Tema: Nordamerika

Skønt USA’s præsident Joe Biden i sin kampagne lovede at udfase de føderale leasingaftaler om udvinding af fossile brændsler, har hans administration godkendt flere tilladelser til olie- og gasboringer på offentlige jorde i de første to år, end den tidligere administration under Donald Trump gjorde i 2017 og 2018.


20.
februar
2023
Læst: 131 gange.

Præsident Joe Biden, som efter eget udsagn skulle være historiens mest arbejdervenlige præsident, har sammen med Kongressen forbudt en strejke blandt jernbanearbejdere og gennemtrumfet en ny overenskomst for 135.000 ansatte.


10.
december
2022
Læst: 242 gange.

Det Demokratiske Parti klarede sig bedre end forventet i det amerikanske midtvejsvalg og forhindrede, hvad republikanerne hævdede ville blive en “rød tsunami” (rød er republikanernes farve). “Det var en god dag for demokratiet og en god dag for Amerika, tror jeg,” sagde præsident Joe Biden, som også meddelte, at han planlagde at stille op til en ny periode som præsident.


17.
november
2022
Læst: 211 gange.

Lad dig ikke narre af den progressive retorik i Biden-administrationens nye nationale sikkerhedsstrategi, som blev offentliggjort 12. oktober. Med dette dokument forpligter administrationen sig igen til et grundlæggende princip for den herskende klasses udenrigspolitik: amerikansk overherredømme nu, amerikansk overherredømme for altid.


7.
november
2022
Læst: 311 gange.

Striden mellem Kina og USA om Taiwan skærpes. Mens USA taber indflydelse i dele af Asien, så rykker NATO tættere sammen om den aggressive leder, der stiller krav om et globalt NATO. Som vanligt bakker den danske regering op.


8.
september
2022
Læst: 683 gange.

Til november er der midtvejsvalg i USA. Med Bidens fiaskoer in mente kan det forventes, at de velforberedte republikanere vil gå frem. Ungarns Victor Orban er blevet en central inspirationskilde for republikanerne. For nylig var han indbudt til at peptalke for partiets aktivister om familieværdier og den store udskiftning, der truer den hvide races overlevelse.


4.
september
2022
Læst: 499 gange.

Lagerarbejderne hos Amazon i Staten Island, New York City, vandt en historisk afstemning den 1 april om retten til at danne en fagforening. Den nyligt dannede Amazon Fagforening (Amazon Labor Union – ALU) vandt med over 500 stemmer, med 2654 ansatte for og 2131 imod en fagforening. Arbejdspladsen, JFK8 Fulfillment Centeret, har omkring 7000 ansatte.


9.
maj
2022
Læst: 695 gange.

Trump tabte valget i november 2020. Nu forsøger han og hans republikanske parti at ændre på valgkredsene for derved at sikre sig et flertal i såvel delstatsparlamenterne som i Kongressen i Washington. Et statskup med forfatningen i ryggen.


28.
december
2021
Læst: 1133 gange.

USA har lanceret en ny kold krig mod Rusland og Kina i et forsøg på at aflede vores opmærksomhed fra den globale kapitalismes eskalerende krise.


8.
december
2021
Læst: 973 gange.

Den nye militæralliance mellem USA, Australien og Storbritannien – Aukus – er udtryk for en meget alvorlig optrapning af den nye kolde krig imod Kina. Den øger derfor de internationale spændinger og er en trussel mod freden.


24.
september
2021
Læst: 905 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php