Tema: Mellemøsten

De seneste dages begivenheder tyder på, at det israelske slutspil er ved at tage form. Netanyahus ekstreme højrefløjsregerings mål begrænser sig ikke til Gaza: Den ønsker at overtage hele Palæstina og begynde en krig med Hezbollah og også med Iran.


15.
april
2024
Læst: 85 gange.

Israel har nu spredt massiv død, nød og ødelæggelse i Gazastriben i et halvt år – især på bekostning af den civile befolkning. Det er sket med militær og økonomisk opbakning fra de vestlige imperialistiske lande, heriblandt Danmark og (især) USA. En omfattende solidaritetsbevægelse har formået at skabe et vist internationalt pres på Israel. Men med fortsat helt utilstrækkelig adgang for nødhjælp og nye trusler om angreb på Rafah, hvor 1,3 mio. palæstinensere forsøger at overleve, ser den israelske regering alligevel ud til bare at ville fortsætte det, som den internationale domstol for mere end to måneder siden betegnede som et sandsynligt folkemord. Derfor er det altafgørende med en endnu stærkere solidaritetsbevægelse!


14.
april
2024
Læst: 87 gange.

Lørdag den 13. april afholdt Merkur Andelskasse sin årlige generalforsamling. Samtidig hermed blev der afholdt protestdemonstration udenfor DGI Byen i København i protest mod pengeinstituttets investeringer i Israel.


14.
april
2024
Læst: 346 gange.

Moshe Machover er det eneste overlevende fra den gruppe, der dannede den revolutionære antizionistiske organisation Matzpen i Israel. Matzpen påvirkede en generation af både israelske og palæstinensiske modstandere af Israel, og efterlader en vigtig teoretisk arv til socialister i dag.


14.
april
2024
Læst: 124 gange.

Mere end 200 organisationer fra europæiske civilsamfund opfordrer EU til, med øjeblikkelig virkning, at opsige associeringsaftalen med Israel, på baggrund af de krænkelser af menneskerettighederne, som er begået.


12.
april
2024
Læst: 147 gange.

I mere end 5 måneder har det israelske overfald på Gaza pågået med katastrofale konsekvenser til følge.


10.
april
2024
Læst: 125 gange.

Det er kommet frem, at Merkur Bank, der markedsfører sig som grøn og progressiv andelskasse, tjener penge ved at formidle investeringer for deres kunder i israelske selskaber.


9.
april
2024
Læst: 338 gange.

USA truer FN, dets institutioner og legitimitet, og radikale reformer af dets funktionsmåde er nødvendige, hvis det, der er selve ånden i international lov, skal bevares: at bringe krige til ophør, ikke at holde dem i gang


1.
april
2024
Læst: 159 gange.

Flertallet i Enhedslistens ledelse har siden udbruddet af Gaza-krigen svigtet markant. Det taler for sig selv, at Enhedslistens hovedbestyrelse konsekvent har afvist at bakke op om de massive og historisk store demonstrationer i København.


26.
marts
2024
Læst: 284 gange.

Israels ubeskriveligt dødbringende totalangreb på Gaza er ikke bare en reaktion på, hvad Hamas’ foretog sig 7. oktober sidste år. Årsagerne til konflikten er dybt indgroet i imperialismens historie, og er et biprodukt af det kapitalistiske system, med udbytning og rivalisering som de vigtigste kendetegn.


26.
marts
2024
Læst: 314 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php