Tema: Mellemøsten

En israelsk domstol har afvist en sag om diskrimination på vegne af to palæstinensiske børn bosat i byen Karmiel. Retten hævder, at den grundlæggende nationalstatslov tillader diskrimination mod ikke-jøder.


14.
december
2020
Læst: 638 gange.

Der er ingen tvivl om, at den globale #metoo-bevægelse har været en vigtig kraft bag de iranske kvinders nye kampagne, hvor beretninger om seksuelt misbrug offentliggøres. Den har haft en kraftig indflydelse på iranske kvinders hjerner og hjerter. Den har indgydt dem mod og fået dem til at indse, at de ikke behøvede at forblive tavse om seksuel chikane, misbrug og voldtægt.


11.
oktober
2020
Læst: 493 gange.

I den sidste måned er en hidtil uset udvikling begyndt i Iran. Tusinder af kvinder og nogle mænd er begyndt at berette offentligt på de sociale medier om deres oplevelser med sexchikane, misbrug, overgreb og voldtægt.


11.
oktober
2020
Læst: 442 gange.

Vi er nødt til sige det uden omsvøb: Uden en grundlæggende forandring af arbejdsforholdene, uden at stoppe umenneskeliggørelsen af kvinder, uden af fjerne Kafala-systemet i alle dets former, uden af fjerne racismen mod sorte, uden at stoppe diskriminationen af kurderne og andre undertrykte minoriteter – herunder seksuelle minoriteter, og uden at bevare og afgifte vores miljø, så kan vi ikke bevæge os fremad.


20.
august
2020
Læst: 289 gange.

I ly af Corona-krisen har Israels nye politiske flertal, alliancen mellem Netanyahu og Ganz, i tæt samspil med den amerikanske regering forberedt endnu et skridt i retning af at kopiere fortidens sydafrikanske apartheid-system: Gennem annektering af store dele af den besatte Vestbred skal der skabes et større Israel – i tæt samspil med en række bantustans til palæstinenserne, der som små isolerede øer ikke kan fungere som selvstændige økonomiske og administrative enheder. Dette skridt kalder på en massiv, international boykotkampagne som svar.


1.
juni
2020
Læst: 1006 gange.

Rima Majed er adjunkt i sociologi ved Institut for Sociologi, Antropologi og Medievidenskab ved American University of Beirut. Hun talte med Shireen Akram-Boshar, en socialistisk aktivist bosat i Boston, om oprøret i Libanon.


23.
februar
2020
Læst: 1543 gange.

Den eskalering af konflikten mellem USA og Iran, som verden har været vidne til, er dybt bekymrende, fordi det kan få den sprængfarlige situation i området til at eksplodere med uforudsigelige konsekvenser for hele verden.


13.
januar
2020
Læst: 494 gange.

Efter det iranske regime har indrømmet, at det var deres missiler, der nedskød det civile fly, er protesterne forsat i Iran. Søndag var der demonstrationer i flere byer, den største var på Teherans Frihedsplads. Demonstrationerne blev overdænget med tåregas, og enkelte blev såret af skud.


13.
januar
2020
Læst: 380 gange.

Over hele kloden går arbejdere, oprindelige folk og unge på gaden for at protestere mod nedskæringer, korruption, diktatur og klimakatastrofe – dette på trods af den yderste højrefløjs valgsejre. Hvordan kan vi forstå disse bevægelser, og hvilke politiske hindringer står de overfor?


15.
december
2019
Læst: 544 gange.

Iraks unge demonstrerer mod landets korrupte og uduelige politikere, der ikke magter at bringe landet på fode igen efter Vestens invasioner og IS. Den danske regering reagerer dels ved ikke at genåbne Irak-kommissionen, og dels ved at sende 200 soldater til Irak for at varetage sikkerheden. Sikkerheden for hvem? Regeringen eller befolkningen?


5.
december
2019
Læst: 425 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php