Tema: Nordamerika

Siden den seneste oprørsbølge for racemæssig retfærdighed begyndte, har politiet over hele landet udvist stor venlighed over for de politielskende, bevæbnede højrefløjsfolk, som er dukket op i gaderne i opposition til demonstranterne. Teenageskytten i Kenosha, som dræbte to demonstranter den 23. august, var ikke den første og vil næppe blive den sidste.


4.
september
2020
Læst: 326 gange.

Alt tyder på, at Donald Trump er på vej til at føre det Republikanske Parti mod den mest sønderknusende fiasko i årtier. ’Som præsiderende’, hvis det er et ord for noget som af det, som Trump gør, over hele den sygdomsforebyggende og økonomiske Covid-19-katastrofe,  har han vist sig villig til at ofre hvad som helst for sine egne interesser.


1.
september
2020
Læst: 281 gange.

Nu står det klart, at samtlige medlemmer af venstrefløjskvartetten The Squad har sejret ved Demokraternes primærvalg. Det blev bekræftet, da Ilhan Omar fra Minnesota den 11. august vandt over advokaten Antone Melton-Meaux.     


31.
august
2020
Læst: 417 gange.

Det Grønne Partis online-årsmøde 2020 bekræftede nomineringen af Howie Hawkins som partiets præsidentkandidat. 205 ud af de 357 afgivne stemmer i primærvalgene faldt på ham. Sammen med ham kandiderer Angela Walker til posten som vicepræsident.


21.
august
2020
Læst: 356 gange.

Demokraternes primærvalg i USA har betydet fortsat fremgang for venstrefløjen. I Michigan forsvarede det palæstinensisk-amerikanske kongresmedlem Rashida Tlaib den 4. august sit mandat imod udfordreren Brenda Jones. Tlaibs sejr var af stor betydning, fordi hun er blevet udpeget som det medlem af The Squad, hvor der var størst risiko for, at hun ville miste sin plads i Repræsentanternes Hus.


19.
august
2020
Læst: 473 gange.

De verdensomspændende protester og en voksende masseudvikling mod racisme og politibrutalitet efter mordet på den sorte arbejder George Floyd i Minneapolis, har nået et hidtil uset omfang. Disse mobiliseringer er præget af mange unge med forskellig etnisk baggrund i en bevægelse, der går på tværs af generationer. I mange lande på vej ud af nedlukning har det også været de første mobiliseringer, og det er lykkedes at få en markant tilstedeværelse i gadebilledet.


29.
juni
2020
Læst: 256 gange.

Udløst af politimordet på George Floyd og dernæst forstærket af Minneapolis-myndighedernes modvilje mod at arrestere og sigte morderens tre medskyldige kollegaer, har masseprotester fejet hen over USA med en intensitet, vi ikke har set siden 1960´erne.


15.
juni
2020
Læst: 432 gange.

Med Bernie Sanders’ tilbagetrækning fra kapløbet om at blive præsident har vores land mistet den eneste brugbare præsidentkandidat, som var fortaler for den omfattende reform, som er nødvendig for at kunne gribe den nuværende pandemi an på en direkte og præcis måde.


28.
maj
2020
Læst: 340 gange.

De ansatte i Amazons varehuse har fået megen opmærksomhed for deres organisering under pandemien. Over hele landet har arbejdere sluttet op om underskriftindsamlinger, der kræver beskyttelse og i New York, Michigan og Illinois der været arbejdsnedlæggelser.


18.
maj
2020
Læst: 520 gange.

Lønarbejdere, som har serviceret befolkningen i USA under COVID-19-nedlukningen, gik i massestrejke 1. maj. De krævede bedre sundheds- og sikkerhedsforhold og faretillæg. Arbejderne meldte sig syge eller forlod arbejdet i deres frokostpause (for at undgå at blive fyret).


15.
maj
2020
Læst: 519 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php