Tema: Mellemøsten

Vi er nødt til sige det uden omsvøb: Uden en grundlæggende forandring af arbejdsforholdene, uden at stoppe umenneskeliggørelsen af kvinder, uden af fjerne Kafala-systemet i alle dets former, uden af fjerne racismen mod sorte, uden at stoppe diskriminationen af kurderne og andre undertrykte minoriteter – herunder seksuelle minoriteter, og uden at bevare og afgifte vores miljø, så kan vi ikke bevæge os fremad.


20.
august
2020
Læst: 172 gange.

I ly af Corona-krisen har Israels nye politiske flertal, alliancen mellem Netanyahu og Ganz, i tæt samspil med den amerikanske regering forberedt endnu et skridt i retning af at kopiere fortidens sydafrikanske apartheid-system: Gennem annektering af store dele af den besatte Vestbred skal der skabes et større Israel – i tæt samspil med en række bantustans til palæstinenserne, der som små isolerede øer ikke kan fungere som selvstændige økonomiske og administrative enheder. Dette skridt kalder på en massiv, international boykotkampagne som svar.


1.
juni
2020
Læst: 820 gange.

Rima Majed er adjunkt i sociologi ved Institut for Sociologi, Antropologi og Medievidenskab ved American University of Beirut. Hun talte med Shireen Akram-Boshar, en socialistisk aktivist bosat i Boston, om oprøret i Libanon.


23.
februar
2020
Læst: 1480 gange.

Den eskalering af konflikten mellem USA og Iran, som verden har været vidne til, er dybt bekymrende, fordi det kan få den sprængfarlige situation i området til at eksplodere med uforudsigelige konsekvenser for hele verden.


13.
januar
2020
Læst: 377 gange.

Efter det iranske regime har indrømmet, at det var deres missiler, der nedskød det civile fly, er protesterne forsat i Iran. Søndag var der demonstrationer i flere byer, den største var på Teherans Frihedsplads. Demonstrationerne blev overdænget med tåregas, og enkelte blev såret af skud.


13.
januar
2020
Læst: 296 gange.

Over hele kloden går arbejdere, oprindelige folk og unge på gaden for at protestere mod nedskæringer, korruption, diktatur og klimakatastrofe – dette på trods af den yderste højrefløjs valgsejre. Hvordan kan vi forstå disse bevægelser, og hvilke politiske hindringer står de overfor?


15.
december
2019
Læst: 452 gange.

Iraks unge demonstrerer mod landets korrupte og uduelige politikere, der ikke magter at bringe landet på fode igen efter Vestens invasioner og IS. Den danske regering reagerer dels ved ikke at genåbne Irak-kommissionen, og dels ved at sende 200 soldater til Irak for at varetage sikkerheden. Sikkerheden for hvem? Regeringen eller befolkningen?


5.
december
2019
Læst: 325 gange.

Hvis der skal sættes en stopper for den stærkt foruroligende udvikling henimod, at USA går i direkte krig mod Iran, så kræver det på samme tid modstand mod USA-imperialismen og mod det undertrykkende iranske regime. Det kræver solidaritet med faglige, feministiske og antiracistiske kampe både i det øvrige Mellemøsten og internationalt.


15.
juni
2019
Læst: 566 gange.

Modsætninger mellem de europæiske stormagter skabte et Mellemøsten, der mellem verdenskrigene og tiden efter skabte nogle fastlåste systemer, som fortsat eksisterer og påvirker millioner af mennesker. Ikke blot i Mellemøsten, men også rundt om andre steder i verden.


19.
maj
2019
Læst: 639 gange.

I løbet af de seneste to uger er de igangværende protester og strejker i Iran taget til i styrke. Det er lykkedes for sukkerrørs- og stålarbejderne at sætte fokus på arbejdernes problemer ikke bare i Khuzestan, men overalt i landet og også internationalt.


19.
januar
2019
Læst: 845 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php