content-picture.php

Arbejdsgivere og magthavere er pressede, og derfor slår de hårdt ned på faglige og politiske aktivister, som slås for folks demokratiske rettigheder. En almindelig metode er at fremprovokere sammenstød med politiet og derefter anklage lederne for terror og vold mod myndigheds-personer.

af Åge Skovrind

Det fortalte Khalid Mahmood fra Labour Party Pakistan (LPP) på en pressekonference under sit besøg i Danmark i slutningen af maj.

Ofte er de politiske magthavere, politi, arbejdsgivere og dommere indspiste og i ledtog med hinanden. Der er flere eksempler på, at anti-terrorlovgivning bliver brugt til at undertrykke folks retfærdige krav. Især fortalte Khalid om sagen mod Baba Jan og fire andre ledere af Progressiv Ungdoms Front, som har været fængslet siden september sidste år. Baba Jan er også medlem af landsledelsen i LPP.

De er anklaget efter anti-terrorlovgivningen, men i virkeligheden er de politiske fanger, som kun har forsvaret folks rettigheder, fortalte Khalid.

Tortur
I fængslet har Baba Jan fået brækket sine fingre og hans lange hår er klippet af. Men det er ikke lykkedes at kue ham. Tværtimod er det lykkedes Baba Jan at skabe en solidaritet mellem shia- og sunnimuslimer i fængslet. Det er almindeligt i pakistanske fængsler, at fangevogterne prøver at hidse de to grupper op mod hinanden.
”De forsøger at ydmyge ham og sende en advarsel til både ham og andre om, at man ikke skal sige magthaverne imod,” forklarede Khalid.

Formelt lyder anklagen på vold mod politiet, men reelt handler sagen om, at han har stået i spidsen for massive folkelige protester mod korrupte magthavere, som har puttet nødhjælpspenge i egne lommer.
Domstolen har afvist at løslade ham mod kaution, og adskillige forsøg på at appellere denne afgørelse er blevet udsat med forskellige bureaukratiske argumenter, senest den 5. juni.

Strategisk provins
Khalid understregede på mødet, at for regeringspartiet Peoples Party Pakistan er det særlig vigtigt at fastholde kontrollen i provinsen Gilgit-Balbistan, fordi der er tale om et meget vigtigt strategisk område. Det er en bjergrig provins i det nordlige Pakistan med et næsten dobbelt så stort areal som Danmark og med grænser til både Kina, Afghanistan og Kashmir, som kontrolleres af Indien.

Baba Jan nyder stor popularitet i provinsen Gilgit-Baltistan. I 2010 blev Hunza-dalen oversvømmet og hundredvis af familier måtte flygte fra deres hjem. De blev lovet erstatning, men mange fik ingenting. Folk protesterede, men blev i stedet tævet af politiet. En far og hans søn blev dræbt. Det førte til nye sammenstød, hvor en politistation blev brændt ned. Det var efter disse sammenstød, at politiet arresterede mange af demonstranterne. De fleste blev løsladt kort efter, men Baba Jan og fire af hans kammerater sidder fortsat fængslet.

Efterhånden er der ved at komme gang i en kampagne til deres forsvar, både i Pakistan og internationalt. Blandt andet har Enhedslistens Christian Juhl protesteret (se herunder).

Se mere om sagen på:
https://freebabajan.wordpress.com/

Christian Juhls protest
Den 7. maj 2012 sendte Enhedslistens udenrigsordfører Christian Juhl denne protest til de pakistanske myndigheder. Han har desuden orienteret Danmarks ambassade i Pakistan og Udenrigsministeriet og bedt disse om, hvis det er muligt, at blive holdt orienteret om sagen.

Dear sir,
Five political activists are being tortured in Gilgit jail, Gilgit-Baltistan, Pakistan. These political activists who were in jail for the last many months are facing very harsh treatment for protesting against the poor quality of food and delay in hearing of cases of prisoners at the jail. They have been incarcerated for protesting on behalf of the victims of forced displacement on account of the Attaabad landslide in January 2010.

On April 28, 2012 five political activists were visited by police and security agencies in jail and they were tortured on dubious charges of leading the protest in prison. One of the activists’ Baba Jan suffered two broken fingers and injuries to his head and other parts of his body. Despite the orders of the court Baba Jan and other victims have not been examined by doctor and not been hospitalized in violation of court orders
We express our concern on the torture of political activists in Gilgir prison

We demand that a judicial inquiry of this incident should be held

We demand that they must not be tortured.

We urge that they are dealt with according to law.

We urge that they should immediately be shifted to hospital and provided all kinds of medical facilities.

We demand that their families should be allowed to meet them

We demand that they should be allowed to meet lawyers of their choice

We demand that those responsible for torture must be prosecuted

Please, let me hear what is happening.

Christian Juhl
Member of Parliament (Enhedslisten)

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com