Tema: Anti-racisme

Og hvorfor vi må bekæmpe både antisemitisme og zionisme… ’Antisemitisme’ er det ord, der normalt bliver brugt om racisme imod jøder, hvis vi definerer ’racisme’ meget bredt som undertrykkelse af enhver gruppe mennesker på grund af fysiske karakteristika (som f.eks. hudfarve), sprog, religion, kaste, stamme, eller herkomst.


5.
december
2023
Læst: 266 gange.

OPDATERING: ARRANGEMENTET ER AFLYST! Igen i år afholder Krystalnat-Initiativet en fakkel-manifestation for fred den 9. november 2023 kl 16.30-18 på Kultorvet i København.


1.
november
2023
Læst: 268 gange.

Denne resolution fra den amerikanske socialistiske organisation Solidarity skitserer, hvordan politiet anstifter og udøver race- og klassevold i stedet for at sikre arbejderklassen og nationalt undertrykte befolkninger.


3.
oktober
2023
Læst: 290 gange.

Den 4. september åbnede skolerne i Frankrig, efter at præsident Emmanuel Macrons regering har vedtaget et forbud mod, at elever bærer abaya, en løs kjolelignende dragt, der dækker hele kroppen.


7.
september
2023
Læst: 213 gange.

Den 30. januar 1933 blev Adolf Hitler, leder af NSDAP – det National-Socialistiske Tyske Arbejderparti), udnævnt til Rigskansler, og ved det efterfølgende valg til Rigsdagen sikrede NSDAP sig absolut flertal sammen med samarbejdspartiet DNVP, ikke mindst fordi politiske modstandere var blevet terroriseret under valgkampen.


31.
januar
2023
Læst: 302 gange.

Mamadou Ba er leder af og talsmand for den portugisiske forening SOS Racismo og en aktiv stemme i den offentlige debat om racismen. Han tilhører en generation af sorte aktivister, der diskuterer landets koloniale ansvar med dets langvarige eftervirkninger. Hans offentlige fremtræden gør ham til et oplagt mål for højreekstremistiske organisationer, og han bliver ofte truet af dem. Han har nu brug for din solidaritet.


1.
december
2022
Læst: 461 gange.

En handlingsplan skal bekæmpe den stigende antisemitisme. Regeringen vil dog kun værne jøderne og kan eller vil ikke se, at også andre minoriteter diskrimineres.


31.
januar
2022
Læst: 869 gange.

Det autoritære højre – et forstadie til fascismen – er på hastig fremmarch, godt hjulpet på vej af den globale kapitalismes krise, COVID-19, klimaforandringerne og frygten for migranter og flygtninge. Venstrefløjen er usikker på, hvordan fascisme skal stoppes.


27.
december
2021
Læst: 1140 gange.

FN’s Komite til eliminering af racediskrimination (CERD) er bekymret over, at den danske stat ikke vil udvikle en omfattende handleplan mod racisme til trods for en rapporteret stigning af tilfælde af racediskrimination.


25.
december
2021
Læst: 1634 gange.

Det er helt i orden at opfordre til et forbud mod fascistiske partier og organisationer på den yderste højrefløj, men man skal ikke have nogen illusioner om, at truslen derfra vil forsvinde som følge af handlinger gennemført af kapitalistiske institutioner.


27.
oktober
2021
Læst: 850 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php