Tema: Nordamerika

Det Demokratiske Parti klarede sig bedre end forventet i det amerikanske midtvejsvalg og forhindrede, hvad republikanerne hævdede ville blive en “rød tsunami” (rød er republikanernes farve). “Det var en god dag for demokratiet og en god dag for Amerika, tror jeg,” sagde præsident Joe Biden, som også meddelte, at han planlagde at stille op til en ny periode som præsident.


17.
november
2022
Læst: 121 gange.

Lad dig ikke narre af den progressive retorik i Biden-administrationens nye nationale sikkerhedsstrategi, som blev offentliggjort 12. oktober. Med dette dokument forpligter administrationen sig igen til et grundlæggende princip for den herskende klasses udenrigspolitik: amerikansk overherredømme nu, amerikansk overherredømme for altid.


7.
november
2022
Læst: 180 gange.

Striden mellem Kina og USA om Taiwan skærpes. Mens USA taber indflydelse i dele af Asien, så rykker NATO tættere sammen om den aggressive leder, der stiller krav om et globalt NATO. Som vanligt bakker den danske regering op.


8.
september
2022
Læst: 552 gange.

Til november er der midtvejsvalg i USA. Med Bidens fiaskoer in mente kan det forventes, at de velforberedte republikanere vil gå frem. Ungarns Victor Orban er blevet en central inspirationskilde for republikanerne. For nylig var han indbudt til at peptalke for partiets aktivister om familieværdier og den store udskiftning, der truer den hvide races overlevelse.


4.
september
2022
Læst: 450 gange.

Lagerarbejderne hos Amazon i Staten Island, New York City, vandt en historisk afstemning den 1 april om retten til at danne en fagforening. Den nyligt dannede Amazon Fagforening (Amazon Labor Union – ALU) vandt med over 500 stemmer, med 2654 ansatte for og 2131 imod en fagforening. Arbejdspladsen, JFK8 Fulfillment Centeret, har omkring 7000 ansatte.


9.
maj
2022
Læst: 643 gange.

Trump tabte valget i november 2020. Nu forsøger han og hans republikanske parti at ændre på valgkredsene for derved at sikre sig et flertal i såvel delstatsparlamenterne som i Kongressen i Washington. Et statskup med forfatningen i ryggen.


28.
december
2021
Læst: 1006 gange.

USA har lanceret en ny kold krig mod Rusland og Kina i et forsøg på at aflede vores opmærksomhed fra den globale kapitalismes eskalerende krise.


8.
december
2021
Læst: 930 gange.

Den nye militæralliance mellem USA, Australien og Storbritannien – Aukus – er udtryk for en meget alvorlig optrapning af den nye kolde krig imod Kina. Den øger derfor de internationale spændinger og er en trussel mod freden.


24.
september
2021
Læst: 821 gange.

USA’s imperium, der blev opbygget efter Anden Verdenskrig, byggede på landets økonomiske og militære dominans, som stadig består. Men over tid er det blevet flosset i kanten.


15.
maj
2021
Læst: 928 gange.

Derek Chauvin blev den 20. april dømt skyldig for mordet på George Floyd. Kort før dommen talte magasinet Jacobin med Omar Fateh, senator i den valgkreds, hvor Floyd blev dræbt. Han undsiger det forfærdelige militaristiske svar på protesterne og siger, at politiet må sættes under civil kontrol i stedet for at få lov til at dræve ustraffet.


23.
april
2021
Læst: 699 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php