Tema: Kommuner og regioner

Som politiker vil de fleste gerne fremvise vækst, og her er det ikke uvæsentligt virksomhederne, der investerer, og dermed skaber det, vi plejer at kalde for ’udvikling’. Nye betonhøjhuse, industrier, havne, motorveje, broer, lufthavne osv.


16.
marts
2023
Læst: 411 gange.

Der er ved at ske noget med vores forvaltning i Aarhus Kommune. Borgerne har en forvaltning, som i princippet skal tjene vores fælles interesser gennem en fair, saglig og fagligt forsvarlig sagsbehandling baseret på gældende lovgivning. Men …


2.
marts
2023
Læst: 362 gange.

Endnu en gang har fritvalgsordningen spillet fallit. Roskilde Kommune havde valgt AjourCare som det billigste tilbud til den private hjemmepleje, men kun to måneder senere kaster firmaet håndklædet i ringen.


2.
marts
2023
Læst: 236 gange.

Rammerne for de kommunale budgetter er mange steder ikke bare svære, men utålelige. Det er nødvendigt at opbygge fundamentet for et kommunalt oprør. Derfor skal Enhedslisten ikke deltage i spillet om at finde ”de mindste forringelser”, men målrettet arbejde for at opbygge et kommunalt oprør på et fundament af en bevægelse af brugere og ansatte.


9.
februar
2023
Læst: 431 gange.

»Når det sidste træ er fældet, den sidste flod forgiftet og den sidste fisk fanget, først da vil I indse, at penge ikke kan spises« (Indiansk ordsprog)


26.
januar
2023
Læst: 538 gange.

De røde faner blafrer i vinden foran Egedal Rådhus, hvor en forsamling har trodset den bidende kulde og en håndboldkamp i fjernsynet. Politikerne skal holde byrådsmøde, men demonstrationen skal gøre opmærksom på de horrible arbejdsforhold, der hersker i rengøringsfirmaet Renell, som Egedal Kommune har hyret til at stå for rengøringen i institutionerne.


26.
januar
2023
Læst: 385 gange.

Amager Fælleds Venner vinder historisk sejr. Vi gengiver her deres pressemeddelelse.


12.
december
2022
Læst: 365 gange.

Da min datter var mindre, sad hun ofte foran fjernsynet og så den samme film “Ludo” igen og igen. Det var vel en del af at få indblik i, hvad normal opførsel er. En enkelt episode er blevet en tilbagevendende del af familiens stående repertoire.


27.
oktober
2022
Læst: 986 gange.

Forestil jer, at Enhedslistens årsmøde træffer en beslutning om, hvad vi vil acceptere i kommende finanslovsforhandlinger. Lad os for eksemplets skyld lege, at årsmødet eksplicit udtaler, at vi ikke vil skrive under på en finanslov, der indeholder forringelser.


5.
oktober
2022
Læst: 1019 gange.

I begyndelsen af juni blev der indgået aftaler om det kommende års økonomi for kommuner og regioner.  Aftalerne ligner desværre til forveksling tidligere års aftaler mellem regeringen og hhv. Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, hvor der gives for få midler til at velfærd og sundhed kan følge med behovene. 


30.
juni
2022
Læst: 915 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php