Tema: Anti-racisme

Landets første retssag om konsekvenserne af ghettopakken har fundet sted i Helsingør Byret. Flere retssager er undervejs andre steder. Etnicitet – her ikke-vestlige indvandrere, som formuleret i loven – er centralt i sagerne.


27.
september
2020
Læst: 316 gange.

Mens demonstranter viser solidaritet med det dæmoniserede sorte parlamentsmedlem Danièle Obono, må den franske venstrefløj fortsætte og optrappe kampen imod racisme.


12.
september
2020
Læst: 234 gange.

Når nogen rammes af en smitsom, potentielt farlig sygdom, er reaktionen normalt medfølelse og diskussion af, hvordan man kan hjælpe de sygdomsramte og forebygge, at andre bliver ramt af smitten. Men sådan er det ikke altid og for alle.


17.
august
2020
Læst: 426 gange.

Under borgerkrigen i 1917-21 kom det til en tredje bølge af pogromer i det tidligere russiske rige, mest begået af kontrarevolutionære styrker, men også nogle af Den Røde Hærs enheder begik antisemitiske grusomheder – og uafhængige jødiske socialister spillede en afgørende rolle i at tvinge den sovjetiske stat til at standse dem.


16.
juli
2020
Læst: 613 gange.

De verdensomspændende protester og en voksende masseudvikling mod racisme og politibrutalitet efter mordet på den sorte arbejder George Floyd i Minneapolis, har nået et hidtil uset omfang. Disse mobiliseringer er præget af mange unge med forskellig etnisk baggrund i en bevægelse, der går på tværs af generationer. I mange lande på vej ud af nedlukning har det også været de første mobiliseringer, og det er lykkedes at få en markant tilstedeværelse i gadebilledet.


29.
juni
2020
Læst: 256 gange.

Udløst af politimordet på George Floyd og dernæst forstærket af Minneapolis-myndighedernes modvilje mod at arrestere og sigte morderens tre medskyldige kollegaer, har masseprotester fejet hen over USA med en intensitet, vi ikke har set siden 1960´erne.


15.
juni
2020
Læst: 432 gange.

Politimordet på George Floyd var den gnist, der satte en steppebrand i gang i mere end 150 byer i USA, hvor afroamerikanere og deres allierede har oversvømmet gaderne. Hvor de har trodset både Corona19 og politivold, samtidig med at de udfordrer århundreders race- og klassemæssige ulighed og på ny har sat frihed og retfærdighed for alle på dagsordenen


8.
juni
2020
Læst: 748 gange.

Det nyfascistiske parti Fratelli d’Italia og dets leder Giorgia Meloni vinder frem og er klar til at gå i regering med det højrepopulistiske Lega. Nationalkonservative på begge sider af Atlanten ser ikke Melonis fascistiske fortid som en hindring for et tættere politisk-kulturelt samarbejde.


23.
april
2020
Læst: 566 gange.

I et årti udnyttede voldelige, græske nazister i Gyldent Daggry finanskrisen til at trænge ind i landets politiske liv, men efter mordet på den antifascistiske rapsanger Pavlos Fyssas i 2013 er det måske slut.


9.
april
2020
Læst: 422 gange.

I løbet af få årtier udskiftes Europas befolkning med afrikanske migranter og mellemøstlige muslimer, og derfor skal europæerne gøre aktiv modstand, hævder ungdomsbevægelsen De Identitære. I en politisk rejsebog til tolv lande piller journalist Rasmus Hage Dalland facaden af De Identitære, og viser, at der er tale om gammel vin på nye flasker.


16.
juni
2019
Læst: 779 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php