: 191 gange.

Om Mikhail Lobanovs status som ’agent for udlandet’ og fyring fra universitetet, venstrefløjens organisering mod krigen i Rusland og i udlandet samt Mikhails politiske planer efter udrejsen, der fandt sted for tre uger siden.


30.
august
2023
Læst: 293 gange.

Nordisk Grønt Venstre var samlet til møde den 9. juni i Malmö og vedtog denne udtalelse til støtte for Ukraine. Den er underskrevet af Vänsterpartiet (Sverige), Sosialistisk Venstreparti (Norge), Vasemmistoliitto (Finland), Rødt (Norge), og Enhedslisten (Danmark). 


10.
august
2023
Læst: 781 gange.

Da Putin den 29. juli blev spurgt om arrestationen af den socialistiske intellektuelle Boris Kagalitsky, svarede han: ”Vi er i 2023, og Rusland er involveret i en væbnet konflikt med en nabo. Og jeg synes, der bør være en bestemt holdning overfor mennesker, som skader os her i landet.”


10.
august
2023
Læst: 360 gange.

Ruslands Føderale Sikkerhedstjeneste (FSB) har rejst en straffesag mod Boris Kagarlitsky, som bliver anklaget for at retfærdiggøre terrorisme. Kagarlitsky er en kendt venstreorienteret politisk forsker og sociolog og redaktør af webmagasinet ” Rabkor”.


8.
august
2023
Læst: 477 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php