Tema: Mellemøsten

Opbygningen af international solidaritet med Palæstina er af afgørende strategisk betydning. Den nylige fokus på konflikten i Israel og Palæstina er først og fremmest et resultat af, at den palæstinensiske modstand mod Israels politik er vokset. Undertrykkelsen af palæstinensernes basale rettigheder er et dagligdags fænomen, det er ikke – i sig selv – nok til at mobilisere verdenssamfundet i protest. Det er derimod den palæstinensiske modstand mod denne undertrykkelse.


10.
juni
2021
Læst: 489 gange.

Palæstinensere har igen fået slået fast, at de er palæstinensere, med ét flag og én kamp. Det er præcis derfor, at palæstinenserne i de kommende uger og måneder ikke bør presses tilbage til paradigmet, der deler dem med snakken om en to-stats løsning.


4.
juni
2021
Læst: 450 gange.

Egyptens Socialistiske Parti har sendt denne appel til alle progressive lande, partier og folk I hele verden om Egyptens og Sudans ret til vandressourcer, som er truet af Etiopiens ensidige optræden i forhold til Renæssancedæmningen i den Blå Nil.


28.
maj
2021
Læst: 396 gange.

I de seneste måneder har en stor gruppe syriske flygtninge fået frataget deres opholdstilladelse, og regeringen vil udvise dem til Syrien, der styres af diktatoren Assad, som har titusinder af menneskeliv på sin samvittighed.


28.
maj
2021
Læst: 836 gange.

En gruppe af palæstinensiske organisationer med de palæstinensiske Knesset-medlemmer i spidsen opfordrede til strejker i alle dele af Palæstina tirsdag den 18. maj. Opfordringen manifesterede en enhed, som udløste strejker og aktioner, der ikke har været set siden den omfattende strejke i Haifa i 1936.


20.
maj
2021
Læst: 362 gange.

Dette dokument blev spredt i Palæstina den 18. maj I forbindelse med den palæstinensiske generalstrejke.


20.
maj
2021
Læst: 341 gange.

I de seneste uger har palæstinenserne i Jerusalem mobiliseret massivt for at forsvare deres grundlæggende ret – til at bo i deres egne huse, som har været hjem for deres familier i adskillige generationer – mod forsøgene fra den israelske regering og yderligtgående bosætter-organisationer på at fordrive dem og få indsat jødiske bosættere.


19.
maj
2021
Læst: 268 gange.

I mange lande er regeringer og virksomheder dybt involverede i Israels mangeårige militære besættelse, bosætterkolonialisme og apartheid, ligesom de var medskyldige i det sydafrikanske apartheidregime. Israel kan kun opretholde sit undertrykkende regime med støtte fra udlandet.


12.
maj
2021
Læst: 1188 gange.

IHRA-deklarationen om anti-semitisme fra 2016 har skabt forvirring og skabt konflikter, er uklar på nøglespørgsmål og helt åben for forskellige fortolkninger, og på den måde har den svækket kampen mod antisemitisme,


8.
maj
2021
Læst: 555 gange.

Det israelske valg 23. marts skabte et valgmæssigt dødvande, men også en sejr for ultranationalistiske og ekstreme højrepartier.


21.
april
2021
Læst: 444 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php