Tema: Kommuner og regioner

Enhedslisten fik sit suverænt bedste valg på Bornholm, hvor partiet havde en fremgang på over 250 procent, og hvor spidskandidat Morten Riis fik et personligt stemmetal, der fuldstændigt overhalede alle andre kandidater. Vi spurgte ham, hvad forklaringen er på den spektakulære fremgang.


23.
november
2021
Læst: 834 gange.

Mens klimaminister Dan Jørgensen forhandler ved COP-26 i Glasgow om de igangværende klimaforandringer, så modarbejdes han hjemme af sin egen regering, der sætter gang i nyt motorvejsbyggeri under Københavns Havn


14.
november
2021
Læst: 567 gange.

De seneste uger har vi i København været vidne til en stigende socialdemokratisk panik før åbningstid. Panikken er især gået udover Enhedslisten og Amager Fælleds Venner. Panikken er særdeles velbegrundet. Den ene bekymrende nyhed er fulgt efter den anden i denne periode.


11.
november
2021
Læst: 849 gange.

Hvorfor stiger udbredelsen af 0-timers kontrakter blandt Københavns kommunes ufaglærte ansatte? Og hvorfor ved politikerne ikke, at deres beslutning om at indføre tidsregistrering i bl.a. miljø- og teknikafdelingen har udviklet sig til overvågning af den enkelte ansatte helt ned i 1-minuts intervaller?


11.
november
2021
Læst: 627 gange.

Det ser ud til, at Enhedslisten i nogle byer står til at blive blandt de største ved det kommende kommunalvalg. I København spår en måling endda, at partiet bliver størst, foran Socialdemokratiet!  Med markante styrkepositioner til Enhedslisten er der basis for at bære de lokal kræfters krav og synspunkter ind i byrådene. Det bliver lettere at kæmpe imod besparelser og for forbedringer af velfærd. 


31.
oktober
2021
Læst: 696 gange.

Den 17. august afgjorde Københavns Byret, at arbejdet på Lærkesletten skal indstilles, indtil Fogedretten kan færdigbehandle sagen. Bygherren Fælledby anser det stadig som bump på vejen.


20.
august
2021
Læst: 1602 gange.

Socialistisk Information bringer her en valgudtalelse fra 3F København. Vi finder det vigtigt, at folkelige bevægelser blander sig i debatten op til efterårets kommunal- og regionalvalg, især at Danmarks mest omfattende bevægelse, fagbevægelsen, blander sig i koret.


6.
august
2021
Læst: 773 gange.

For nogle dage siden, da jeg havde en stak reklamer I hånden, faldt min opmærksomhed på en lille uanselig tryksag. Jeg lod mit blik glide ned over teksten og faldt over et afsnit med overskriften Ren luft og jord – rent vand og hav.


29.
juni
2021
Læst: 1290 gange.

Før og efter valgkampen i 2019 var Socialdemokratiets slogan “Velfærd først”. Men det kniber efterhånden med at få øje på, at regeringen ønsker mere end blot at bevare velfærdsniveauet anno 2019 med få, udvalgte forbedringer. Økonomiaftalerne med kommuner og regioner for 2022 understreger desværre den tendens, hvor kommuner og regioner akkurat får penge til at håndtere flere ældre og børn, men ikke midler til udvikling af velfærden.


18.
juni
2021
Læst: 1280 gange.

I søndags var jeg en del af en fantastisk og opløftende demonstration. Det var demonstrationen for Lærkesletten på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen. Den opviste den kreativitet, som de så sørgeligt mangler på rådhuset.


21.
maj
2021
Læst: 1058 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php