Tema: Mellemøsten

Søndag den 21. marts kom hundredtusinder af kurdere i alle aldre, men flest unge mennesker, til Diyarbakir, det tyrkiske Kurdistans hovedstad, for at fejre Newroz, en festligholdelse af forårets første dag.


4.
april
2021
Læst: 163 gange.

At USA standser støtten til Saudi-Arabiens krig i Yemen er en sejr for anti-krigsbevægelsen, men der er grund til at være på vagt.


22.
februar
2021
Læst: 334 gange.

Efter 19 dages strejke med krav om faglige og menneskerettigheder genoptog de palæstinensiske arbejdere på virksomheden Yamit arbejdet den 20. januar.


1.
februar
2021
Læst: 405 gange.

For Yemen har 2020 været karakteriseret af yderligere forværring af den sociale katastrofe og en stadig dybere fiasko for den saudiske indgriben. Den 14. januar 2021 afgav Mark Lowcock, FN’s vicegeneralsekretær for humanitær indsats, rapport til FN’s Sikkerhedsråd. Han oplyste, at af landets 30 millioner indbyggere vil de 16 sulte i år. Akut er 50.000 ved at dø af sult, og 5 millioner er kun et skridt fra denne skæbne


30.
januar
2021
Læst: 356 gange.

Mens resten af verden fejrede nytår, gik 75 palæstinensiske arbejdere i strejke. Det gjorde de på fabrikken Yamit Sinour i en af de israelske bosættelser med krav om, at arbejdsgiverne skal anerkende deres rettigheder.


25.
januar
2021
Læst: 518 gange.

En israelsk domstol har afvist en sag om diskrimination på vegne af to palæstinensiske børn bosat i byen Karmiel. Retten hævder, at den grundlæggende nationalstatslov tillader diskrimination mod ikke-jøder.


14.
december
2020
Læst: 760 gange.

Der er ingen tvivl om, at den globale #metoo-bevægelse har været en vigtig kraft bag de iranske kvinders nye kampagne, hvor beretninger om seksuelt misbrug offentliggøres. Den har haft en kraftig indflydelse på iranske kvinders hjerner og hjerter. Den har indgydt dem mod og fået dem til at indse, at de ikke behøvede at forblive tavse om seksuel chikane, misbrug og voldtægt.


11.
oktober
2020
Læst: 602 gange.

I den sidste måned er en hidtil uset udvikling begyndt i Iran. Tusinder af kvinder og nogle mænd er begyndt at berette offentligt på de sociale medier om deres oplevelser med sexchikane, misbrug, overgreb og voldtægt.


11.
oktober
2020
Læst: 556 gange.

Vi er nødt til sige det uden omsvøb: Uden en grundlæggende forandring af arbejdsforholdene, uden at stoppe umenneskeliggørelsen af kvinder, uden af fjerne Kafala-systemet i alle dets former, uden af fjerne racismen mod sorte, uden at stoppe diskriminationen af kurderne og andre undertrykte minoriteter – herunder seksuelle minoriteter, og uden at bevare og afgifte vores miljø, så kan vi ikke bevæge os fremad.


20.
august
2020
Læst: 358 gange.

I ly af Corona-krisen har Israels nye politiske flertal, alliancen mellem Netanyahu og Ganz, i tæt samspil med den amerikanske regering forberedt endnu et skridt i retning af at kopiere fortidens sydafrikanske apartheid-system: Gennem annektering af store dele af den besatte Vestbred skal der skabes et større Israel – i tæt samspil med en række bantustans til palæstinenserne, der som små isolerede øer ikke kan fungere som selvstændige økonomiske og administrative enheder. Dette skridt kalder på en massiv, international boykotkampagne som svar.


1.
juni
2020
Læst: 1245 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php