Tema: Nordamerika

Gennem de sidste fem år er der sket politisk polarisering i USA, med stærkere organisationer og øget tiltrækning både til højre og til venstre. Denne artikel omhandler især udviklingen i Democratic Socialists of America (DSA), men fremgangen for denne organisation og for venstrefløjen generelt må nødvendigvis ses i sammenhæng med en styrket højrefløj i USA


17.
marts
2021
Læst: 336 gange.

Familiemedlemmer til den revolutionære sorte leder Malcolm X har offentliggjort et brev skrevet af en tidligere undercoveragent, som fortæller, at New Yorks Politi og FBI stod bag mordet den 21. februar 1965.


4.
marts
2021
Læst: 339 gange.

Teorier om moderne fascisme bør opdateres for at vise dens særlige amerikanske oprindelse, racismens centrale rolle, og hvordan den nødvendigvis skal bekæmpes på gaden.


23.
februar
2021
Læst: 410 gange.

Dr Susan Moore døde af Covid-19 i december efter at have lavet en video, hvor hun erklærede: ”Jeg siger, og jeg fastholder: Hvis jeg var hvid, ville jeg ikke have været udsat for det her.”


19.
februar
2021
Læst: 374 gange.

I dag er blot hver tiende lønmodtager i USA med i en fagforening, en halvering siden 1983, og i den private sektor er organisationsprocenten så lav som seks procent. En tilbagegang, der hænger tæt sammen med de forringede vilkår, der gennem flere årtier har ramt mange af landets arbejdere.


14.
februar
2021
Læst: 338 gange.

Lige udenfor Birmingham i Alabama har lagerarbejdere iværksat den største fagforeningskamp i Amazons historie. At vinde den vil være en sejr for hele arbejderklassen.


14.
februar
2021
Læst: 246 gange.

Forsøget på at fjerne Kshama Sawant fra hendes plads i Seattles byråd ved en såkaldt recall petition, en revokation [en tilbagekaldelse af et mandat før valgperiodens udløb ved en underskriftindsamling blandt vælgerne, o.a.] er et åbenlyst angreb på vælgernes demokratiske rettigheder – og på fremvæksten af en ny, socialistisk venstrefløj som en strømning i amerikansk politik.


6.
februar
2021
Læst: 350 gange.

Joe Biden har udstedt en række dekreter, som er overraskende progressive. Men vi ved godt hvem der skal have æren: den organiserede venstrefløj, som har været med til at transformere amerikansk politik.


1.
februar
2021
Læst: 311 gange.

“Vi svinger godt sammen”, meddelte Mette Frederiksen den undrende offentlighed efter sit møde med Donald Trump i 2019, kort efter Trumps genrerøse tilbud om at købe Grønland. Men siden er der ikke meget, der har svinget for Trump, med et 2020 præget af Covid-19 og lurende økonomisk krise.


19.
januar
2021
Læst: 863 gange.

Demonstranter i New York har vist, hvordan man effektivt kan bekæmpe Trumpismen på gaden. Antifascister marcherede i søndags (10. januar) i New York i en demonstration organiseret af United Against Racism and Fascism (Forenet mod Racisme og Fascisme).


15.
januar
2021
Læst: 424 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php