Tema: Mellemøsten

Det siges om den romerske kejser Nero, at han satte ild til Rom kun for at kunne se flammerne. Hvad enten det er sandt eller ej, så vil historien huske, hvem der strøg tændstikken, når Palæstina står i flammer.


16.
marts
2023
Læst: 170 gange.

Anja C. Nielsen, forbundsformand for HK, holdt denne tale ved solidaritetsmødet Til støtte for Kvindekampen i Iran i anledning af 8. Marts. Det var arrangeret af komiteen Kvinde – Liv – Frihed og blev afholdt den 4. marts.


8.
marts
2023
Læst: 360 gange.

Mens oprøret går ind i sin sjette måned, styrter Iran yderligere ned i en dyb økonomisk og social krise. Men kampen mod regimet fortsætter.


7.
marts
2023
Læst: 150 gange.

Den israelske dokumentarfilm Tantura udfordrer den officielle myte om statens grundlæggelse og fordrivelsen af palæstinenserne. Den er et resultat af mere end to års research og interviews med de overlevende kvinder og mænd fra Alexandroni-brigaden. Om begivenheder, de fleste af dem aldrig har talt om, og som mange af dem en gang rent ud benægtede er sket.


6.
december
2022
Læst: 499 gange.

De racistiske bander, der lynchede palæstinensere i maj 2022, udgør efter parlamentsvalget 1. november en afgørende politisk kraft i Israel. Israelsk apartheid har ladet maskerne falde.


11.
november
2022
Læst: 436 gange.

Siden 16. september har Iran, gennem udbredte protester mod den herskende elites førte politik, været i oprør. De blev udløst af det brutale mord på en ung kvinde, Jîna (Mahsa) Amini, som blev tæsket ihjel af ”moralpolitiet”.


2.
november
2022
Læst: 614 gange.

Det iranske oprør er nu gået ind i sin sjette uge. Modstanden mod regimet tager mange former, lige fra demonstrationer på gaderne til slagord skrevet med graffiti på væggene, afbrændinger af hovedkvarterer for Basij, samt landsdækkende strejker blandt forskellige faggrupper. Især det sidste kan blive afgørende.


31.
oktober
2022
Læst: 476 gange.

Soheyla, en aktivist i den franske Socialistisk Solidaritet med Arbejdere i Iran svarer her på spørgsmål under en solidaritets-demonstration i Paris søndag den 9. oktober.


16.
oktober
2022
Læst: 341 gange.

Situationen i Iran er forandret. Det må være konklusionen på de landsdækkende uroligheder i Iran, efter Mahsa ”Jina” Amini blev dræbt af moralpolitiet (Gasht-e Ershad). Der har været demonstrationer, stenkast, afbrændinger af politibiler og strejker.


9.
oktober
2022
Læst: 644 gange.

Modsat hvad den syriske opposition hævder, så er Erdogan ikke en allieret, når det kommer til at indfri målene for oprøret i 2011. Det viser sig tydeligt i Tyrkiets tilnærmelse til Assad og planerne for de syriske flygtninge.


27.
september
2022
Læst: 381 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php