Tema: Kommuner og regioner

Da min datter var mindre, sad hun ofte foran fjernsynet og så den samme film “Ludo” igen og igen. Det var vel en del af at få indblik i, hvad normal opførsel er. En enkelt episode er blevet en tilbagevendende del af familiens stående repertoire.


27.
oktober
2022
Læst: 696 gange.

Forestil jer, at Enhedslistens årsmøde træffer en beslutning om, hvad vi vil acceptere i kommende finanslovsforhandlinger. Lad os for eksemplets skyld lege, at årsmødet eksplicit udtaler, at vi ikke vil skrive under på en finanslov, der indeholder forringelser.


5.
oktober
2022
Læst: 713 gange.

I begyndelsen af juni blev der indgået aftaler om det kommende års økonomi for kommuner og regioner.  Aftalerne ligner desværre til forveksling tidligere års aftaler mellem regeringen og hhv. Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, hvor der gives for få midler til at velfærd og sundhed kan følge med behovene. 


30.
juni
2022
Læst: 843 gange.

Det bliver børnene, de ældre, mennesker med handicap og andre, som har brug for kommunernes velfærd, som rammes af den aftale, Kommunernes Landsforening indgik den 8. juni med regeringen om kommunernes økonomi i 2023. Det siger Per Clausen, som repræsenterer Enhedslisten i KL’s bestyrelse.


10.
juni
2022
Læst: 673 gange.

Folkene bag ”Stop Lynetteholm” danner forening. Den skal fortsat sætte fokus på skadevirkningerne af dette skrivebordsprojekt. Mens nogle ånder lettet op over, at dele af projektet er sat på pause, så står det klart for aktivisterne, at arbejdet for at realisere projektet fra By&Havn og Kommunens side fortsætter.


31.
maj
2022
Læst: 998 gange.

Den 17. marts demonstrerede omkring 100 aktivister i København i anledning af topmødet i Kommunernes Landsforening. De opfordrede til fælles front mellem landets 2500 kommunalpolitikere, offentligt ansatte, fagforeninger og sociale bevægelser mod budgetloven, serviceloftet og anlægsloftet. Her er Maria Sofie Petersens tale.


18.
marts
2022
Læst: 738 gange.

Skrot Budgetloven-initiativet genstarter kampen mod Corydons baby: budgetloven. Situationen er kun blevet værre, siden vi sidst var på gaden: Antallet af offentligt ansatte per borger er historisk lavt. Velfærdsstaten er presset.


1.
marts
2022
Læst: 555 gange.

Ved kommunalvalget i København fik de partier, der erklærer sig som grønne, et flertal. Det er NU, de skal træde i karakter og stoppe ødelæggelse af naturen på Amager Fælled. En hel række organisationer har på denne baggrund indkaldt til demonstration på Amager Fælled søndag den 6. februar klokken 16.


4.
februar
2022
Læst: 1032 gange.

Enhedslisten fik sit suverænt bedste valg på Bornholm, hvor partiet havde en fremgang på over 250 procent, og hvor spidskandidat Morten Riis fik et personligt stemmetal, der fuldstændigt overhalede alle andre kandidater. Vi spurgte ham, hvad forklaringen er på den spektakulære fremgang.


23.
november
2021
Læst: 1228 gange.

Mens klimaminister Dan Jørgensen forhandler ved COP-26 i Glasgow om de igangværende klimaforandringer, så modarbejdes han hjemme af sin egen regering, der sætter gang i nyt motorvejsbyggeri under Københavns Havn


14.
november
2021
Læst: 910 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php