Tema: Mellemøsten

De racistiske bander, der lynchede palæstinensere i maj 2022, udgør efter parlamentsvalget 1. november en afgørende politisk kraft i Israel. Israelsk apartheid har ladet maskerne falde.


11.
november
2022
Læst: 210 gange.

Siden 16. september har Iran, gennem udbredte protester mod den herskende elites førte politik, været i oprør. De blev udløst af det brutale mord på en ung kvinde, Jîna (Mahsa) Amini, som blev tæsket ihjel af ”moralpolitiet”.


2.
november
2022
Læst: 275 gange.

Det iranske oprør er nu gået ind i sin sjette uge. Modstanden mod regimet tager mange former, lige fra demonstrationer på gaderne til slagord skrevet med graffiti på væggene, afbrændinger af hovedkvarterer for Basij, samt landsdækkende strejker blandt forskellige faggrupper. Især det sidste kan blive afgørende.


31.
oktober
2022
Læst: 260 gange.

Soheyla, en aktivist i den franske Socialistisk Solidaritet med Arbejdere i Iran svarer her på spørgsmål under en solidaritets-demonstration i Paris søndag den 9. oktober.


16.
oktober
2022
Læst: 264 gange.

Situationen i Iran er forandret. Det må være konklusionen på de landsdækkende uroligheder i Iran, efter Mahsa ”Jina” Amini blev dræbt af moralpolitiet (Gasht-e Ershad). Der har været demonstrationer, stenkast, afbrændinger af politibiler og strejker.


9.
oktober
2022
Læst: 408 gange.

Modsat hvad den syriske opposition hævder, så er Erdogan ikke en allieret, når det kommer til at indfri målene for oprøret i 2011. Det viser sig tydeligt i Tyrkiets tilnærmelse til Assad og planerne for de syriske flygtninge.


27.
september
2022
Læst: 328 gange.

Det israelske militær offentliggjorde den 5. september resultatet af sin undersøgelse af mordet på den palæstinensisk-amerikanske journalist Shireen Abu Akleh den 11. maj i år. Selvom rapporten finder, at Abu Akleh med stor sandsynlighed utilsigtet faldt for en soldats geværild – uden af hun var målet – har månederne efter hendes drab vist en intensiveret israelsk kampagne mod palæstinensiske journalister.


19.
september
2022
Læst: 202 gange.

Selvom det implicit er en anerkendt ret i henhold til forfatningen, har strejker og demonstrationer været strengt forbudt i Iran siden krigen med Irak i 1980-1988. Ikke desto mindre har der i det seneste år været 4.122 strejker og protestaktioner fra arbejdere, lærere, kommunalt ansatte, pensionister, hospitalspersonale, landmænd, arbejdsløse unge og andre.


23.
juni
2022
Læst: 349 gange.

FN’s afgående specialrapportør for menneskerettigheder, Michael Lynk, fortæller i dette interview, hvordan Israel praktiserer apartheid, og om de skridt, det internationale samfund kan tage for at tvinge Israel til at opgive sin ”feberdrøm om besætterkolonisering”.


17.
maj
2022
Læst: 932 gange.

Vestens kampsvar på den russiske invasion sætter den udeblevne reaktion mod Apartheid-Israel i perspektiv. “Denne vestlige kampagne for boykot af og sanktioner og sanktioner mod Rusland tilintetgør næsten alle undskyldninger for ikke at støtte BDS, som bliver fremført af Israel og dets anti-palæstinensiske støtter. Undskyldninger, der skulle knuse palæstinensiske krav om at de ansvarlige skal stilles til regnskab og om retfærdighed” skriver Palæstinensisk BDS Nationalkomité (BNC).


31.
marts
2022
Læst: 517 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php