Tema: Anti-racisme

En handlingsplan skal bekæmpe den stigende antisemitisme. Regeringen vil dog kun værne jøderne og kan eller vil ikke se, at også andre minoriteter diskrimineres.


31.
januar
2022
Læst: 665 gange.

Det autoritære højre – et forstadie til fascismen – er på hastig fremmarch, godt hjulpet på vej af den globale kapitalismes krise, COVID-19, klimaforandringerne og frygten for migranter og flygtninge. Venstrefløjen er usikker på, hvordan fascisme skal stoppes.


27.
december
2021
Læst: 827 gange.

FN’s Komite til eliminering af racediskrimination (CERD) er bekymret over, at den danske stat ikke vil udvikle en omfattende handleplan mod racisme til trods for en rapporteret stigning af tilfælde af racediskrimination.


25.
december
2021
Læst: 1177 gange.

Det er helt i orden at opfordre til et forbud mod fascistiske partier og organisationer på den yderste højrefløj, men man skal ikke have nogen illusioner om, at truslen derfra vil forsvinde som følge af handlinger gennemført af kapitalistiske institutioner.


27.
oktober
2021
Læst: 686 gange.

Den 6. august 2011 blev der afholdt en anti-nazistisk demonstration i Greve ved de danske nazisters hovedkontor, kun få uger efter Anders Behring Breiviks terrorangreb i Norge. Vi bringer her Allan Krautwalds tale ved demonstrationen.


25.
juli
2021
Læst: 1827 gange.

Når “alt-right”-folk som Donald Trump i USA og Jair Bolsonaro i Brasilien kan vinde magten og præsidentembeder, har det tvunget venstrefløjen til at forstå og konfrontere de nye højreekstreme kræfter, der er vokset frem globalt. Men for at gøre dette er vi nødt til at forstå, hvordan disse kræfter blev til, og hvad de repræsenterer i politik i dag.


24.
maj
2021
Læst: 865 gange.

Europæiske intellektuelle omskrev i årene efter 1945 nazismen til den mere acceptable højrenationalisme, der siden blev til nutidens etnopluralisme. Central i processen var Malmö-bevægelsen og dens leder, Per Engdahl – og IKEA, der gav “iværksætterstøtte.”


3.
maj
2021
Læst: 1029 gange.

Tre ting dominerer for tiden fransk politik: konsekvenserne af Macrons katastrofale håndtering af Covid-19, startskuddet på næste års præsidentvalg og regeringens fornyede racistiske offensiv.


29.
april
2021
Læst: 869 gange.

Derek Chauvin blev den 20. april dømt skyldig for mordet på George Floyd. Kort før dommen talte magasinet Jacobin med Omar Fateh, senator i den valgkreds, hvor Floyd blev dræbt. Han undsiger det forfærdelige militaristiske svar på protesterne og siger, at politiet må sættes under civil kontrol i stedet for at få lov til at dræve ustraffet.


23.
april
2021
Læst: 699 gange.

“Em carne e osso com Mamadou Ba” (I kød og blod med Mamadou Ba) hedder en kreativ kampagne i solidaritet med Mamadou Ba, som er udsat for hadefulde angreb fra den yderste højrefløj med falske profiler og tilsvining på de sociale medier.


6.
marts
2021
Læst: 958 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php