Tema: Kina

I Kina er ligheden mellem kønnene ikke sikret, selv om den er skrevet ind i forfatningen. I de seneste år har kinesiske feminister været udsat for censur og kvindefjendske angreb. Kinas #MeToo-bevægelse startede i 2018, da en student på universitetet i Beijing offentligt anklagede sin professor for seksuelle overgreb.


14.
november
2022
Læst: 154 gange.

USA er ikke mere enerådende i Latinameríka. Siden 2000 har Kina vist stigende interesse. I begyndelsen gjaldt det økonomi, handel, investeringer, men i de senere år også militært.


31.
oktober
2022
Læst: 266 gange.

Hvorfor er det så afgørende vigtigt at fastslå, om Kina er imperialistisk eller ej? I revolutionær marxisme er formålet med teoretisk bestemmelse af fænomener at etablere et videnskabeligt grundlag for det revolutionære politiske arbejde. Det vil øge sikkerheden for, at det faktisk er progressivt i forhold til det revolutionære socialistiske mål.


25.
oktober
2022
Læst: 214 gange.

En opstigende stormagt kan vise sin styrke på mange måder. Kina gør det blandt andet ved at drive rovdrift på verdenshavene, hvor fiskebestanden har svært ved at følge med de avancerede og hensynsløse fangstmetoder.


16.
oktober
2022
Læst: 289 gange.

Trods bestræbelserne fra Myanmars militærregime på at fremskynde udviklingen af Den Specielle Økonomiske Zone ved byen Kyaukphyu (KPSEZ) og tilhørende dybtvandshavn i delstaten Rakhine i det vestlige Myanmar, er projektet blevet ramt af betydelige forsinkelser på grund af lokale protester og eftervirkninger af kuppet sidste år.


12.
oktober
2022
Læst: 201 gange.

Selvfølgelig skal vi være der, hvor der er brændpunkter, så vi kan blive klogere. Det siger Søren Søndergaard fra Enhedslisten, som derfor ikke vil afvise et besøg på Taiwan.


26.
september
2022
Læst: 317 gange.

Striden mellem Kina og USA om Taiwan skærpes. Mens USA taber indflydelse i dele af Asien, så rykker NATO tættere sammen om den aggressive leder, der stiller krav om et globalt NATO. Som vanligt bakker den danske regering op.


8.
september
2022
Læst: 552 gange.

Nancy Pelosis besøg var helt klart en provokation af Kina. Hvad der er mindre klart er, hvad USA ville vinde ved det – især når Joe Biden offentligt havde advaret imod det, og sagde til journalisterne, at ’militæret synes ikke, at det er en god idé lige nu’.


1.
september
2022
Læst: 385 gange.

I Kina er undertrykkelsen af ytringsfriheden blevet stadig hårdere og har nu udviklet sig til personlig kontrol.


4.
juni
2022
Læst: 433 gange.

Hvad ligger bag Kinas seneste økonomiske tiltag om at slå ned på tech-giganterne, snak om “fælles fremgang” og indgreb for faglige forbedringer. Er der tale om en grundlæggende ny kurs?


22.
februar
2022
Læst: 593 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php