Tema: Mellemøsten

Hjemvendte syriske flygtninge udsættes ofte for chikane, fængsling, bortførelse, tortur og/eller drab. Fælles for dem er, at de i Syrien må kæmpe for at dække de mest basale behov i et borgerkrigshærget land. Selvom situationen i de nabolande, hvor de fleste flygtninge opholder sig, er blevet værre, tør kun få vende hjem.


24.
oktober
2021
Læst: 60 gange.

Efter forslag fra Young Labour vedtog partiet den 27. september en udtalelse, som ”fordømmer den fortsatte Nakba i Palæstina, Israels militariserede vold gennem angreb på Al Aqsa Moskeen, fordrivelsen fra Sheik Jarrah og det dødlige overgreb på Gaza.”


8.
oktober
2021
Læst: 273 gange.

Efter næsten tyve års krig og besættelse af Afghanistan trak de amerikanske styrker sig ud sidst i august og efterlod landet til Taliban, den organisation man havde fjernet, da USA invaderede landet i 2001. Få uger forinden udtalte præsident Biden, at der ingen væsentlig lighed var til USA’s tilbagetrækning fra Vietnam i 1975, samt “det er usandsynligt, at Taliban vil overtage alting, og lægge beslag på hele landet.”


26.
september
2021
Læst: 347 gange.

Zionismen er i sin natur imperialistisk og racistisk: Mest mulig jødisk jord og færrest mulige arabere. Og de arabere, der endnu ikke er fordrevet, skal behandles som mindreværdige borgere.


18.
september
2021
Læst: 450 gange.

Israel er en apartheidstat, der udfører en udmattelseskrig mod palæstinenserne. De behandler palæstinenserne som andenrangsborgere.


3.
september
2021
Læst: 1283 gange.

Fordi palæstinensiske flygtninge i millionvis er integreret i Mellemøsten og i mindre grad i Nordafrika, er deres nationale og klassemæssige kamp flettet sammen med massernes kamp i hele regionen.


30.
juli
2021
Læst: 553 gange.

Opbygningen af international solidaritet med Palæstina er af afgørende strategisk betydning. Den nylige fokus på konflikten i Israel og Palæstina er først og fremmest et resultat af, at den palæstinensiske modstand mod Israels politik er vokset. Undertrykkelsen af palæstinensernes basale rettigheder er et dagligdags fænomen, det er ikke – i sig selv – nok til at mobilisere verdenssamfundet i protest. Det er derimod den palæstinensiske modstand mod denne undertrykkelse.


10.
juni
2021
Læst: 1002 gange.

Palæstinensere har igen fået slået fast, at de er palæstinensere, med ét flag og én kamp. Det er præcis derfor, at palæstinenserne i de kommende uger og måneder ikke bør presses tilbage til paradigmet, der deler dem med snakken om en to-stats løsning.


4.
juni
2021
Læst: 571 gange.

Egyptens Socialistiske Parti har sendt denne appel til alle progressive lande, partier og folk I hele verden om Egyptens og Sudans ret til vandressourcer, som er truet af Etiopiens ensidige optræden i forhold til Renæssancedæmningen i den Blå Nil.


28.
maj
2021
Læst: 519 gange.

I de seneste måneder har en stor gruppe syriske flygtninge fået frataget deres opholdstilladelse, og regeringen vil udvise dem til Syrien, der styres af diktatoren Assad, som har titusinder af menneskeliv på sin samvittighed.


28.
maj
2021
Læst: 1019 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php