Tema: Økologi

Bhaskar Sunkara, redaktør af magasinet Jacobin, skrev for nylig I en artikel I Guardian, at “hvis vi vil bekæmpe klimakrisen, må vi tage atomkraft til os.” Han priste atomkraft som ren og sikker og mente, at modstandere af atomkraft enten er grebet af paranoia … forankret I forestillinger fra den kolde krig” eller henholder sig til “forældede informationer.” Jeg er helt og aldeles uenig.


7.
juli
2021
Læst: 3583 gange.

Økosocialismen og minusvækst-bevægelsen er blandt de vigtigste strømninger på den økologiske venstrefløj. Økosocialister er enige i, at det er nødvendigt at indskrænke produktionen og forbruget markant for at undgå et økologisk sammenbrud. Men de forholder sig kritisk til minusvækst-teorierne.


31.
oktober
2020
Læst: 1070 gange.

For Marijke Colle, økofeminist fra starten af, har kvinder det bedste udgangspunkt for at blive bevidste om sammenhængen mellem naturen og menneskelivet, og nødvendigheden af handling for at stoppe ødelæggelsen af vores planet.


31.
maj
2019
Læst: 2192 gange.

Forholdet mellem natur og menneske har mange sammenstød i mange former. At kæmpe mod naturen for at beherske den har været det store mål for mange mennesker – i stedet for at se forholdet mellem natur og menneske som et stofskifte, som menneskeheden er helt afhængig af.


10.
september
2017
Læst: 2420 gange.

“Nye ideer skal få Danmark på vækstsporet,” hedder endnu et såkaldt
vækstudspil, som SF fremlagde den 26. april 2011. SF og Socialdemokraterne
vil gerne have flere grønne job, men de dyster åbenlyst med VK-regeringen
om at love det private erhvervsliv de bedste betingelser for at øge
produktionen over en bred kam.


30.
april
2011
Læst: 1318 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php