Tema: Kommuner og regioner

Det bliver børnene, de ældre, mennesker med handicap og andre, som har brug for kommunernes velfærd, som rammes af den aftale, Kommunernes Landsforening indgik den 8. juni med regeringen om kommunernes økonomi i 2023. Det siger Per Clausen, som repræsenterer Enhedslisten i KL’s bestyrelse.


10.
juni
2022
Læst: 380 gange.

Folkene bag ”Stop Lynetteholm” danner forening. Den skal fortsat sætte fokus på skadevirkningerne af dette skrivebordsprojekt. Mens nogle ånder lettet op over, at dele af projektet er sat på pause, så står det klart for aktivisterne, at arbejdet for at realisere projektet fra By&Havn og Kommunens side fortsætter.


31.
maj
2022
Læst: 611 gange.

Den 17. marts demonstrerede omkring 100 aktivister i København i anledning af topmødet i Kommunernes Landsforening. De opfordrede til fælles front mellem landets 2500 kommunalpolitikere, offentligt ansatte, fagforeninger og sociale bevægelser mod budgetloven, serviceloftet og anlægsloftet. Her er Maria Sofie Petersens tale.


18.
marts
2022
Læst: 509 gange.

Skrot Budgetloven-initiativet genstarter kampen mod Corydons baby: budgetloven. Situationen er kun blevet værre, siden vi sidst var på gaden: Antallet af offentligt ansatte per borger er historisk lavt. Velfærdsstaten er presset.


1.
marts
2022
Læst: 354 gange.

Ved kommunalvalget i København fik de partier, der erklærer sig som grønne, et flertal. Det er NU, de skal træde i karakter og stoppe ødelæggelse af naturen på Amager Fælled. En hel række organisationer har på denne baggrund indkaldt til demonstration på Amager Fælled søndag den 6. februar klokken 16.


4.
februar
2022
Læst: 580 gange.

Enhedslisten fik sit suverænt bedste valg på Bornholm, hvor partiet havde en fremgang på over 250 procent, og hvor spidskandidat Morten Riis fik et personligt stemmetal, der fuldstændigt overhalede alle andre kandidater. Vi spurgte ham, hvad forklaringen er på den spektakulære fremgang.


23.
november
2021
Læst: 1111 gange.

Mens klimaminister Dan Jørgensen forhandler ved COP-26 i Glasgow om de igangværende klimaforandringer, så modarbejdes han hjemme af sin egen regering, der sætter gang i nyt motorvejsbyggeri under Københavns Havn


14.
november
2021
Læst: 795 gange.

De seneste uger har vi i København været vidne til en stigende socialdemokratisk panik før åbningstid. Panikken er især gået udover Enhedslisten og Amager Fælleds Venner. Panikken er særdeles velbegrundet. Den ene bekymrende nyhed er fulgt efter den anden i denne periode.


11.
november
2021
Læst: 1126 gange.

Hvorfor stiger udbredelsen af 0-timers kontrakter blandt Københavns kommunes ufaglærte ansatte? Og hvorfor ved politikerne ikke, at deres beslutning om at indføre tidsregistrering i bl.a. miljø- og teknikafdelingen har udviklet sig til overvågning af den enkelte ansatte helt ned i 1-minuts intervaller?


11.
november
2021
Læst: 748 gange.

Det ser ud til, at Enhedslisten i nogle byer står til at blive blandt de største ved det kommende kommunalvalg. I København spår en måling endda, at partiet bliver størst, foran Socialdemokratiet!  Med markante styrkepositioner til Enhedslisten er der basis for at bære de lokal kræfters krav og synspunkter ind i byrådene. Det bliver lettere at kæmpe imod besparelser og for forbedringer af velfærd. 


31.
oktober
2021
Læst: 806 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php