Tema: Mellemøsten

FN’s afgående specialrapportør for menneskerettigheder, Michael Lynk, fortæller i dette interview, hvordan Israel praktiserer apartheid, og om de skridt, det internationale samfund kan tage for at tvinge Israel til at opgive sin ”feberdrøm om besætterkolonisering”.


17.
maj
2022
Læst: 230 gange.

Vestens kampsvar på den russiske invasion sætter den udeblevne reaktion mod Apartheid-Israel i perspektiv. “Denne vestlige kampagne for boykot af og sanktioner og sanktioner mod Rusland tilintetgør næsten alle undskyldninger for ikke at støtte BDS, som bliver fremført af Israel og dets anti-palæstinensiske støtter. Undskyldninger, der skulle knuse palæstinensiske krav om at de ansvarlige skal stilles til regnskab og om retfærdighed” skriver Palæstinensisk BDS Nationalkomité (BNC).


31.
marts
2022
Læst: 274 gange.

Islamisk Stats angreb på den etnisk-religiøse minoritet i Kurdistan er ikke mere i fokus. De traumatiserede ofre kæmper for at blive anerkendt som ofre for krigsforbrydelser, og atter svigter Folketingets flertal.


20.
marts
2022
Læst: 256 gange.

Human Rights Watch ser i sin seneste landerapport fremskridt og tilbageslag i knap halvdelen af jordens lande. Selvom undertrykkelsen fortsætter flere steder, så sker der også fremskridt. I 2021 kom det til omfattende protester i lande, hvor befolkningen ikke længere ville finde sig autoritære despoter, fx Myanmar, Belarus, Kazaksthan m.fl. I Indien, Polen og Brasilien er der en voksende opposition mod demokratisk valgte, autoritære ledere. Ét af rapportens længste kapitler er viet situationen i Syrien. Nedenfor et resume heraf.


17.
januar
2022
Læst: 429 gange.

Hjemvendte syriske flygtninge udsættes ofte for chikane, fængsling, bortførelse, tortur og/eller drab. Fælles for dem er, at de i Syrien må kæmpe for at dække de mest basale behov i et borgerkrigshærget land. Selvom situationen i de nabolande, hvor de fleste flygtninge opholder sig, er blevet værre, tør kun få vende hjem.


24.
oktober
2021
Læst: 901 gange.

Efter forslag fra Young Labour vedtog partiet den 27. september en udtalelse, som ”fordømmer den fortsatte Nakba i Palæstina, Israels militariserede vold gennem angreb på Al Aqsa Moskeen, fordrivelsen fra Sheik Jarrah og det dødlige overgreb på Gaza.”


8.
oktober
2021
Læst: 627 gange.

Efter næsten tyve års krig og besættelse af Afghanistan trak de amerikanske styrker sig ud sidst i august og efterlod landet til Taliban, den organisation man havde fjernet, da USA invaderede landet i 2001. Få uger forinden udtalte præsident Biden, at der ingen væsentlig lighed var til USA’s tilbagetrækning fra Vietnam i 1975, samt “det er usandsynligt, at Taliban vil overtage alting, og lægge beslag på hele landet.”


26.
september
2021
Læst: 705 gange.

Zionismen er i sin natur imperialistisk og racistisk: Mest mulig jødisk jord og færrest mulige arabere. Og de arabere, der endnu ikke er fordrevet, skal behandles som mindreværdige borgere.


18.
september
2021
Læst: 834 gange.

Israel er en apartheidstat, der udfører en udmattelseskrig mod palæstinenserne. De behandler palæstinenserne som andenrangsborgere.


3.
september
2021
Læst: 1725 gange.

Fordi palæstinensiske flygtninge i millionvis er integreret i Mellemøsten og i mindre grad i Nordafrika, er deres nationale og klassemæssige kamp flettet sammen med massernes kamp i hele regionen.


30.
juli
2021
Læst: 770 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php