Tema: Israel/Palæstina

Det siges om den romerske kejser Nero, at han satte ild til Rom kun for at kunne se flammerne. Hvad enten det er sandt eller ej, så vil historien huske, hvem der strøg tændstikken, når Palæstina står i flammer.


16.
marts
2023
Læst: 169 gange.

Den israelske dokumentarfilm Tantura udfordrer den officielle myte om statens grundlæggelse og fordrivelsen af palæstinenserne. Den er et resultat af mere end to års research og interviews med de overlevende kvinder og mænd fra Alexandroni-brigaden. Om begivenheder, de fleste af dem aldrig har talt om, og som mange af dem en gang rent ud benægtede er sket.


6.
december
2022
Læst: 499 gange.

De racistiske bander, der lynchede palæstinensere i maj 2022, udgør efter parlamentsvalget 1. november en afgørende politisk kraft i Israel. Israelsk apartheid har ladet maskerne falde.


11.
november
2022
Læst: 436 gange.

Det israelske militær offentliggjorde den 5. september resultatet af sin undersøgelse af mordet på den palæstinensisk-amerikanske journalist Shireen Abu Akleh den 11. maj i år. Selvom rapporten finder, at Abu Akleh med stor sandsynlighed utilsigtet faldt for en soldats geværild – uden af hun var målet – har månederne efter hendes drab vist en intensiveret israelsk kampagne mod palæstinensiske journalister.


19.
september
2022
Læst: 274 gange.

FN’s afgående specialrapportør for menneskerettigheder, Michael Lynk, fortæller i dette interview, hvordan Israel praktiserer apartheid, og om de skridt, det internationale samfund kan tage for at tvinge Israel til at opgive sin ”feberdrøm om besætterkolonisering”.


17.
maj
2022
Læst: 1004 gange.

Vestens kampsvar på den russiske invasion sætter den udeblevne reaktion mod Apartheid-Israel i perspektiv. “Denne vestlige kampagne for boykot af og sanktioner og sanktioner mod Rusland tilintetgør næsten alle undskyldninger for ikke at støtte BDS, som bliver fremført af Israel og dets anti-palæstinensiske støtter. Undskyldninger, der skulle knuse palæstinensiske krav om at de ansvarlige skal stilles til regnskab og om retfærdighed” skriver Palæstinensisk BDS Nationalkomité (BNC).


31.
marts
2022
Læst: 554 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php