Tema: Kina

Dette er en udvidet version af et brev skrevet af socialister i Hong Kong, Kina og udlandet natten til den 26. november 2022, hvor protesterne i Kina først brød ud. En kortere kinesisk version dukkede første gang op den 27. november. Denne version er blevet revideret, efterhånden som begivenhederne udviklede sig.


22.
december
2022
Læst: 522 gange.

Choo Chon Kai, en ledende aktivist i Malaysias Socialistparti (PSM) har været aktiv i solidaritetsarbejde med Kinas demokrati-aktivister i flere år. Her fortæller han om de protester, der på det sidste har fundet sted i mange kinesiske byer.


15.
december
2022
Læst: 609 gange.

Faglige aktivister blandt udlands-kinesere og deres allierede demonstrerede foran Apples hovedbutik i New York den 6. november. De bar masker for at beskytte sig selv og deres familier mod den kinesiske regerings repressalier.


29.
november
2022
Læst: 439 gange.

I Kina er ligheden mellem kønnene ikke sikret, selv om den er skrevet ind i forfatningen. I de seneste år har kinesiske feminister været udsat for censur og kvindefjendske angreb. Kinas #MeToo-bevægelse startede i 2018, da en student på universitetet i Beijing offentligt anklagede sin professor for seksuelle overgreb.


14.
november
2022
Læst: 499 gange.

USA er ikke mere enerådende i Latinameríka. Siden 2000 har Kina vist stigende interesse. I begyndelsen gjaldt det økonomi, handel, investeringer, men i de senere år også militært.


31.
oktober
2022
Læst: 695 gange.

Hvorfor er det så afgørende vigtigt at fastslå, om Kina er imperialistisk eller ej? I revolutionær marxisme er formålet med teoretisk bestemmelse af fænomener at etablere et videnskabeligt grundlag for det revolutionære politiske arbejde. Det vil øge sikkerheden for, at det faktisk er progressivt i forhold til det revolutionære socialistiske mål.


25.
oktober
2022
Læst: 703 gange.

En opstigende stormagt kan vise sin styrke på mange måder. Kina gør det blandt andet ved at drive rovdrift på verdenshavene, hvor fiskebestanden har svært ved at følge med de avancerede og hensynsløse fangstmetoder.


16.
oktober
2022
Læst: 691 gange.

Trods bestræbelserne fra Myanmars militærregime på at fremskynde udviklingen af Den Specielle Økonomiske Zone ved byen Kyaukphyu (KPSEZ) og tilhørende dybtvandshavn i delstaten Rakhine i det vestlige Myanmar, er projektet blevet ramt af betydelige forsinkelser på grund af lokale protester og eftervirkninger af kuppet sidste år.


12.
oktober
2022
Læst: 493 gange.

Selvfølgelig skal vi være der, hvor der er brændpunkter, så vi kan blive klogere. Det siger Søren Søndergaard fra Enhedslisten, som derfor ikke vil afvise et besøg på Taiwan.


26.
september
2022
Læst: 704 gange.

Striden mellem Kina og USA om Taiwan skærpes. Mens USA taber indflydelse i dele af Asien, så rykker NATO tættere sammen om den aggressive leder, der stiller krav om et globalt NATO. Som vanligt bakker den danske regering op.


8.
september
2022
Læst: 1072 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php