Tema: Kommuner og regioner

Den 17. august afgjorde Københavns Byret, at arbejdet på Lærkesletten skal indstilles, indtil Fogedretten kan færdigbehandle sagen. Bygherren Fælledby anser det stadig som bump på vejen.


20.
august
2021
Læst: 1472 gange.

Socialistisk Information bringer her en valgudtalelse fra 3F København. Vi finder det vigtigt, at folkelige bevægelser blander sig i debatten op til efterårets kommunal- og regionalvalg, især at Danmarks mest omfattende bevægelse, fagbevægelsen, blander sig i koret.


6.
august
2021
Læst: 677 gange.

For nogle dage siden, da jeg havde en stak reklamer I hånden, faldt min opmærksomhed på en lille uanselig tryksag. Jeg lod mit blik glide ned over teksten og faldt over et afsnit med overskriften Ren luft og jord – rent vand og hav.


29.
juni
2021
Læst: 1058 gange.

Før og efter valgkampen i 2019 var Socialdemokratiets slogan “Velfærd først”. Men det kniber efterhånden med at få øje på, at regeringen ønsker mere end blot at bevare velfærdsniveauet anno 2019 med få, udvalgte forbedringer. Økonomiaftalerne med kommuner og regioner for 2022 understreger desværre den tendens, hvor kommuner og regioner akkurat får penge til at håndtere flere ældre og børn, men ikke midler til udvikling af velfærden.


18.
juni
2021
Læst: 1046 gange.

I søndags var jeg en del af en fantastisk og opløftende demonstration. Det var demonstrationen for Lærkesletten på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen. Den opviste den kreativitet, som de så sørgeligt mangler på rådhuset.


21.
maj
2021
Læst: 939 gange.

Har roen sænket sig om Amager Fælled? Et besøg forbi det såkaldte klagehegn, hvor vinterens meget omtalte aktioner fandt sted, kunne tyde på det. De mange klager, som engagerede borgere satte op på hegnet, er blevet fjernet enten af bygherren, eller de er slet og ret blevet til laser takket være blæst og regn.


7.
maj
2021
Læst: 1754 gange.

Kan en by være grøn og skøn, hvis borgerne ikke bestemmer over deres kvarterer, og når den er blevet et tilbehør til markedet? I en ny bog graver Peter Schultz Jørgensen dybere i den neo-liberalisme, der forvrider København.


20.
marts
2021
Læst: 1487 gange.

En torsdag for en måneds tid siden tog Borgerepræsentationen på et og samme møde en række beslutninger, der vil trække byen markant væk fra at leve op til klimadagsordenen og skabe et miljø, hvor mennesker og andre skabninger kan leve og trives.


26.
februar
2021
Læst: 2315 gange.

Fortalerne for det uhæmmede bolig- og erhvervsbyggeri i hovedstadsområdet hævder, at stigende tilflytning kræver flere boliger og arbejdsplader. En løsagtig påstand, som skal udfordres.


25.
februar
2021
Læst: 1280 gange.

Det grænseoverskridende samarbejde i Øresundsregionen, Greater Copenhagen, har det ikke nemt. Målsætningen om mere vækst, pendling, integration og et bedre miljø, har ikke været robust nok til at kunne modstå grænsekontrol, corona samt organisatorisk og politisk træghed.


6.
februar
2021
Læst: 1023 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php