Tema: Imperialisme

For anden gang afholder Verdensbanken og Den Internationale Valutafond deres årlige møder i Afrika, denne gang i den marokkanske by Marrakech, 12.-15. oktober. I den forbindelse afholdes et modtopmøde for de sociale bevægelser.


10.
oktober
2023
Læst: 154 gange.

“Jeg håber, at alle involverede får en udbytterig øvelse!” Sådan lød lykønskningen på Twitter fra Hanna Gunnarsson, Venstrepartiets forsvarspolitiske ordfører, til deltagerne i den massive Aurora-militærøvelse, der involverer 14 lande, herunder USA. Det har afstedkommet mange vrede opslag på nettet.


17.
maj
2023
Læst: 312 gange.

I lyset af det stadigt voksende antal masseskyderier i USA er det åbenlyst berettiget at kræve kontrol med våben og at anklage republikanerne og deres basis i National Rifle Association for at blokere for love mod skydevåben. Aftalen i 2021 mellem republikanere og demokrater om baggrundstjek for personer under 18 er kun et lille skridt fremad.


16.
maj
2023
Læst: 320 gange.

USA er ikke mere enerådende i Latinameríka. Siden 2000 har Kina vist stigende interesse. I begyndelsen gjaldt det økonomi, handel, investeringer, men i de senere år også militært.


31.
oktober
2022
Læst: 626 gange.

Hvorfor er det så afgørende vigtigt at fastslå, om Kina er imperialistisk eller ej? I revolutionær marxisme er formålet med teoretisk bestemmelse af fænomener at etablere et videnskabeligt grundlag for det revolutionære politiske arbejde. Det vil øge sikkerheden for, at det faktisk er progressivt i forhold til det revolutionære socialistiske mål.


25.
oktober
2022
Læst: 558 gange.

Liberale fordomme kan ikke afgøre, om vi definerer et land som en imperialistisk magt. Det er en forudsætning, at kapitalismen er konsolideret i det pågældende land, men ubalancer i Ruslands økonomiske model og landets halvperifere placering underminerer dette.


18.
september
2022
Læst: 1135 gange.

Striden mellem Kina og USA om Taiwan skærpes. Mens USA taber indflydelse i dele af Asien, så rykker NATO tættere sammen om den aggressive leder, der stiller krav om et globalt NATO. Som vanligt bakker den danske regering op.


8.
september
2022
Læst: 922 gange.

Stormagterne truer og prøver at skræmme hinanden, og lægger raketterne på rampen, på de svagere landes bekostning. De er kun byttekort eller offerbønder: Det er den globale jungles grimme virkelighed.


24.
februar
2022
Læst: 645 gange.

USA har lanceret en ny kold krig mod Rusland og Kina i et forsøg på at aflede vores opmærksomhed fra den globale kapitalismes eskalerende krise.


8.
december
2021
Læst: 1091 gange.

Mødet i Det Hvide Hus den 24. september mellem regeringslederne i QUAD-samarbejdet (Quadrilateral Security Dialogue), tyder på, at fokus har ændret sig fra den oprindelige plan om en sikkerhedspolitisk dialog mellem fire lande, USA, Indien, Japan og Australien. Det ser nu ud til, at USA i stedet for bevæger sig i retning af Australien som en strategisk partner og forsyner landet med atomdrevne u-både.


15.
oktober
2021
Læst: 873 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php