Tema: Anti-racisme

Den 30. januar 1933 blev Adolf Hitler, leder af NSDAP – det National-Socialistiske Tyske Arbejderparti), udnævnt til Rigskansler, og ved det efterfølgende valg til Rigsdagen sikrede NSDAP sig absolut flertal sammen med samarbejdspartiet DNVP, ikke mindst fordi politiske modstandere var blevet terroriseret under valgkampen.


31.
januar
2023
Læst: 164 gange.

Mamadou Ba er leder af og talsmand for den portugisiske forening SOS Racismo og en aktiv stemme i den offentlige debat om racismen. Han tilhører en generation af sorte aktivister, der diskuterer landets koloniale ansvar med dets langvarige eftervirkninger. Hans offentlige fremtræden gør ham til et oplagt mål for højreekstremistiske organisationer, og han bliver ofte truet af dem. Han har nu brug for din solidaritet.


1.
december
2022
Læst: 349 gange.

En handlingsplan skal bekæmpe den stigende antisemitisme. Regeringen vil dog kun værne jøderne og kan eller vil ikke se, at også andre minoriteter diskrimineres.


31.
januar
2022
Læst: 738 gange.

Det autoritære højre – et forstadie til fascismen – er på hastig fremmarch, godt hjulpet på vej af den globale kapitalismes krise, COVID-19, klimaforandringerne og frygten for migranter og flygtninge. Venstrefløjen er usikker på, hvordan fascisme skal stoppes.


27.
december
2021
Læst: 915 gange.

FN’s Komite til eliminering af racediskrimination (CERD) er bekymret over, at den danske stat ikke vil udvikle en omfattende handleplan mod racisme til trods for en rapporteret stigning af tilfælde af racediskrimination.


25.
december
2021
Læst: 1304 gange.

Det er helt i orden at opfordre til et forbud mod fascistiske partier og organisationer på den yderste højrefløj, men man skal ikke have nogen illusioner om, at truslen derfra vil forsvinde som følge af handlinger gennemført af kapitalistiske institutioner.


27.
oktober
2021
Læst: 732 gange.

Den 6. august 2011 blev der afholdt en anti-nazistisk demonstration i Greve ved de danske nazisters hovedkontor, kun få uger efter Anders Behring Breiviks terrorangreb i Norge. Vi bringer her Allan Krautwalds tale ved demonstrationen.


25.
juli
2021
Læst: 1902 gange.

Når “alt-right”-folk som Donald Trump i USA og Jair Bolsonaro i Brasilien kan vinde magten og præsidentembeder, har det tvunget venstrefløjen til at forstå og konfrontere de nye højreekstreme kræfter, der er vokset frem globalt. Men for at gøre dette er vi nødt til at forstå, hvordan disse kræfter blev til, og hvad de repræsenterer i politik i dag.


24.
maj
2021
Læst: 930 gange.

Europæiske intellektuelle omskrev i årene efter 1945 nazismen til den mere acceptable højrenationalisme, der siden blev til nutidens etnopluralisme. Central i processen var Malmö-bevægelsen og dens leder, Per Engdahl – og IKEA, der gav “iværksætterstøtte.”


3.
maj
2021
Læst: 1116 gange.

Tre ting dominerer for tiden fransk politik: konsekvenserne af Macrons katastrofale håndtering af Covid-19, startskuddet på næste års præsidentvalg og regeringens fornyede racistiske offensiv.


29.
april
2021
Læst: 920 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php