Tema: Påskeseminar

Vi kender behovet for en grøn omstilling, og selvom det stadigvæk kun er i paroleform, så er hele samfundet ved at forstå vigtigheden. Dette gælder selvfølgelig ikke mindst for lønmodtagerne og udsatte grupper, som er første ofre for klimakrisen. Også i det danske samfund vil den tiltagene krise ramme arbejderklassen hårdest.


31.
marts
2022
Læst: 369 gange.

Krigen i Ukraine har varet i over en måned. Hele verdensordenen er blevet rystet hurtigere end i mange år.


31.
marts
2022
Læst: 415 gange.

Vi befinder os et af de steder i verdenshistorien, hvor fremtiden banker på døren, og fortidens tanker skal efterlades på erindringernes holdplads.


31.
marts
2022
Læst: 623 gange.

Da 17 deltagere – lokale politikere, grønne foreninger og lokale ildsjæle – stiftede Amager Fælleds Venner (AFV) 16.marts 2016, havde ingen forestillet sig, hvilken langvarig kamp der var startet mod byggeprojekterne på Københavns vilde bynære natur. En kamp om hvorvidt naturen skal betale for metrogæld og nyliberal bymodel.


31.
marts
2022
Læst: 486 gange.

Vi befinder os et sjældent sted i historien, hvor flere vande skiller og søger nye veje.  Behovet for nyudvikling af progressiv politik har sjældent været større.


27.
marts
2022
Læst: 402 gange.

Det er igen blevet aktuelt at diskutere EU. Og særligt det forbehold, Danmark har imod deltagelsen i EU-militærunionen. Der er folkeafstemning 1. juni i år. Hvis der bliver et flertal for at afskaffe forbeholdet, bliver vi aldrig spurgt mere.


27.
marts
2022
Læst: 510 gange.

Påskeseminaret er stolte over at kunne præsentere oplæg fra vores ukrainske kammerater fra Den Sociale Bevægelse. På grund af krigen kan vi i skrivende stund ikke sige, om det bliver online eller som fremmøde på seminaret. Men intet kan være vigtigere end at høre direkte fra Ukraines venstreorienterede kræfter om deres vurderinger og ønsker om solidaritet.


24.
marts
2022
Læst: 470 gange.

Afslutningsdebatten på årets påskeseminar handler om verdens politiske tilstand, som den ser netop den dag. I skrivende stund rettes alles øjne jo mod krigen i Ukraine, og Ruslands brutale invasion. Men meget kan ske, inden det bliver påske. 


16.
marts
2022
Læst: 464 gange.

Som altid er påskeseminaret ikke bare politik, og debat. Mennesket kan ikke leve af ord alene, men må også have kultur, kunst og musik.


16.
marts
2022
Læst: 581 gange.

Mens tunge, mørke natteskyer har sænket sig efter Putins barbariske invasion – og også vil være der endnu, når krigen i Ukraine er forbi, med dens enorme ødelæggelser og meningsløse tab af menneskeliv – så skal vi mødes, til glædelige gensyn, og et varmt velkommen til alle jer, der er med for første gang! Vi skal mødes for at blive klogere og vende problemerne med hinanden, og selvfølgelig også for at have det rart sammen.


15.
marts
2022
Læst: 1079 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php